Şimdi Ara

Cikletlerim ölüyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
9.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar geçen gün iftar vermiştik, o günden sonra bi tane büyük ciklet balığı dün gece ters dönmüş ve garip bi şekilde yüzüyordu sonrada sol altköşede canını verdi sabah aldık onu sonrada ondan daha ufak bi turuncu ciklet balığımız vardı şuan oda aynı şekilde :( Akvaryumda böyle ufak ufak beyaz taneler vardı belki cocuklar ekmek atmıs olabilir..Akvaryum suyunun %90'nı değiştirdik...
    Bide birşey duydum böyle akvaryuma damlatılan damlalar varmış bizde onlar yok hiç yapmadık yani..Yardımcı olabileceklere şimdiden teşkkür ediyorum.

1- akvaryumun suyunu bosaltin ve baliklari pet shopa goturun

2- akvayumunuzun boyutuna uygun baliklari arastirin

3- akvayumunuzdaki renkli taslari cikarin ve baliklarin dogasina uygun malzemeler alin

4- akvaryumdaki butun suyu bosaltin ve kumlari cikarin

5- kumlari iyice yikayin , akvaryuma yerlestirin

6- akvaryumunuza yeni su doldurun , hava motorunu calistirin ve 3 gun bekleyin

7-pet shopa gidip uygun balik ve malzemeleri akvaryumunuza yerlestirin

Yeterli bilgi olmadigi icin genel bir sekilde anlattim , akvaryumunuz hakkinda bilgi verirseniz daha cok yardimci olabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: bahadr35

petshoptan metilen mavisi alıp 4-5 damla damlatabilirsin.

akvaryumun boyutunagöre değişir benimki 85 l ben 8-9 tane damlatıyom o ilacı mutlaka kullanmalısın

ilaç alttaki linkteki kullan işe yarar

http://www.mormani.com/urun/72259e3191e7a403f8a1cb56a7bd1669/PRODAC-Contra---Ichthyo-Balik-Ilaci-30-ml

• quote:

Orijinalden alıntı: gayruli1

quote:

akvaryumun boyutunagöre değişir benimki 85 l ben 8-9 tane damlatıyom o ilacı mutlaka kullanmalısın

http://www.mormani.com/urun/72259e3191e7a403f8a1cb56a7bd1669/PRODAC-Contra---Ichthyo-Balik-Ilaci-30-ml

Ne mucize ilaçmış arkadaş bu. Basura falanda iyi geliyormu.

İlk önce arastırılması gerekenler haftalık kısmi su degişimleri yapılıyormu. Akvaryum kaç litre ve içinde kaç balık var. Ne tür balıklar var? Yemleme günde kaç kez azmı cokmu? Suda bakteri külltürü olusmusmu, Suda nitrat seviyesi ne, Filtreleme nasıl,

Önce bunları belirtmek lazım. Her balığı ölene metilen mavisi ekle demek cahillikten baska bişey degildir. Unutmayalım eger evimizde canlı bakıyorsak onlara en iyi yasam alanını sunmak görevimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Memento-Mori35

quote:

quote:

İlk önce arastırılması gerekenler haftalık kısmi su degişimleri yapılıyormu. Akvaryum kaç litre ve içinde kaç balık var. Ne tür balıklar var? Yemleme günde kaç kez azmı cokmu? Suda bakteri külltürü olusmusmu, Suda nitrat seviyesi ne, Filtreleme nasıl,

Önce bunları belirtmek lazım. Her balığı ölene metilen mavisi ekle demek cahillikten baska bişey degildir. Unutmayalım eger evimizde canlı bakıyorsak onlara en iyi yasam alanını sunmak görevimiz.

bayaz nokalar var diyor ondan dedim aynısısı benim başıma geldi babamın bir veteriner arkadaşı bunu tavsiye etti

• quote:

quote:

quote:

