Şimdi Ara

Çift Kanal Ram için yardım lütfen.(çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde gİGABYTE 880gm-ud3 rev. 3.1 anakart

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-880gm-usb3rev_31

Ve

Geil Value Plus 2x4= 8gb 1600Mhz

kod: GVP38GB1600C9DC

Bulunmaktadır.

Şimdi sorum şöyle;

Anakartımın 4 ram slotu ve çift kanal mimarisini barındırıyor. Fakat gel gelelim unganged mode yada ganged mode da çift kanal olmuyor.

1. ve 3. slotlara taktığımda ramler single channel olarak çalışıyor ki çok saçma. anakartta yazan bilgilere göre aynı renklere takıldığında çift kanal oluyormuş
    Bütün kombinasyonları denememe rağmen bir türlü çift kanal yapamadım yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chamonix -- 29 Eylül 2012; 13:23:01 >

• Merhaba.
    Biosunuzu güncelleyiniz saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afterdark34

Merhaba.
    Biosunuzu güncelleyiniz saygılar.

hocam biosu en güncel biosuna yükledim yine aynı :) ram mi desteklemiyor anakartmı ramleri desteklemiyor anlayamadım.
  • Bırakın çift kanal çalışmasın şaka bir yana,ramları başka anakartta deneyiniz,anakartınızıda başka ramlarle deneyiniz saygılar.
  • Anakart sitesinde verilen .pdf dosyalarında yazar ne gerektiği. Mesela Corsairin her sürümünde olmayabilir ama Ptariotun sadece 1GB olanında olabilir mesela zamanlama ayarları bozulmuş olabilir.

Senin Geil ramler o listede yok :( özür dilerim varmış :) ama farklı sürümler:

GV32GB1600C8DC
    GU34GB1600C7DC

sendeki ise

GVP38GB1600C9DC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 28 Eylül 2012; 18:58:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Anakart sitesinde verilen .pdf dosyalarında yazar ne gerektiği. Mesela Corsairin her sürümünde olmayabilir ama Ptariotun sadece 1GB olanında olabilir mesela zamanlama ayarları bozulmuş olabilir.

GV32GB1600C8DC
    GU34GB1600C7DC

sendeki ise

GVP38GB1600C9DC

tşk ederim hocam çözdüm sorunu :D işlemci ile alakalıymış işlemciyi değiştrdim :D fx 6100 ü takınca no problem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: dieofsatan

quote:

Anakart sitesinde verilen .pdf dosyalarında yazar ne gerektiği. Mesela Corsairin her sürümünde olmayabilir ama Ptariotun sadece 1GB olanında olabilir mesela zamanlama ayarları bozulmuş olabilir.

GV32GB1600C8DC
    GU34GB1600C7DC

sendeki ise

GVP38GB1600C9DC

tşk ederim hocam çözdüm sorunu :D işlemci ile alakalıymış işlemciyi değiştrdim :D fx 6100 ü takınca no problem :D

Sende fx4100 mü vardı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dieofsatan

quote:

GV32GB1600C8DC
    GU34GB1600C7DC

sendeki ise

GVP38GB1600C9DC

Sende fx4100 mü vardı?

yok hocam phenom 955 BE :D sorun aslında ram den kaynaklanıyor çünkü hiç bir anakartta ben bu ramleri dual yapamadım. intelde oluyor ama gel gelelim amd platformunda sadece fx işlemcilerde oluyor sanırsam. yoksa daha önceden 8gb başka ram kitleri denedim sorunsuz dual oluyordu. ama bendeki geil value plus sadece fx işlemcilerde dual calısıyor:D

• ramlerin çift kanal çalışıp çalışmadığını nerden anlıyoruz ki ?
  • ben olamasam çalıştıramazdın o ramleri dual channel
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

ben olamasam çalıştıramazdın o ramleri dual channel

ahahah Allah razı olsun dört gözle bekliyordum zaten sonunda kavuştum işlemcime :D:D bu arada bir konu açıcam bak ona :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostweb

ramlerin çift kanal çalışıp çalışmadığını nerden anlıyoruz ki ?

CPU-Z programını indir orada memory seçeneği var ona tıkla sağ üst köşede yazıyor single yada dual :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.