Şimdi Ara

Çin Sosyalist Bir Devlet Değil Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merak ediyorum, bilgi sahibi birileri bizi aydınlatırsa sevinirim.

Şimdi Çin bildiğimiz kadarıyla Sosyalist bir ülke. Peki bu ülkede nasıl zengin iş adamları olabiliyor. Avrupa'dan milyon dolarlar vererek nasıl futbolcu transferi yapabiliyorlar? Bu nasıl bir sosyalist düzen ben çözemedim. Dini törenlere falan da izin veriliyor. Bu meşhur budist manastırlarına devlet ödenek ayırıyor vs.

Aynı örnek bir dönemler Tito'nun Yugoslavya'sında da vardı. Bir fabrika işçisi 2000 Mark para kazanıyordu ayda. Dini törenlere falan izin veriliyordu hatta devlet kademesinde bile düzenleniyordu(bayram kutlamaları vs.) Bölgelere göre Hristiyan ve Müslüman bayramlarında tatil ilan ediliyordu. Kuran kursları falan serbestti.

Yani bu iki ülke farklı bir Sosyalizm anlayışı mı belirliyorlar, yoksa sosyalist değiller mi? Bilgi sahibi biri, cahil birine anlatıyormuş gibi detaylı bir biçimde bu meseleyi aydınlatırsa sevinirim.

• çin sosyalizmle değil komünizmle yönetilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: -StrongeR-

çin sosyalizmle değil komünizmle yönetilir

hocam komunizm bir dünya görüşü sistem değil. Komunizmin önceki aşaması sosyalizmdir. Sosyalizmde ülkeler komunizme hazırlanır insanlar çoğu yönden tek tipleştirilir. Daha sonra ülkeler birleştirilerek sınırlar ortadan kaldırılır ve komunizm işte o zaman oluşturulmuş olur.
  • Görüldüğü üzere değil dostum. Sosyalizm, Komünizm insan doğasına aykırı şeyler hiçbir zaman uygulanamaz. Biz her zaman diğerlerinden güçlü ve üstün olmayı ister, gerekirse bunlara ulaşmaya çalışırken ölürüz. Sosyalist geçinenleri gördük işte tarihin en büyük diktatörlerini çıkardılar biri Stalin diğeri Mao.

- Konuya gelirsek Çin sosyalist bir devlet değil. Daha çok sosyalizmi kendilerine göre uyarlamış saçma bir şekle sokmuşlar.

Glory Glory Man United
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.