Şimdi Ara

(CİDDİ) Grafik tasarım meslek olarak yapanlar bakabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeri burası mı bilmiyorum kusura bakmayın. Ben Grafik Tasarım bölümü okumak istiyorum. Şu an Yazılım Müh. 2. Sınıfım. En başından beri Grafik Tasarım istiyordum, fakat ailem işsiz kalırsın diye izin vermedi. Benim de yazılıma biraz merakım vardı, fakat bunun derinini görünce hiç bana göre olmadığını anladım. Sevmeye çalışsam da sevemedim. Oturdum kitaplarını okumaya çalıştım olmadı. Onun yerine hep çizim yaptım. Bu bölümü okursam vasat olacağımı fark ettim. O yüzden zararın neresinden dönsek kârdır diyip seneye bir Grafik Tasarım bölümüne gitmeye karar verdim.

    Size sormak istediğim şeyler:

    - İş hayatında ne gibi bir zorluklarla karşılaştınız?

    - Aileniz destekleyici oldu mu?

    - Hayatınız nasıl gidiyor?

    - Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

    Okuduğunuz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Her işi severek yaparsan zaten keyifli geliyor. Grafik tasarımda karşılaşacağın zorluk çok fazla grafik tasarımcı veya grafikerim diyen var. Photoshop bilen corel bilen herkes öyle olduğunu söylüyor. Bu durum tabi ki maaşları etkiliyor. İş verenler genelde grafik tasarımcıdan ziyade bir program operatörü arıyorlar. Yani müşteriden gelen dataları kontrol edip makineye göndersin yeterli. Özgürce tasarım yapıp iş çıkarabileceğin ajanslarda var ancak oralarda işe girebilmek zorlaşıyor. Yani maaş konusunda istediğin firmayı bulana kadar zorluk çekebilirsin. Ailem ne olumluya yakın tepki verdi babam genelde onun mesleğini yapmamı gıda ticareti ile uğraşmamı daha çok istedi ancak yinede köstek olmadılar. Etrafında bilindiğin zaman sürekli istekler geliyor benim fotoğrafa şunu yapar mısın ? Ben tabela yaptırıcam bana birşeyler çizer misin ? 1.dereceden yakınım haricinde kimseye ücretsiz bir iş yapmadım. Yaptıklarım oldu onlarda ne kıymetini bildi ne de değer verdi. Hatta yaptığım işi başkası yapmış gibi paylaştılar. Bu tarz durumlar canını sıkabilir sadece. Yani istiyorsan oku ama ingilizce kursuna git derim. Etkisini farkedeceksin.




  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben Photoshop pek bilmiyorum, çizimlerimi iPad’den yapıyorum. Tabii öğrenirim eğer ihtiyaçsa. İngilizcemi yeterli buluyorum, birkaç kere başka ülkedekilere çizim yapmışlığım var ücretli olarak. Hayalim ABD veya Kanada’ya taşınmak. Nasıl gerçekleştireceğim bilmiyorum ama böyle bir hayal işte :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnce hiç bulaşma. Grfk turkiyede ayaklar altında. Degersiz itibarsiz hatta bazi yorelerde üç kağıtçı işi diye lanse ediliyor. İşın temposu ve karsiligindaki verilen üç kurus adami sinir stres sahibi yapabilir. Hic bir iş dalinda bu denli bir mesai yoktur. Calistigin yerde sana bir iş verilir ve bunu 1 yada 2 gunde bitir denilir. Isten cikip eve iş goturursun. Cunku o is bitecek ve sadece is yerindeki calismayla bitiremeSin?

    Ben mezun olanlarin 20kiside 1nin bu meslegi yapmak istedigini! gordum. Geriye kalan 19kisi akademisyen ogretmen memur olabilmek icin yirtiniyor.

    Ulkedeki itibarsiz ayaklar altinda olan bir meslek dalidir kendisi. Bir ustteki arkadasin dedigi gibi bir kamyona kum doken operator gibisin. Ki o kum doken operatorden cok daha az maas alirsin. Yurt disi hayallerin guzel ama gerceklestiremezsen ?
    Hic olumlu bir sey yokmu diyeceksin. Yok kardes. Cizim yapmaktan tiksinip belkide yetenegine lanet edeceksin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 19 Kasım 2017; 11:33:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayansame H kullanıcısına yanıt
    O zaman bari bu işi hobi olarak devam ettireyim. Olur da ileride profesyonel seviyeye çıkarsam yurt dışına çıkmaya çalışırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SpesifikBrush S kullanıcısına yanıt
    Universitedeki grfk bolumlerini gezebilrsn. 1.siniftan 4.sjnafa kadsr insanlarla konusup. Taniyabilecegin kdar inssnla tanisablrsin. Ideallerini sor, gercekleri anlatabilecek,kuyrugu dik tumayan! birini bulursan kafanda hersey netlesecektir...



    Sevmezsen hic bir sekilde yurumeyecek bir bolum var karsinda. Ite kaka yapamazsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aslında sen yakın bir bölümdesin şu an video ile birlikte en çok tutulan tasarım alanı mobil/web arayüz ve kullanıcı deneyimi bölümü. Bu alanlarda kendini geliştirebilirsin. Gayri resmi yan dal olarak benimse ve bilgini arttır. Düşünsene yazdığın programın ara yüzünü de yapıyorsun bu mükemmel bir şe olurdu...
  • Kesinlikle kodlamayi öğren derim. Illede grafik diyorsan ui/ux olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JMaharaja

    Kesinlikle kodlamayi öğren derim. Illede grafik diyorsan ui/ux olabilir.

    +1

    Zaten Kodlamayı Öğrendiğinde Tasarıma İster İstemez Bulaşacaksın. Ben UI/UX Designer ve Frontend Developer'ım. Full Stack Olmam İçin Benimde Acil Yazılım Öğrenmem Gerekli.

    Senin Yerinde Olsam Direk Yazılıma Geçerdim. Daha Fazla Değer Görürsün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.