Şimdi Ara

Çift İşletim Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
13.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma Windows XP ve Vista yı birlikte kurmak istiyorum ancak otomatik Multi boot yapmıyorlar. Normal şartlarda XP vistayı tanımadığı için önce vista sonra XP kurunca multi boot menüsünü yaratmıyor. Elimdeki vista da laptop ile birlikte gelen vista olduğu için detaylı bi kurulum şekli yok diski takıyorsunuz alet vistayı kuruyor (hangi sürücüye kurayım vs. vs. hiçbişey seçmiyorsunuz. Anlayacağınız herkes yapabilsin diye basitleştirelim demişler ancak bişeyini çıkarmışlar afedersiniz. Sonuç olarak hangi sırayla kurarsam kurayım dual boot yaptıramıyorum

VistaBootPro adlı programı kullandım dual boot oluşturdu ancak XP yi açmaya kalkışınca hata veriyor (system files corrupted) şeklinde, Yani XP açılmıyor, Vista ya girip orjinal boot file (Legacy Windows Boot File) ı yükleyince hiçbir dual boot ekranı çıkmadan XP açılıyor (önce vista sonra XP kurduğum için aynı bahsettiğim programı kurmadan önce olduğu gibi oluyor ve Vistayı görmeden XP açılıyor). Vista Boot File ı (yani programla yarattığım boot file) yükleyince de dual boot ekranı çıkıyor ancak dediğim gibi XP yi seçince XP açılmıyor

Nasıl yapıcam bu dual boot u yardım edin

• Ben önce C bölümüne Xp kurdum daha sonra D bölümüne wista kurdum. Çift açılış menüsü çıkıyor. Xp için önceki windows sürümü diyor. Her iki bölümede xp kurarsak çift açılış menüsünde isimleri değiştirebiliyoruz. Ancak wista olunca isimleri bende değiştiremedim. wista boot menüsünü değiştiriyor. Çift işletim sistemi kullanacaksan önce xp kurman lazım.
  • Desktop bilgisayarım da aynen dediğin gibi yaptım problem yok. Önce XP sonra Vista kurdum otomatik yaptı herşeyi. Ancak Laptop ta Windows vista laptop ile birlikte geldiği için HD de ne var ne yok hiçe sayıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbmbb

Ben önce C bölümüne Xp kurdum daha sonra D bölümüne wista kurdum. Çift açılış menüsü çıkıyor. Xp için önceki windows sürümü diyor. Her iki bölümede xp kurarsak çift açılış menüsünde isimleri değiştirebiliyoruz. Ancak wista olunca isimleri bende değiştiremedim. wista boot menüsünü değiştiriyor. Çift işletim sistemi kullanacaksan önce xp kurman lazım.

isimlerini degistirmek istiyorsan VistaBootPro adl programla degistirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin1975 -- 29 Nisan 2007; 15:59:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: engin1975

quote:

Orjinalden alıntı: mbbmbb

Ben önce C bölümüne Xp kurdum daha sonra D bölümüne wista kurdum. Çift açılış menüsü çıkıyor. Xp için önceki windows sürümü diyor. Her iki bölümede xp kurarsak çift açılış menüsünde isimleri değiştirebiliyoruz. Ancak wista olunca isimleri bende değiştiremedim. wista boot menüsünü değiştiriyor. Çift işletim sistemi kullanacaksan önce xp kurman lazım.

isimlerini degistirmek istiyorsan VistaBootPro adl programla degistirebilirsin

Yaw bana bi çare Dual boot u başarıyımda ismi Gıyasettin olsun farketmez. Ewt bahsettiğin program güzel banada sen tavsiye etmiştin ama dual boot u beceremedi alet

• Veeeeeeeeeee Başardımmmmm Ohhh beee 2 gündür kafayı kırıyodum az daha Microsoft'un daha kendi ürünlerini tanıyamayan işletim sistemleri yüzünden

İşte kaynaklar:
    http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp

http://www.syschat.com/dual-boot-vista-xp-vista-already-1946.html

2. verdiğim linki kullanmadım ama oda baya detaylı anlatmış, işe yara bişeye benziyor diye ekliyorum. 1. yeterli oldu. Bu arada benim uygulamam 1. dende biraz farklı oldu. Sadece BCD Edit i duruma göre uyguladım. BCD Edit harika bir programmış halletti hemen
    15 saniyede oldu. Bütün olay XP yi kurduktan sonra vista yı açabilmekteymiş onuda zaten engin1975'in verdiği VistaBoot Pro ile yapabiliyordum. Verdiğim 1. linkte Vista üzerine XP kurunca Vista ya nasıl giriş yapılacağını uzun uzun anlatıyor, VistaBoot Pro ile Vista ya geçiş yapabildiğim için onları hiç uygulamadım. Vista yı açtım direk BCD Edit i uyguladım. İşlem tamam İki işletim sistemide cici cici çalışıyor

