Şimdi Ara

Çiğ köfte bile lüks olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Getirde indirimlerden 15 liraya tavuk şiş, 16 liraya tam ekmek kumru+10 soğan halkası gibi güzel şeyler alabiliyorum.Şimdi bu ürünleri satanlar zarar etmiyorsa bulgurdan yapılan bu çiğ köfte nasıl bu kadar pahalı olabiliyor? 400 gram çiğ köfte 26.5 nedir abi? Ben bunu 18 liraya alıyordum bu nasıl bir zam.Bu fiyata bir sürü alternatif var.Bu fiyatlara hala çiğ köfte alan var mı merak ediyorum doğrusu.

• bu kadar pahalı olduğuna göre komagene gibi. hiçbir esprisi olmamasına rağmen çok pahalı satıyorlar.

• aynı kokoreç gibi,eskiden fakirler yerdi artık o bile lüks olmuş

boklu yarım ekmek bağırsak 20 tl en az

• Yazik gercekten. Ulke bastan asagi bitmis.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayınbaba çiğ köfteci beşiktaşta çiğ köftem dükkanı ; bana bedava , ayrıca rizeli çay da bedava hem de bahceden gelişi mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

aynı kokoreç gibi,eskiden fakirler yerdi artık o bile lüks olmuş

boklu yarım ekmek bağırsak 20 tl en az

Aynen öyle bu ülkede bir şey populer olunca fiyatı şişiyor.Maliyeti 10 lira bile olsa 25 liradan satmaya doymuyorlar asla millette gidip alıyor

• Almanlar et dürüm dönere kendi parasından 5 birim verir.
    Biz bırak eti, salçalı bulgura 5 birim veririz. (dürüm)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tatlı yemek bile lüks oldu.
    3 ay önce açıldı
    domates peynir ekmek gibi yok
    7 ay önce açıldı
    1 Liraya Çiğ Köfte
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4BBA52C16

Almanlar et dürüm dönere kendi parasından 5 birim verir.
    Biz bırak eti, salçalı bulgura 5 birim veririz. (dürüm)
    Ekonomi 101 dersinden şartlı filan mı geçtin birim para ne arkadaş

• Şunu diyorum her ülkenin kendi içindeki şartlarına göre değerlendireceksin.Yani toplumun o yiyeceğe, eşyaya verdiği kendi para birimi önemli. Adam ben ette olsa 5 birim para veririm en fazla vermem diyor. Hemen hüloğğğ TL ye çevirek bak ne kadar yapiğ demeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendiniz yapın ben kendim yapıyorum 1 hafta yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4BBA52C16

Şunu diyorum her ülkenin kendi içindeki şartlarına göre değerlendireceksin.Yani toplumun o yiyeceğe, eşyaya verdiği kendi para birimi önemli. Adam ben ette olsa 5 birim para veririm en fazla vermem diyor. Hemen hüloğğğ TL ye çevirek bak ne kadar yapiğ demeyin

:((

Hüloğculardan beter durumdasin ekonomin de Türkçen de sıkıntılı

Aynen knk 5 birim aynenn bravo

Allah aşkına nerede okuyorsun ya gerçekten yazık bu kadar sığ olamazsın ya kahvehanedeki dayılar gibi konuşuyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 17 Şubat 2021; 15:40:45 >
  • Ben 500 gramı 6 Tl den alıyorum
  • 1 kilo salçalı bulguru o fiyattan alan varmı gerçekten ? 1 kilo kuşbaşıda aynı fiyat saçma sapan fiyatlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Marco Luigi

1 kilo salçalı bulguru o fiyattan alan varmı gerçekten ? 1 kilo kuşbaşıda aynı fiyat saçma sapan fiyatlar

Aynen 1 kg esmer simit 5 ₺ içine cevizi yağı salçası filan da girsin en fazla 20 biledin 25 ₺ olur 1 ks simit ile yaptığın köfte en az 2 kg olur,

• Fakir gıdası derdik çiğ köfteye zengin gıdası oldu

• Bu çiğ köftelere bu kadar parayı verenlere hayret ediyorum.

Çok zor değildir yapımı...

Mesela yumurtalısının tarifini vereyim... (5 kişilik)

Bulgur ölçüsünü kişi başı 1 çay bardağı (ince bulgur) kullanın

Sahanda (çok az çiçek yağı ile) 2-3 yumurta çakıp güzelce karıştırarak pişirip kenarda soğumaya bırakın

Orta boy 1 kuru soğanı 2-3 diş sarımsak rendeleyin.Üzerine 5 çay bardağı bulguru döküp 3-5 dakika harmanlayıp yoğurun.

Ardından yarım çay bardağı sızma zeytinyağı ilave edip 3-5 dk daha yoğurup zeytinyağını bulgurla iyice özdeşleştirin.

3-4 yemek kaşığı domat salçası, 2-3 kaşık biber salçası koyup, bulgurla özdeşleşene kadar 8-10 dk yoğurmaya devam edin.

Sahandaki soğuyan yumurtayı yoğurduğunuz bulgurun üzerine dökün...

Baharatları da ilave edelim

Hazır karışım çiğ köfte baharatı var ise ilave edin.

Yok ise evdeki mevcutlardan 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı kimyon, havanda döveceğiniz 2-3 tane karanfil, 1/2 çay kaşığı dövülmüş tarçın, varsa 3-4 yaprak reyhan kurusunu elinizde ovcalayın

Orta acılıkta 4-5 yemek kaşığı isot

hepsini bir harmanlayıp yoğurun...Bu arada oldukça azar azar su (veya 2-3 tane buz küpü) ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Şöyle bi 10 dk yoğrulması ve yapışkan kıvama gelmesi gerekir.

Bu kıvama geldikten sonra daha önceden hazırladığınız yıkanmış ve ince ince doğranmış yeşil soğan ile maydanozları ilave edip, yarım çay bardağı da sıkılmış limon suyunu ilave edip son bi yoğurma işlemi ile yeşillikler çiğköftenin içinde hafiften ölmeye başladığında işlem tamamdır. Bu son yoğurma aşamasında (salçadaki tuzdan dolayı) çiğ köftenin tuz durumunu kontrol ederek tuz ilavesi yapılabilir. Yoğurma işlemi bulgur ağızda diriliği/sertliği hissedilmeyecek şekilde gelene kadar devam ettirilmeli.

Müteakiben tabaklara sıkım yapılarak, marul kıvırcık, turp, isteğe bağlı nar ekşisi, yazın acılı ezme ile afiyetle tüketilir.

Etine kıymasına güvenenler yumurta yerine çift çekilmiş çiğköftelik kıyma da koyabilirler...Biz kendimiz yıllardır bu şekilde yapar tüketiriz.

Zamanla baharat oranını kendiniz de tutturacaksınız. İşin esas oğlanı yenibahar ve tabiiki isot... diğerleri aşırı fazla katılmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 19 Şubat 2021; 8:6:29 >

• Malzemeleri siz alın evde kendiniz yapınız, Urfa Çiğköfte ve baharatları ile çok çok güzel oluyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.