Şimdi Ara

ciddi anlamda web tasarımı yapmak istiyorum. Neler öğrenmeliyim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar profosyonel anlamda web tasarımı yapmak istiyorum. Yazılım mantığına hiç yabancı değilim. Ancak WEB tasarımına oldukça yabancıyım. Bahsettiğim gibi bu işi profosyonel anlamda yapacağım. Dolayısıyla bana kolay bir takım web tasarım araçları önerin de demeyeceğim. Çünkü bu işin en uç noktasına kadar gideceğim.

Linux yüklü bir apachi server üzerinde PHP ve mysql kullanarak tasarım ve yönetim yapacağım. nereden başlamalayım.

Aslında küçük bir başlangıç yaptım. HTML çalışarak. Ancak HTML bana pek pratik gelmedi. Hakkaten yeni bir internet sitesi tasarlarken sitenizde bulunacak statik öğelerin tasarımı için direk HTML kodları mı kullanıyorsunuz. Yoksa bu işleri hiç HTML e girmeden baska programlarla mı hallediyorsunuz. Sayfaya koyacağınız yazıların boyutu ,fontu, konumu için oturup HTML kodu yazmak bana mantıklı gelmedi. Zor olduğu için falan değil, zaman kaybettireceği için ve pratik olmadığı için söylüyorum bunu. Sanırım bu iş için kullanılan daha pratik toollar vardır. Sitenin ilk adımlarını oluştururken genelde ne kullanılır. Yazılar resimler likler vs. için soruyorum. Daha net olarak sorarsam; HTML kodlarını tasarım aşamasında direk olarak yazıyormusunuz?

Ve ben neleri hangi sırayla öğrenmeliyim. Neleri derinlemesine öğrenmeli, nelerin sadece mantığını kavramakla yetinmeliyim.

Ayrıca çok ileri seviye web programcılığı için JAVA mı yoksa C, C++ veya C# mi kullanmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramis1 -- 29 Ekim 2006; 11:23:01 >

• linux bir makine üzerinde quanta plus yada nvu tarzı programlar mevcut tasarım yapmak için. ben henüz sıfırdan site yapmadığım için sorularına tam oalrak cevap veremem. ben linux te php scriptleri yazıyorum sadece. henüz en baştan tasarım yapmaya başlamadım ama yakında onada başlıycam. dediğim programları kullanabilirsiniz.
  • bu bahsettiğiniz programlar sanırım frontpage, dreamweaver muadili programlar değil mi? linuz üzerinden sunulacak bir sayfayı frontpage ya da dreamweaver ile tasarlayamaz mıyız?
  • elbette tasarlayabilirsiniz. ben sizin linuxx kullandığınızı varsayarak bu programları önerdim
  • 1. html olmadan hiç bişe yapamazsın
    2. htmlde table mantığını kodları görünce satır ve sutunları sayacak kadar iyi bilmelisin
    3. bir link için harcayacağın zaman emin ol toolla harcayacağın zamandan kısa sürecektir. (<a href="aaaa.php">)
    4. yabancı sitelere baktığımızda kodlarını incelediğimizde table olayını aşıp <li> olaylarına daldığını görürüz bu sayfaya hız kazandırır.
    5. dreamweaver kullanırsan zaten bir kodu açtığında sana anında alternatiflerini sunuyor o yüzden zaman kaybetmezsin...

