Şimdi Ara

Çikolatayı Unutmak İçin Öğün Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Önce biraz kendimden bahsedeyim. 17 yaşındayım. Hatta 18 diyebiliriz. Benim sorunum sürekli çikolata yeme isteğimin olması. Mutluluk hormonu salgıladığı için yedikçe mutlu oluyorum. Param fazla olduğu için de devamlı alıyorum. Sabahları 2 poğaça ve meyve suyu içiyorum. Öğlen ise dürüm onun gibi şeyler yiyorum. Akşam yemeği olarak da evde ne varsa diyebiliriz. Ama her saat başı mutlaka bir çikolata bisküvi mutlaka yiyorum. Yedikçe yiyesim geliyor.
    Nedense 57 kiloyum. O kadar yememe rağmen kilo almıyorum.
    Sizin tavsiyelerinizle bir beslenme günlüğü hazırlamak istiyorum. Öğlen şunu yiyeyim gibi.
    Çikolatayı unutmak istiyorum. Normalde süt içerdim. Araştırdıklarıma göre süt sivilce yapıyor. Bende de fazlasıyla yapıyor. Bende içmeyi bıraktım.
    Yardımcı olan herkese teşekkürler.

• çikolata sivilce yapmıyor süt yapıyor öylemi ? çikolata kilo almaz ama şeker hastası olacaksın öyle yaşada bakmaz
    https://www.youtube.com/watch?v=pBhIa-msF30

bak kız kaç yaşında insülin iğnesi kullanıyor kalıtsal demek onunki her neyse

Tatlı yememen için elma al tarçınlı ye sütlü muz iç evde yap tatlı krizin gitsin günde 3 adet meyve yeterlidir. sabah aksam öğlen

Elma günlük olarak 1 tane yersem yeterli olur mu ? Muzlu sütü de hazır olsam olur mu ? Peki yağlı hazır yemekler yemeye devam edeyim mi ?

Elmayıda kafana göre ye günde 1-2 adet canın tatlı çektimi ye 1-2 hafta geçtikten sonra tatlı istegin kalmıyor benim gibi 1.5 aydan beride tatlı yemiyorum arada meyve
    Muzu alacan sütü yapacaksın basit daha güzel oluyor.
  • önemli degil bak söyle yapacaksın .Bıçağı alacaksın muzu alttaki gibi yapacan daha ince oldumu iyi olur atacan bardağın içine üstüne sütü koyacan yarım yağlı yeterli 5-10 dakika beklicen muz süte karıssın süt soğuk olsun yavasca salla iste 5-10 dakika sonra iç harika bi tadı olacak süt bittikten sonra bardagın altında kalan muzuda süt ile birlikte yiyeceksin kafayı dikip sütün içine tarçın 2-3 tane fındık bademde eklesen daha güzel oluyor

Sizin dediğiniz gibi bende bir aralar çikolata yemiyordum. Ama çikolatayı bir sefer yiyeyim dedim. Yemez olaydım. Mutluluk hormonu salgıladığı için otomatikman mutlu oluyor insan. Yedikçe yiyesim geliyor.
    İlk kez puro içicem tavsiyeler?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önemli degil yarın denedikten sonra yaz tadını :)
  • Süt sivilce yapıyor diye sütü bırakıp çikolata yemeye mi başladın?Bu nasıl bir mantık?Hiç mi duymadım çikolatanın sivilce yaptığını?Süt sivilce filan yapmıyor ayrıca.Yapıyorsa da etkisi çikolatanın çeyreği kadardır en fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

%80`i igrenc palm yagi ki palm yagi hakkinda arastirma yap. geri kalani glikoz surubu(ucuz dandik cakma seker), soya lesitini(gdo urunu, hormonal denge bozucu), sodyum benzoat(kanserojen koruyucu madde), monosodyum glutamat(tadinin guzel olmasinin sebebi) vs. ha bir de findik var %13 kadar. bir de ulker falan alirsan %3`e dusuyor findik orani. resmen kakao aromali margarin(plastikle arasinda tek molekul fark olan yag).

amac zaten cikolata veya tatliyla doymak degil tadini almak. bakkaldan falan degil gercek bitter cikolata bulup gunde az bir miktari yavasca yersen hem cikolata tadini ozlemezsin hem sagligini bozmazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 30 Ocak 2015; 13:32:47 >

• positroN P kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım bundan sonra çikolata yemeyeceğim.
    Ama en azından bunun açığını bir şekilde kapatmam gerek. Tadını unutmak istiyorum. Ama sanki hala damağımda.
    Kaliteli bitter çikolata bulmam gerek o zaman. Üreticiler Ülker Eti yada Nestle oluyor genellikle.

Nutella zaten palm yağını bulması için orangutanlara katlediyor

quote:

Orijinalden alıntı: positroN

cikolata diye satilan seylerin ne olduguna dikkat edersen bir daha yemek istemezsin zaten.

%80`i igrenc palm yagi ki palm yagi hakkinda arastirma yap. geri kalani glikoz surubu(ucuz dandik cakma seker), soya lesitini(gdo urunu, hormonal denge bozucu), sodyum benzoat(kanserojen koruyucu madde), monosodyum glutamat(tadinin guzel olmasinin sebebi) vs. ha bir de findik var %13 kadar. bir de ulker falan alirsan %3`e dusuyor findik orani. resmen kakao aromali margarin(plastikle arasinda tek molekul fark olan yag).

amac zaten cikolata veya tatliyla doymak degil tadini almak. bakkaldan falan degil gercek bitter cikolata bulup gunde az bir miktari yavasca yersen hem cikolata tadini ozlemezsin hem sagligini bozmazsin.

• Gerçekleri öğrendikçe hayattan soğuyorum...
    O halde tatlı olarak ne yiyeceğiz ki biz ?
  • positroN P kullanıcısına yanıt
    Geçenlerde Milka'nın çikolatalarına denk gelmiştim. Birde Toblerone var. Bunlar hakkında ne düşünüyorsun ?
    Peki bunlar yerine meyveli pasta veya çikolatalı pasta vs yesem onlarda zararlı olur değil mi ?
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.