Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (156. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkese merhaba

açıkçası bu forumu severek takip ediyorum ve belli bir potansiyeli de barındırdığına inanıyorum

araç birliği yapmış :) bu kadar kişi varken servislere ve belki biraz baylasa hatta fransaya etki edemezmiyiz

örneğin düzenli bakım konusunda en iyi fiyatı veren servisi seçsek ve DH üyesi olarak gelenlere belli bir indirim sağlatsak fena olmaz mı

ancak daha önemlisi en azından istanbul için konuşursak 10 yakın servis var bunları muhtemelen çoğu kötü, muhtemelen çoğunda vasıfsız kişiler çalışmakta muhtemelen bu kişilere gerekli eğitim ve test cihazı

verilmemiş servislerin ilgisizliği ve bilgisizliği de bundan kaynaklanmakta

ancak görüyorumki çoğu forum üyesi servis şefinden bile daha bilgili

bu sebeple öncelikle kronik arıza tablosu oluşturabiliriz

benden örnek vereyim

far titremesi

yüksek hızda sağ kapıdan gelen bir ses bayrağın rüzgarda bir yere vurması gibi

yagmurda park sensörünün sürekli ötmesi

bu arıza listesinide istanbul servislerinde bulacağımız kafası çalışan bir servis çalışanıyla paylaşırsak

her yeni araç sürücü aynı arızayı anlatmak için vakit kaybetmez

ama daha önemli seçeceğimiz ortak servis ve usta arıza konusunda daha ustalaşır ve bilgi sahibi olur

açıkçasi ben akıllı ve mantıklı bir usta için istanbuldaki herhangi bir servise gidebilirim

çokda uzatmak istemiyorum ancak aynı arızalar için farklı insanların farklı servislere gidip adamlara uzun uzun derdini anlatması

her servisinde her işlem için gelenin tipine göre fiyat çekmesinin önüne geçebiliriz diyorum

herkese selam

• quote:

Orijinalden alıntı: c42

herkese merhaba

açıkçası bu forumu severek takip ediyorum ve belli bir potansiyeli de barındırdığına inanıyorum

araç birliği yapmış :) bu kadar kişi varken servislere ve belki biraz baylasa hatta fransaya etki edemezmiyiz

örneğin düzenli bakım konusunda en iyi fiyatı veren servisi seçsek ve DH üyesi olarak gelenlere belli bir indirim sağlatsak fena olmaz mı

ancak daha önemlisi en azından istanbul için konuşursak 10 yakın servis var bunları muhtemelen çoğu kötü, muhtemelen çoğunda vasıfsız kişiler çalışmakta muhtemelen bu kişilere gerekli eğitim ve test cihazı

verilmemiş servislerin ilgisizliği ve bilgisizliği de bundan kaynaklanmakta

ancak görüyorumki çoğu forum üyesi servis şefinden bile daha bilgili

bu sebeple öncelikle kronik arıza tablosu oluşturabiliriz

benden örnek vereyim

far titremesi

yüksek hızda sağ kapıdan gelen bir ses bayrağın rüzgarda bir yere vurması gibi

yagmurda park sensörünün sürekli ötmesi

bu arıza listesinide istanbul servislerinde bulacağımız kafası çalışan bir servis çalışanıyla paylaşırsak

her yeni araç sürücü aynı arızayı anlatmak için vakit kaybetmez

ama daha önemli seçeceğimiz ortak servis ve usta arıza konusunda daha ustalaşır ve bilgi sahibi olur

açıkçasi ben akıllı ve mantıklı bir usta için istanbuldaki herhangi bir servise gidebilirim

çokda uzatmak istemiyorum ancak aynı arızalar için farklı insanların farklı servislere gidip adamlara uzun uzun derdini anlatması

her servisinde her işlem için gelenin tipine göre fiyat çekmesinin önüne geçebiliriz diyorum

herkese selam

tamamen katılıyorum..

düzgün olduğu kanısına vardığım servisler var. ilerde paylaşabilirim.

bu arada aynı şikayetler bende de var.

ek olarak sağ güneşlik en arkada iken bozuk satıhda ses çıkarıyor.

yüksek hızda 150km/h üstünde aynı bayrak sesi rahatsız edici gerçekten. daha önce yazmıştım.

özellikle rüzgar önden esiyorsa. sanırım aerodinamik problem. tavan rayının öne uzanan plastık parçası ses çıkarıyor.

bu aralar sık sık citroen mesaj atıyor serviste %10 * %20 indirim diye. bilginize..