Kolay gelsin
  • bende bundan 6 sene önce başladım web işine..
    önceleri bu veri gönderme nedir nasıl oluyorla başladı ardından asp, access, iis, php, mysql, apache, javascript, vbscript, visual basic ve en son C...
    öncelikle HTML i ve bütün tag ları öğrenmen gerek. ne yaparsam ne olur diye bol bol alıştırma yapman lazım.yanlışları bulup düzeltmen öğrenmende büyük fayda sağlar.ardından hoşuna giden ve nasıl yapmış acaba dediğin sitelerin kaynak kodlarını incelemelisin.hoşuna giden özellikleri değiştirerek yeni kodlar yazmalısın.prof olmak 1-2 aylık bi iş değil.hemen olması imkansız.almanları meşhur bi lafı var.üben macht meister.alıştırma yapmak usta yapar diye.bol bol alıştırma gerek.
    ayrıca web tasarımı sadece kodlardan oluşmaz.görsellik çok önemli.o nedenle paintshop, photoshop gibi grafik programlarını da iyi kullanman ve birazda yetenek lazım.en basitinden sitede kullanacağın fontlar ve renklerin uyumu...
    ama sen başlangıç olduğun için basit tasarımlar şimdilik işini görür.
    başlangıçta notepad sana yeter ama kodlamada renk olmadığı için zorlanırsın.
    sana önereceğim program tek geçerim homesite. önceleri allaire şirketine ait idi ama sonra macromedia aldı en sonda adobe.
    (www.adobe.com/products/homesite/ )eski verisyonları 4.5 mesela süperdi...
    ingilice olması lazım yoksa işin zor türkçe kaynak çok kısıtlı.
    benim çok faydalandığım bir kaynak vardı.hala çok süper. eskiden tüm siteyi zipleyin download ettiriyorlardı ancak şimdi sadece online.ancak offline kullanmak istersen site kopyalayan programlar var.tavsiyemwww.httrack.com bu programla siteyi harddiskine çekip kolayca kullanabilirsin.
    site adresi isewww.irt.org
    aradığın herşeyi burada bulabilirsin.
    şimdilik tavsiyelerim bu kadar.
    ileride takıldığın bir durum olursa yardımcı olurum.

kolay gelsin

• teşekkürler şimdiye kadarki cevaplar için.
    Evet HTML bilmek gerektiğini anladım. Merak ettiğim ise oturup HTML kodları ile bütün siteyi yapmak gerekir mi. Ya da HTML bilmekten kastedilen şey bir HTML kodunu açtığında kodu anlayabilmek mi.
    Yani internet sitesi tasarlayan bir profosyonel direk olarak HTML kodlarını yazarak mı bu işi yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ek olarak üst konuda gürol arkadaşımızın açtığı konuyu mutlaka incelemeni öneririm
  • html kodu bilmene gerek yok aslinda oturup notped de yazilarak yapilmiyor siteler.DreamWeaver ogren gorsel bi programdir,tasarimini yaparsin dreamweaver da acarsin sonra dreamweaver in code bolumu vardir,ona girdigin zaman zaten yaptigin tasarimi otomatik olarak html kodlarina dokecektir..kolay gelsin
  • yapacağın sitenin özelliğine göre değişir ne kullanacağın.
    statik bi site yapıcaksan html le hazırlayabilirsin,frontpage le halledebilirsin bu işi,ama html kodlarını öğrenmende fayda var,çünkü işin temeli orda.

eğer dinamik bi site yapıcaksan da asp.net i öneririm,sunucuda çalışacak kodları yazman için de vb.net ya da C# bilmen gerekiyor,ayrıca ADO.NET te bilmen lazım veritabanına bağlanman için,ve bunun için de bir veritabanı programı dili,SQL,Access gibi.dinamik web sitesi tasarlamak biraz daha kapsamlı ama çok ta zor değil.

tasarım ve görsellik için de photoshop ya da flash öğren,kolay gelsin
  • görsel programlama prof olabilmen için büyük bir köstek olur
    dreamweaver ve frontpage bence gereksizde.bu işi sadece yapmış olmak isteyen ve bu kadarı bana yeter diyenlere hitap eden programlar.
    ayrıca frontpage öyle bir kod çıkartıyorki, notepad ile 3 kb tutan kod onda 300 kb yer tutuyor.buda yaptığın sitenin performansını kötü etkiler.
    neden dersen, neredeyse her pixel için stil özelliği atıyor.halbuki css ile bunu çok rahat ve sadece 1 kereliğine yapman mümkün!!!
    ayrıca bu tür programları kullanarak ben profum demen, ben usta bir ahçıyım diyen birinin hazır çorba yapması gibi manasız olur.kendini güldürürsün...
    ciddi ve profeyonel site tasarımında en önemli etken tüm öğeleri eksiksiz bilmendir.bunu bilmesemde olur dersen amatör kalırsın.
    tavsiyem ne işime yarıcak sanki demeden a dan z ye HTML yi bilmendir.sonuçta internet dediğimiz şeyin %90 ı bu kodlardan oluşur...

kolay gelsin

• Html tüm web içeriğinin temeli şu anda. Hangi dili bilirseniz bilin sonuçta vereceğiniz çıktı html çıktısı olacaktır. Çünkü okuyucu browserlar sizin dilinizden başka türlü anlayamazlar.
    Yalnız diğer arkadaşların iddia ettiğinin aksine herkes notepad de html düzenlemiyor. İllaki bir WYSIWYG bir editör kullanıyor. Html in tüm kodlarını ezberlemekle vaktinizi harcamayın. Dreamweaver işin hamallık kısmını sizin için halledecektir.
    Buna ek olarak xml gibi düzenli veri yapıları ile çalışmak sizi web programlama alanında bir adım ileri taşıyacaktır.
    İyi çalışmalar
  • İlk sorulan yazıya istinaden yorumlarım şöyle olacaktır.

