Şimdi Ara

Çin'in nüfusu nasıl 1 buçuk milyar? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
3
Favori
10.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam diğer mesajlarınızı da gördüm doğru veya yanlış olan teoriler/bilgiler ortaya atıyorsunuz. Çoğunluk düz devam ederken siz ısrarla tam tersi yolda ilerliyorsunuz. Yani insanların sorgulamalarını, düşünmelerini sağlıyorsunuz. Sizinle aynı ortamda bulunmaktan mutluluk duydum :)

sahte ürün-Nüfüs ilişkisi mantıklı, olabilir.

Aslında bu orjinal ürünü kopyalama işlemi asıl firma için kötü(hem maddi olarak hemde çakma üründeki sorunlar asıl markanın imajını kötü etkiler), kopyalayan firma içinse iyi çünkü farkedildiği üzere yıllar önceki sahte ürünler dandikti hem malzeme kalitesi olarak hem de çoğunlukla yazılım olarak. Günümüzde genel olarak çakma ürünler bile kalitelileşti. Zamanla ürün kopyalaya kopyalaya bu adamlar gelişir ve tecrübe birikimleri sayesinde kendi markalarını yeni orjinal fikirlerle ürünlerini piyasaya sunar ve biz yani tüketici için rekabetten doğan fiyat düşüşü bize yarar. Aslında buraya kadar yazdıktan sonra düşünüyorumda bence Xiaomi markası kurulmadan önce Apple'ın ürünlerini kopyalıyordu daha sonra düşündüler ve dediler ki "biz enayi miyiz? Niye başkalarının gölgesinde yaşıyoruz. Bir kerede bizim gölgemiz olsun" dediler ve şimdi bir çok kişinin gözdesi Xiaomi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Hocam eline sağlık. Taşın altına elini koyarak bir çalışma yaptın ve bize bir fikir de verdin. En büyük 398 şehrin toplamı 511 Milyon. Geriye kalan 1 milyar kişi de köylerde dağ kenarlarında falan yaşıyor herhalde!

Fakat bu mesajımda çin ile ilg başka birşeyden bahsedeceğim: Çin'deki Apple mağazalarının coğu yalan / fake, bunu biliyor muydun? Youtube 'ta fake apple stores china yazarsan birçok video gelir Çin'in 12.9 milyon nüfuslu (yani bir istanbul kadar!!!!) sehri Xi'An 'da hiçbir resmi Apple Store yok fakat her köşede bir fake Apple Store var örneğin ve hepsi orjinal Apple ürününden ayırt edilmesi cok zor fake Apple ürünleri ile dolu, iMac'ine, MacBook 'una kadar hepsi! Videolara baktım diyorlar ki 'fake olduğunu bilmeden girsem hepsini gerçek sanırdım' bu Çin'lilerin birçok şeyi yalan. Sırf bu mantık dahi nüfüs rakamları yalan olabileceğine ihtimal verir.

Ve bu fake Apple ürünleri Türkiye'de satılan bazı apple ürünlerinin de 'fake' olması ihtimalini akla getirebilir. yani bilmediğin bir yerden aldığın bir Apple ürünü belki çinden gelmiş sahte ürün de olabilir!
    E peki yapay uydular? Onlarda mı yalan? Saatlerdir sizin tartışmalarınızı okudum, şuan herşeyi sorgulular hale geldim? GPS? Yer tayini? Bu cep telefonları benim harita üzerindeki konumumu nasıl biliyor?

• Beyler 1 haftadır bildirim manyağı ettiniz beni.Konu ile ilgilide konuşmuyorsunuz.Özelden konuşsanız daha iyi olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla, uydudan telefonuna gelen sinyalin süresi yardımıyla Uydu-Telefon arası mesafe belirleniyor fakat konumun tam belirlenebilmesi için en az 3 tane uyduya ihtiyaç var. X, Y, Z, düzlemleri gibi. tek kameralı telefonun çektiği fotoğrafta derinlik algısı/3 boyut nasıl oluşmuyorsa aynı bu uydularda geçerli diye düşünebilirsin. Android kullanıyorsan mağazadan "GPS Test" uygulamasını indirip telefonun aynı anda kaç uydu bulduğunu görebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaxKitten -- 8 Haziran 2018; 6:57:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    @WaxKitten

Konum tayininin nasıl yapıldığını pek tabi biliyorum hocam, ironi olarak yazdım ben onu arkadaşa. Arkadaşın yapay uydular ile alakalı düşüncesini öğrenmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 8 Haziran 2018; 7:0:10 >
  • Khalasar kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstadım dokunduğu konular nasıl da şenleniyor maşallah maşallah

Bu arada çin diye bir ülke hiç yok. Hepsi mainstream medianın uydurması. Amaç da türkiye ye benzini pahalıya satmak.

