Şimdi Ara

Çift kanal bellekler, farklı frekanslar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şimdi benim bilgisayarımda 2 tane 1333 CL9 ram bulunuyor.
    2 tane daha ram almayı düşünüyorum fakat aynı frekansta ve gecikmede bulamadım, acaba farklı frekans ve farklı cl9 çift taksam sorun olur mu.
    Yani örneğin
    2 x 1333 CL9 ram
    2 x 1600 CL7 ram

taksam sorun yaratır mı çift kanal yada stabilite açısından?

• piyasada 1333 ram dolu yaw... nasıl bulamadın...

http://www.teknofiyat.com/?search=1333mhz+cl9

ama elinde 1600mhz cl7 varsa da çalışması lazım... cl7 olanlar da pahalıdır. 1333 bulamazsan 1600 cl9 olanları al, fiyatları uygun genelde... 2x4gb ları 100 lira genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 23 Mart 2012; 23:08:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

piyasada 1333 ram dolu yaw... nasıl bulamadın...

ama elinde 1600mhz cl7 varsa da çalışması lazım... cl7 olanlar da pahalıdır. 1333 bulamazsan 1600 cl9 olanları al, fiyatları uygun genelde... 2x4gb ları 100 lira genelde.

Vatanda indirim varken alayım dedim de, direk aynı marka model bulamadım yani.
    Fiyatında değilim zaten, farklı şekilde çalışırsa alayım gidip :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

markanın aynı olması şart değil

aynı özelliklerde olması yeter uyumsuzluk olmasın istiyorsan.
    yine de 1600mhz cl9 en uygunu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fatih513

quote:

markanın aynı olması şart değil

aynı özelliklerde olması yeter uyumsuzluk olmasın istiyorsan.
    yine de 1600mhz cl9 en uygunu

Bendeki 1333 cl9, sorun yaratmaz değil mi? sanırım aldığım yeni ramler de 1333de çalışacak, yani sadece bellek miktarım artacak performans olarak pek bir şey değişmeyecek?

• Neden mesaj atamıyorum konu dışına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus_aro -- 23 Mart 2012; 23:43:40 >
  • evet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDR5 kendiliğinden çift kanal?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar merhabalar elimde asus m3a h hdmi anakart ve corsair 2gb ddr2 1066 mhz dual kanal ramlarden iki tane var bu dual kanal olayını çözemedim ramları 4 tane ikisi sarı ikisi siyah portlar var hangisine takarsam dual kanal olarak çalıştırabilirim cevaplarsanız çok sevinirim Selamlar iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankaferd

arkadaşlar merhabalar elimde asus m3a h hdmi anakart ve corsair 2gb ddr2 1066 mhz dual kanal ramlarden iki tane var bu dual kanal olayını çözemedim ramları 4 tane ikisi sarı ikisi siyah portlar var hangisine takarsam dual kanal olarak çalıştırabilirim cevaplarsanız çok sevinirim Selamlar iyi forumlar

Aynı renk slotlara takacaksınız.
  • cevabın için teşekkürler pclabs sitesinde aynı sizin gibi aynı renklere takacaksınız diyor anakart kullanma kitapçığına baktım dili ingilizce anlamadım oma şöyle diyor
    dım a1 dım a2 dım b1 dım b2
    single chanel populated - - -
    - - populated -
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    dual chanel 1 populated - populated -
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    dual chanel 2 populated populated populated pop

aynen böyle ne yapmalıyım teşekkür ederim arkadaşım

• şema yapayım dedim olmadı yani dual chanel için 1 ve 3 dımm-a1 ve dımm-b1 diyor anlamadın ne ypmalıyım teşekkürler
  • quote:

şema yapayım dedim olmadı yani dual chanel için 1 ve 3 dımm-a1 ve dımm-b1 diyor anlamadın ne ypmalıyım teşekkürler

Karıştırma kafanı gereksiz yere, sarılara takacaksın, dual çalışacaklar...
  • teşekkürler
  • 2*4=8 gb 1600 cl9 lar 100-110 arası diğerlerini satıp direkbunu almanız geleceğede yatırım olur..
  • arkadaşlar denedim dual olsun diye ilk ikiye taktım bilgisayar açılmıyor, son ikiye taktım yine açılmıyor 1 ve 3 . slota takınca normal ama dual olmuyor bugün iki saat uğraştım biosuda güncelledim ama nafile anakart asus m3a-h hdmi ramlar corsair dominatör 2x2 gb ddr2 1066 mhz ne yaptıysam dual ram yapamadım yardımlarınızı bekliyorum cevaplarınız için teşekkürler
  • quote:

arkadaşlar denedim dual olsun diye ilk ikiye taktım bilgisayar açılmıyor, son ikiye taktım yine açılmıyor 1 ve 3 . slota takınca normal ama dual olmuyor bugün iki saat uğraştım biosuda güncelledim ama nafile anakart asus m3a-h hdmi ramlar corsair dominatör 2x2 gb ddr2 1066 mhz ne yaptıysam dual ram yapamadım yardımlarınızı bekliyorum cevaplarınız için teşekkürler

işlemciniz am2+ yada am3 değil sanırım. am2 nin 1066 mhz desteği yok diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.