Şimdi Ara

Çin'in nüfusu nasıl 1 buçuk milyar? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
3
Favori
10.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam ?
  • Ne güzel muhabbet dönmüş ya la burada:)))Sansarlar hindi sesi çıkarmış filan hindiler yavrusu sanıp koynuna almış:))))Hoşuma gitti gerçekten,takip edecem bu konuyu...

Çinliler yarım adam,aslında 3 milyarlar ama iki kişi bir sayılıyor orada çobanla Aysun Kayacı’nın oyu da bir değilmiş!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş Adamlar geceleride çalışıyor. Bizim karıların ise başı devamlı ağrır.
  • Buyrun tam liste.http://worldpopulationreview.com/countries/china-population/cities/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Wernher von Braun rumuzlu bu şahıs, forumdaki Yazılım Geliştirme bölümünde çok temel sorulara verdiğim cevapları baz alarak yazılım alanındaki bilgime de (tekrar) dil uzatmış. Fakat aynı forumda çeşitli Algoritma problemlerini de çözerek cevaplar veriyorum onlardan bahsetmeyerek benim üzerimden size bir algı operasyonu yürütmeye çalışıyor. Daha geçen hafta bir arkadaşın sorduğu 'toplamları eşit alt kümeleri bulma' problemine çözüm bularak cevap verdim ki sözkonusu problem, Algoritması zor kabul edilen problemlerdendir. Buyurun bakın, cevabımdaki SS burada:

bunun gibi sayısız Algoritma problemini çözerek forumdaki arkadaşlara yardımcı oldum, örnek oldum. Hepsinin linklerini burada gönderemem, yer tutar.

@Wernher von Braun rumuzlu şahıs benim bu cabalarımı sırf kendi egosunu tatmin etmek için burada böyle aşağılayıcı sekikde afişe etmeye ve çabalarımı küçük görmeye devam ederse, forum'a faydalılık / faydasızlık gerekçesi ile kendisi hakkında şikayet bildiriminde bulunurum, forum yönetimi de ona göre bir karar verir ve işlem yapar.

• Bu konuya ayrıca cevap vereyim ki sana saygısızlık yaptığımı iddia ediyorsun.

Daha önceki tartışmamızda yada şimdi sana herhangi bir saygısızlıkta bulunmadım. Tam tersi kendin araştırıp insanlara yardım etmende emeğini tebrik ettiğimi söyledim.

İlk tartışmamda beni tavsiye verdiğin liseli çocuklar zannetme demiştim. Burada nasıl bir küçük görme gördün anlamadım?

Sana attığım ilk mesajda uslubumu ani sinirle bozdum. Bunun da farkındayım. Onun dışında bir şey de yazmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Hep aynı muhabbet, binlerce bilim insanı kabul etti. Apollo nın aya gittiğini kabul eden istersen 1.000.000 mürit bul, yine de Apollo aya gitmedi, cunku gidemez. Ya senin capında birine zaten laf anlatmama yazmama gerek yok. Diploma dedin, gösterdim yamuldun. Yazılım bölümünde liselilere tavsiye veren biri dedin, TSP algoritmasını tasarlayıp Java ile implemente ettim dedim yamuldun. 1993 Mayıs'ta Internet'e girmiş kişilerdenim, şimdi de Google bak falan diyorsun. Biraz çapını bi, ona göre konuş.

Alıntıları Göster
    Hocam roketlerin uzay boşluğunda ilerlemesi neden mümkün değil?

• Acaba çinde tarım vs nasıl. O kadar insana besin yetiştiemek için tarımın güçlü olması gerek

• THECERN kullanıcısına yanıt
    Bu sitedeki bilgilerin doğru olduğunu varsayarsak sonuç Excel'de 398 şehrin toplamı 510.634.666 kişi yapıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5F6A14216

Hocam roketlerin uzay boşluğunda ilerlemesi neden mümkün değil?

Alıntıları Göster
    Roket uzay denilen bölgeye çıkamaz ki uzayda ilerlemesi mümkün veya mümkün değil diye yorum yapabilelim. Uzay bir yalanı gerçek göstermek için düşünülmüş bir hayal ürünü. Yalanın cok büyük olması, milyonlarca insan tarafından doğru kabul edilmesi yalanı doğru yapmaz.

Roket 20+ km yükseklikten itibaren hava itleme yöntemini kullanmaya devam ederek yükselemez cunku 20+ km de itlenecek hava yok. Bunu anlamak için sanırım mühendis olmaya gerek yok. Peki 20+ km'den sonra roket kesinlikle hiçbir sekilde yükselemez mi? pratikte gerçekleşmesi mümkün gibi görünen tek yöntem, roket içinden kütle itleyerek yükselme olabilir yani örneğin su hortumunun suyu (hortumun içinden gelen kütle) itleyerek itici kuvvet sağlaması gibi. Veya denizlerde eğlence spor ve şov amaçlı kullanılan Jet Ski motoruna bağlanan hortum ile denizden suyu emerek alttan boşaltan "hoverboard" gibi. Fakat o durumda itlenecek kütle roketin içinde bulunması gerektiğinden o da mümkün değil cunku roketlerin yüklü ağırlığı belli. Bu durumda 20+ km yüksekte roketi daha da yükseğe taşıyacak ne hava kitlesi, ne de kütle itlemesi olmadığı için roket 20+ km yükseğe yükselemez.