• C3 kullanıyorum. Bende de o bayrak sesi var. Ama önceden yoktu. Sağ taraf çizildi, serviste çamurlukla kapıyı yaptırdım oradan çıkınca başladı ses. Kapının içinde bir yerden geldiğini düşünüyorum. Kağıt gibi bir şey var muhtemelen yalıtım için ve servis onu düzgün yerleştirmediği için oluyor diye düşünüyordum. Plastik parçaya da bakarım ama. Şimdi ustada bakım ve ön takım için tamirde araç.

Neden kapıda hata var diye düşündüğümü de şöyle açıklayabilirim; serise aracımı verdim arka silecek kırık, bagaj amortisörleri bitik geri aldım. Bin bir kavga çekiş ile arka sileceği yaptırdım onu da ters takmışlar. Bagaj kapağını siliyordu çalıştırınca. Bir servis sileceği nasıl ters takar hayret doğrusu. Ayrıca iki farklı citroen servisinden iki farklı ayna fiyatı almıştım. Bana oldukça saçma gelmişti. Bir de kendi bozdukları bagaj amortisörünün tanesine 90 TL dediler. 15 TL'ye aldım parçacıdan. Şimdi Ataşehir'de yeni bina yapıyor bu servis. Bu fahiş fiyatlarla site bile yapabilir bence.

• bana mesaj gelmedi... SMS den mi bahsediyoruz?

bayrak sesi nedir abi, ben öyle bişe duymuyorum :D çok çok nadir o hızlara çıkıyorum gerçi
  • Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum herkese .... şimdi biraz daldan dala uçacağım kusuruma bakmayın ...

1- c42 üstadım bugün servise uğradım ve sanki rölanti de de normalden fazla bir vibrasyon var gibi geldi ve yeni farkettiğim bu durumdan da titreme olabileceğini düşündüm.servis rölantiye de titremeye de normal dedi ben de fazla üstelemedim biraz daha kullanayım çok rahatsız ederse gene gelirim dedim.(Bu arada sanki daha azalmış gibi geldi bana da)

2-yine c42 üstadımın dediği gibi bazı şeyleri bizler bile daha iyi biliyoruz mesela aracı ilk incelemeye gittiğimde ön yolcu koltuğunun yatmadığını söylemişlerdi biraz üzülmüştüm... daha sonra izlediğim videolarda yatırıldığını gördüm. tekrar gittiğimde yine sordum hatta herkes birbirine sordu ve ortak cevap yatmıyor dendi .... sonra ben biraz kurcaladım ve sonuç ... Aaaaa yatıyormuş meğer ....

3-dedim ya daldan dala olacak diye biraz yeni birşey keşfettim ve kafama takılan bu konu çözüm bulmuş oldu ve çok sevindim.Belki çoğunuz zaten biliyorsunuz ; geri giderken aynalar aşağı dönüp G.G kamerası çalışıyor ya ... tam emin değilim ama sanırım 10 km/h in üstünde geri giderken aynalar tekrar düzeliyor ve kamera kapanıyor yavaşlayınca tekrar olması gerektiği gibi ....uzun mesafe geri giderken aynaların aşağı bakmasının sıkıntı olabileceğini düşünmüştüm çünkü ben geri giderken aynaları kullanırım ... böylelikle sorun kalmadı.

4-bluetooth dan müzik dinleme olayını çok fazla incelemedim açıkçası çok da verimli bulmuyorum (en azından scenic de denemiştim ses kalitesi düşüyor.)Ancak usb üzerinden android telefonumun m.sd kartındaki dosyaları okumayı başaramadığım için gidip 8 gb lık flash bellek almak zorunda kaldım ve yaklaşık 600 parçalık arşivimi arabanın hafızasına aktardım ve flah belleğin işi bitti ... boşu boşuna bi de ona para verdim ... ne vardı yani android uyumlu olsa her 10 kişiden 8 i androidli telefon kullanırken bu i-phone hakimiyeti sinir bozucu... bi arada n oki aaa çılgınlığı vardı ama ben o zaman da ona karşıydım ... aykırı olmayı seviyorum galiba (koyun olmakdan iyidir)

5-fikir uçuşması gibi oluyor biraz ama aklıma geldi ; şu far yükseklik ayarının yanında kart okuyucu gibi bişey var ya .....( yok yok o espiriyi yamayacağım korkmayın haaa diyin .... ) servisde sordum sanırım şu menü de kullanamadığımız citroen destek miy di neydi bir menü var ya bizim ülke de kullanılamıyor ... onun kartı içinmiş ... mantıklı geldi çok önemli değil ama paylaşayım dedim.

