Şimdi Ara

CITROËN C4 PICASSO II KULÜBÜ (155. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.664
Cevap
101
Favori
371.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senoldikmen

Hocam otobanda 90 ile gitmeyi nasıl başardın ya Ben 120 den aşağı gidersem suçluluk hissediyorum

İyi forumlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• """TOPKAPI KAR"""

SERVİSİNE SAKIN UGRAMAYIN ARABAMI VERMEDEN ONCE DAHA AZ PROBLEMİ VARDİ

15000km servis icin arabami biraktigima bin pismanim!!!!!!
    kesinlikle KALİTESİZ, ARTNİYETLİ, SEVİYESİZ uzak durmanizi tavsiye ederimmmm!!!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senoldikmen

Hocam otobanda 90 ile gitmeyi nasıl başardın ya Ben 120 den aşağı gidersem suçluluk hissediyorum

saate dikkat ederseniz gece hatta sabaha karşı yolların en tenha olduğu saatler.

yola hayvanların ve hayvan gibi araç kullananların çıkabildiği dikkatli olunması gereken saatler.

bu arada gençken saate bakmaksızın deli gibi basardım :))))

şimdi 90 üstünde tedirginim. bir de arkada paşa ve annesi olunca basılmıyor be..

• quote:

Orijinalden alıntı: srsrwy

"""TOPKAPI KAR"""

SERVİSİNE SAKIN UGRAMAYIN ARABAMI VERMEDEN ONCE DAHA AZ PROBLEMİ VARDİ

15000km servis icin arabami biraktigima bin pismanim!!!!!!
    kesinlikle KALİTESİZ, ARTNİYETLİ, SEVİYESİZ uzak durmanizi tavsiye ederimmmm!!!

"seviyesiz" tespitinize oradaki bir müşteri temsilcisinin tavrını bildiğimden, servisin de kalitesiz olduğuna hiç şaşırmadım diyebilirim..
  • Geçen hafta "Yönlendirelebilir far hatası" verdi ve servis ışığı yandı. Motor kapatılıp tekrar çalıştırıldığında servis ışığı sönüyor ve farlar yine yönlendirilebilir oluyor. Fakat bir süre sonra yine aynı uyarı çıkıyor ve farların yönlendirilme işlevi iptal oluyor.Döngü böyle sürüp gidiyor.

Cumartesi günü Kartal sevisine götürdüm, servis kaydı açmadılar, hata kodunu sildiler tekrra hata verirse hafta içi getirin almanya ile konuşacağız dediler.

İşyerine yakın olduğu için bugün arabayı aldığım çekmeköy servisine götürdüm, sabah 09'da teslim ettiğim arabada akşama kadar sorunu bulamamışlar, araba akşam serviste kaldı. Umudum yok, yarın bakalım ne diyecekler.

Muhatap olduğum 2 servisten genelleme yaparsam hata etmiş olurum belki ama bu 2 serviste bir facia. Forumda Citroen servislerinin kalitesizliği konusunda bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum, bende bundan korkuyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ni.ko

Geçen hafta "Yönlendirelebilir far hatası" verdi ve servis ışığı yandı. Motor kapatılıp tekrar çalıştırıldığında servis ışığı sönüyor ve farlar yine yönlendirilebilir oluyor. Fakat bir süre sonra yine aynı uyarı çıkıyor ve farların yönlendirilme işlevi iptal oluyor.Döngü böyle sürüp gidiyor.

Cumartesi günü Kartal sevisine götürdüm, servis kaydı açmadılar, hata kodunu sildiler tekrra hata verirse hafta içi getirin almanya ile konuşacağız dediler.

İşyerine yakın olduğu için bugün arabayı aldığım çekmeköy servisine götürdüm, sabah 09'da teslim ettiğim arabada akşama kadar sorunu bulamamışlar, araba akşam serviste kaldı. Umudum yok, yarın bakalım ne diyecekler.

