Şimdi Ara

ciddi anlamda web tasarımı yapmak istiyorum. Neler öğrenmeliyim (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

quote:

Orjinalden alıntı: X Files

quote:

Orjinalden alıntı: Mechanical24

rica ederiz
    always share, forever share...
    java dan kastın java applet yaratmak ise, pek tavsiye etmem.bambaşka bir dilden bahsediyoruz demektir ve şahsen applet li sayfa benden kırık not alır.
    çok fonksiyonel olabiliyor ama arayüz felaket rezil.arkadaş arasında pe_e_e_k programı deriz... :)
    ancak kastın javascript ise mutlaka gerekli.özellikle DHTML için.vbscript de HTML de yardımcı olacağı gibi ASP nin temelini oluşturur.
    C yada C# ile HTML içine giremezsin.yada şöyle söyleyeyim client side yani işlemci tarafında çalışan programcıklar yapamazsın.ancak activeX ile o da baya bi C bilgisi gerektirir.ancak server sana ait olacaksa yada izinlerin tamamına sahipsen sunucu tarafında çalışan programlar yazabilirsin.executable yada .dll olarak.site yönetimini kolaylaştırmak, istatistikler gibi zaman alan işlemleri bir kaç küçük programla otomatik halledebilirsin.
    PHP ise ASP den bence çok önde gidiyor.açık kaynak kodlu olduğu için.eğer o seviyeye gelebilirsen kendine ait PHP yamaları bile yapabilir, PHP ye ekstra özellikler ekleyebilirsin.(tabiki C ile :) )
    homesite çok kalitei birprogram doğru tercih.en acemiden en profesyonele kadar herkese hitap ediyor.
    ancak PHP için farklı bir editör programı kullanman gerekebilir.çünkü benim kulandığım en son homesite versiyonu 5 idi.onda HTML, ASP ve CFM(cold fusion) kodlarına destek veriyordu.tag ekleme hata bildirimi falan.PHP desteği yoktu!!!(ancak biraz zahmet edip özelleştirirsen istediğin gibi PHP editörü haline getirebilirsin o kadar esnek bir program :) )
    bunların dışında tavsiyem flash öğrenmen.çok estetik ve fonksiyonel sayfalar yapabilirsin.
    şimdilik bu kadar

kolay gelsin

Bu bilgileri nereden edindiysen çoğu yanlış. Neden ?

1. si Asp ve Php tam anlamı ile birer program sayılmasalarda birer ServerSide programcıklardır. Ancak mesela Jsp bir çeşit programdır.

C++ ve VisiualBasicApp ler gibi yazılımlar ile hatta daha ileri gidecek isek Java ile ( Java Script ile Java Programı hep karıştırılır. Mesela Cep telefonlarındaki Java yazılımları ile Web te kullanılan Java dili aynı dil değildir ) Ayrıca PHP nin 2. nesil versiyonu yani bugün lbildiğimiz PHP nin temeli Perl dir.

Php ile oyun yapabilirmiyiz ? Hemde hiç Java eklentisi kullanmadan ? Evet... Yapabiliriz.

Şimdi bunları bir kenara bırakalım; C++ yada diğer programlama dilleri ile WEB Objectler yapılabilir. Bunları da ister PHP ister ASP isterseniz JSP yada HTML içerisine gömebilirsiniz.

Bu tip teknolojileri ne yazıkki çok az site kullanıyor ve genelde üst düzey programcılar bilgisayarlara kötü yazılım yüklemek için kullanıyor. Flash, Media Player gibi eklentiler bile OBJECT tagı ile gelir ve o şekilde yayımlanır.

Ancak bu dillerde bir şeyler yazmak yapmak için öncelikle Sular seller gibi Java Script ve Php vede kullanacağımız programı bilmemiz gerekiyor.

Diğer taraftan Java da iyi bir dildir web için ancak web te Java ile yapılabilecekler biraz kısıtlı ve bu dilin diğer örneklerine göre daha ağır olduğundan ve akıcı olmadığı için genelde tercih edilmez.

Tavsiyem; HTML öğreniniz ilk başta, daha sonra PHP ise öğrenmek istediğiniz php ye devam ediniz. Zaten bir çok benzerlik göreceksiniz. Eğer C++ yada buna benzer Perl vb gibi diller biliyorsanız Php öğrenmeniz 3 günü geçmez. Hımmm İngilizce bilen birisinin Almanca öğrenmeye başlaması gibi...

x files pek anlamadım
    senin anlattıkların ile benim anlattıklarım arasında nasıl bir hata buldun
    biraz daha açıklarsan sevinirim

kolay gelsin

Yazının tamamını sakin bir şekilde yine okudum. Ya yazınını yanlış anlamışım yada tam olarak anlayamışım. Düzeltme yapıyor ve " bilgilerin bir çoğu yanlış kısmı " için senden ve diğer arkadaşlardan özür diliyorum. Aynı şeyleri anlatıyormuşuz

Umarım özürümü kabul edersiniz...

• Cevap veren tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Çok faydalandım. Sağolun...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.