Şimdi Ara

Çin Seddi gerçekten Türklerden korunmak için mi inşa edildi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ufak çaplı bir araştırma yaptım.Türk sitelerinde ve forumlarda çok kesinmiş gibi bilgiler paylaşılmış.Ancak yabancı forumlara baktığım zaman ''Türkler Çin Seddi hakkında okullarda nasıl eğitim veriyor'' gibi başlıklarda durumun öyle olmadığını savunmuşlar. Bu konuda daha önce araştırma yapmış olan veya bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Merak ettim doğrusu.



  • türkler bunun ufak bi parçası sadece
  • Evet kardeşim . İlk bilinen Türk devleti olan Asya Büyük Hun devletinin Çin e yaptığı sürekli seferlerden korunmak için inşaa edilmiştir.
  • moğollara karşı kurduklarını savunuyorlardı galiba


    aman boş ver çekemiyorlar bizi AĞLASINLAR AĞLA AVRUPA AĞLA

    şşt solcular duymasın


    duydular bile

    kaçmıyorum SAVAŞACAĞIM

    atar yaptı ergen

    xD
  • Türklerle korktukları için alakası yok. Sonuçta savaş bu, yani adamlar tabi ki de savunma hattı yapacaklar çünkü taktiksel bu. O zaman osmanlı falanda bir çok yere hat çekmiş kale surları çekmiştir ne yani düşmandan korktukları için mi??
    O zaman onlarda diyordur ki osmanlı bizden korktuğu için şu suru inşa etti.

    Sonuçta adamlar savunma amaçlı dikmişlerdir. Taktiksel o zaman ki savaş mantığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Atari -- 7 Kasım 2017; 16:37:18 >
  • Savunma amacından çok erzak çaldırmamak için inşa edilmiş bu duvar türk ve moğollar için inşa edilmiştir.Çinliler bile bunu kabullenirken ülkesiz, tarihsiz bazı milletin insanlarının ne dediğini pek umursamamak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

    Savunma amacından çok erzak çaldırmamak için inşa edilmiş bu duvar türk ve moğollar için inşa edilmiştir.Çinliler bile bunu kabullenirken ülkesiz, tarihsiz bazı milletin insanlarının ne dediğini pek umursamamak gerek.

    Ekşi sözlük yazarı olduğunu eklemeyi unutmuşsun.
  • Çin kaynaklarında da kuzeydeki göçebe Xiongnu tehdidine karşı imparator Qin Shi Huang tarafından yaptırıldığı belirtiliyor. Tek tartışma konusu Xiongnu diye tabir edilen milletin kimler olduğu. Büyük görüş Hunlar olduğu yönünde. Diğer büyük görüş ise Moğollar.



    Ha bazı toplama milletler Moğollar gibi Hunların bile Türk olmadığını iddia ediyor. Onlara söylenecek pek bir şey yok. Eşek binmeye devam edebilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseli ergenlerden korunmak için inşa edildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin Hun akınlarından çok çekmiş ve onun için yapmıştır bu duvarı.

    Hun devleti Türk devleti mi değil mi bilmiyorum Tarih bilgim bitti bu kadar

    Hatta Çinlilerin daha hala Hun düşmanlığını gösteren ata sözleri deyimleri filan vardır.

    Bu arada atasözü demişken çinlilerin şu atasözünü çok severim.

    "İki Yahudi bir araya gelse şirket, iki Türk bir araya gelse Devlet kurar."
  • Boş boş konuşuyorsunuz Çin seddinin yapılma döneminde Moğollar Türkler kadar etkili bir toplum değil.Azıcık biraz tarih bilseniz böyle olmazdı.Türkler hayvancılık ve yağma ile geçiniyordu.Çine yağma atıp duruyorlardı.Çin kocaman ülke ne yapacaktı sınırın her 100 metresine 30 ar adam mı dikecekti.Bunun imkanı yok.Türkler yağma atamasın diye sed inşa etmişler.İllaki başka saldırılara karşıda korur bu bizi demişlerdir.Ama bu tamamen yağmacı toplumlar yani başta biz ardından moğollar ülkeyi yağmalayamasın diye yapılmıştır.Bu kadar basit yok abartıyorsunuz kendi kendinize gelin güvey oluyorsunuz diyenler gidin Türk düşmanlığınızı başka alanlardan yapın.
  • İlk Çin Seddi, o zamanlar Çin'de yaşayan (Çin yani "Qin" adı çok sonra verilmiştir) derebeyliklerin birbirlerinden ve kuzeydeki göçebe/yağmacı topluluklardan korunma amacıyla inşa ettikleri, birbiri ile bağlantısı olmayan duvarlardı.

    Çin Seddi gerçekten Türklerden korunmak için mi inşa edildi?Daha sonra Çin'in ilk gerçek hükümdarı Qin Shi Huang tarafından duvarlar birleştirilmiş ve aralardaki boşluklar doldurularak daha net ve tek parça duvara dönüştürülmüştür.

    Çin Seddi hiçbir zaman tek bir topluluktan ya da ulustan sistematik bir şekilde korunma amacı güdülerek inşa edilmediği için ne Türkler, ne Hunlar (bakalım buna kim atlayacak), ne Moğollar ve ne de o zamanki Çin'in kuzeyindeki diğer toplulukların üzerlerine alınmalarına gerek yoktur.




  • Bu konuyla ilgili Çinlilerle yapılan bi röportaj vardı, çoğunluğu çevremizdeki düşmanlardan korunmak için diyordu, herhangi bir ülke için değil diyordu, bir kısmı da Hunlara karşı diyordu, yani çoğunluğun bizde olduğu gibi Türklere karşı yapılmış diye bi bilgileri, fikri yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin Seddi gerçekten Türklerden korunmak için mi inşa edildi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.