• Üstad makine mühendisine ders vermeye çalışmamış ki, sanırım sana ders vermeye çalışmış. Sert duvara çarpmış tabi.

• Çin'in nüfusu nasıl 1 buçuk milyar?

Bu araç nerede ay üzerin de????

Bir de ayna göndermişlerdi...

Aynalar nerede????

Bildigim kadariyla teleskoplarimiz baya gelisti 1969 senesine gore

Ay dan net goruntuler alabiliyoruz...

Nerde bu gonderilen, kalan eşyalar?????????

• roketlerin havasız ortamda itiş sağlamayacağını düşünen cahil meczuplar şunu izlesinler.

• Düz dünyacıların, dünyanın yuvarlak olduğunu bilenlere cahil dediği bir forum

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

4sene önce foruma girmiyordum bile. Kendi capında bir rumuz araştırması yapacaksın onu dahi yapamıyorsun.

Alıntıları Göster
    Elon musk un yakin zaman da aracini uzaya gonderdigi canli yayin hakkinda ne dusunuyorsun?

Birde uydular ne kadar yukarda? Uyduyu oraya iten kuvvet daha yukari itemiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Khalasar

E peki yapay uydular? Onlarda mı yalan? Saatlerdir sizin tartışmalarınızı okudum, şuan herşeyi sorgulular hale geldim? GPS? Yer tayini? Bu cep telefonları benim harita üzerindeki konumumu nasıl biliyor?

Alıntıları Göster
    Dün gece 3-4 kişi konuyu sorgulamayı bıraktı, beni sorgulamaya başladı. @Wernher von Braun WvB 'un diploman nedir birader sorusuna diplomamın resmini gönderdim, üstüne nick'imi ekledim ki Internetten buldun demesin diye.Hiçbir roket aya gidemez iddiamı herhangi bir kişi olarak değil, makina mühendisi olarak yapıyorum ve teknik sebeplerini de basit olarak anlatıyorum. Ancak WvB buna ısrarla 'lise fiziği bilmiyorsun' şeklinde karşılık verdi. Uydu konusuna geleceğim fakat bu sabah şu aklıma geldi:

@Wernher von Braun iyi bir üniversitede bilg müh okuyorum dedi, fakat bence o iyi dediği üni iyi birşey değil, yeni açılan özel üni'lerden biri olabilir, ben iyi olduğuna inanmıyorum ve dahası WvB'ın bir üni'de okuduğuna dahi artık pek inanmıyorum cunku dün akşam şunu farkettim: WvB gönderileri ile üni'yle alakası olmayan kişileri cesaretlendiriyor.

GPS uydularına gelince... Birgün İzmir'den Bursa'ya geliyorum. Arabanın içindeyim ve arabada sunroof yok üstü metal. Cep telefonu ön cama vantuzla tutturulan yuvada degil, sag elimde direksiyonun hemen yanında. Fakat harita uygulamasında konumum an be an doğru görünüyor. İstanbul cevre yolunun köprüsüne yaklaşıyorum, haritada köprü aynen görülüyor. Birebir. İlk düşündüğüm şey 'teknoloji cok iyi. adamlar cok çalışmış. geliştirmiş' 'o kadar geliştirmiş ki arabanın içinden bile çekiyor bu GPS uyduları' Ancak arabanın üstü kapalı GPS sinyali nasıl ulaşıyor?

Gördüğünüz gibi bu basit örnek dahi, GPS uyduları olmadan cebin konumunu son derece hassas belirleyebildiğini gösteriyor. cunku konum 3 GSM istasyonundan bilgileri karşılaştırarak bulan bir algoritma ile bulunuyor. Bursa İzmir yolu ova üzerinde old için 3 GSM istasyon sinyali iyi cektiği için konum cok verimli sekilde bulunabiliyor.

