Şimdi Ara

Çinden mal alıp satma deneyimimi anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
21.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sıralar herkes gibi ben de duyuyordum bu fikri. Bir işim olmasına rağmen deneme amaçlı bir ürün alıp satmaya karar verdim. (Aldığim ürünün ne olduğunu söylemeyecegim çünkü bu fikri arkadaşa verdim o ürünü o satacak)

Alacağım ürünün fiyatlarını tr yle karşilaştırdıgimda arada çok büyük bir fark olduğunu gördüm. Işin ilginç yanı aynı ürünü çinden aldığı çok belli olan biri sahibinden de 125 lira karla satiyordu. Yani 55 e alıp 180 e satıyordu. Ben de girdim 1 tane deneme amaçlı sipariş ettim. Yaklaşık 20 gün sonra geldi. Ben de 140 liraya koydum sahibinden.com a. İnanın iki günde yüzden fazla görüntüleme vardı. Ve ikinci günün sonunda satılmıştı ürün. Hayret içindeydim. Kargo da alıcıya aitti üstelik. Diger gun gidip kargoya verdim. Bir hafta sonra para hesabima yattı. Tabi sahibinden 16-17 lira komisyonunu almıştı (get yani güvenli alışveriş oldugu için komisyon alıyor) sonuç olarak ben 70 lira kar etmiştim.

Bu işi yapmaya devam ederdim ama dedigim gibi hem bir işim vardı hem de vaktim yoktu. Bir de çok buyutursem vergi vs işleri başima dolanır diye cekildim. Ürunü bir arkadaşa söyledim. O yapacak.

Velhasılı kelam, tavsiyem çeşitli sitelerde bir ay boyunca reklamlara tıklayıp 15 lira kazanmaya çalısacağınıza böyle islere girişin. Sahibinden de bu işi yapan çok kişi var. Ana sayfaya Çinden aldigi ürünleri satmak için ilanı veren bir sürü adam var. Ve bence hepsi deli gibi kazanıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oskan001 -- 21 Mart 2016; 20:50:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saat mi hocam mal?

• Ürünü tahmin edeyim android box gibi bir şey? :)

• Chiehsheshuai kullanıcısına yanıt
    Benim sattıgım şey saat değildi. Saat satan çok kişi var ama gördüģüm kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ZippoCH

Ürünü tahmin edeyim android box gibi bir şey? :)

Hayır değil. :) onun ne olduğunu bile bilmiyorum.

• Çin malı Tenga?
  • İşi bilmeyenler ve uğraşmak istemeyenler için tutar. Fakat eskiden insanlar yurtdışından alışveriş yapmaya korkuyordu yurtiçinde yaşadığı sorunlardan ötürü. Şimdi herkes biliyor ve yurtdışından alışveriş yapıyor. En fazla 1 2 yılı var bu işin. O süre içinde yapın yapabildiğiniz kadar ekstradan kendinizi gecindirin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetten dolar alıp satmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eee arkadaşın vergi konusunda korkmuyor mu ? Sürekli satmaya devam ederse sorun olabilir belki, internette böyle devam eden ama vergiden dolayı kötü bir cezayla karşılaşan insanların hikayelerini okumuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeodempp -- 21 Mart 2016; 20:57:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • celades kullanıcısına yanıt
    Yok yav. Bu arada şimdi öğrendim ne olduğunu ilk defa duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: dhdh

İşi bilmeyenler ve uğraşmak istemeyenler için tutar. Fakat eskiden insanlar yurtdışından alışveriş yapmaya korkuyordu yurtiçinde yaşadığı sorunlardan ötürü. Şimdi herkes biliyor ve yurtdışından alışveriş yapıyor. En fazla 1 2 yılı var bu işin. O süre içinde yapın yapabildiğiniz kadar ekstradan kendinizi gecindirin.

Aynen.

• Sahibinden komisyon aldigina gore tarafiniza fatura da kesecek aldigi komisyon bedeli. Yani fatura kesmek gerekecek.

Ayni durum gittigidiyorda da gecerli. Hatta gittigidiyor un yapılan satislarin bilgilerini maliye ye aktardigini, saticinin kesilmeyen faturalar icin cezaya carptirilacagini duymustum.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Sahibinden fatura kesmedi. Ya da benim haberim yok. Sadece şu kadar kesilerek hesabınıza yatırıldı diye mesaj attılar.

• Ürün neydi? Bende yapmak istiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

Sahibinden komisyon aldigina gore tarafiniza fatura da kesecek aldigi komisyon bedeli. Yani fatura kesmek gerekecek.

Ayni durum gittigidiyorda da gecerli. Hatta gittigidiyor un yapılan satislarin bilgilerini maliye ye aktardigini, saticinin kesilmeyen faturalar icin cezaya carptirilacagini duymustum.

Yuhhh tesadüf mü bu ? Yoksa sahibinden.com da mı çalışıyorsun hocam. :)))

Ben bu işi yapalı iki hafta oldu. Ve fatura falan göndermemişlerdi komisyon ile ilgili. Sen bu soruyu sordun ben fatura yollamadılar dedim. Şimdi mailime bir fatura yollamışlar komisyonla ilgili. Şaştım kaldım.

• Malesef söyleyemem arkadaşima söz verdim. :) ama biraz araştırırsanız satacak şey bulursunuz.

• Haydi bakalım şikayet ettim

• 3 kurus kar etmek icin maliyenin kesecegi 5 kurusluk zarari gorememek

• İti an çomağı hazirla gibi olmuş

Sahibinden sizin uzerinizden komisyon aldigi icin o da devlete kdv ödemek zorunda. Bu yuzden aldigi komisyon için size fatura yollar.

Ürünü satarken hem kdv ödüyor satici, hem de sahibinden veya gg ye ödediği komisyonun bir kismi yine devlete gidiyor. Devlet olmak süper iş valla.

• Boşuna girme 15 sene önce olsa çok yerinde olurdu Adam çinden almak varken senden niye alsın gerizekalı mı millet?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.