Sanırım isteklerinizi karşılayacak olan programlama dilinin .php olduğuna karar vermişsiniz. Ancak web dünyasına şöyle bir göz atacak olursak bunu bir kaç parçaya ayırmak mümkün.

- Web Tabanlı Proglama Dilleri ( Html, php, asp gibi )
    - Grafik Tasarım ( İmage yani resim yönetimi, Vektorel Çizimler ) Bu kısıma Hareketli içerikleri de ekleyebiliriz ( Buradaki kasıtım flash )
    - DataBase ve DB yönetimi
    - Web Sitesinin yayınlanması ve Yönetimi

Burada insanların en büyük eksik kaldığı noktalar nedense web dillerini haspel kadel öğrenerek diğer kısımlarına yeteri kadar önem vermiyor.
    Web tasarımında Php den direkt başlamanız bazı basamakları atlamak olacaktır. En azından Html in mantığını bilmek size Php ile yapacağınız çalışmalarda size yardımcı olacaktır. PHP de içerik yönetim kısımlarını modüller yazarak sağlayabilirsiniz. Burada da WYSIWYG tarzı programlarda mümkün olmamaktadır..! Dolayısı ile Php de içerik yönetimi ile ilgili ilk etapta hazır portalları incelemenizi tavsiye ederim. Modülleri istediğiniz takdirde bir başka modülü editleyerek yada geliştirerek yapabilirsiniz. Daha sonra kendiniz 0 dan modül yazmaya başlayabilirsiniz yada denemeler yapabilirsiniz.

Grafik yönetiminde ise kesinlikle Adobe Photoshop sektörün vazgeçilmez lideri. Çıplak bir PS ne yazıkki isteklerimize yeteri kadar çabuk cevap veremeyeceği için yaptığımız işlerle ilgili mutlaka Fırça setleri, Plug Inler, action Scriptler ( atn dosyaları ve flash action scriptler ile karıştırmayınız ) fontlar, stil dosyaları ( CSS ile karıştırmayınız ) gibi eklentilerden faydalanmanız gerekecektir. Ayrıca Mutlaka ek bir Vektorel ( Çizim ) programından fayda alın. Ve kullandığınız Image editör ile aynı aileden olmasına dikkat edin. Ilustrator burada tavsiye edebileceğim program olacak.

Zaten DB olarak php düşündüğünüze göre mysql kullanacaksınız anlaşılan, dolayısı ile mysql de şifreler hangi tablelarda tutulur vs vs gibi şeyleri mutlak öğrenin ve gerektiği zamanlarda kullanabilesiniz.

Yayınlama esnasında ve sonrasında da içerik ekleme ve siteyi yönetme becerisinde adminlik ve etidörlük konularında az çok bilgi edinmenizde gerekiyor.

En zor kısım burada ilgili programlama dilini öğrenmek ve aslında yukarıda hiç bahsetmediğim şekilde stil yönetimi ile ilgili olacaktır. Stil dosyaları genelde artık sayfa içinden bağımsız olarak css dosyalarında tutuluyor. Ve bu dosyalarda yapılan bir değişiklik aynı anda milyonlarca sayfaya da etki edebilir. dolayısı ile büyük kolaylık sağlayan bu stil dosyalarının yanı sıra Java Script yardımcı dili, günümüzde yeni çıkan MooFX Ajax LightBox gibi java ve css bazlı yeni içerik elemanlarınıda takip etmeniz ve Php yada ilgili ana dillere entegrelerini öğrenmeniz gerekecektir.

Flash a yukarıda sadece bir animasyon olarak kısa bir şekilde değindik, ancak şu anda DB haricinde kendi kendine yetebilen tek web dili Flashtır. Flash ile bir içerik te hazırlayabilir yada tümden bir sitede yapabilirsiniz. bu yüzden bu dile de yabancı olmamanız gerekiyor.