Muhatap olduğum 2 servisten genelleme yaparsam hata etmiş olurum belki ama bu 2 serviste bir facia. Forumda Citroen servislerinin kalitesizliği konusunda bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum, bende bundan korkuyordum.

hata kodu silindikten sonra diğer servisin problemi çözmesi bence pek mümkün değil. ancak hataya o anda rast gelecekler.

bir arkadaş tünele girdim çıktım yönlendirilebilir far hatası aldım sonra düzeldi demişti. o siz miydiniz? değilseniz o arkadaşta durum ne vaziyette acaba?

ilk başlarda sık sık park sensörü devre dışı kalıp hata veriyordu. servis hata kodlarını silmişti sonrasında 1 kez oldu. şimdilik sorunsuz.

xenonlardan biri arıza veriyordu garantiden değişti. (eski mesajlarımda fotosu vardır) made in germany idi.. farlar komple alman yapımı sanırım..

bu arada uzatılmış garanti yapmak lazım. yönlendirilebilir sistem daha tuzlu olabilir. mesela ampül balasta entegre bir tasarımdı. 500tl civarı demişlerdi..

• far yönlendirme sorunu bendeydi. ara sıra yapıyordu son bir aydır yapmadı. sanırsam devreye girdiği anda tam devreye almıyo sistemi
  • makeles kullanıcısına yanıt
    MAKALES....

keske yorumu daha once yapsaydin ( yada ben gormedim yorumunu)
    Bu sekilde stress yasamamis olurdum...

Bu arada bu tip konulara daha agirlik verelim ki benim yasadigim gibi Bu Forumu
    Okuyanlar bu tip sorunlarla karsilasmasin..

Kim kim herkes bilsin biz tuketiciler bu yonlerde birlik olalim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srsrwy

MAKALES....

keske yorumu daha once yapsaydin ( yada ben gormedim yorumunu)
    Bu sekilde stress yasamamis olurdum...

Bu arada bu tip konulara daha agirlik verelim ki benim yasadigim gibi Bu Forumu
    Okuyanlar bu tip sorunlarla karsilasmasin..

Kim kim herkes bilsin biz tuketiciler bu yonlerde birlik olalim...

ilk mesajlarda direk isim vermeden merterde "iki farklı firmanın satışını yapan yer" diye eleştirmiştim sanırım. müşteri temsilcisinin tavrından oradan almaktan vazgeçmiştim.

sikayetvar.com da yazmak dışında direk firma ismi verme konusunda çekincem var. ancak söz açıldıktan sonra yorum yapabiliyorum.

aramızda avukat arkadaşlar varsa servisleri direk adres isim vererek sert bir şekilde eleştirmemizin hukuki sonuçları hakkında bilgi verebilirler.

bu arada merak ettim. neler oldu? "çizik, vuruk, döşemede leke, kötü koku, yanlış parça değişimi v.s" bunların dışında adamların üslubu belli zaten..

• benim de Park sistemi arızası arada çıkıyordu. Kayıtlarını sildiler. bi daha olunca bakarız dediler ama daha servisten çıkmadan uyarı verdi zaten :))))))

araba yıkanınca veya çok kirli olunca bu hatayı veriyor. sanırım Sensörlerin verimli çalışmadığını tespit ediyor ve güvenlik amacıyla o uyarıyı veriyor. Yani kontrol sende haberin olsun diyor...

Neyse ben ona dğeilde şuna takıldım... Bana da "Almanyaya bildiririz" demişlerdi. diğer arkadaşıma da öyle demişler... Almanya ????
  • 16 Eylül'den bu yana iş emri açık, araba 3 gün serviste kaldı. "Almanya" ya cevap vemiyor ya da servis bana haber vermiyor.

Ne arayan var ne soran. Arıza uyarısı sonrası yönlendirme iptal oluyor, aç-kapa yapınca tekrar çalışmaya başlıyor. Yine hata verirse tekrar devre dışı kalıyor. Önceden umursamadığım özellik şimdi takıntı oldu.

Nasıl arıza tesbit sistemi varki arıza var diyor ama nerde olduğunu söylemiyor. Bence sorun TR'de, servisler yeni araç için ne eğitilmiştir ne de yeni arıza tesbit cihazları verilmiştir.
  • bilgisayara bağlayınca arıza kayıtlarına baktım, her birim için ayrı ayrı tutuluyor.

mesela park yardımı sistemi için yanlış hatırlamıyorsam 13 ayrı hata kaydı vardı. Hangi sensör ise onu da yazmış... Mesela sağ arka, sol ön.. neyse artık...

