Şimdi Ara

Cips ve Çikolata Krizleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar abur cubur krizlerini önlemek için ne yapabilirim ?

• Kan şekerine baktırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Kan şekerine baktırabilirsin.

Nereden baktırabilirim ? Baktırdık'tan sonra ne olacak ?
  • Meyvelerle - fındık fıstıkla atlatmaya çalış. Onlardan vazgeçmeden olmaz.
  • 2 hafta bir ye tamamen kısma kendini tamam zararlı ama sonuçta onlarda yiyecek aslında bazı kaliteli besinlerden aldığını onlardan da alıyorsun potasyum vs şeyler abur cuburlarda fastfood larda bulunur abartmadıkça yiyebilirsin
  • @hug: Dostum bitter çikolata sağlıklı diyorlar ? Bir bilgin var mı bu konuda eğer böyleyse, bitter çikolata fındık, ceviz, bademle kendimi frenleyebilirim.
    @TheDenier: Haklısın dostum ama önce 2 hafta bir sonra ayda bir sonra 2 ayda bir böyle böyle tamamen vazgeçmeyi planlıyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magic_mert -- 12 Haziran 2013; 18:04:34 >
  • Biiter Çikolata evet sağlıklı. Özellikle %80 Bitter Çikolatalar bulunabilir marketlerde Ülkerinki çok kaliteli mesela. Ama içerdiği yağ ve şeker miktarından dolayı senin "cips ve çikolata" krizlerini tetikleyen maddelerin aynısı bulunduğu için bitter çikolata çözüm olmayacaktır.

Kuru üzüm-leblebi gibi hafif şeylerle takılabilirsin. Beraberinde de çay, oh :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abur cuburlarda son durum
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Biiter Çikolata evet sağlıklı. Özellikle %80 Bitter Çikolatalar bulunabilir marketlerde Ülkerinki çok kaliteli mesela. Ama içerdiği yağ ve şeker miktarından dolayı senin "cips ve çikolata" krizlerini tetikleyen maddelerin aynısı bulunduğu için bitter çikolata çözüm olmayacaktır.

Kuru üzüm-leblebi gibi hafif şeylerle takılabilirsin. Beraberinde de çay, oh :)

Spor hocasına'da sordum protein bar yiyebilirsin dedi bakalım şu sıralar canım çekti cips ama kendimi frenledim bakalım hayırlısı :)
  • Protein bar mı? Senin problemin cips-çikolata' nın içindeki yüksek şeker, fruktoz ve yağ oranları zaten. Protein barda da var bunlar. Yani sen sigara bırakmak istemişsin, sana light sigara önermişler resmen. Paketli-ambalajlı işlenmiş tüm gıdalardan uzak durman gerekiyor ki vücudun bi dengeye girsin, bağımlılığından kurtul. Sen kuru üzüm-fındık (kavrulmuş değil, bildiğin çiğ fındık)-kuru incir-leblebi gibi şeylere yönel derim ben. Muz-süt ikiliside iyi kandırır bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hug

Protein bar mı? Senin problemin cips-çikolata' nın içindeki yüksek şeker, fruktoz ve yağ oranları zaten. Protein barda da var bunlar. Yani sen sigara bırakmak istemişsin, sana light sigara önermişler resmen. Paketli-ambalajlı işlenmiş tüm gıdalardan uzak durman gerekiyor ki vücudun bi dengeye girsin, bağımlılığından kurtul. Sen kuru üzüm-fındık (kavrulmuş değil, bildiğin çiğ fındık)-kuru incir-leblebi gibi şeylere yönel derim ben. Muz-süt ikiliside iyi kandırır bak.

Hocam öncelikle yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim. Muz-Süt bile zararlı diyorsunuz yani. Yavaş yavaş bütün paketli-ambalajlı-işlenmiş ürünleri tamamen hayatımdan çıkarmayı hedefledim. Aklımda kalan son bir şey neden çiğ fındık dediniz hocam kavrulmuş fındığında mı zararları var?

• Hayır Muz-Süt zararlı değil, aksine yani demek istediğim, tatlı krizini önler. Doğal yollardan şeker ihtiyacını kapatır ve çikolatayı filan unutturur. Çiğ fındık mevzusuda, kavrulmuş fındığın besin değerleri büyük ölçüde kaybolur. Ayrıca kavrulmuş fındık ordan oraya, ordan oraya gezer, mikrop tutar vs ama çiğ fındık öyle değildir. Mecburen en kısa sürede müşteriye ulaştırılır. Taze taze, vitaminli vitaminli yersin.

Muzun faydaları: Muz kemik gelişimini sağlar, sinir zafiyeti ve yorgunluğu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır. B1, B2, C, A ve E vitaminlerini içeren muz, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açısından da çok zengindir. Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasına karşılık hiç kolesterol içermemektedir. Kalp kaslarını geliştiren sodyum ve potasyum maddeleri içermektedir.

