Şimdi Ara

Çingeneler Zamanı (Dom za vesanje)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Senaryo: Emir Kusturica
    Oyuncular: Davor Dujmovic, Bora Todorovic and Ljubica Adzovic
    Tür: Dram
    Ülke: Yugoslavia
    Yıl: 1988

Çingeneler Zamanı (Dom za vesanje)

Perhan Romanya'da büyükannesiyle yaşayan yeniyetme bir çingenedir. Çingenelerin doğayla bütün ve kendilerine has atmosferinde, Perhan da biraz kendi iç dünyasında biraz da kızarkadaşının aşk ateşinin içinde yaşamaktadır. Genç çingene, duygu yoğunluğu yaşadığında nesneleri uzaktan hareket ettirebilmektedir de.Mafyatik işler peşindeki Ahmed, ondan yararlanmak için Perhan'ı kendisiyle birlikte şehre gelmeye ve yaşadığı yeri terketmeye ikna eder. Perhan bu yeni hayata tek bir şey için katlanır: yeterince para biriktirmek ve sevdiklerine geri dönüp evlenebilmek. Bir yandan da bacağından ameliyat olmak için onlardan ayrılan kızkardeşini bulmayı ummaktadır.

hem güldürmeyi hem ağlatmayı başarabilen, çok etkileyici harika bir film. ölmeden önce izlenmesi gereken filmlerden biri .

Davor Dujmovic için açtığım konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_53931999/mpage_1/f_/key_//tm.htm#53931999

bu da efsane şarkı;

http://fizy.com/tr#s/1c0pk4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thomas Anderson -- 24 Ekim 2011; 20:19:22 >

• Sonunda bu kadar duygulandığım başka bir film olmadı benim.
  • Bu şarkıyı kulağım bir yerden ısırıyor ama nerden yani ya ana habe bülteni ya da bu şarkının başk ibri tarafından yorumu. Başka bir yorumu cover'ı varsa dinlerim yani, bu arada film daha önce birkaç kez önerilmiş de şimdi iyice merak sardım hemen izlemem lazım teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

Bu şarkıyı kulağım bir yerden ısırıyor ama nerden yani ya ana habe bülteni ya da bu şarkının başk ibri tarafından yorumu. Başka bir yorumu cover'ı varsa dinlerim yani, bu arada film daha önce birkaç kez önerilmiş de şimdi iyice merak sardım hemen izlemem lazım teşekkürler.

goran bregovic şarkısıdır. zamanında sezen aksu tarafından yorumlanmıştır.
  • Hep aklımda olan ama izlemeyi sürekli ertelediğim film,nedesi ise filmin 270 dakika olması,kısaltılmış versiyonlarıda var fakat filme yazık ederim diye düşünüyorum,arasında çok bir fark mı?Kısaltılmış versiyonu izlemek yeterli olurmu sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUSTIN -- 24 Ekim 2011; 20:53:55 >
  • İzlediğim versiyon 140 dk civarıydı sanırım buna rağmen biraz uzun geldi. Film beni beklediğim kadar etkilemedi ama yine de oldukça etkileyiciydi oldukça farklıydı, Çingeneler'in yaşantılarını çok iyi yansıtmış gerek konuşma tarzları gerek jest ve mimikleri falan oldukça gerçekçi. 7/10 diyorum, boş bir zamanda izlenebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    anastacia ile düet yapan kim?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.