ama hatanın detayı yok? ne oldu da bu hatayı verdin?
  • Arkadaşlar herkese merhaba ....
    Grand olmasa da artık ben de aranızdayım ... Ben de msaltik arkadaşımız gibi 2010 dan beri 2011 model Grand Scenic Kullandım ve halen de kullanıyorum .
    Aslında Grand Picasso için gitmiş olsam da nasıl olsa Grand Scenic hala duruyor diye önceki versiyonunda da daha yakışıklı bulduğum 5 kişilik Picasso yu tercih ettim.
    msaltik üstadın birçok yorumu ve scenic karşılaştırmalarını doğru buluyorum.(ilk tecrübelerime göre) özellikle ön park sensörü olmak üzere çok yaklaşmadıkça uyarı vermemesi tedirgin edici ama sanırım zamanla alışılır gibi duruyor.
    Sormak istediğim bir kaç şey var aslında ; mesela
    1/ bu araçta alarm var mı yok mu ... test etmek zorunda kalacağım artık en son.
    2/ teslim alırken sormayı unuttum gerçi biliyorum artık rodaj diye bişey yok da yine de ilk bi kaç bin km pek basmasak mı ?
    3/ android telefonumu (galaxy note I) usb üzerinden bağlayıp müzik arşivimi okutamadım.( sanırım flash bellek almak zorunda kalacağım - sinir oluyorum şu i-phone olayına sanki herkes i-phone kullanmak zorundaymış gibi) bluetooth üzerinde denedim yine okutamadım (scenic de en azından bluetooth dan dinlenebiliyordu.)

Şimdilik bu kadar ... Herkese iyi günler dilerim ....

• msaltik kullanıcısına yanıt
    bu arada üstadım yeni gördüm umarım en kısa sürede çözülür sorun bu tip şeyler cidden moral bozucu şimdi okuyunca benim de moralim bozuldu . zaten en çekindiğim konu buydu ... bu kadar teknolojik aletler acaba sık arıza yaratır mı korkusu ....

İnşallah en kısa sürede hallolur...
  • @dr timsah;

Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.

Maalesef ülkemizde satılan C4 Picasso'larda alarm bulunmamakta, aracı boş yere hırpalamayın.
  • Cepteyim kısac@ cvp vereyim
    1 alarm yok
    2 rodaj yok detayını yazarız
    3 BT bağlantı yine var ama usb candır

rodaj yok ama ben hep varmış gibi kullanırım. Normal sürüşte de zaten ilk çalıştırmada motor verimli çalışma sıcaklığına ulaşmadan çok yüklenmemek gerekir. Sırf buna bile dikkat etseniz yeterlidir, benim kanaatim tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msaltik -- 24 Eylül 2014; 16:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi yaa ... Kitapcıkda hep bahsedince var sanmıştım ... Aslında bu sınıf ve bu donanım bir arabada olmaması tuhaf yani aracı almadan önce araştırırken sorma gereği bile duymamıştım kesin vardır diye ....

Neyse yapacak bir şey yok tabi ... kitapcıkda alarm ışığının olduğu yerde sanki kart okuyucu soketine benzer bir kısım var... bu kısmın ne olduğunu biliyor musunuz ??

bi de android uyumsuzluğu ile ilgili bir yorum gelmemiş ama deneyen var mı acaba ??

Bi de ( benim bide ler bitmek bilmedi ... ) Aracı ilk teslim aldığımızda hava kararıyordu ve ilk yolculuğumuzu karanlıkda yaptık.Bu sırada dikkatimi çekti far da kalkış esnasında ya da vites değişimlerinde motor rezonansı ile titreme meydana geliyor ... Az önce servisi arayıp bilgi almak istedim ancak bir türlü ustayla görüştürmediler telefonda mecburen servise gideceğim cuma günü .... Sizden bir ön bilgi alayım diye soruyorum.

Bi de şimdiden teşekkürler cevaplarınız için ...

• yani fluence, scenic ve bu aracımda hiç telefonu usb ile bağlamadım :D

en fazla BT yaptım, olmadı USB... USB candır, ona yoğunlaşın derim
  • USB falan uğraşamam, bletooth iyidir iyi. Telefon görüşmesi olsun, resimli rehberi olsun, müzik olsun... (Samsung Note 2)
  • dr timsah D kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun

bende ilk aldığımda bir titreme sorunu vardı şimdi ya geçti ya farketmiyorum

ancak servisin ne cevap verip ne yapacağını merak ediyorum neticeyi buradan yazarsınız

bu arada aracın android ile arası iyi BT üzerinden hem telefon hem müzik herşeyi çalışıyor

açıyorum spotfy i mis gibi hatta direksiyon üzerinde mute yapınca parçayı da pause yapıyor şaşırdım açıkçası windows ta bile bu özellik yok
  • 
Sayfa: önceki 153154155156157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.