< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 18:59:29 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Antinatalizm Ülkeleri Yok Etmek İçin Kullanılmaktadır

-
-
Batıda diye bahsettiğin eğer Afrika'nın Batı kıyılarıysa, birazcık haklı çıkartabiliyorum seni. Yoksa söylediklerin doğru değil.
en.wikipedia.org
List of countries by total fertility rate - Wikipediahttps://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_fertility_rate
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 16 Temmuz 2025; 12:54:58 > -
Yavaş yavaş batıda insanlar daha fazla çocuk yapmaya başladı özellikle Amerikada.
Bunu yapanlar redneckler. Avrupada benzer bir yola girecek 5-10 seneye.
Çünkü nüfusun yaşlanması ve hasta bakımlarının maliyet olarak artması üstüne göç krizleri gelişmiş ülkelerde göçmenlerin istilacı olarak görülmesine neden oluyor.
Bu nedenle nüfuslarını çoğaltmaya başladılar sessizce.
Afrikada olan olay ise bambaşka hastalık ve kıtlıktan kaynaklı 10 tane çocuk yapıyorlar 5 tanesi yaşarsa yaşıyor orada ki mantık farklı.
Fakat benim kast ettiğim gelişmiş batı ülkeleri. Yakında devran değişip ülkeler doğuma teşvik için kamu harcamaları yapmaya başlarsa görün derim.
Adamlar çoğu asya ülkesini ve ortadoğu ülkesini popüler kültürle zayıflattılar. Halk batıda ormanlarda özellikle göçmenlere karşı silahlanıyor talimler yapıyor.
O nedenle ben çocuk yapmayı destekliyorum. Acıdan kaçınmak vs bunlar bahanedir. Suni korkulardır.
Fakirliğin bitirilip nüfusun artması gerek yoksa sonumuz kötü.
Elon musk gibiler çocuk doğumuna teşvik etmeye çalışıyor. Yakında trump gibi liderler Avrupada belirmeye başlarsa şaşırmayın. Çünkü halk solcu woke tayfanın saçmalıklarından bıkmış durumda. Almanyada aşırı sağcı AFD neo nazi olarak tanımlanır yüksek oy aldılar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 13:12:57 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum. Ayrıca doğum teşviği çoğu Avrupa ülkesinde, az ya da çok, bir şekilde mevcut. Sorun burada değil.
Benim söylediğim, başlığı açma fikrini dayandırdığın veri doğru değil. Batıda 5'er 10'ar çocuk yapmıyorlar.
-
Alın size kapı gibi kaynak. Bunlar başlangıç.
Eli silah tutamayan, koşu yapamayan, yüzemeyen, bakım maliyeti fazla olan yaşlı nüfus ülkeleri düzgün koruyamaz. Trump bunun için ön paketi yürürlülüğe koymaya çalışıyor.
-
Hocam sessizce yapıyorlar bunu, yeni verilere henüz yansımış değil. Eski verilere göre bakarsanız evet bunu görürsünüz. Bazı aileler batıda daha fazla çocuk yapmaya başladı.
Amerikalılar zaten kırsalda 10 çocuk yapıyordu ancak bu daha da yaygınlaşacak.
-
Bir çiftin 5 çocuk yapması için en az 5 sene geçmesi gerek. Sana attığım linkte 2023 ve 2025 verisi var. İstediğin kadar kaynak, destek göster, söylediğin doğru değil.
-
Düz mantık olarak düşünürsen evet 5 sene geçmesi gerekir fakat beşiz veya üçüz doğuranlarda var.
Bunlar genelde belli bir ortalamayı alır.
ABD'nin doğurganlık tablosu son 5 yıl:
Yıl Nüfus Artış Oranı (kabaca) Doğurganlık Oranı 2020 +0,35% 1,64 2021 +0,1% (pandemi etkisi) 1,66 2022 +0,4% 1,68 2023 +0,5% 1,70 2024 +0,6% 1,70 (yaklaşık) 2025 +0,6–0,7% (ön tahmin) ~1,71 (ön veri)
Kaynak: U.S. Census Bureau, CDC Provisional Birth Data, Migration Policy Institute.
Yani buradan şunu görüyoruz, halk orada dediğimi destekler şekilde doğum oranlarını arttırma yoluna gitmiş. 2020'de 1.64'e gerileyen oran şu an 2025'te ilk yarıda 1.70 ve üzeri bekleniyor.