İlginiz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonythetonguc -- 29 Nisan 2007; 17:07:25 >

• vistabootpro ile nasıl geçiş yapılıyor vistaya? Benm bilgisayarda vista vardı xp kurdum diğer sürücüye şimdi vistaya geçiş yapamıorum
    quote:

Orjinalden alıntı: tonythetonguc

Veeeeeeeeeee Başardımmmmm Ohhh beee 2 gündür kafayı kırıyodum az daha Microsoft'un daha kendi ürünlerini tanıyamayan işletim sistemleri yüzünden

İşte kaynaklar:
    http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp

http://www.syschat.com/dual-boot-vista-xp-vista-already-1946.html

2. verdiğim linki kullanmadım ama oda baya detaylı anlatmış, işe yara bişeye benziyor diye ekliyorum. 1. yeterli oldu. Bu arada benim uygulamam 1. dende biraz farklı oldu. Sadece BCD Edit i duruma göre uyguladım. BCD Edit harika bir programmış halletti hemen
    15 saniyede oldu. Bütün olay XP yi kurduktan sonra vista yı açabilmekteymiş onuda zaten engin1975'in verdiği VistaBoot Pro ile yapabiliyordum. Verdiğim 1. linkte Vista üzerine XP kurunca Vista ya nasıl giriş yapılacağını uzun uzun anlatıyor, VistaBoot Pro ile Vista ya geçiş yapabildiğim için onları hiç uygulamadım. Vista yı açtım direk BCD Edit i uyguladım. İşlem tamam İki işletim sistemide cici cici çalışıyor

İlginiz için teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işletim sistemi sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • slm kardeş bende vista ile xp yi kurmak istiyorum verdiğin linke baktım ingilizce olduğu için pek bişey anlamadım nasıl yaptığını bana email olarak atarsan sevinirim mail adresim emrah2321@hotmail.com şimdiden teşekkürler.
  • eğer tek sabit diskte kurduysan olmaz. en azındna yeni yöntem çıkmamıştı ben bu soruınu yaşadığımda.

ben c ye vista d'ye ise cp yi kurmutum ama vista xp yi görmez yani açılış seçeneklerinden çıkmıyor. boot ayarlarında bile olmuyor.

ama eğer
    c ye xp, d ye vista kurarsan sorun olmaz
  • sevgili tonythetonguc
    önceden xp ve vista yı gayet güzel bir şekilde kujllanırdım taa ki xp ye format atana kadar
    şimdi boot screen gelmiyor
    d sürücüsündeki vistayi görmüyor ve drek c deki xp açılıyor

burdakil ayarlar hep vistadan yapılıyor.benim sorun nasıl çözülecek bir fikrin var mı?
  • şimdi ben sistemime xp yi ve vista premium 64 bit versiyonu (orjinal) beraber kurmak istiyorum. sırasıyla neler yapmam gerekir bilgi verecek olan olursa sevinirim.
  • Konusuna tekrar yazdım ama yok mu bu konuda yardım edecek?
  • Buradaki linkide bi incelerseniz sanırım yararı olacakdır.
  • benim çift işletim sistemi sorunum var nasıl teke düşürebilirim.ilk önce ''f'' sürücüsüne kurmuştum.daha sonra format atmak zorunda kaldım fakat ''c'' ye kurmuşum.açılışta işletim sistemi seç menüsü çıkıyor.bundan kurtulmak istiyorum.
  • mesaj tarihlerine bak

29 Nisan 2007
    1 Haziran 2007
    31 Ağustos 2007
    2 Eylül 2007
    19 Ekim 2007
    21 Ekim 2007
    22 Ekim 2007
  • bencede...

şöyle sağlam bir açıklama gelmedi henüz..

xp ile 64 bit vista işletim sistemini bir arada nasıl kullanacağız.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.t.y. -- 23 Ekim 2007; 16:53:00 >
  • 1 hafta beklerseniz anlatırım... Çok kolay aslında...

Ben anlatana kadar şunlar yoksa temin edin=
    1 adet XP cd'si
    1 adet VISTA UPGRADE dvd'si
    Partition Magic 8.0 Programı (İnternetten indirin)
    VistaBootPro Programı (İnternetten indirin)

Yakında anlatıcam.

Çift İşletim Sistemi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cagdas dv6196

1 hafta beklerseniz anlatırım... Çok kolay aslında...

1 adet XP cd'si

Yakında anlatıcam.

Çift İşletim Sistemi

çok sağol bekliyoruz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mursel134

quote:

Orjinalden alıntı: Cagdas dv6196

1 hafta beklerseniz anlatırım... Çok kolay aslında...

1 adet XP cd'si

Yakında anlatıcam.

Çift İşletim Sistemi

çok sağol bekliyoruz...

Halen bekliyoruz....

• hala daha bekliyoruz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.