Macromedia Dreamweaver
    Adobe Photoshop
    Adobe Ilustrator yada Corel Draw
    Macromedia Flash
    Filezilla yada CuteFtp
    Herhangi bir apachi paketi ( local denemeleri için )

gibi programları standart olarak bilmeniz ve kullanımını sürekli geliştirmeniz gerekiyor.
    Bunların dışında webten yüzlerce yardımcı program edinebilirsiniz zaten bu işlerde zaman harcadıkça da edineceğinizi tahmin ediyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: BWDOW

Html tüm web içeriğinin temeli şu anda. Hangi dili bilirseniz bilin sonuçta vereceğiniz çıktı html çıktısı olacaktır. Çünkü okuyucu browserlar sizin dilinizden başka türlü anlayamazlar.
    Yalnız diğer arkadaşların iddia ettiğinin aksine herkes notepad de html düzenlemiyor. İllaki bir WYSIWYG bir editör kullanıyor. Html in tüm kodlarını ezberlemekle vaktinizi harcamayın. Dreamweaver işin hamallık kısmını sizin için halledecektir.
    Buna ek olarak xml gibi düzenli veri yapıları ile çalışmak sizi web programlama alanında bir adım ileri taşıyacaktır.
    İyi çalışmalar

bwdow
    elbette bu iş için özel olarak hazırlanmış, hata ayıklama motorlarına sahip, otomatik kod ekleyen, hatalrın yerini ve nedenini bildiren programlar kullanılmalı.notepad ile normal bir sayfayı sıfırdan yazmak saatleri alabilir.ancak <a></a> ne demek, ne işe yarar bilmiyorsa yani bu işe yeni başlamışsa notepad yeter ve artar.sonuçta sayfalarca kod yazması ve hata ayıklaması gerekmeyecek.ayrıca imkanlar bazen o kadar yetersiz kalır ki, notepad mecburen kullanılır.bizde teknik resim dersinde hocamıza, yahu hocam millet artık PC ile autoCAD de çiziyo.biz niye hala T cetveliyle uğraşıyoz derdik.oda her fabrikada PC bulamayabilirsin ayrıca öyle durumlar olur ki PC bulana kadar 100 kere çizersin derdi.son sınıfta PC LAB da hem autoCAD hem solid WORKS hemde CATIA gördük.
    diyeceğim o ki, yürümeyi öğrenmeden koşamazsın.koşmaya da çalışmamak gerek.

kolay gelsin

• Cevaplarınızdan çok faydalandım. Çok teşekkür ediyorum.
    Cevaplardan çıkardığım sonuç: Anladığım kadarı ile hiçkimse direk HTML kodalarını kullanarak site hazırlamıyor. Ancak HTML yi de bilmek ve iyi anlamak gerekiyor. Umarım yanlış anlamamaşımdır.

önce HTML sonra HOMESITE öğrenmeyi planlıyorum. Sonra da devamı. (PHP, MYSQL, ...)

Peki JAVA öğrenmek sizce gerekli mi. Çok yavaş çalışmasından dolayı şüpheliyim. Yoksa bunun yerine c, c# öğrenmek daha mı faydalı olur. Ya da hiçbirine gerek yok PHP yeterli mi diyorsunuz? Bunları soruyorum çünkü herkesin yapamadığı şeyleri yapmak istiyorum.
  • rica ederiz
    always share, forever share...
    java dan kastın java applet yaratmak ise, pek tavsiye etmem.bambaşka bir dilden bahsediyoruz demektir ve şahsen applet li sayfa benden kırık not alır.
    çok fonksiyonel olabiliyor ama arayüz felaket rezil.arkadaş arasında pe_e_e_k programı deriz... :)
    ancak kastın javascript ise mutlaka gerekli.özellikle DHTML için.vbscript de HTML de yardımcı olacağı gibi ASP nin temelini oluşturur.
    C yada C# ile HTML içine giremezsin.yada şöyle söyleyeyim client side yani işlemci tarafında çalışan programcıklar yapamazsın.ancak activeX ile o da baya bi C bilgisi gerektirir.ancak server sana ait olacaksa yada izinlerin tamamına sahipsen sunucu tarafında çalışan programlar yazabilirsin.executable yada .dll olarak.site yönetimini kolaylaştırmak, istatistikler gibi zaman alan işlemleri bir kaç küçük programla otomatik halledebilirsin.
    PHP ise ASP den bence çok önde gidiyor.açık kaynak kodlu olduğu için.eğer o seviyeye gelebilirsen kendine ait PHP yamaları bile yapabilir, PHP ye ekstra özellikler ekleyebilirsin.(tabiki C ile :) )
    homesite çok kalitei birprogram doğru tercih.en acemiden en profesyonele kadar herkese hitap ediyor.
    ancak PHP için farklı bir editör programı kullanman gerekebilir.çünkü benim kulandığım en son homesite versiyonu 5 idi.onda HTML, ASP ve CFM(cold fusion) kodlarına destek veriyordu.tag ekleme hata bildirimi falan.PHP desteği yoktu!!!(ancak biraz zahmet edip özelleştirirsen istediğin gibi PHP editörü haline getirebilirsin o kadar esnek bir program :) )
    bunların dışında tavsiyem flash öğrenmen.çok estetik ve fonksiyonel sayfalar yapabilirsin.
    şimdilik bu kadar