Potasyum terleme sebebiyle kapasitesini yitirmeye başlayan kasları canlandırır ve daha kolay hareket etmelerini sağlar. B1 vitamini sayesinde sinir dokularının normal çalışmasına da etki eder. İçerdiği iyot sayesinde de tiroid bezinin dengeli çalışmasına yardım eder.

Fındığın faydaları: Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir. En önemli özelliği ise kansızlığa çok iyi gelmesidir.

Sütün faydaları: Büyüme ve gelişmeyi sağlar. Vücudu sağlamlaştırır, güçlendirir.
    Kemik erimesini önler.
    Mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.
    Mide rahatsızlıklarını giderir.
    Sindirim sistemini düzene sokar.
    Beyne enerji verir.
    Diş çürüklerini önler.
    Kronik bronşiti önler.
    Tansiyonu düşürür.
    Yağsız süt, kolestrolü düşürür.
    Kanserin önlenmesine yardımcı olur.
    Saç ve tırnakların oluşumunda büyük rol oynar.
    Yaşlanmayı geciktirir.
    Cilt üzerinde nemlendirici etki yaparak cildin yıpranmasını engeller. ===Süt-kanser ilişkisi ===
    Süt, başta protein olmak üzere, içerdiği protein, fosfor, B grubu vitaminleri, sfingolipidler ve diğer bileşikleri sayesinde kanser oluşumunu engellemektedir. Sütün %87,5'i su, %3,5'i ise mineraldir. İçerdiği minerallerin kanser oluşumunu engellediğine dair önemli çalışmalar yapılmaktadır. Süt tüketimi, prostat, barsak, rahim, mesane kanseri gibi sık görülen kanser türlerini önlemede etkilidir. Yapılan bir çalışma sonucunda, günde 2 bardak süt tüketen bireylerde bağırsak kanserlerine pek rastlanmadığı ortaya konulmuştur.Uzmanların yaptığı açıklamaya göre Süt içtikten sonra bir bardak civarında su içilmelidir.Çünkü ağızda kalan süt bekliyerek bakteri oluşumuna neden olmaktadır.

Kuru İncirin Faydaları: İncir, içerdiği yüksek oranlardaki Protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir. Sözgelişi, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve Magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.
    - İncir, içerdiği yüksek orandaki liflerle bedene giren kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlar.
    - Sindirimi kolaylaştıran incirin, bedeni bakterilere karşı koruyan etkileri de vardır.
    - İncir içerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosforla kemik ve dişlerin oluşumu ile sağlıklarını garantiler. İncirin içerdiği kalsiyum, diğer besinlerdekine göre daha kolay sindirilir. Süt içemeyen kişilerin incir yemeleri öğütlenir.
    - İncir, içerdiği ‘benzaldehit' adlı Maddeyle kanserli hücrelerin büyümesini önler, kansere karşı etkili olur.

Yani saymakla bitmez. Kolanın, cipsin, çikolatanın zararlarını yazmaya gerek yok zannedersem. :) Şimdilik genç olduğumuz için sıkıntı çıkmıyor ama 40' tan sonra her taraftan patlak veririz :)

• Bence genç olduğumuz içinde sıkıntı çıkıyor fakat biz bunu iyi anlayamıyoruz sıkıntı çıkmasaydı böyle bir konu açmazdım vücudum iyicene yağlandı formda değilim bu arada yardımın için çok teşekkürler dostum sayende yeni şeyler öğrendim. :)
  • Estağfurullah, bunlar bilinen şeyler sonuçta. Sağlığın değerini bilmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

@hug: Dostum bitter çikolata sağlıklı diyorlar ? Bir bilgin var mı bu konuda eğer böyleyse, bitter çikolata fındık, ceviz, bademle kendimi frenleyebilirim.
    @TheDenier: Haklısın dostum ama önce 2 hafta bir sonra ayda bir sonra 2 ayda bir böyle böyle tamamen vazgeçmeyi planlıyorum bakalım.

Birakamazsin hocam bosu bosuna beyninle yarisma unutma seni beynin kontrol ediyor istersen 8 yil yeme bir gun gelir yine karsi koyamazsin illa az yiyeceksen ayda 1 ye dostum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

@hug: Dostum bitter çikolata sağlıklı diyorlar ? Bir bilgin var mı bu konuda eğer böyleyse, bitter çikolata fındık, ceviz, bademle kendimi frenleyebilirim.

Birakamazsin hocam bosu bosuna beyninle yarisma unutma seni beynin kontrol ediyor istersen 8 yil yeme bir gun gelir yine karsi koyamazsin illa az yiyeceksen ayda 1 ye dostum

Tamamen dediysek ayda yılda 1 olacak gene dostum lafın gelişi öyle dedim

• Spoiler verme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darui

Spoiler verme

Hahahaha dostum!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.