|
Çin, dünyanın en büyük rüzgar türbinini kurdu: 55.000 evin ihtiyacını karşılayacak!

-
-
Bunlardan egedeki gereksiz kayalıklara kurulmasını şiddetle öneriyorum. Sonra bu kayalıklardan daha büyük bir adaya bağlanır orada tek kabloya ve daha yüksek gerilime ulaştırılıp karaya taşınabilir.
12 adaya sahip olmasakta bir sürü kayalığa sahibiz diye tahmin ediyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
55 bin hane bir şehir demek. çok iyi bir gelişme.
-
Ne güzel rüzgardan yararlanılıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
AB para verirse ab den gelip yaparlar. yoksa çoğu palavra yerlı mıllı diye. google da world bank ve ab investment bank sitelerinde Türkiye'ye verilen kredileri ve hizmetleri görebilirsin.
adamlar bunları sana beleşe vermiyor.
GÜNCELLEME :
world bank
World Bank and Clean Technology Fund Support Türkiye’s Renewable Energy Goals with Power Transmission Projecthttps://www.worldbank.org/en/news/press-release/2025/08/04/world-bank-and-clean-technology-fund-support-turkiye-s-renewable-energy-goals-with-power-transmission-projectWASHINGTON, 4 Ağustos 2025—Dünya Bankası bugün, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (IBRD) 625 milyon avro (707,9 milyon ABD doları eşdeğeri) kredi, Temiz Teknoloji Fonu'ndan (CTF) 32,798 milyon avro (38 milyon ABD doları eşdeğeri) kredi ve 2 milyon ABD doları tutarında CTF hibesi içeren Türkiye - Elektrik İletim Sistemini Dönüştürme Projesi (TPTS) için bir finansman paketini onayladı. Bu büyük proje, yenilenebilir enerji kapasitesinin Türkiye'nin ulusal elektrik iletim şebekesine entegre edilmesini sağlayarak ülkenin temiz enerjiye geçişini ve iklim dayanıklılığı hedeflerini desteklemeyi amaçlıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 30 Ağustos 2025; 20:3:16 >_____________________________
-
Doğaya zararı var mıdır acaba, bir rüzgar tribünü yakınına gitmiştim çok fazla gürültü üretiyordu kuşlar için ürkütücü olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ Ne Mutlu Türküm Diyene, İnadına ilelebet!!! -
Ben yerli milli yapalım demedim ki nereden çıktı ?
Zaten böyle 26 MW Avrupa’da bilem yok Çin’den alacaksın o zamanda AB kredisi filan yalan.
Ayrıca bir Avrupa ülkesi olduğumuzu düşünürsen bizi kalkındırmak için kredi vermelerinden daha doğal ne var ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu -
Kuşlar için en ürkütücü şey ev kedileri. En son yapılan araştırmaya göre rüzgar türbinlerinden onlarca kat kuş ölümüne yol açıyor ev kedileri ama kimsenin ses çıkardığı yok.
Diğer seçenek kömür santrali onlarında kuşların çok sevdiğini zannetmiyorum.
Tabii rüzgar eserde dönerse. Bunu yapıyorsan bir şekilde esmediğinde ne yapacağınıda planlaman gerek.
Bizde hidro elektrik var rüzgarlı ve güneşli günlerde üretimi azaltıyor az olduğunda güneş, rüzgar arttırıyoruz şanlıyız ama nereye kadar.
Bunlar kurulmadan önce on yıllarca rüzgar akımının sürekli olduğu yerler tespit edilip oraya kuruluyor, milyar dolarlık projeyi parmakla haritadan rastgele yer seçerek yapmıyorlar herhalde. Arkasında müthiş bir fizibilite vardır emin olabilirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
10 yıl önce, o zamanlar çok fazla olmayan 1 MW güç üreten rüzgar santrali kurulduğunu söylediğimde, şirketin birinde makine mühendisi bir arkadaş inanmamıştı. "Olur mu ya mümkün değil, taş çatlasa 0,5 MW falandır, o kadar üretemez, yanılıyorsun" demişti.
Geldiğimiz nokta 26 MW. İyi uykular.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huan8 -- 31 Ağustos 2025; 14:21:05 >
-
Öyle zaten ona göre ne kadar kapasite varsa ona istinaden veriliyor.
Ben kurulsun diyorum öncesinde test ederler verirler tabii o arada savaş çıkmaz ise Yunanistan ile.
Bizimkiler de yalandan faturayı 2 ile çarpıp yarısını biz ödüyoruz ayağına takılıyolar hala
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X