Seneye 2.1 oranına yaklaşmış olacaklar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 13:31:8 > -
Bilinçli olarak üçüz doğurabiliyorlarsa gidip bizzat ellerinden öpeceğim.
-
Yıl IVF Döngüsü Sayısı (ABD) IVF'den Doğan Bebek Sayısı IVF ile Doğan Bebeklerin Payı 2020 ~413.776 (toplam ART) (USAFacts) — — 2021 ~390.000 (IVF döngüsü) — — 2022 389.993 IVF döngüsü (Artış %6) 91.771 bebek ~2,5 % doğumlarda 2023 432.641 döngü (2022’ye kıyasla +~11%) 95.000+ bebek —
CDC'nin National ART Surveillance System’i – 2022'daki toplam 435.426 ART döngüsü ve 94.039 canl doğum verileri CDC+1CDC+1
SART’ta rapor edilen 2023 rakamları: 432.641 IVF döngüsü ve 95.000+ bebek ASRM
Cofertility blogu: 2022’de 389.993 döngü, %6 artış; 91.771 doğum centerforhumanreprod.com+9cofertility.com+9ASRM+9
Axios haberine göre: 2022 yılında IVF ile doğum oranı %2,5
IVF ile bu yapılabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 13:36:43 >
-
Yıllık doğan bebek sayısının %2.5'inden bahsediyorsun.
Neyi kanıtlamaya çalıştığını söylersen cevap vereceğim. Ama eğer Birleşmiş Milletler'in 2025 yılı doğurganlık oranı verilerinin yanlış olduğunu söylemeye çalışıyorsan, seni ciddiye almayacağımı şimdiden belirteyim. Sonra darılmaca, kırılmaca olmasın.
-
Demek istediğim şey şu, bu ülkeler başlarına gelecek olan şeyleri gördüğünden önlem almaya başladılar. BM verisinin yanlış olduğunu söylemiyorum. Fakat burada şöyle bir gerçek var. Ülkelerin kendi yayınladığı veriler daha geçerlidir BM'ye göre. Nedeniyse veri daha günceldir. BM'ye verilen veriler daha gecikmeli gelir.
IVF ile doğuma ABD'de talep giderek artıyor.
Bizim gibi gelişmekte olan toplumlarda kasıtlı olarak doğum oranları azaltılması için insanların beyinlerini yıkadılar. En büyük örnek Güney Kore. Güney kore tarafında doğum oranları çok düşük ve devlet bunu önlemek için artık ciddi paketler sunmaya başladı.
Yani demek istediğim şey şu, nüfusun azalması durumu aslında Dünya genelinde radikal ve sağ görüşlü liderlerin artmasına neden olacak. Başka ülkelerde olan halklarda gördüğüm kadarıyla diversity masallarından bıkmışlar.
Ülkeler ileride göçmenlere kıyasla daha fazla içlerine kapanacaklar. Bu ne demek? Kamu ve enerji harcamalarına inanılmaz artış yaşanma ihtimali var. Globalizmden herkes nemalandı fakat bir yere kadar, woke tayfası son 15 senedir oyun, dizi, film, kültür gibi yerlere girip her türlü nüfusun azalması için siyasi ve politik mesajlar verdi.
Bunu gören halklar ise artık tepki vermeye başladı.
Son 5 yıldır pride walk durumlarına bakarsan artık eskisi kadar katılımcı veya göze sokularak yapılan bir etkinlik olmaktan uzak hatta oldukça sessiz olarak yürütülmeye başladı.
Çünkü ayrıcalık ve haksızlık gibi kavramlar yeniden şekilleniyor. İnsanlar artık çok kültürlü çeşitlilik istemiyor bu durum bunu kanıtlar. İnsanlar 1980-2000'lerin başında ki durumu özler halde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 13:59:14 >
-
Ek olarak Avrupa silahlanıyor. Çoğu Avrupa ülkesi zorunlu askerliği geri getirmeyi düşünüyor. Ancak bunu gelecekte yaşlanan nüfusla yapamazlar.
Bu nedenle doğum oranları artacak ve artması zorunlu.
Tekrar diyorum, antinatalizm gelişmiş ülkelerin, gelişmekte olan ülkelerin kölesi haline gelmesi veya yok edilmesi için uydurulmuş bir masaldır.
