Şimdi Ara

Çift Kanal Bellek vs Tek Kanal Bellek | BATTLEFİELD 1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakın bir zamanda sistem değişikliğine gitmiştim.

Eski sistem: AMD X4 860K 4.3 GHZ + NB 1.8ghz => 2 ghz oc + 1866 mhz CL11 2X4GB Çift kanal bellek band genişliği 25600mb/sn + R7 370

Yeni sistem: Penitum G4560 3.5 ghz + 8GB Tek DDR4 2400 mhz CL16 Corsair LPX ram 19200mb/sn band genişliği + R7 370 + B250 chipset

Sentetik ram benchmarklarında 2x4gb ddr3 1866 mhz tek 8gb DDR4 2400 mhz ramden %15-20 civarı daha iyi sonuç alıyor.

BF1 sıklıkla oynadığım bir oyun sırf bunun için eldeki işlemci ram ve anakartı sattım ve değiştirdim. Üzerine de 150 lira gibi bir mevla koyarak DDR4 sisteme geçtim. 860K ile 64 kişlik maplarde min fps 28'e kadar düşüyordu. G4560 ile ise min fps gene 33'lere kadar iniyor. Ortlamada ise 4-5 kare kadar bir fark yarattı. Fakat genede beklentimin altında kaldı. 40'ın altına inmemesini beklerdim. Bunun en büyük sebeblerinden biri oyun zaten cpu bagımlılıgı yüksek olduğu için bellek frekansı ve band genişliği yani tek ve çift kanal ramin bu kadar etkileyeceğini tahmin edemedim. İleride yanına bir 8 daha alırım düşüncesi ve tek kanalın biraz daha uygun fiyata gelmesi sebebiyle böyle tercih etmiştim.

Aşağıda da akın modunda birisi tek ve çift kanalın etkilerini göstermiş. İlk kısm tek 8Gb 7.30'dan sonra çift 2X4gb şeklinde çekmişler. Tek 8'likte gördüğüm kadarı ile 55 fps lere kadar düşüyor ve ortlaama 60-70 arası gidiyor. 7.30 'dan sonraki dual kanaldaki kısımda ise 70'in altına inmiyor ortalama 80-90 arası. Büyük fark yaratmıs açıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 8 Mart 2017; 12:12:26 >

• Bende 2x8 2400 Mhz ve birkaç ince ayar ile dropsuz 60 fps oynatabiliyor hocam 64 kişilik maplerde :)

Edit: Gerçi ben tüm yükü ekran kartına bindiriyorum orası ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 5 Mart 2017; 23:35:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 64 kişilik maplerde yogun sahnelerde düşüşler oluyor. Dediğim gibi 35 lere kadar iniyor. Cpu zaten çogu zaman %90 üzeri gpu kullanımı ise %85'lere yer yer geriliyor. Ramin etkisi 1080p yüksek ayarlar hocam. Ultra değil. Yükü ekran kartına bindirmekle alakası yok sonucta işlemci 60 fps potansiyeli barındırıyorkı gpuya bu verimi sağlıyor. Dual channel ram etkisi büyük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 5 Mart 2017; 23:38:28 >
  • çift kanal her zaman iyidir. Atalarımız ne demiş
    bir elin nesi var iki elin sesi var
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Az çok tahmin etmiştim fark olacagını fakat bu kadar beklemıyordum acıkcası. Özellikle cpu limitte ise bellek band genişliği nispeten rahatlatıyor işlemciyi.
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Ben ince ayarlardan sonra minimum 55 fps civarı gördüm o da Sina Çölü C noktasında.

İşlemci genelde 75-85 arası. 90'a bile çok nadir geliyor.

GPU ise sabit %99 zaten Ultra + %125 Resolution Scale ile %1 bile düşme şansı yok.

Dediğiniz gibi dual channel, bir de benim duyduğuma göre bu G4560'da 2133 ve 2400 arasında bile etkili bir fark varMIŞ sözde.

Var hocam 2133 ve 2400 mhz etkiliyor. Digital Foundry g4560 testinde buna deginmisti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dual Channel RAM'lerin bu kadar performansa katkısı göz ardı edilebilecek bir şey değil. Bazı oyun testlerinde neredeyse single ve dual channel arasında fark olmuyor lakin söz konusu open world oyunlar olunca performansa doğrudan katkı yapıyor muhakkak.

• sangreal_1905 kullanıcısına yanıt
    Harbiden de öyleymiş. Uçurum fark olmasa da bu tarz low end cpu'lar için 3-4 fps bile kardır.

Bu minik bir hiz farkinda ortaya cikan fark birde single dual mevzusu isin icine girince fark daha da artiyor. Bu tarz giris seviyesi cpularda ciddi oranda rahatlama sagliyor.

• Dikkate alınması gerekilen bir konuya değinmişsiniz hocam. Çift kanal her zaman daha verimli çalışıyor aynı farkı bende hissettimiştim.
  • Üst seviye cpularda bu kadar farkediyorsa alt seviyede daha da etkiliyor. Zamanlamalar etki etmemiş.

• Bir şey sormak istiyorum aynı işlemci ekran kartı vs vs sorunlar bende de var. Ram olara 1x8 var, aynı modelden bir tane daha alırsam dual channel olur mu? Yoksa iş çoktan geçti mi kit mi almam lazımdı en başta?
  • 28--->33
    5 fps için 1000 küsür tl vermedin değil mi ?
    şaka yapmış olman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hötöröf_harun -- 25 Ağustos 2017; 0:51:54 >
  • Ciri kullanıcısına yanıt
    Hacı bu soruna cevap bulabildin mi? Benimde monster marka bi laptopım var ve seçerken 1x8gb ram seçtim.Ama şimdi 8gb daha ram alıcam internetten.Takınca dual channel olarak mı çalışacak ?
  • destan464 D kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hala almadım bilmiyorum nolur. Siz benden önce alırsanız beni de haberdar ederseniz sevinirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.