Şimdi Ara

cildiyeye gittim, ne yapayim? (edit geldi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.edit: cildiyeye sabah gittim. sonuçlarımi gösterdim ve kararini verdin mi diye sordu? bende roaccutane kabul etmeyip hafifle başlayalım dedim. ve o da bana
    benzoxin jel
    tetradox 100mg hap
    cleocin T
    rolona benzer bişey yazdı. dermaderm sivilce mendili kullaniyordum onada devam et dedi.
    sıra beklerken aynı sırayı bekleyen bi kızla tanıştım. o da roaccutane i reddedip krem almış. bende aynısını yaptım dedim.
    bakalım inşallah güzel editler getiririm buraya tekrardan. 3 ay kullanicam her ay kontrole gidicekmisim. 23 ocak başlama günü hadi bismillah

edit: arabayla ilgili sıkıntı çıktığı için yarına erteledim, yarin gidicem hala daha yorumlara açığım.

yüzüm akneli idi. cildiyeye gittim sabah. krem - hafif - ağır hap tedavisi veriyorum dedi. seni hafif ilaçla başlatıp deneyelim veya direkt roaccutane yazalim dedi. bi düşün yarın kan testi yaptir getir dedi. ailem izin vermiyor, yan etkilerini biliyorlar kullanma pişman olursun bak dediler. arkadaş çevremde kullananlardan karaciğeri bitende var düzelende var. sizce ne yapayim fotoğrafımi da aticam şimdi. almaliyim ağır hapı yoksa risk alma mi diyosunuz?

fotoğraf bulamadım arabada iken tel kendisi çekmiş onu koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57554940B -- 19 Mart 2020; 5:15:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Cilt Sağlığı için Cildiyeye Başvurduğunuzda Neler Yapmalısınız?

Cildinizle ilgili herhangi bir sorun yaşadığınızda, profesyonel yardım almak için bir cildiyeye başvurmanız gerekir. Cildiyeler, cilt hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmış doktorlardır.

Cildiyeye gittiğinizde, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:

• Ayrıntılı bir hasta geçmişi verin: Cilt sorununuzun başlangıç tarihini, belirtilerini ve aldığınız herhangi bir tedaviyi doktorunuza bildirin.
    • Fiziksel muayene yaptırın: Doktorunuz, cildinizi muayene edecek ve herhangi bir anormallik olup olmadığını kontrol edecektir.
    • Gerekli testleri yaptırın: Doktorunuz, cilt sorununuzun nedenini belirlemek için kan testleri, biyopsiler veya diğer testler isteyebilir.

Doktorunuz, muayene ve test sonuçlarına dayanarak cilt sorununuz için uygun tedaviyi belirleyecektir. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Topikal ilaçlar: Bu ilaçlar doğrudan cilde uygulanır ve iltihabı azaltmaya, enfeksiyonları tedavi etmeye veya cildin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.
    • Sistemik ilaçlar: Bu ilaçlar ağızdan alınır veya enjekte edilir ve şiddetli veya yaygın cilt sorunlarını tedavi etmek için kullanılır.
    • Lazer tedavisi: Bu tedavi, cilt lekelerini, yara izlerini ve diğer cilt sorunlarını gidermek için kullanılır.
    • Cerrahi: Bazı durumlarda, cilt sorununu tedavi etmek için cerrahi gerekebilir.

Cildiyeye başvurduktan sonra, doktorunuzun talimatlarına uymak ve önerilen tedavi planına bağlı kalmak önemlidir. Bu, cilt sorununuzun etkili bir şekilde tedavi edilmesini ve sağlıklı bir cilde kavuşmanızı sağlayacaktır.

Benzoxin Yorumları

Benzoxin, akne tedavisinde kullanılan topikal bir ilaçtır. Kullanıcı yorumlarına göre, Benzoxin bazı kişilerde akne belirtilerini azaltmada etkili olabilirken, diğerlerinde yan etkilere neden olabilir. Benzoxin kullanmayı düşünüyorsanız, doktorunuza danışmanız ve potansiyel faydaları ve riskleri değerlendirmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Allahını seversen kullanma rezil bi ilaç

• Ben şu an kullanıyorum sormak istediğin varsa sorabilirsin. 20/20 kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlliedSL A kullanıcısına yanıt
    hocam hiç kullandiniz mi ve bu ilaci kullanmadan bu yüz nası geçer?

• Hafif ile başka belki gerekmez diğeri.
    Baktın olmadı o zaman karar verirsin.

• cokomayi kullanıcısına yanıt
    daha başlamadım ve başlayıp başlamama konusunda kararsızım. bi kırmızılık için bu hapla uğraşmak ta istemiyorum fakat kökten çözümü de iyi bişey. yanaklarim kirmiziliktan gozukmezdi. kendimce temizlik mendil kremle geçirdim, o zamana kadar iyi oldum. ama hala devam etsem iyice gecermi, bilemiyorum artık sıkıldım.

• SpawniN kullanıcısına yanıt
    umarim gec kalmayız hafif ile kullanıma devam ederek. dahiliyeye gittim bütün enzimler, değerler kolesterol normal çıktı. ergenlik sivilcesi diye gecistiriyorum yas daha yeni 19 oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu jinekomastiyi napacagim ben
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyla alakam yok, telefon fotoğrafı nasıl kendisi çekmiş onu anlamaya geldim. Fazla akıllı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016 ağustostan 2017 şubata kadar falan kullandım, hiç pişman değilim. Eskiden nefes alsam çıkan sivilceler şimdi normal insanlar gibi çok yağlı şeyler yada çok fazla çikolata yeyince çıkıyor. İlacı kullanırken çok bi yan etki görmedim, ben normalde de domuz gibiyim kolay kolay hasta olmam zaten. Sadece sık sık burun kanaması ve aşırı kuruluk vardı. Kuruluk sadece yüzde değil bütün vücudumdaydı. Ellerimin üstü krem kullanmazsam 1 gün içinde yara olmaya başlamıştı son aylara sonlara doğru. 3 sene sonra ilaçtan kalan tek yan etki duştan sonra yüzümün kuruması. Eğer ellersem bildiğimiz pul pul dökülmeye başlıyor deri. 2dkda nemlendirici sürüp çıkıyorum dışarı çıkacaksam gün içinde bir sorun yaşamıyorum. Nemlendirici sürmeye üşenince yüzümü yıkayım fazla kurulamadan çıkıyorum yine gün içinde sorun yaşamıyorum. Bence değer.
    Eğer ilaca 1 yıl daha erken başlasaydım muhtemelen hiç iz olmayacaktı. Biraz ben istemedim biraz da ailemin "ergenlik sivilcesi onlar, illa ki geçer" demesine kandım.
    Lazer ile izlerden kurtulmayı da düşünüyorum ama zamanım yok hiç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi açmayın-bağıran-karı -- 21 Ocak 2020; 16:56:12 >

• yorumlara bakıp korkma, kullanmadım ama internette ilaç yan etkilerini abartan milyon tane insan var.

bu ilaç fayda sağlamasaydı piyasada kalmazdı, ha diğer ilaçlara göre nispeten yan etkisi yüksek olabilir ama akne sorununu ortadan kaldırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyi birisiydim -- 21 Ocak 2020; 16:55:45 >
  • Karacigeri biten mi var

• 8 ay kullanmıştım dudak kuruması dışında tek bir şey olmadı burnum dahi kanamadı şu an da bir sıkıntım yok
  • cokomayi kullanıcısına yanıt
    Çok fazla artırdı mı sivilceleri

• Bendeki akneler şiddetliydi hiçbir ilaç senelerce geçirememişti roaccutane geçirdi. Keşke daha önce kullansaydım diyorum.
  • Ben de 2015'de gittiğim de clindoxyl jel, krem, losyon tedavisi yazdı, 3 sene kullandım. Akneler olduğu gibi kaldı, sonra LR markasının Aloevera ürünlerini kullandım 8 ay o da işe yaramadı tekrar cildiye ye gittim, yüzüme baktı, Akneler iyice çoğalmıştı, sana şimdiye kadar neden hap yazmadık dedi ve 40mg yazdı şuan 4. Aydayım her gittiğimde kan tahlili oluyor bi sorun olmadı şimdiye kadar. Vücudumda hiç kuruluk hissetmiyorum, kanama olmuyor, diğer yan etkiler olmuyor ama sivilceler tamamen geçti çok küçük kızarıklıklar var onlar da kalan 2 ayda geçermiş, suyu en az 2 litre iç dedi ama ben en fazla 250ml su içiyorumdur gene de sorun olmadı. Yeni sivilceler çıkmıyor.
    Şunu belirtmek isterim ayda yılda bir abur cubur, fast food ya da yağlı yiyecek yiyen biriyim ona rağmen çıkardı. Benim ki doğuştan karaciğer yağlanması ile alakalıymış yani karaciğer çok yağlı olduğu için bu hap ben de çok kuruluk yapmadı, normal yağına indirdi bunu göz önünde bulundurmak lazım başlarken. Genel olarak öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 747kubimustafa747 -- 21 Ocak 2020; 17:43:44 >

• Egzama belasını çıkardı kullandım

• açmayın-bağıran-karı kullanıcısına yanıt
    çevremde kötü sonuçlanan da olunca zorluktayim suan. benim yüzüme gore hafiften baslasam olurmu hocam

• 747kubimustafa747 kullanıcısına yanıt
    çevremde kötü sonuçlanan da olunca zorluktayim suan. benim yüzüme gore hafiften baslasam olurmu hocam

• ben 2. aydayım roaktan muadili kullanıyorum(içeriği aynı)
    sabah 20/akşam 30 mg
    dudaklar soyuluyor,saçlarım yağlanmıyor süper bence
    yüzüm de biraz pul pul oluyor ama olsun o kadar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.