Çok çeşitlilik ve benzer konularla ülkelerin zayıflatılması amaçlanmıştır.
Gelişen ülkeler nüfus olarak artarak yine bu ülkelere asker veya ekonomik olarak baskılar dayatacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 14:22:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdi anlaştık. Söylediklerinin sebeplerinin hepsine, ya da teorilerine katılmasam da, sonuçlarının dediğin gibi olduğu doğru.
Konuyu kişiselleştirelim. Ben çocuk yetiştirmek istemiyorum. Bunun ideolojilerle ya da X sitede yazan Y bilgiyle alakası da yok. Ayrıca kendimi bu konuda herhangi bir ülkeye ya da topluluğa sorumlu da hissetmiyorum. Anladığım kadarıyla sen en az üç çocuk istiyorsun (gelenlerin, gidenden fazla olması, nüfusun artması için, X şahıs söyledi diye değil). Ama fakirlik ve gelecek kaygısı olduğu kısmına da katılıyorsun. Peki senin çocuk isteme sebebin ne?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 16 Temmuz 2025; 14:50:28 > -
Aile kurmak istiyorum. Ülkemi seviyorum ve ülkeme sahip çıkacak yeni nesiller yetiştirmek istiyorum.
Buna gericilik vs diyebilirsiniz fakat şu bir gerçektir, bu ülkeyi ve diğer ülkeleri ayakta tutan bu yaklaşımdır. Doğanın kendisine bakarsanız zayıf bir karınca veya arı kolonisi istilacılar tarafından tarumar edilir ve kaynakları yok edilir.
Birinin doğumunu engellemek acılara son vermez. Acıdan kaçış diye bir şey yoktur. Hayatın gerçekliğidir.
Eğer birisi alice harikalar diyarını arıyorsa bu olmayacaktır.
Zorbalığa maruz kalmak, dışlanmak veya kötü şeyler yaşamak hayatın kendisinin içinde olan bir durumdur.
Acıları azaltmak istiyorsak çocuk yapmamak çözüm değildir. Çözüm düzgün toplum yetiştirmektir, kartellere akan parayı kesmek veya azaltmaktır.
Yılanı beslerseniz büyür.
Ancak öncesinde kişisel fakirlik sorununu çözmek veya ekonomik refahı arttırmak gerekir. Bunun için gereksiz harcamalardan kaçınılmalı ve ekonomik uygun adımlarla ilerlenmelidir.
Yani birisinin maaşı 30k veya 100k sırf statü göstergesi diye iphone veya pahalı şeyler almasına ve borç yapmasına gerek yok. Aynı işlevleri yapan uygun fiyatlı ürünler pazarda var.
Her sene düzenli olarak telefon değiştirmemek veya arabayı sürekli değiştirmemek, kredi kartlarına abanmamak çoğu şeyi değiştirebilir.
Okullarda akran zorbalığını bitirmek yine toplumsal hareketle mümkün olabilir.
Bilinçsiz bireyler bir ülkenin ve toplumun yok edilmesinin en temel nedenidir. Olay çocuk yapmamak değildir sorgulama meselesidir.
Hedonizm bir çeşit uyuşturucudur. Nedeniyse insana sürekli bir başıboşluk verir. Eğlence peşinde koşmak mutluluk getirmez.
Bir şey daha, ülkelere bağımlı kalmamak veya ülkelere olan aidiyeti bozanlarda bu kartellerdir çünkü hepinizi aitliğinize olan şeyleri tiksindirerek alıştırdılar. Güzel şeyleri bilerek yok ettiler. Buna ormanlık alanlar dahildir.
Yatırım tavsiyesi değildir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B048CF933 -- 16 Temmuz 2025; 16:18:15 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Konudan konuya atlıyorsun. Onlara cevap vermeyeceğim. Fakat yazdıklarından şu sonucu çıkarıyorum.
Dünyaya getirdiğin çocuğun acı içinde büyüyeceğini, harika bir şekilde yaşayamayacağını, zorbalığa maruz kalacağını, dışlanacağını biliyorsun ve kabul ediyorsun. Bunları bile bile, çocuğun takip edip etmeyeceğini bile bilmediğin bir ideolojiyi destekleyeceğini umduğun bir bireyi yetiştirmeyi düşünüyorsun.
Bol şans diliyorum sana, ve gelecek nesillerine.