6-bunu özellikle msaltik üstadıma soracağım takas da benim 7 koltuklu 90.000 de 2011 scenic e (düz privilige extrası yok) 45bin dediler bana az geldi ... neticede kapalı garaj arabası en ufak kazası yok boya yok hırpalanmamış ve çok sevip memnun olduğum bir araç ... sahi.binden de çoğu boyalı vs olan araçlar bile daha yüksek fiyat tabi takas olayı başka ama yine de ne bileyim yaaa kıyamam ben ona valla ... yine de sizin görüşleriniizi de bekliyorum ...

valla şimdilik bu kadar biraz karma karışık oldu ama kusura bakmayın ... herkese keyifli sürüşler dilerim ... yazmayı unutmayın

• Hepinize merhaba, uzuuuun bir süreçten sonra benim dava sonunda sonuçlandı ve hakim araç almamı onayladı. Adliyeden direk Citroen Bayisine koştum ve ellerinde hazır olan aracı aldım. ÖTV indirimli olduğu için tescil işlemleri normalden uzun sürüyor. Bir aksilik olmazsa bayramdan önce teslim edecekler. Beyaz 5 kişilik intensive + teknoloji paketi + güvenlik paketi + cam tavan. Bu hafta aranıza katılıyorum hayırlısıyla. Sevincimi paylaşayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silversmoke

Hepinize merhaba, uzuuuun bir süreçten sonra benim dava sonunda sonuçlandı ve hakim araç almamı onayladı. Adliyeden direk Citroen Bayisine koştum ve ellerinde hazır olan aracı aldım. ÖTV indirimli olduğu için tescil işlemleri normalden uzun sürüyor. Bir aksilik olmazsa bayramdan önce teslim edecekler. Beyaz 5 kişilik intensive + teknoloji paketi + güvenlik paketi + cam tavan. Bu hafta aranıza katılıyorum hayırlısıyla. Sevincimi paylaşayım dedim.

Oh Oh aynı benimkinden Hoş geldin

• Eyvallah teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmoke -- 30 Eylül 2014; 10:44:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silversmoke kullanıcısına yanıt
    şimdiden hayırlı olsun gülegüle kullanın
  • Silversmoke hocam hayırlı olsun ... İyi günlerde kullanın inşallah ...

Bu arada ben de 2 . Picasso yu aldım (Kırmızı) .... İnşallah memnun kalırız ... Üzülerek Grand Scenic i verdik ama netice de bu sene olmasa 2 sene içinde zaten değişecekti.

Yalnız çok yakmasın diye pek basmazdım Scenic le , takasa vericem diye depo da 3/4 dolu olunca rahat rahat basa basa kullandım son zamanlarda sanki bana inat inanılmaz az yaktı o kadar basmama rağmen ...

İnşallah Picasso'yla fabrika verilerine inebiliriz ama sanki bana çok da az yakmıyor gibi geldi ... şimdilik toplamda 700-800 km yaptım yarısı şehir içinde ... bi de bolca araç ayarlarına bakarken falan boşta durduğu yerde çalıştı ve şuan ki ortalamam 5.7 l/100km

bakalım göreceğiz daha erken ...

• 45'e ver bence... ben 39'a vermiştim. benden sonra fiyatlar uçtu tabi ama takas için bence iyi, en azından bana göre iyi
  • bir de Bluetooth ile bağlantıda kalite düşmez... Düşemez... dijital aktarımdır çünkü
  • Ya ben çok sevdim bu arabayı. İstanbul'un saçma trafiğinde 6 saat yol yaptım. İnsan 80 km yi 6 saatte gider mi yahu. Bir ara bozulacak diye korkup eco yu kapattım. Buna rağmen bir buçuk saat eco da kaldım. Ortalama hız 17 km. Yakıt 5.8. Her şeye rağmen araca bayıldım diyebilirim. Kusurları şimdilik görmüyorum. Malum cicim aylarındayız.