kolay gelsin

• teşekkürler, Kastettiğim javascript değil, object oriented bir dil olan JAVA.
    Homesitenin PHP desteği vermemesi can sıkıcı. Dreamweaver ile homsite arasında kalmıştım. Dreamweaver mı öğrensem?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramis1 -- 30 Ekim 2006; 17:28:27 >
  • öncelikle homesite 5.5 versiyonu PHP desteğine sahip imiş.adobe sitesine gidersen göreceksin, homesite ve dreamweaver adobe malı.biri hafif kodlama diğeri profesyonel ağır karmaşık kodlama için.kendileri öyle demiş. :) http://www.adobe.com/products/
    sana bir adres vereyim burada homesite ve PHP için yamalar mevcut, help dosyaları ve manual var.inceleyebilirsin.
    http://wilk4.com/asp4hs/php4hs.htm
    ancak göründüğü kadarıyla bu iş için pek o kadar profesyonel davranmıyorsun.
    insan bi açar bakar bu program neymiş naaparmış diye.ama sen sadece buraya yazı yazmakla meşgulsün.
    herşeyi bizden beklersen işin zor.senin de araştırma yapman lazım.ingilizcen vardır inşallah..
    neyse biz yine yardımcı olalım ama niyetini açıkça söylersen bizi yormamış vaktimizi almamış olursun.

kolay gelsin

• quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

rica ederiz
    java dan kastın java applet yaratmak ise, pek tavsiye etmem.bambaşka bir dilden bahsediyoruz demektir ve şahsen applet li sayfa benden kırık not alır.
    çok fonksiyonel olabiliyor ama arayüz felaket rezil.arkadaş arasında pe_e_e_k programı deriz... :)
    ancak kastın javascript ise mutlaka gerekli.özellikle DHTML için.vbscript de HTML de yardımcı olacağı gibi ASP nin temelini oluşturur.
    C yada C# ile HTML içine giremezsin.yada şöyle söyleyeyim client side yani işlemci tarafında çalışan programcıklar yapamazsın.ancak activeX ile o da baya bi C bilgisi gerektirir.ancak server sana ait olacaksa yada izinlerin tamamına sahipsen sunucu tarafında çalışan programlar yazabilirsin.executable yada .dll olarak.site yönetimini kolaylaştırmak, istatistikler gibi zaman alan işlemleri bir kaç küçük programla otomatik halledebilirsin.
    PHP ise ASP den bence çok önde gidiyor.açık kaynak kodlu olduğu için.eğer o seviyeye gelebilirsen kendine ait PHP yamaları bile yapabilir, PHP ye ekstra özellikler ekleyebilirsin.(tabiki C ile :) )
    homesite çok kalitei birprogram doğru tercih.en acemiden en profesyonele kadar herkese hitap ediyor.
    ancak PHP için farklı bir editör programı kullanman gerekebilir.çünkü benim kulandığım en son homesite versiyonu 5 idi.onda HTML, ASP ve CFM(cold fusion) kodlarına destek veriyordu.tag ekleme hata bildirimi falan.PHP desteği yoktu!!!(ancak biraz zahmet edip özelleştirirsen istediğin gibi PHP editörü haline getirebilirsin o kadar esnek bir program :) )
    bunların dışında tavsiyem flash öğrenmen.çok estetik ve fonksiyonel sayfalar yapabilirsin.
    şimdilik bu kadar

kolay gelsin

Bu bilgileri nereden edindiysen çoğu yanlış. Neden ?

