Şimdi Ara

ÇİN'DE YAŞAYAN KARDEŞİM (TİCARET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle bu konuyu açmamın sebebi ticaret yapmaya karar vermiş olmam ve sizlerden bana yön verecek güzel önerilerinizi öğrenebilmek ve birlikte çalışabilmektir.
    Yaklaşık 3 yıldır kardeşim Çin'de yaşıyor.
    Oradaki üretici firmalar ile direk iletişime geçip uygun fiyatlarda ürünler getirtip türkiye'de pazarlamak istiyorum.

Alicı firmalara nasıl ulaşabilirim.
    Ne pazarlamak daha uygun olur.

Destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Valla önce gümrük olaylarını gözden geçir, ayrıca kardeşin orada yemek sıkıntısı çekmiyor mu?
  • Ne pazarlanacağını kardeşiniz daha iyi bilir. Aradaki fiyat farkını karşılaştırıp size ürün önersin. Ciddi düşünüyosanız bence Çin'e bizzat gidip anlaşma yapın. Orada toptan satış yapan büyük pazarlar oluyor orada görüşün, numune alın. Memnun kalırsanız işlemlere başlarsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla sitres çarkı derdimde o projeden köşeyi dönen döndü biraz geç kalındı artık yeni trend dalgalarını yakalamaya çalıs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu soruyu buraya soruyosan zaten ticaret yapamazsın dostum kendin araştırman lazım
  • Türkiyede pazarlama işinin nasıl olacağı konusunda teretdütlerim var.
    Türkiyede ürünü satabileceğim müşteri bulmak konusunda nasıl bir yol izlemeliyim.
  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    Araştırıyorum işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuveyt Türk nasıldır? Ya da..
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşinin Çinde olması çok iyi olmuş çünkü Çinliler kazıklamaktan çekinmiyor. Kesinlikle satıcı ile iyice tanışın ve numune isteyin toptan almadan önce, yoksa bozuk-defolu mal satılma ihtimali yüksek. Elektronik sigara getirilebiliyorsa iyi olabilir diye düşünüyorum
  • Peki tezgah makina gibi ürünleri getirtmek onlara müşteri bulabilmek mümkünmü sizce.
  • ahmetkaya4948 kullanıcısına yanıt
    O olay tahminince çok daha zor olur. Neden dersen gümrük olayı var. Ki Çin üretimi bir makinaya alıcı nasıl bakar buda çok önemli. Bakmayın böyle dediğime tabi ki. Ülkemizde Çin üretimi cihazlar,ürünler kalitesiz damgasını yiyor. Biz yedirtiyoruz aslında bu damgayı. Ürünü ülkemize getirtenler ikinci sınıf mal alıp ucuza satmaya çalışıyorlar. Bundan 2-3 sene öncesine kadar bir petrol çıkarma işleminde kullanılan süzme parçaları işine girecektik. Bir çok yeri gezdik numuneler aldık denedikte. En iyi mal Çinden alınan ürün çıktı kalite bakımından. Tabi ki fiyatıda ona göre fazlaydı.

Banada kalırsa bu sorunun cevabını buralarda aramayın bulamazsınız. Çılgın bir girişimci vardır tanıdık illaki. Onunla oturup konuşun konular üzerine.

Çok para kazanmak istiyorsanız pazarda tek olmanız gerekiyor. Pazarda tek olabilmek için zamanınızı burada harcamayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çine gidip yaşamış ve dönmüş biri olarak aktarıyım.Çinden ayakkabı,terlik,bot tokaları ve sayaları getirtiyordum.Ancak devletin saya ve tokalara karşı uyguladığı inanılmaz katı kuralları işi durdurmama sebep oldu malasef.

Sana edindiğim tecrübeleri aktarıyım kardeşim;

**Öncelikle gümrük prosüdürlerini öğrenmen için birtane gümrükçü bulup fikrini ve getirmek istediğin ürün hakkında konuş.Devletin katı olduğu elektronik sigara vs gibi elektronik cihazlar sorun çıkartabilir.

**İlk başlarda seni uçuruma sürükleyecek bir bütçe ile bodoslama sakın girme işe.Ticarette hiçbir işin garantisi yoktur.

**Ufak ufak kazanmaya bak,çok riske girme

**Ticarette mutlaka prensiblerin olsun.

**Sipariş geçmek için önce numuneni yolla,beğenir sipariş vermek isterse %70 paranı al,kalanıda ürün teslimatında al

****Vadeli iş asla yapma,iflas sebebi

**Bütçene uygun bir ticaret kulvarı seç

**Piyasadaki tutmuş ve trendi düşmemiş ürünleri iyi kovala

• telefon takılan usb vantilatör.
  • villa kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgilendirme.
    Çok teşekkür ederim.
    Sanırım benim ilk önce ne getirtmem gerektiğine karar vermem gerekiyor.

Saygılarım İle.
  • hoja günümüzde
    ptt ye gidip 5 tl ye ininal kart alıyorsun. ardından aliexpress'e girip 1 dolarlık bir ürün satın alıyorsun ve çinden kapına kadar ücretsiz kargo ile getiriyorlar.yani çinden mal getirip satmak eskisi gibi cazip olmayabilir.tabi her ürün ücretsiz kargo değil.

örnek veriyim, benim oturduğum ev, şehre sırtını dönük. balkon denize bakıyor, şehir diğer tarafta kalıyor. bu nedenle evde telefon çekmiyor.
    gsm signal booster diye bi cihaz var. bundan alıyım dedim. internette türk elemanın biri satıyo. çinden ürünleri getirmiş, internet sitesi kurmuş.online alışveriş sitesi yapmış resmen. online destek falan yapmış. mesaj yazdığın gibi adam buyrun ne lazımdı size diyo anında. çinden ürünleri getirmiş satıyo. neyse ürünü seçtim fiyatı 1500 tl civarı yuhh dedim. aliexpress te incelemiştim aynı ürünü. dedim ki adama "aynı ürün aliexpress de 55 dolar + kargo fiyatına,kusura bakma ama şeyini çıkarmışsın,biraz uygun satsan senden alırdım" dedim. "ben dobra dobra konuşmayı severim kusura bakma" dedim. adam da bana " git nerden istiyorsan ordan al kardeşim, bu ürün orjinal senin baktığın ürün nerde imal edilmiş bilemem "dedi.

bende cihazın üzerinde yazan markayı internette arattım ve direkt üreticiyle irtibata geçtim. anlatttım dedim böyle böyle aliexpress de gördüm, direkt sizden alabilir miyim. ok dediler.onlar da satışda bisürü kişi çalışıyo. whatsapp dan yazıyolar sürekli,fotolar gönderiyolar, çinli bi kız. ürünü seçtim teklif gönderdi maile, 55 dolar yine. türk elemanın sattığı- aliexpress de gördüğüm hep aynı ürün. ardından kargo ücretini de bayıldım ve çinden eve gelmesi 2 gün sürdü. şok. 2 gün sonra telefon, dhl den arıyorum evdemisiniz, yarım saate evde olurum dışardayım, 6 da evde olurum dedim. saat 18:01 adam tekrar aradı kapıdayım ben dedi.gümrük takılma derdi de yok. ben yine şok. tamam 3 dkya ordayım dedim. gittim adam bekliyo aldım kutuyu.

bizim türk elemanda 1500 tl ye alıcı bekliyo hala.

• pokajy P kullanıcısına yanıt
    Evet çok haklısın o nedenle bende ali expreste olmayan iş makinası tezgah türü ürünlere yönelmeyi düşüyüyorum yada toptan ürünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkaya4948 -- 18 Temmuz 2017; 10:15:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.