Şimdi Ara

Cihazları kitleyen kod hakkında ki düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple, cihazlarını güncelleme ile yavaşlattığını itiraf ettikten sonra kullanıcılar bir daha güncelleme yapmayacaklarını, telefonlarıın olduğu sürümde bırakacakları ile ilgili kararlar aldılar. Sosyal medya üzerinden bir çok Apple kullanıcısı bu duruma tepki gösterdi ve kesinlikle bir daha güncelleme yapmayacaklarını belirttiler. Bunun üzerinden daha 3 ay geçmeden bir kod muhabbeti çıktı ve bunu Whatsapp'dan bir kullanıcıya gönderirseniz cihazı kitleniyordu. Ne tesadüf değil mi? Birden bir kod ortaya çıkıyor ve tek çözümü güncelleme yapmak. Sizce de garip değil mi?

• Değil. Çünkü bahsedilen bir kod değil, bir dil paketinin karakteri. Bu karakterin de gösterildiği yer olan kodlamanın olduğu yerle ilgili olan bir hatadan dolayı o kısım yanıt vermemeye başladığından kaynaklanıyor.

Detaylı Bilgi:
    Yazılım konusunda ilgisi olanlar ne dediğimi anlayacaktır. Örneğin, herhangi bir programlama dilinde oluşturduğunuz listenin varolmayan bir elemanına (2 elelamnlı listenin, 3. elemanına) ulaşmaya çalıştığınızda hata verip kapanacaktır. Bu durumla ilgili bir Exception kodu yazılmadıkça da o kısım her seferinde çalışmayı durduracaktır.
    Benzer bir durum 32bit'in ulaşabileceği maksimum değerlerden de kaynaklanıyor, hatta bu sebeple bir çok eski cihaz sadece tarih-saat ayarı yüzünden ya çalışmaz hale gelecek ya da çok eski bir tarihi gösterecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuray

Değil. Çünkü bahsedilen bir kod değil, bir dil paketinin karakteri. Bu karakterin de gösterildiği yer olan kodlamanın olduğu yerle ilgili olan bir hatadan dolayı o kısım yanıt vermemeye başladığından kaynaklanıyor.

Detaylı Bilgi:
    Yazılım konusunda ilgisi olanlar ne dediğimi anlayacaktır. Örneğin, herhangi bir programlama dilinde oluşturduğunuz listenin varolmayan bir elemanına (2 elelamnlı listenin, 3. elemanına) ulaşmaya çalıştığınızda hata verip kapanacaktır. Bu durumla ilgili bir Exception kodu yazılmadıkça da o kısım her seferinde çalışmayı durduracaktır.
    Benzer bir durum 32bit'in ulaşabileceği maksimum değerlerden de kaynaklanıyor, hatta bu sebeple bir çok eski cihaz sadece tarih-saat ayarı yüzünden ya çalışmaz hale gelecek ya da çok eski bir tarihi gösterecek.

Yanlış bilgi verip kod dediğim için özür diliyorum. Dil paketinden yola çıkarak yorum yapmak istiyorum o zaman.

Benim sadece merak ettiğim yavaşlatma muhabbetinden sonra bu olayın patlaması ve kullanıcıları güncelleme yapmak zorunda bırakması. Sizce de garip değil mi bu olay? Bence Apple'nin kendi kurguladığı bir olay bu.

• Düşünceniz saçmalık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    arkadaş düşüncesini gayet güzel açıklamış. Sizde açıklayabilir misiniz ? neden saçmalık olduğunu. Ayrıca çokta saçma değil olabilecek birşey
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Bende düşüncemi paylaştım. Neden saçmalık diyorum çünkü yukarıda da anlatıldığı gibi bu alfabe'den kaynaklanan bir sorun. Ayrıca 11.2.6 güncellemesi ara güncelleme bile sayılmayabilir. Bunun yukarıda bahsedilen kullanıcıların bir daha güncelleme yapmıyacağız yorumu ile bağdaştıralamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirSupport -- 24 Şubat 2018; 19:4:20 >
    bence mantıklı. Bilinçli olarak cihazımı ios 10da bıraktım ve şuan bu hata yüzünden mağdurum. Biraz daha canımı sıkarsa güncelleyeceğim ve cihazım yavaşlayacak. Hepimiz apple ın yaptığı şeyi biliyoruz güncellemeler ile yavaşlıyor telefon.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendindenvazgeçenadam K kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız olmalı. Bu hata sadece IOS11'i etkiliyor diye biliyorum. Çünkü defalarca bu kod bana yollandı ve ben kendimde test ettim. Sadece IOS 11 sürümü yüklü olanlar bu durumdan etkileniyor.

hocam ios 10.2.1 deyim. arkadaşım whatsapp üzerinden yolladı telefonum kilitlendi malesef

• 7/24 Kod Mu Atılıyor Telefonunuza Bunları Dert Ediyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Buhar Abi

7/24 Kod Mu Atılıyor Telefonunuza Bunları Dert Ediyorsunuz?

Telefonunuz kitlenir de DFU moddan restore etmek zorunda kalabilirsiniz, tüm önemli veriletinizi kaybedebilirsiniz....

---

Allah Allah 10.2 sürümünde oluyor muydu? Şaşırdım doğrusu çünkü 10.x sürümlerinde sorun yok diye biliyordum.

11.3 Kullandığımdan Beni Teğet Geçti Valla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buhar Abi -- 24 Şubat 2018; 22:55:34 >
  • SAÇMA ; çünkü ios 10.3.3 kullanıyorum ve ben dahil milyonlarca ios 10 kullanıcısı etkilenmedi

hatta ben kendim kopyaladım paylaştım etikilenmedi yami

sadece ios 10 u etkileseydi teoriniz MANTIKLI olurdu bence

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Düşünceniz saçmalık.

tabi canım.. nede olsa iphone kullaniyorsunuz dimi? apple yapmaz oyle seyler nede olsa 1000 birimlik seye 6000 birim para verdiniz... apple o, yapmaz oyle sey. yasadiginiz sacmaligi 500tl lik android tel yapmiyor.

• Yo hayır "1birimlik telefona 6 birim" para vermedim. Apple fanı falanda değilim bundan sonraki telefonum kesinlikle iPhone olmayacak mesela. Saçma salak yazınızla vaktimi çalmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

Yo hayır "1birimlik telefona 6 birim" para vermedim. Apple fanı falanda değilim bundan sonraki telefonum kesinlikle iPhone olmayacak mesela. Saçma salak yazınızla vaktimi çalmayın.

kesin öyledir eminim. bende bir eski apple kıllanıcısı olarak yazdım bunları...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Size göre saçma olabilir. Fakat büyük firmaların yapmayacağı şeyler yok bundan emin olabilirsiniz. Bilinçli olarak ortaya çıkarılmış bir şey olduğu fikrindeyim ben.

• İos 10 yada 9 da aynı sıkıntıyı yaratsa dediğiniz mantıklı ama ios11 güncelleyenler zaten öyle yada böyle son sürüme kadar gidecektir. Ben 10.2 deyim bulunduğum bir whatsapp grubuna gönderildi bu karakter ama bende sıkıntı çıkarmadı.

• iOS 9.3.5'teyim. Bana kod gelmedi. Gelse bile tahminimce etkilemezdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.