1. si Asp ve Php tam anlamı ile birer program sayılmasalarda birer ServerSide programcıklardır. Ancak mesela Jsp bir çeşit programdır.

C++ ve VisiualBasicApp ler gibi yazılımlar ile hatta daha ileri gidecek isek Java ile ( Java Script ile Java Programı hep karıştırılır. Mesela Cep telefonlarındaki Java yazılımları ile Web te kullanılan Java dili aynı dil değildir ) Ayrıca PHP nin 2. nesil versiyonu yani bugün lbildiğimiz PHP nin temeli Perl dir.

Php ile oyun yapabilirmiyiz ? Hemde hiç Java eklentisi kullanmadan ? Evet... Yapabiliriz.

Şimdi bunları bir kenara bırakalım; C++ yada diğer programlama dilleri ile WEB Objectler yapılabilir. Bunları da ister PHP ister ASP isterseniz JSP yada HTML içerisine gömebilirsiniz.

Bu tip teknolojileri ne yazıkki çok az site kullanıyor ve genelde üst düzey programcılar bilgisayarlara kötü yazılım yüklemek için kullanıyor. Flash, Media Player gibi eklentiler bile OBJECT tagı ile gelir ve o şekilde yayımlanır.

Ancak bu dillerde bir şeyler yazmak yapmak için öncelikle Sular seller gibi Java Script ve Php vede kullanacağımız programı bilmemiz gerekiyor.

Diğer taraftan Java da iyi bir dildir web için ancak web te Java ile yapılabilecekler biraz kısıtlı ve bu dilin diğer örneklerine göre daha ağır olduğundan ve akıcı olmadığı için genelde tercih edilmez.

Tavsiyem; HTML öğreniniz ilk başta, daha sonra PHP ise öğrenmek istediğiniz php ye devam ediniz. Zaten bir çok benzerlik göreceksiniz. Eğer C++ yada buna benzer Perl vb gibi diller biliyorsanız Php öğrenmeniz 3 günü geçmez. Hımmm İngilizce bilen birisinin Almanca öğrenmeye başlaması gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: X Files

quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

rica ederiz
    şimdilik bu kadar

kolay gelsin

Bu bilgileri nereden edindiysen çoğu yanlış. Neden ?

1. si Asp ve Php tam anlamı ile birer program sayılmasalarda birer ServerSide programcıklardır. Ancak mesela Jsp bir çeşit programdır.

C++ ve VisiualBasicApp ler gibi yazılımlar ile hatta daha ileri gidecek isek Java ile ( Java Script ile Java Programı hep karıştırılır. Mesela Cep telefonlarındaki Java yazılımları ile Web te kullanılan Java dili aynı dil değildir ) Ayrıca PHP nin 2. nesil versiyonu yani bugün lbildiğimiz PHP nin temeli Perl dir.

Php ile oyun yapabilirmiyiz ? Hemde hiç Java eklentisi kullanmadan ? Evet... Yapabiliriz.

Şimdi bunları bir kenara bırakalım; C++ yada diğer programlama dilleri ile WEB Objectler yapılabilir. Bunları da ister PHP ister ASP isterseniz JSP yada HTML içerisine gömebilirsiniz.

Bu tip teknolojileri ne yazıkki çok az site kullanıyor ve genelde üst düzey programcılar bilgisayarlara kötü yazılım yüklemek için kullanıyor. Flash, Media Player gibi eklentiler bile OBJECT tagı ile gelir ve o şekilde yayımlanır.

Ancak bu dillerde bir şeyler yazmak yapmak için öncelikle Sular seller gibi Java Script ve Php vede kullanacağımız programı bilmemiz gerekiyor.

Diğer taraftan Java da iyi bir dildir web için ancak web te Java ile yapılabilecekler biraz kısıtlı ve bu dilin diğer örneklerine göre daha ağır olduğundan ve akıcı olmadığı için genelde tercih edilmez.

Tavsiyem; HTML öğreniniz ilk başta, daha sonra PHP ise öğrenmek istediğiniz php ye devam ediniz. Zaten bir çok benzerlik göreceksiniz. Eğer C++ yada buna benzer Perl vb gibi diller biliyorsanız Php öğrenmeniz 3 günü geçmez. Hımmm İngilizce bilen birisinin Almanca öğrenmeye başlaması gibi...

x files pek anlamadım
    senin anlattıkların ile benim anlattıklarım arasında nasıl bir hata buldun
    biraz daha açıklarsan sevinirim

kolay gelsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.