Şimdi Ara

Çift Monitor - Tam Ekran Pencereli Modunda FPS/HZ Düşme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar twitch yayınlarına başladım bu ara ama cs go yayını yaparken bazı sorunlarım var. İlk olarak çift monitör kullanıyorum biri 60hz diğeri ise 144hz bir monitor, Cs go yayını yaparken obs'de hile koruması yüzünden oyun yakalama kullanamıyorum 3. parti yazılıma izin vermediğim için siyah ekran oluyor izin verirsem hilecilerle yeni hesaplarla oyun girmek zorunda kalıyorum, bu yüzden ekran yakalama kullanmak zorundayım. Sorunumda burada başlıyor ekran yakalama kullandığımda tam ekran olarak yakalarsam oyunu aşırı bir fps düşmesi oluyor bu yüzden tam ekran pencereli kullanmak zorunda kalıyorum, tam ekran pencereli yaptığımda ise 60hz monitorumde obs, opera-chrome tarzı bir program açarsam oyun oynadığım monitorum sanki 60hz'e düşmüş gibi oluyor ve aşırı bir input lag oluşuyor oyun oynanmaz duruma geliyor. Yayını açıp obs-opera görev çubuğuna indirdiğim zaman sorun olmuyor ama bu zaman yayının durumunu ve sohbet akışını görüntüleyemiyorum 2. monitorun bir anlamı olmuyor. Bu sorunu çözmek için ne yapmam gerekiyor acaba forumlarda vs. araştırdığım zaman çoğunlukla nvidia kart sorunu olarak yazmışlar, 60-144 hz monitor sıkıntı çıkartıyormuş ikinci bir 144 falan al diyorlar ama benim ekran kartımda AMD Vega 56.


    Diğer sistem özelliklerim ise işlemci Ryzen 3600, Ram 16GB 3200 MHZ. Windows 10 ve ekran kartı yazılımı son sürüm yüklü.


    Ek olarak faceit girdiğim zaman oyun yakalama kullanabiliyorum burda her şey gayet güzel fps input lag sorunu falan olmuyor tam ekran oynadığım için ama aşağıya bıraktığım klipte(15. Sn'den sonra var değerlerine dikkat) gördüğünüz üzere zaman zaman fps düşüyor sebepsiz yere. Böyle olduğu zaman masaüstüne inip yenile falan yapıyorum windows tuşuna basıyorum, tekrar yeniliyorum vs. bu sefer düzeliyor ama 5 dk sonra falan tekrar oluyor. Böyle kasmayı hissedebiliyorum kendi ekranımda oyun oynanmaz hale geliyor.


    https://clips.twitch.tv/KitschyMuddyDuckAsianGlow


    Ek olarak, yayın için işlemciyi kullandım, ekran kartını kullandım 720p 30 fps yapıyorum yayını iki türlüde ekran kartı kullanımı %70 civarı 65 derecelerde, işlemci %30 civarı 50 derecelerde. Isı vs. sorunu olmuyor, hatta işlemciyi tam kullanmıyor gibi geliyor ona verdiğimde yükü %30 civarı oluyor anlamıyorum.


    Sorunlarım bunlar açıkcası, yardımcı olacak varsa neler sebep olabilir buna yorumlarını bekliyorum şimdiden çok teşekkür ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brnk -- 16 Kasım 2020; 17:48:58 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.