Şimdi Ara

Çin, güneş ve rüzgar enerjisinde dünyanın geri kalanını ikiye katladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çin, güneş ve rüzgar enerjisinde dünyanın geri kalanını ikiye katladı
    Dünya genelinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar hızla artarken, Çin bu alana liderlik etmeyi sürdürüyor. Global Energy Monitor (GEM) tarafından yayımlanan yeni bir rapor, Çin'in rüzgar ve güneş enerjisi projelerinde dünyanın geri kalanından çok daha ileride olduğunu gösteriyor. Raporda, Çin'in yapım aşamasındaki rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesinin, dünyanın geri kalanının toplamından neredeyse iki kat fazla olduğu belirtiliyor.



    Çin, temiz enerjide dünyayı ikiye katladı



    Rapora göre Çin, halihazırda 180 gigawatt (GW) güneş enerjisi ve 15GW rüzgar enerjisi projesi yürütüyor. Bu projelerle birlikte Çin'in geliştirilmekte olunan toplam rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesi 339GW'a çıkıyor ki, bu da dünyanın geri kalanının toplamının neredeyse iki katına denk geliyor.



    Çin, güneş ve rüzgar enerjisinde dünyanın geri kalanını ikiye katladı
    Öte yandan rapor, Çin'in güneş tarlalarının kapasitesinin çok daha yüksek olabileceğini belirtiyor. Zira araştırmada sadece 20 MW veya daha fazla kapasiteye sahip olan ve doğrudan şebekeye bağlı tesisler dikkate alındı. Küçük ölçekli güneş tarlalarının Çin'in güneş enerjisi kapasitesinin yaklaşık yüzde 40'ını oluşturduğunu belirtelim.



    Rapora göre Mart 2023 ile Mart 2024 arasında, Çin önceki üç yılın toplamından ve 2023'te dünyanın geri kalanından daha fazla güneş enerjisi kurdu. Çin, 2024 yılı sonuna kadar 1.200GW kurulu rüzgar ve güneş enerjisi kapasitesine ulaşma yolunda ilerliyor. Bu, Çin için bile inanılmaz zira hükümet, bu kapasiteye 6 yıl sonra ulaşmayı bekliyordu.



    Çin, güneş ve rüzgar enerjisinde dünyanın geri kalanını ikiye katladı
    Çin'in 2030 yılına kadar enerji tüketiminin yüzde 25'ini fosil olmayan kaynaklardan üretme hedefine ulaşmak için 1.600GW ile 1.800GW arasında rüzgar ve güneş enerjisi kurması gerekiyor.



    Çin'in yenilenebilir enerji alanındaki hızlı büyümesi, enerji güvenliği ve sürdürülebilirlik açısından büyük fırsatlar sunarken, bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Özellikle kömür tüketiminin hala yüksek olması ve yeni kömür santrallerinin onaylanması, bu temiz büyümenin altını oyuyor. Çin'in toplam kömür tüketimindeki artış, yıllık ortalama yüzde 0,5'ten yüzde 3,8'e çıkmış durumda. Dolayısıyla Çin'in enerji şebekesi, yenilenebilir enerjinin süreksizliğini hafifletmek için gerekli görülen kömüre bağımlı kalmaya devam ediyor.



    Bununla birlikte Çin'in rüzgar ve güneş tarlalarında üretilen temiz enerjiyi verimli bir şekilde kullanması için daha iyi depolama ve şebeke esnekliğine ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. Çin görünüşe göre bunun farkında. Zira 2022'ye göre enerji depolama yatırımları yüzde 364 artarak 11 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda.




    Kaynak:https://globalenergymonitor.org/report/china-continues-to-lead-the-world-in-wind-and-solar-with-twice-as-much-capacity-under-construction-as-the-rest-of-the-world-combined/







  • Bu çekik gözlüler BATI denilen VAHŞİ KAPİTALİST medeniyetten daha çevreci valla.

    Helal olsun çan çin çon lulara.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________

    * Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt
    Aga çevrecilik tabiki amaçlardan birisidir ama en büyük amaç dışa bağımlılığı azaltmak ve artık ithal değil ihraç edebilecek konuma gelmek enerjiyi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Yenilenebilir enerjinin en kötü yanı depolamak zor.

    Çinde kullanım çok olduğundan depolamak zorunda kalmıyorlar sanırım.

    _____________________________
    PS5 PSN : Hoskeser

    Kişisel Blog: http://nasildesemki.blogspot.com[/center]
  • Darısı başımıza ama yemeyin şu yarasayı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
  • Turkiye nerde haberde hocam?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    Yunus
  • Adamlar muşamba tipi enerji üreten ürünler yapmış. Çatıya halı serer gibi basit bir şekilde serip enerji üretiyor. Apartmanların elektriğini rahat karşılar. Daha neler gelecek kim bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    İyi bir kadınla iyi bir erkek birlikte değildir. Çünkü kadınlar, Kötü erkeklere aşık olup iyi erkeklerle dertleşir...

    Ölümden sonrası bile var senden sonrası neden olmasın ki...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FyKy kullanıcısına yanıt
    Çin her an ortalama 1000 GW elektrik üretiyor böyle devasa elektriği depolamak olanaksız. Hangi sanayi bölgesine hangi yerleşim bölgesine hangi pil tesisini kurup işleteceksin. Elinde patlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    u/BerkanEngineer
  • Tip-1 medeniyete yaklaştık mı yani ? ??????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.