GSM operatörleri de yalan mı söylüyor? Evet. GPS uydu lafı cok etkileyici ancak artık eski etkileyiciliği de kalmadı fakat başta söylenen bu yalanı devam ettirmek için GPS uydu diye birşey olmadığını, konumun sadece GSM şebekesi ile yapıldığını belirtmezler. Hem ne gerek var kamuoyuna 'gerçek' şeyleri söylemeye? En gereksiz şey, şirketler için. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu sokma diye bir atasözümüz ne için söylendi sence : )

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

Elon musk un yakin zaman da aracini uzaya gonderdigi canli yayin hakkinda ne dusunuyorsun?

Birde uydular ne kadar yukarda? Uyduyu oraya iten kuvvet daha yukari itemiyor mu?

Alıntıları Göster
    Elon Musk uzaya cabrio araç gönderiyor. Cümlesi dahi komik : ) Gülüş yalan söylemez : ) Olay cok büyük bir medya kurgusu.

İkinci cümledeki 'Uyduyu oraya iten kuvvet' kısmı yanlış cunku herhangi bir roket gibi uydu roketi de 20-30+ km yüksege cıkamaz.

• madem o kadar iddialı gelsin yukarıda koyduğum videodakine benzer bir vakumlu düzenek hazırlayayım birlikte bunun deneyini yapalım.iddiayı kaybeden taraf kazanan tarafa 2.000 tl gibi sembolik bir meblağ ödesin.

Bu iş huzur içinde çözülsün.

• Benden cevap alamayacaksın revivo72. Okuduğum okulu forumda bir çok kişi biliyor. Hatta bir sürü tavsiye verdim. Hadi selametle.

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Coğunluk basit şeylerle ilgilenir. Coğunluk 40 fırın ekmek yer. Kuru fasulyeyi lezzetli ve faydalı bulur. Coğunluk, param olsa tüm sorunlarımı çözerdim diye inanır. Cogunluk ayrıca TV kanalı paralı abonesidir. Coğunluğun tuttuğu bir takım vardır. Takım tutmayan 'aydın entel' coğunluğun da tuttuğu bi siyasetçi vardır. Şimdi diyeceksin ki 'arkadaşım sen nasıl yaşıyorsun yaa' Fakat ekmek k.fasulye besin değeri dahi yoktur. Para sanal birşeydir. Evet elimizde kagıt olarak tutarız fakat o da sadece Merkez Bankasına verilen bir emir ile bir anda milyonlarcası üretilebilen birşey. Onun dışında ekranda gördüğün bir rakam hesap bakiyesi. TV kanalları da boş, içini yalan haberler, yığın prodüksiyonlar , senaryolar ile doldurmaya çalışıyorlar. TL dolar karşısında folluğa dönüyor, TRT'yi açıyorum 'TL şanlı mücadele veriyor, TL dünya düzenini değiştiren öncü birim' şeklinde haber yorumlar çıkıyor (!)

Çin'deki şehirlerin her birinde taklit Apple Store olması ve Apple'ın bu taklit ürünlere karşı dava açamaması da ilginç. Bence Çin'de o kadar taklit apple ürün varken onların bir kısmı Türkiye'ye ye giriş yapmıştır. İlk alındığı yer Türkiye veya Avrupa&Amerika'da bir Apple Store olduğu belgeli olmayan hiçbir Apple ürününü almamak gerekli, sahte olma ihtimali var.

• Muhabbete bak gidin bi işe girin lan

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Benden cevap alamayacaksın revivo72. Okuduğum okulu forumda bir çok kişi biliyor. Hatta bir sürü tavsiye verdim. Hadi selametle.
    ODTÜ değil ise, iyi bir üni değildir. Heheh bir sürü tavsiye vermiş ama yazılım geliştirme bölümünde bir tek soruya kod yazarak çözüm vermemiş eheh. Bu arada yine hoşuna gitmeyecek birşeyden bahsetmeliyim: Üniversite dönemi kapanıyor.Geçmiş olsun.

• Ben az önce ne okudum

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.