Haftalık değilde aylık olarak suyun değiştiriyoruz çeşme suyuda değil hazır su ile...Akvaryum 1 metrelik, ilk aldığımızda 7 tane ciklet balığımız vardı zaten birisi ilk geldiği gibi öldü hiç bişi anlamadık..Son 2 taneside 2-3 gün aralıklarla öldü, dediğim gibi ters dönmüş bi şekilde ölmeyi beklıorlardı arada bi düzelir gibi oluyordu fakat öldüler..Pek fazla bilgimiz yok acıkcası tek bildiğimiz ciklet oldukları..Her gün yemlerinizi veriyoruz önceden 5-6 balık oldugu zaman bi çay kaşığı kadar (kırmızı) yemden verıordk fakat azaldıgı ıcın suan 4 tane var yarım çay kaşığı kadar veriyoruz...İşte 3-4 günde birde yeşil olan bitkisel sanırım ondan veriyoruz aynı dozda..
    Valla diğer sorularına pek cevap veremicem, ama içinde su motoru sanırım filtresiyle beraber sürekli çalışıyor..
    Tabii 2 tane balığımız öldü fakat cocukların ufak ekmek verebilmiş olabilme ihtimalleride var acıkcası..Ev cok kalabalıktı dikkat edemedik..
    Şuan 4 tane balığımız var ve gayet sağlıklı gözüküyorlar tek sıkıntımız akvaryumun sağ alt köşesine gidip kuyruklarını sallıyorlar bunu genellıkle 1-2 tanesi yapıyor pek dikkat etmedm ama..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli balıklar ölüyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchutZ

quote:

quote:

quote:

Haftalık değilde aylık olarak suyun değiştiriyoruz çeşme suyuda değil hazır su ile...Akvaryum 1 metrelik, ilk aldığımızda 7 tane ciklet balığımız vardı zaten birisi ilk geldiği gibi öldü hiç bişi anlamadık..Son 2 taneside 2-3 gün aralıklarla öldü, dediğim gibi ters dönmüş bi şekilde ölmeyi beklıorlardı arada bi düzelir gibi oluyordu fakat öldüler..Pek fazla bilgimiz yok acıkcası tek bildiğimiz ciklet oldukları..Her gün yemlerinizi veriyoruz önceden 5-6 balık oldugu zaman bi çay kaşığı kadar (kırmızı) yemden verıordk fakat azaldıgı ıcın suan 4 tane var yarım çay kaşığı kadar veriyoruz...İşte 3-4 günde birde yeşil olan bitkisel sanırım ondan veriyoruz aynı dozda..
    Valla diğer sorularına pek cevap veremicem, ama içinde su motoru sanırım filtresiyle beraber sürekli çalışıyor..
    Tabii 2 tane balığımız öldü fakat cocukların ufak ekmek verebilmiş olabilme ihtimalleride var acıkcası..Ev cok kalabalıktı dikkat edemedik..
    Şuan 4 tane balığımız var ve gayet sağlıklı gözüküyorlar tek sıkıntımız akvaryumun sağ alt köşesine gidip kuyruklarını sallıyorlar bunu genellıkle 1-2 tanesi yapıyor pek dikkat etmedm ama..

Arkadaşım eger bu hobiyi sürdüreceksen dediklerimi uygula. Sağlıklı balık sağlıklı bir akvaryumla ancak olur. Bunun içinde bazı yapman gereken seyler var. Öncelikle akvaryum hacmini, içinde ne tür ve kaç adet balık oldugunu, filtrelemenin nasıl oldugunu söyleyebilirsen daha fazla yardımcı olabilirim. Şimdi en azından sen bunları yazıncayakadar yüzeysel olarak yapman yada yapmaman gerekenleri yazayım.

1, Su değişimleri haftalık %25 en az 3 gün agzı acık olarak dinlenmiş çeşme suyu ile dip cekimi yardımıyla yapılır. Dip çekimindeki amaç suyun dibine cöken balık pislikleri ve yem artıklarını alarak sudaki nitrat ve amonyağın yükselmemesi sağlanır.

2, İç filtre haftada 1 kez akvaryumdan alınan su ile temizlenir.

3, Balıklarının ne oldugunu yazmamıssın. Her balığın farklı beslenme diyeti vardır. Bitkisel beslenen balığı etcil yada tersi beslenen balıgı da bitkisel yemle beslemek yanlıstır.

4, Suya hiç bi şekilde metilen mavisi dedikleri ilaçı damlatma. Bu tip ilaçlar tüm tanka degil hasta olan balıgı karantina akvaryumuna aldıgında sadece hasta balığa uygulanmalıdır.

5, Günde 2 yada 3 kez az yemleme yapılmalıdır. Fazla yem atarak sadece balıklara zarar verir ve suyunu zehirlersin.

6, Akvaryumun 150 litreden büyükse iç filtre ile birlikte dış filtrede kullanmalısın.

Şimdilik yazacaklarım bunlar. Sağlıklı balıklar .