Mesele bu kadar basit ve net olduğu halde coğu insan neden bunu anlamıyor? cunku TV'de roket haberlerinde youtube videolarında 'gerçekçi' hava var. Yani asıl sorunun teknik, mühendislik olmaktan cok psikolojik temelleri var. Uzayda dolaşan ISS falan büyük bir stüdyo çalışması deyince insanlara bu inanılmaz geliyorsa ilk başta ISS'in gerçek olduğuna inandırıldıkları için psikolojik direnç göstermeleri dolayısıyla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Bu rakamlar sadece il merkezlerini kapsıyor.Diğer yerleşim birimlerini de eklersen gerçek sonuç çıkar.

• Bu kişi bir zamanlar ''cadence 1453'' nickiyle takılıyordu.Roketlerin 20 km'den daha yükseğe çıkamadığı iddialarının yanında ayrıca düz dünya teorisini savunan birisi.

Neden ciddiye almadığım gayet açık olsa gerek.

devamı:
    https://forum.donanimhaber.com/uzayda-roket-hareketi--100524832

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realistik yönetmen -- 8 Haziran 2018; 2:40:24 >

• realistik yönetmen kullanıcısına yanıt
    Adamla dalga geçmek için kesin düz dünyaya da inanıyorsundur demiştim ama bu adam revivo ise gerçekten de bu saçmalığa inanıyormuş ahahahhhaha.

• Sağır Kurbağa S kullanıcısına yanıt
    Senin çapında birisi benimle dalga geçmeye ancak yeltenebilir, fakat geçemez. Boş beleş yorumlarla kendi çapında eğlenebilirsin belki fakat bana dil uzatmana izin vermem.

o kişi dostum.

irtifa muhabbetini 4 sene önce de yapmış

• Evet senin çapında değilim.Çünkü düz dünya teorisine inanacak kadar düşmedim.(Eğer yukarıdaki arkadaşın dedikleri doğruysa)

• quote:

Orijinalden alıntı: WaxKitten

Bu sitedeki bilgilerin doğru olduğunu varsayarsak sonuç Excel'de 398 şehrin toplamı 510.634.666 kişi yapıyor.
    398 şehrin nüfusu 511 milyon cıkıyor ve o şehirlerin önemli kısmı Çin'in hayalet sehirleri yani içinde kimsenin bulunmadığı yaşamadığı. Onu da hesaba katarsak 511 milyon rakamı da kuşa döner.

Küre dünya da bir teori olarak geçiyor. Çap yarışması yapmaya mı çalışıyorsun şimdi de. Ben almayayım, cahillerle yarış yapılmaz, onlar her zaman üstün gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: realistik yönetmen

o kişi dostum.

irtifa muhabbetini 4 sene önce de yapmış
    4sene önce foruma girmiyordum bile. Kendi capında bir rumuz araştırması yapacaksın onu dahi yapamıyorsun.

• WaxKitten kullanıcısına yanıt
    Hocam eline sağlık. Taşın altına elini koyarak bir çalışma yaptın ve bize bir fikir de verdin. En büyük 398 şehrin toplamı 511 Milyon. Geriye kalan 1 milyar kişi de köylerde dağ kenarlarında falan yaşıyor herhalde!

Fakat bu mesajımda çin ile ilg başka birşeyden bahsedeceğim: Çin'deki Apple mağazalarının coğu yalan / fake, bunu biliyor muydun? Youtube 'ta fake apple stores china yazarsan birçok video gelir Çin'in 12.9 milyon nüfuslu (yani bir istanbul kadar!!!!) sehri Xi'An 'da hiçbir resmi Apple Store yok fakat her köşede bir fake Apple Store var örneğin ve hepsi orjinal Apple ürününden ayırt edilmesi cok zor fake Apple ürünleri ile dolu, iMac'ine, MacBook 'una kadar hepsi! Videolara baktım diyorlar ki 'fake olduğunu bilmeden girsem hepsini gerçek sanırdım' bu Çin'lilerin birçok şeyi yalan. Sırf bu mantık dahi nüfüs rakamları yalan olabileceğine ihtimal verir.

Ve bu fake Apple ürünleri Türkiye'de satılan bazı apple ürünlerinin de 'fake' olması ihtimalini akla getirebilir. yani bilmediğin bir yerden aldığın bir Apple ürünü belki çinden gelmiş sahte ürün de olabilir!

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.