|
|

1 Mobil
|
|
"Cık cık cık" ifadesi, genellikle onaylamama veya hayal kırıklığı ifade etmek için kullanılan bir sesli ifadedir. Çoğu zaman, konuşmacının bir duruma veya davranışa katılmadığını veya onu uygunsuz bulduğunu gösterir.
"Cık cık cık" sesini çıkarmak için dudakları birbirine değdirerek hava üflemek gerekir. Ses genellikle kısa, keskin ve tekrarlıdır.
"Cık cık cık" ifadesi, sözlü olmayan bir iletişim şekli olarak kullanılabilir. Konuşmadan bile bir başkasının onaylamama veya hayal kırıklığını ifade etmesini sağlayabilir.
Örnek Kullanımlar:
"Cık cık cık" ifadesinin kullanımının kültüre göre değişebileceğini unutmamak önemlidir. Bazı kültürlerde, onaylamama veya hayal kırıklığını ifade etmek için daha yaygın olarak kullanılan başka sesli ifadeler olabilir.
|
|
"Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
![]() MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105 Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...
|
|
|
I like to pretend I am alone.Completely alone. Maybe a post apocalypse or a plauge. Whatever.No one left to act normal for. No need to hide who I really am.It would be, freeing. ...Ve tanrı her tarafa dinazor kemikleri saçtı,
çünkü komik olacağını düşündü... |
|
| _____________________________ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyah -- 11 Şubat 2010; 20:27:48 > |
|
"İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
|