• 50 tane cıklet balıgım vardı son 10 gun ıcınde hep aynı boyutta 4 balıgım oldu ,cozum olarak 4 buyugu yanından ayırdım belkı ısırıyodur dıye ama suanda o buyuk balıklardan bırıde ters donerek yuzuyor lutfen yardımcı olun
  • Bende yunus,sarı prenses,portakal,,zebra şeklinde ciklet balıkları var.Balıklarım yavru ama büyümüyorlar.1 aydır bakıyorum.Günde 2 kez yem veriyorum yeterlimi büyümeleri için?.Akvaryumun motoru ve ışık hep açık.Suyun derecesi 27. Ben yem atınca balıklar havada yiyorlar. Diptekileri kesinlikle yemiyorlar.Birde yunus ve zebralar yemi ağzına alamıyorlar.Yemler granül yem. ve dibi hangi zaman aralıklarında çekiyim? ve bir tane yunusum öldü onu hemen aldıktan sonra suyu çekip o mürekkep gibi olan mavi ilaçtan damlatıyım mı? Sarı prenseslerimden en büyüğü 3 gündür hep aynı yerde dipte yem de yemiyor ağzında yumurta olabilir mi nasıl anlıycam? Acilll Yardım Lütfen Balıklardan 2 tanesi hariç hepsi yavru diğer ikiside çok büyük değil. AKvaryumda boyut olarak 380.410.500 mm yazıyor 36 litre o mavi ilaçtan kaç tane damlatıyım sorularıma cevap verirseniz çok sevincem

• quote:

Orijinalden alıntı: çağrı06

Bende yunus,sarı prenses,portakal,,zebra şeklinde ciklet balıkları var.Balıklarım yavru ama büyümüyorlar.1 aydır bakıyorum.Günde 2 kez yem veriyorum yeterlimi büyümeleri için?.Akvaryumun motoru ve ışık hep açık.Suyun derecesi 27. Ben yem atınca balıklar havada yiyorlar. Diptekileri kesinlikle yemiyorlar.Birde yunus ve zebralar yemi ağzına alamıyorlar.Yemler granül yem. ve dibi hangi zaman aralıklarında çekiyim? ve bir tane yunusum öldü onu hemen aldıktan sonra suyu çekip o mürekkep gibi olan mavi ilaçtan damlatıyım mı? Sarı prenseslerimden en büyüğü 3 gündür hep aynı yerde dipte yem de yemiyor ağzında yumurta olabilir mi nasıl anlıycam? Acilll Yardım Lütfen Balıklardan 2 tanesi hariç hepsi yavru diğer ikiside çok büyük değil. AKvaryumda boyut olarak 380.410.500 mm yazıyor 36 litre o mavi ilaçtan kaç tane damlatıyım sorularıma cevap verirseniz çok sevincem

alabalık bile 2 yılda büyüyor sonra satılıyor marketlerde.sarı prensesde en fazla 10 cm olur 4 5 yılda yemle alakası yok akvaryum büyük olmasıı gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: çağrı06

Bende yunus,sarı prenses,portakal,,zebra şeklinde ciklet balıkları var.Balıklarım yavru ama büyümüyorlar.1 aydır bakıyorum.Günde 2 kez yem veriyorum yeterlimi büyümeleri için?.Akvaryumun motoru ve ışık hep açık.Suyun derecesi 27. Ben yem atınca balıklar havada yiyorlar. Diptekileri kesinlikle yemiyorlar.Birde yunus ve zebralar yemi ağzına alamıyorlar.Yemler granül yem. ve dibi hangi zaman aralıklarında çekiyim? ve bir tane yunusum öldü onu hemen aldıktan sonra suyu çekip o mürekkep gibi olan mavi ilaçtan damlatıyım mı? Sarı prenseslerimden en büyüğü 3 gündür hep aynı yerde dipte yem de yemiyor ağzında yumurta olabilir mi nasıl anlıycam? Acilll Yardım Lütfen Balıklardan 2 tanesi hariç hepsi yavru diğer ikiside çok büyük değil. AKvaryumda boyut olarak 380.410.500 mm yazıyor 36 litre o mavi ilaçtan kaç tane damlatıyım sorularıma cevap verirseniz çok sevincem

Yazdığın balıkları yaşatabilmen ve büyütebilmen için en az 150-200 lt akvaryumunun olması gerekiyor. Tankın çok ufak, büyük ihtimal balıklar strese girmiştir. Teker teker ölmeye başlarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeX -- 4 Nisan 2013; 10:40:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.