-
iphone sahabı olmak statü göstergesi değildir, orda yanlışın var.. şimdi artık asgari ücretli bir ayfon sahibi olabiliyor.. statü göstergesi, kolayca herkeşin erişemeyeceği, sınırlı ürünlerden sahip olmak durumudur. ayfon, avamın bile elinde oyuncak haline gelmiş, kendine has işletim sistemi olan sıradan bir markadır...
-
Konudan konuya atladığım yok özünde bunların hepsi birbiriyle bağlantılı olan şeyler.
Çocuğu iyi bir şekilde yetiştirirsen üzerine çamurda sıçrasa temizlemesini bilir ama iyi yetiştiremezsen 23 yaşına gelse bağcık bile bağlayamaz. Asıl olay toplumsal sistemi sağlayabilmektir.
Şu an güç sahipleri eskiden olduğu gibi halkların özgürlük ve haklar talep etmesini istemiyor. Hatta zamanında kanla kazanılmış hakları geri yok etmeye çalışıyorlar.
Acı, mutluluk ve diğer hissiyatlarla durumlar zaten doğanın içinde olan şeylerdir.
Çoğu kişinin bir yere aidiyeti yok çünkü bulunduğu konumdan tiksindirildi. Ne aileye, ne ülkeye ne başka bir yere. Fakat bunların hepsi bireyleri izole edip daha fazla depresif kişiler ortaya çıkarıp bol bol psikolojik tedavi için ilaç yazıp kullandırmak üzerine oyunlardır.
Dünya üzerine bir çocuk getirmek çoğu şeyi değiştirebilir. Kötü anlamda da iyi anlamda da fakat bunlar hayatın gerçekleridir. Kimse newtonun, newton olacağını bilmiyordu veya hitlerin hitler olacağını bilmiyordu. Bu tamamen çevre ve aile ile bağlantılı olan şeylerdir.
O nedenle ben kendi hedeflerim doğrultusunda aile kurmayı istiyorum. Tekrar ediyorum acıdan bir kurtuluş yoktur. Bu nefes almak kadar hayatın içinde varolan sıradan bir olaydır. Ancak acıları azaltmak düzgün toplumların elindedir.
-
Kast ettiğim Iphone gibi şeylerin statü göstergesi olarak kullanılıyor olması. Yoksa ben de biliyorum Dünya üzerinde bugatti marka arabayı alabilecek insan sayısı sınırlı veya hermesten özel eşyalar alacak insanların sayısı sınırlı.
Demek istediğim pahalı şeyler avam kesim arasında bir statü yarıştırma nesnesidir. Sen 1-2 sene mutlu olduğunu sanıyorsun ama 6 ay geçmeden yenisi çıkıyor ve kasiyer olarak yenisini almak için 5-6 ay veriyorsun belki. Bu acınasıdır.
Kendi hayatını inşa etmek yerine basit bir cihaza yüksek faizli kredilerle alıp borç içinde yüzüyorsun.
Ben bir telefonu 5 seneden aşağı kullanmam. Hatta uzatmalarla pili değişip 7 sene bile kullanırım bu fakir olduğumdan değil veya paramın olmamasından değil ihtiyacım yok.
Eski ne varsa modernize eder veya yenilerim günümüz şartlarında kullanmaya elverişli hale getiririm. Kullanılamayacak haldeyse başka projeler için hazırlarım.
Örneğin geçen akrabamın bana verdiği laptopun pilleri sağlam çıktı LG'nin pilleri ve tanesi 500-250 TL arası değişiyor. Lamba vs için iyi pil oldular.
-
Valla kanka bu ekonomi duzelmedikce kimse ne evlenir ne çocuk yapar
Adam asgari ücret ile nasil evlensin nasil ev tutsun nasil çocuk yapsın yetistirsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Batıda diye bahsettiğin eğer Afrika'nın Batı kıyılarıysa, birazcık haklı çıkartabiliyorum seni. Yoksa söylediklerin doğru değil. ![]() List of countries by total fertility rate - Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_total_fertility_rate |
Benzer içerikler
- kapsül ilacı açıp içmek zararlımı
- bağdaş kuramama nedenleri
- eminönü gözlükçüler çarşısı
- türkiye boy ortalaması
- evde alçı nasıl çıkarılır
- moonwalkers ayakkabı
- telegram indirim kanalları
- prompt mühendisliği
- elektrikli bebek arabası
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X