En kısa sürede bir yerlerden 3D paspas ve bagaj havuzu almam gerek. Bir de kol dayamalar yıpranmasın diye kılıf falan bulmalıyım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim Picasso bu aralar coştu sizde de öylemidir acaba ortalama hız 28 km 0rtalama tüketim 7.5 kat edilen mesafe 700 km araba servisden yazılım güncellemesi yapıldığından beri çok yakıyor sanki: servise girmeden 6.5 i geçmezdi şehir içinde bu arada şehir İstanbul versiyon Picasso 2 yedi kişilik
  • Grand picasso c4 de arka koltuklarda tv varmı yurt dışı versiyonlarında var bide om yolcu ayak uzatma var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla türkiyedeki versiyonlarda arkada televizyon yok. Bana göre gerek de yok. Artık tablet var televizyona gerek yok. Ayak uzatma Lounge paket ile geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YAKIT FILITRESI DEĞİŞTİRME VE DETAYLAR...

Öncelikle motor soğuk olmalı ve en az 6 saatlik bir süre öncesinde çalışmamış olmalıdır.

Motorun sıcak parçalarının ellerimizi yakmaması için önemlidir.

Sonrasında ise, 3 adet yakıt hortumu ve 2 adet elektrik kablosu soketini dikkatlice çıkarıyoruz.

Her çıkarılan hortumdan yakıt damlama ihtimaline karşın hortumları dik duracak bir pozisyonda tutmaya özen gösteriyoruz.

Sonrasında yakıt filitresini tutan parçayı çıkarmak için 2 adet 8mm lik vidayı lokma yardımı ile söküyoruz.

Vidalar tamamen söküldüğünde bile plastik parçadan çıkmıyorlar, zorlamayın; kaybolmasını engellemek adına birer adet sekman ile sabitlenmişler.

Sonrasında dikkatli bir şekilde yakıt fülütresinin ağızları yukarı bakar şekilde araç dışına alıyoruz.

Bu aşamada dikkatli olmakta fayda var, çünkü filitre içerisinde yaklaşık 500 ml yakıt bulunmakta.

Yere dökülmesi durumunda zemini kayganlaştırabilir veye üstünüze dökülüp elbisenizi kirletebilir.

Ben bir leğen içerisine alarak bu riski ortadan kaldırdım.

Yakıt filitresini muhafaza parçasından sökme aşamasında ise 3 adet vidayı sokmek yeterli.

Sonrasında ise içerisinde bulunan yakıtı ister çöpe atmak, isterseniz de yeni filitre içerisine koymak sizin tercihinize kalmış.

Bu işlemler bittiğinde ise tüm işlemleri tersine uygulayarak, filitreyi yerine montaj ediyoruz.

Finalde ise filitre üzerinde konumlanan, pompa ile sistemin havasını alıyoruz.

Dikkatli bir işlem ile 500 ml yakıt kayıbı ile filitre değişimi mümkün.

Detay resimleri aşağıda sunuyorum.

Bu arada eski filitreyi de çanavar ile kesip, içerisindeki filitreyi ve partiküllleri kontrol ettim.

Herhangibir partikül izine rastlayamadım, değiştirmeseydim daha 42.000 daha gidermiş, ancak söktükten sonra yenilemek daha mantıklı geldi.

İyi forumlar...

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ  CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ

• melodramm kullanıcısına yanıt
    merhaba melodramm. hmmmm.. boş zamanlarınızda neler yaptınız şu sıralar?

melodramm : yakıt filtresini çanavar ile kesip açtım çok eğlenceliydi.

tebrik ederim. yakıt filtresinin içini görmek nasip oldu sayenizde.. :)))

bazen takımla benim de motora dalasım var. vida arttırırım diye vazgeçiyorum..

peki melodramm polen filtresi söktünüz mü hiç? fotoğraf v.s varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: makeles

merhaba melodramm. hmmmm.. boş zamanlarınızda neler yaptınız şu sıralar?

melodramm : yakıt filtresini çanavar ile kesip açtım çok eğlenceliydi.

tebrik ederim. yakıt filtresinin içini görmek nasip oldu sayenizde.. :)))

bazen takımla benim de motora dalasım var. vida arttırırım diye vazgeçiyorum..

peki melodramm polen filtresi söktünüz mü hiç? fotoğraf v.s varsa

5008 teknik servis sayfamizda cok daha fazlasini bulabilirsiniz.

Google amca yardimci olacaktir, mobildeyim.

İyi forumlar...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• polen filtresini bekliyoruz :))))))))))))

bir de uygun fiyata bulabilirsek iyi olur... Serviste 116TL haberiniz olsun
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.