Bugün eczaneye gittim. tırnaklarımdaki yaraları gösterdim, çinko eksikliğin var dedi. Bi ilaç ver o zaman dedim. Doktora görünmen gerek dedi. Doktora görünmeden çinko olayını nasıl çözebilirim?
doktora görünmeden elazığ kebana gidebilirsin, "doğal çinko madeni"
Sokakta yürürken her an bir doktor görebilir seni. Kimin doktor olduğunu nasıl anlayacaksın ki doktora görünmemeyi başarabilesin.
günde bilmem kaç mg çinko almak gerekiyormuş. madene gidip bir kilo alıp altıncıların kullandığı hassas teraziler ile tartıp yemeğin içine katıp yesek çinko almış olmaz mıyız ki?
quote:
Orijinalden alıntı: mr hyde
Sokakta yürürken her an bir doktor görebilir seni. Kimin doktor olduğunu nasıl anlayacaksın ki doktora görünmemeyi başarabilesin.
bu yaşa kadar geldim doğru düzgün doktora görünmedim yani o konuda sıkıntı yok.
boyun kısa kalır ilaç tedavisi görürsün eğer çinko eksikliği varsa
boyun kısa kalır ilaç tedavisi görürsün eğer çinko eksikliği varsa
boydan sorunum yok aslında. sadece tırnaklarım kötü çok acıyor. eczaneye yara bandı almak için girmiştim. tırnaklarımı bantladım.
saçlarda dökülme veya ince telli olma durumu falan var mı ?
quote:
Orijinalden alıntı: inexyz
Bugün eczaneye gittim. tırnaklarımdaki yaraları gösterdim, çinko eksikliğin var dedi. Bi ilaç ver o zaman dedim. Doktora görünmen gerek dedi. Doktora görünmeden çinko olayını nasıl çözebilirim?
ÇİNKOYA NE KADAR İHTİYACIMIZ VAR? Çinkoya olan ihtiyacımız bir çok faktöre bağlıdır. Çocukların ve gençlerin yetişkinlere oranla daha az ihtiyacı vardır. Hastaların sağlıklı kişilerden daha fazla ihtiyacı vardır. Stresli tiplerin de sakin kişilere oranla ihtiyaçları daha fazladır. Alman Beslenme Cemiyeti yetişkinler için günde 15 mg öneriyor. Çinko kürü yapmak isteyen üç ay boyunca günde 20-30 mg almalıdır. Prensip olarak ise kadınların çinkoya olan ihtiyacı erkeklerden daha fazla değildir. Gebe ve emziren annelerin ihtiyacı biraz daha fazla olabilir. Çocuklarda çinko azlığı gelişme ve büyüme bozukluğuna yol açabilir.
DENGELİ BESLENME YETERLİ Mİ? Her zaman yeterli değildir. Çinkonun barsak yoluyla alınması herkes için farklıdır. Besinlerin bileşimi de bunda önemli bir rol oynar. Vücut çinkoyu bol proteinli hayvansal ürünlerden aldığında bol lifli bitkisel yiyeceklerden aldığından daha iyi değerlendirir. Bu nedenle vejeteryenler genellikle vücutlarındaki çinko azlığından şikayetçidirler. Sporcular ve şeker hastaları için de aynı şey geçerlidir.
ÇİNKO AZLIĞI NASIL ANLAŞILIR? Özellikle enfeksiyonlara karşı zayıf olma çinko azlığının en önemli belirtisidir. Bunun dışında çocuklarda öğrenme yeteneğinin sınırlı olması, büyümedeki aksaklıklar, saç dökülmesi, kısırlık, soğuk eller ve ayaklar, koklama ve tat alma duygusunun sınırlı olması, tırnaklarda beyaz lekeler de çinko azlığının diğer belirtileridir.
bol bol kabak çekirdeği ye! en yüksek çinko onda yalnız işlenmemeşini bulursan daha ii..
eti lifalif her sabah 100-150 gram yiyosun günlük çinkonun %75i karşılanıyor yanında peynir ve yumurta yersen tamam. yulaf ezmesi çinko oranı hepsinden fazla.
Zinco 220 satın alabilirsin. Genelde sporcular çinko desteği kullanırlar fiziksel performansı artırdığı için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme