Şimdi Ara

Cilalı Oto Şampuanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda okudum arabayı fırçayla değil de yıkama süngeri ve cilalı oto şampuanı ile yıkamam öneriliyordu hem de arabanız yeniyse bunu hep böyle yapın diyordu. Hangi oto şampuanı iyi, carrefourda "sonax" bide ismini hatırlamadığım bi marka vardı. Sonax diğerine göre baya pahalıydı (16 ytl diğeri 5 ytl) ne öneriyorsunuz?

• sonaxın iyi bir marka olduğunu biliyorum o kadar denemedim bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

sonaxın iyi bir marka olduğunu biliyorum o kadar denemedim bilemem.
    Carnuba'lı olanları tercih etmenizi öneririm. Daha bir parlatır ve korur. Tahminime göre Sonax'ın ürünü bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .C.O.

Carnuba'lı olanları tercih etmenizi öneririm. Daha bir parlatır ve korur. Tahminime göre Sonax'ın ürünü bu şekilde.

Alıntıları Göster
    Turtle Wax'ın cilalı konsantre şampuanı çok iyi. Araba ciladan çıkmış gibi parlak kalıyor. Sıradan şampuanlara bariz üstünlüğü var. Yıllardır kullanırım, bir zararını da görmedim. 1 litreliği 13-16 ytl arası fiyatlarla satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

Turtle Wax'ın cilalı konsantre şampuanı çok iyi. Araba ciladan çıkmış gibi parlak kalıyor. Sıradan şampuanlara bariz üstünlüğü var. Yıllardır kullanırım, bir zararını da görmedim. 1 litreliği 13-16 ytl arası fiyatlarla satılıyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

AYNEN KATILIYORUM...
    SONAX DA İYİ
    ARMORALL DA İYİ

• quote:

Orijinalden alıntı: serkes

quote:

Orjinalden alıntı: civcivx

AYNEN KATILIYORUM...
    SONAX DA İYİ
    ARMORALL DA İYİ

Alıntıları Göster
    1 yttl lik oto şampuanı kulalnıyorum allaha şükür sorun yok. gidipte markaya para vermeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Deluxe1

1 yttl lik oto şampuanı kulalnıyorum allaha şükür sorun yok. gidipte markaya para vermeyin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Deluxe1

Bence o fiyatlardaki "köpüren kimyasal maddeleri" kullanmak yerine sade su ile yıkasanız, boyanın ömrü ve sağlığı açısından daha iyi olur...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oto boya dökülmesi
    13 yıl önce açıldı
    Kuaför bebek şampuanı önerdi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: civcivx

quote:

Bence o fiyatlardaki "köpüren kimyasal maddeleri" kullanmak yerine sade su ile yıkasanız, boyanın ömrü ve sağlığı açısından daha iyi olur...

Alıntıları Göster
    kafanı yorma gazla yıkıyorum zaten arrdından... bilen varmı arabanın boyasını en iyi GAZ koruyor... yıkayın güneşe cıkarın yıldır yıldır parlıyor helede arabanız kırmızı ise kızlar size hasta :)))

• quote:

kafanı yorma gazla yıkıyorum zaten arrdından... bilen varmı arabanın boyasını en iyi GAZ koruyor... yıkayın güneşe cıkarın yıldır yıldır parlıyor helede arabanız kırmızı ise kızlar size hasta :)))

Alıntıları Göster
    quote:

Saka dimi bu?

• quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

quote:

Saka dimi bu?

Alıntıları Göster
    hayır ciddi diyorum gazla yıkayabilirsin arabanı boyayın en sadık dostu gazdır. ama oto gaz değil ha :)))

• quote:

hayır ciddi diyorum gazla yıkayabilirsin arabanı boyayın en sadık dostu gazdır. ama oto gaz değil ha :)))

Alıntıları Göster
    gaz parlatir ucar gider zaten parlatmasinin sebeide suyu cabuk buharlastirmasidir nasil bir koruma saglarki hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIRBOSS

gaz parlatir ucar gider zaten parlatmasinin sebeide suyu cabuk buharlastirmasidir nasil bir koruma saglarki hocam?

Alıntıları Göster
    babam dedi uyguladık gerçekten faydası var araçtaki cıkmayan lekeleri zift başta olmak üzere söktü attı.. valla babam kaç yıllık şoför araba kullanıyor biz daha yeniyiz.. o nerde doğrudur ben gördüm faydasını uygulamak istersen korkma...
  • evet bugün mersin-carrefour dan sonax 500ml cilalı(carnuaba mı ne) oto şampuanı aldım (12,95 YTL) eve elip süngerle arabayı yıkadım. ama yıkarken akşam oldu nasıl parladığına tam olarak bakamadım! yine de hafif aydınlık kısımların parladığına bakılırsa hakkaten işe yaradı. Çok güzel duruyo resmen gıcırt gıcırt ses yapıyor kaporta. (bu arada araba yeni, ocak 3 te teslim aldık hyundai'den, 5 ya da 6 kez yıkandı daha.) Şampuan turuncu renkli, koyu sıvı bir madde, kovaya döküp karıştırdım arabanın üzerine sürdüm. önce tavandan başladım ön kaput, bagaj kapısı, yan kapılar sonrada çamurluk,teker süneri kovaya daldır daldır sürttüm. Sulu halde dururken bile parlak görünüyordu! Kafama takılan bir şey var sadece bu şampuan kolay kolay köpürmüyor ve öyle arabanın her tarafını köpük içide bırakmak imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: mortallight

evet bugün mersin-carrefour dan sonax 500ml cilalı(carnuaba mı ne) oto şampuanı aldım (12,95 YTL) eve elip süngerle arabayı yıkadım. ama yıkarken akşam oldu nasıl parladığına tam olarak bakamadım! yine de hafif aydınlık kısımların parladığına bakılırsa hakkaten işe yaradı. Çok güzel duruyo resmen gıcırt gıcırt ses yapıyor kaporta. (bu arada araba yeni, ocak 3 te teslim aldık hyundai'den, 5 ya da 6 kez yıkandı daha.) Şampuan turuncu renkli, koyu sıvı bir madde, kovaya döküp karıştırdım arabanın üzerine sürdüm. önce tavandan başladım ön kaput, bagaj kapısı, yan kapılar sonrada çamurluk,teker süneri kovaya daldır daldır sürttüm. Sulu halde dururken bile parlak görünüyordu! Kafama takılan bir şey var sadece bu şampuan kolay kolay köpürmüyor ve öyle arabanın her tarafını köpük içide bırakmak imkansız.
    Arkadaşlar gaz veya mazot gibi yüksek oranda çözücü maddeleri sakın arabanızın boyasını daha parlak gösteriyor diye kullanmayın Hatta bir çok otomobilin katoloğunda da bu tür maddelerin boyaya zarar verdiği yazmaktadır. Sonax'ı kullanmaktayım vede çok memnunum araba ciladan çıkmış gibi duruyor .
    Ayrıca arabamı yıkarken şunlara dikkat ediyorum

1. Asla mazot, gaz ve pril gibi boyaya veya cilasına zarar verecek şeyler kullanmam hatta bir şey bulamadıysam sadece su ile yıkarım
    2 Aracımı gölgede yıkamaya gayret gösteririm
    3. imkanım varsa bol su kullanırım
    4. Sıradan oto yıkamacılara arabamı götürmem (çünkü çoğu bu işi sallama yapıyor örneğin aynı bezle arabanın içini dışını yıkayanlar dolu bir çoğu bagaja bile elini sürmüyor)
    5. oto yıkama makinalarından uzak dururum çünkü bunlar fırça gibi arabada çizikler bırakıyor
    6. Fırça kullanmam ilkin su ile arabanın kirini alır süngerle yıkar bol su ile durular iyi ve yumuşak bir bezle kuruturum
    7. Otomobilin içinde parfüm gibi kimyasallar kullanmam çünkü bunların çoğu kokpitte kalıcı izler ve hasarlar bırakabiliyor
    8. Otomobilin plastik yüzeylerinin ve lastiklerin bakımını ve temizliğini kaliteli temizle sütleri ile yaparım tabiki ilkin temiz nemli bezle sildikten sonra
    9. döşemeyi ise arap sabunu ile yıkıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mortallight

evet bugün mersin-carrefour dan sonax 500ml cilalı(carnuaba mı ne) oto şampuanı aldım (12,95 YTL) eve elip süngerle arabayı yıkadım. ama yıkarken akşam oldu nasıl parladığına tam olarak bakamadım! yine de hafif aydınlık kısımların parladığına bakılırsa hakkaten işe yaradı. Çok güzel duruyo resmen gıcırt gıcırt ses yapıyor kaporta. (bu arada araba yeni, ocak 3 te teslim aldık hyundai'den, 5 ya da 6 kez yıkandı daha.) Şampuan turuncu renkli, koyu sıvı bir madde, kovaya döküp karıştırdım arabanın üzerine sürdüm. önce tavandan başladım ön kaput, bagaj kapısı, yan kapılar sonrada çamurluk,teker süneri kovaya daldır daldır sürttüm. Sulu halde dururken bile parlak görünüyordu! Kafama takılan bir şey var sadece bu şampuan kolay kolay köpürmüyor ve öyle arabanın her tarafını köpük içide bırakmak imkansız.
    evet gaz parlatir ancak boyayi korumaz.aksine yıpratir.bir kimya oğrencisi olarak soyluyorum bunu.
    arabanızı sungerler yıkayın.boylece arabanın uzerıne yapışmiş durumdakı mınık taşlar,fırca ile birleşip arabanızı çizmez.
    sakın bulaşik detarjanı ile yıkamayın(bircok benzın istasyonu pril kullanıyor arkadaşlar)
    sonax i bende biliyorum.ii diye bilirim ama acikcasi hic de okumadım içindeki kimyasallari.
    ama ozelliklede arabnız koyu renk ise şampuan cok onemli,bencede 5-10 milyonun hesabını yapmayıp kaliteli olanı secmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

evet gaz parlatir ancak boyayi korumaz.aksine yıpratir.bir kimya oğrencisi olarak soyluyorum bunu.
    arabanızı sungerler yıkayın.boylece arabanın uzerıne yapışmiş durumdakı mınık taşlar,fırca ile birleşip arabanızı çizmez.
    sakın bulaşik detarjanı ile yıkamayın(bircok benzın istasyonu pril kullanıyor arkadaşlar)
    sonax i bende biliyorum.ii diye bilirim ama acikcasi hic de okumadım içindeki kimyasallari.
    ama ozelliklede arabnız koyu renk ise şampuan cok onemli,bencede 5-10 milyonun hesabını yapmayıp kaliteli olanı secmek lazım.

Alıntıları Göster
    ucuzundan alma sakın
    ben carpez mi ne aldım,hiçbişeye yaramadı.
    Bu tarz ürünlerde kaliteli olanı almak lazım.kalitesizalıp çokkullanacağıma kalitelialır azar azar kullanırım...

• quote:

Orijinalden alıntı: qntrl

ucuzundan alma sakın
    ben carpez mi ne aldım,hiçbişeye yaramadı.
    Bu tarz ürünlerde kaliteli olanı almak lazım.kalitesizalıp çokkullanacağıma kalitelialır azar azar kullanırım...

Alıntıları Göster
    Merka ettiğim bişey var, bazı arkadaşlarım araçlarını bulaşık deterjanı ile yıkıyorlar. Şu ana kadar hiçbir zarar ne gördüm ne de onlardan duydum.. Bunun bir zararı var mıdır, mutlaka şampuan almak gerekir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Merka ettiğim bişey var, bazı arkadaşlarım araçlarını bulaşık deterjanı ile yıkıyorlar. Şu ana kadar hiçbir zarar ne gördüm ne de onlardan duydum.. Bunun bir zararı var mıdır, mutlaka şampuan almak gerekir mi?

Alıntıları Göster
    zararını yakında gormeye aşlarlar.ozelliklede arabalari koy renk ise.bulasik deterjanı yagı sokebilmek için kuvvetledirilmiştir.buda arabalrin uzerındekı cilayanin kaybolmasina yardımcı olur.ve araba parlamaz.mat gorunur ve dış kuvvetlerden cok daha kolay etkilenir.
    arabsını seven pril mril kuulanmasin.ya guvendıgı iyi bir yikamaciya yikatsin,yada kendisi iyi bir sampuan ile yikasin

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

zararını yakında gormeye aşlarlar.ozelliklede arabalari koy renk ise.bulasik deterjanı yagı sokebilmek için kuvvetledirilmiştir.buda arabalrin uzerındekı cilayanin kaybolmasina yardımcı olur.ve araba parlamaz.mat gorunur ve dış kuvvetlerden cok daha kolay etkilenir.
    arabsını seven pril mril kuulanmasin.ya guvendıgı iyi bir yikamaciya yikatsin,yada kendisi iyi bir sampuan ile yikasin

Alıntıları Göster
    Ben Migros marka aldım fena diil

12 ytl de vermem, yahu ben Carnaubalı Carpex Cilaya 10ytl vermişim şampuana o kadar verir miyim?

Ama cilalı şampuanlar bariz biçimde işe yarıyor... Pasta Cilanın ömrünü uzatıyor, özellikle aynı marka kullanırsan...

• quote:

Orijinalden alıntı: antiochos

Ben Migros marka aldım fena diil

12 ytl de vermem, yahu ben Carnaubalı Carpex Cilaya 10ytl vermişim şampuana o kadar verir miyim?

Ama cilalı şampuanlar bariz biçimde işe yarıyor... Pasta Cilanın ömrünü uzatıyor, özellikle aynı marka kullanırsan...

Alıntıları Göster
    size komik gelebilir ama birkersinde oto şampuanım bitmişti ve saç şampuanı kullandım (hobby). Araba çok güzel parlamıştı. Sonuşta bunu kafamıza sürebildiğimize göre arabanın boyasına zarar vermez heralde. Aslında İyice duruladıktan sonra kolay kolay hiçbiri zarar vermez. Bunun içinde basınçlı su lazım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.