|
Çinliler sınırları zorluyor: %48 termal verimliliğe sahip motor
-
-
Ulan ne varsa çinlilerde var gene
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
evet, günlük chery dozumuzu da alalım...
haberin iiçinde %44.5 diyor ama...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YouGotThatRight -- 23 Ekim 2025; 7:37:4 >_____________________________ -
Halihazırda seri üretimde ve satışta olan hibrit motor %44.5 verimlilikte
Geliştirme aşamasında olan %48
Chery'nin acayip arabaları var. SHS dedikleri süper hibrit araçları 1300 km yapabiliyor canlı yol testlerinde. Ekstra vergi olmasa emin olun satışlarda 1. sırada olurdu. Ek vergi öncesi gördük, satış rakamlarında 3. sıraya çıkmıştı.
_____________________________ -
burda sihirli kelime "Atkinson çevrimi" analsılan emme ve sıkıştırma safhalarında, emme ve egzost sübaplarının daha geç kapanması ile tork ve beygir düşürülüyor ama yakıt tasarrufu max. düzeye çıkıyor diye acıklanmıs...
bu forumda da baya bi kafa acıcı olmus..
www.toyotaclubtr.comYaris Hybrid Test, Teorik ve Pratik bilgilendirme.https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63822.60
-
haklısınız, ben "mevcut" kelimesini atlamışım...
3i ATLAS işimizi bitirmezse bu Çinliler bitirecek bizi 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Nedense bu çinlilere hiç güvenemiyorum
-
- Verilen rakam ne kadar güvenilir, emin olamıyorum. Çinliler güvenirlilik konusunda henüz rüştlerini ispatlayamadılar.
- Bu rakam pik değeri yani spesifik bir devir ve yükteki maksimum rakamı ifade ediyor, yani motor öyle her devir ve yük altında bu verimi sunmuyor. Ortalama verim muhtemelen %25-30 bandındadır.
- Zaten içten yanmalı motorlarda ulaşılabilecek teorik bir sınır var ve o sınır aşılamaz. Bu sınır Carnot sınırıdır ama bir de mühendislik sınırı vardır. O da %60-65 arasıdır.
_____________________________ * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
* Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
* Yearning for the past is usually just the lament of lost youth. -
teknoloji gelişiyor bu hızla verimleri %80-90 bandında çıkartırlar
Okuduk, okuduk. Sonunda 6 L yakıt tüketimi? Ne anladık biz bundan? Zaten dikkatli kullanırsan normal araçlara da bu yaktırılıyor. Ekstrem bir trafik yoksa.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Vatansever -
yemin ediyorum burada takılan insandan beklemediğim tepkiler alıyorum.
yazan:
"yüzde 44,5’lik termal verimlilik ve 100 kilometrede 6 litre yakıt tüketimi elde ediliyor."
cevap: "eee zonunda 6 lıtra" "%44 diyi emma" vs vs.
yahu mevcut verilmi motorlarda 44.5%lik verimle çalışan motor %6 yakıyor diyor. Yani %8,5 yakıt tasarrufu gibi birşey yapıyor. Şimdi bunu günde çalışan 300 milyon araca uygula. saatte 6 litre yerine 5 litre yaktığını düşün.
Verimliliği yakıt tüketimiyle karıştırıyorsunuz
Verimlilik demek “yakıtın %44.5’unu işe çeviriyor” demek. Yakıtın daha az yanması veya ekonomik olması değil
Yakıtın %44.5 ini işe çevirerek beygir ve tork elde ediliyor
Bundan 15 yıl önce verimlilik en yüksek %20 idi oda Ferrarinin bir kaç motoruna aitti
Yani sen benim gibi araç sahipleri yakıtın sadece %10 ununu kullanarak beygir ve torku elde ediyor. Geri kalan %90 ı ısıyla ve aktarma organlarına giderken kayboluyor. Benim araba 190 beygir mesela. Verimliliğini bilmiyorum ama %10 diyorum ben. Yaktığı mazotun %10 unu sadece 190 beygire çevirebiliyor. Kalanı ısı ve aktarma organlarına kayboluyor. Benim motor %40 verimli olsaydı teorik olarak 760 beygir verecekti
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ AMD Ryzen 7 5800X3D • Msi RTX 3080 Suprim X 10G • Msi B550 Tomahawk • G.Skill Trident Z Neo RGB 32GB 3600Mhz CL16 (16.16.16.36 Samsung B-Die) • DeepCool LS520 WH 240MM • WD Black SN770 1Tb Gen4 • WD Blue SN570 1Tb Gen3 • Samsung 870 Evo 1Tb • Samsung 860 Evo 500Gb • Seasonic Prime Snow Silent 650W 80+ Platinum • CM TD500 Mesh V2 ARGB Beyaz • Viewsonic Omni XG2431 24" 240Hz IPS -
Gün geçmiyor ki Çin'den yeni bir teknolojik ve buluş haberi gelmesin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Peki verimlilikle artan bu tork ve beygir gücü çok daha hızlı gaz tepkisi almamızı ve dolayısıyla yakıt tasarrufu sağlamaz mı? 🤔
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Vatansever -
26:1 sıkıştırma mı? Yöööööööööh...
-
Ben yine de Çin malı olan herhangi bir şeye güvenmiyorum.
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
En Beğenilen Yanıtlar
|
burda sihirli kelime "Atkinson çevrimi" analsılan emme ve sıkıştırma safhalarında, emme ve egzost sübaplarının daha geç kapanması ile tork ve beygir düşürülüyor ama yakıt tasarrufu max. düzeye çıkıyor diye acıklanmıs...
bu forumda da baya bi kafa acıcı olmus.. Yaris Hybrid Test, Teorik ve Pratik bilgilendirme. https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=63822.60 |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı