Şimdi Ara

CHPlilerin mütevazı yaşamı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
1
Favori
17.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben cevap vermedim soru sordum. Görüyorum ki senin jokere ihtiyacın var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendileri yemeklere, tatlılara günde trilyonlar harcarken muhalefetin arabalarını gösterip laf atmaya çalışmak iki yüzlülükte son seviyedir. Bunlar 1 yiyorsa siz 200 yiyorsunuz. Ama artık öyle bir duruma getirdiniz ki bunlara can kurban diyoruz. Ha yinede hiç birisine hakkımı helal etmiyorum.
  • Aşağıdaki haber 22/01/1999 tarihinin haberi.

    BAŞBAKAN Bülent Ecevit'in güvenoyu alıp hükümeti kurduğu hafta, devletteki israfı önlemek amacıyla yeni bir "Tasarruf Genelgesi" hazırlanması yönünde çalışmalar yaptığı konuşuldu. Ecevit'in makam aracı olarak Mercedes kullanmayı reddedip, 3 - 3.5 milyar lira daha ucuz olan ve ithal Renault Safrane modelini tercih etmesi de bu uygulamanın ilk sinyali olarak kabul edildi.
    Ancak daha sonra ilgili devlet kurumlarına "tasarruf" yönünde bir talimatın gelmediği, daha önce Mesut Yılmaz hükümeti tarafından uygulanan "Tasarruf Genelgesi"nin halen yürürlükte olduğu vurgulandı.
    Bununla beraber Türkiye'nin, 1999 Bütçesi'nin Meclis'te görüşülmeye başlanmasından önce yeni bir Tasarruf Genelgesi'ne ihtiyacı olduğu ortada.
    İktidara gelen her hükümetin tasarruf genelgeleri yayınlamasına rağmen devletteki israf önlenemiyor, her yıl katlanarak dev rakamlara ulaşıyor.
    Devlet; eğitim, sağlık, konut gibi asli görevleri için kaynak sıkıntısı çekerken, varolan kaynaklarını müsrif ve savurgan bir tutumla harcıyor.

    Devlet yönetimindeki israfı rakamlarla ortaya koymak neredeyse imkansız. Kesin rakamları yansıtmasa da bu konuda yapılan istatistikler "devlet malı deniz.." atasözünü kanıtlayacak nitelikte. İşte birkaç örnek: Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre 1998 yılında yeni taşıt alımları için tam 1 trilyon 200 milyar lira harcandı. Neredeyse kamuda görevli her müdürün hizmetinde bir makam aracı bulunan Türkiye'de, makam araçları sayısı 30 bini aştı. Devlet, elinde bulunan 200 bin adet taşıtın akaryakıt ve bakım masrafları için 50 trilyon lira harcadı. Buna rağmen 1.2 trilyon liralık yeni taşıt satın aldı.
    Meclis envanterine kayıtlı 180 araç bulunuyor, 120 adeti lüks makam araçları. ABD parlamentosunda bile Başkan Clinton'a tahsis edilmiş bir adet makam aracının olduğu hatırlanınca, Meclis'teki makam aracı saltanatı dikkat çekiyor.
    Devlette bina ve lojman saltanatı da, halkın onca tepkisine rağmen hala sürüyor. 1998 verilerine göre devletin elindeki lojman sayısı 217 bin 634, sosyal tesis sayısı ise 2 bin 400 adet. Sadece lojmanların badana masrafı için 5.1 trilyon lira para harcandı. Geçen yıl elektrik, su ve havagazı giderleri için 20.2 trilyon lira harcanırken, yakacak alımları için 27 trilyon lira, kırtasiye malzemeleri için 9 trilyon lira para harcandı. Buna rağmen geçen yıl kamuya yeni bina alımı için 17 trilyon lira harcandı, 5 trilyon lira kira ödendi.

    Bu da 17/10/1999 tarihinin haberi

    Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, Antalya’da katıldığı toplantıda, ‘IMF’den gelen yardımla memur ve işçi maaşlarını ödedik’ dedi. Önal, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine, ağız değiştirip, ‘Para kasaya girdi diyecektim, yanlış aktardım’ diye konuştu.

    ANTALYA'da başlayan Ekonomi Zirvesi'nde, deprem için IMF'den gelen paranın nereye gittiği belli oldu. Zirvenin ‘İktisadi Dengeler ve Hedefler’ oturumunda konuşan Devlet Bakanı Recep Önal, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) gelen 500 milyon dolarlık yardım sayesinde işçi ve memur maaşlarını ödediklerini ağzından kaçırdı. Bakan Önal, toplantı sonrası bu konuda kendisine soru yöneltilmesi üzerine, ‘‘Bu konuyu speküle etmenin anlamı yok’’ dedi.

    Turizm, Ekonomi, Bilimsel Araştırma Merkezi (TEBİAT) tarafından düzenlenen Ekonomi Zirvesi, Antalya'nın Göynük Beldesi'ndeki Mirage Park Resort Hotel'de başladı. Zirvenin ‘İktisadi Dengeler ve Hedefler’ konulu oturumunda konuşan Ekonomi'den Sorumlu Devlet Bakanı Recep Önal, ekonominin deprem nedeniyle büyük yara aldığını belirtti. Önal, ‘‘O kadar zor durumda kalındı ki, işçi ve memur maaşlarını bile ödeyemeyecek hale geldik. IMF'den gelen deprem yardımıyla bu sorunu çözdük. Hazine para yaratan bir kurum değildir. Ne yapacağız? Aldığımız, önümüzdeki günlerde tahsil edeceğimiz vergilerle bunu yerine koyacağız ve depreme harcayacağız’’ diye konuştu.

    Çok güzel zamanlardı. Eski Türkiye'yi özledik.




  • Konuyu açan arkadaşı akp çocukları sayfasına alalım link atıp kaçmak yok öyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Rusher- kullanıcısına yanıt
    Kaçtığım falan yok. Ben o konuların trendde her gün önüme gelmesinden bıkıp bu konuyu açtım zaten. İlla trendleri göstereceklerse en alta koysunlar.
    Eğriyi, doğruyu tartabilecek kapasitedeyim. Ama o konudaki trollerle uğraşacak kadar vaktim yok.
  • Linke tıklamaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clio makam arabsıysa bunlar ne?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam a8 long quattroya a 6 falan diyip görmezden geldi ya
  • bu işler böyle parti farketmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flamenjero

    Adam a8 long quattroya a 6 falan diyip görmezden geldi ya
    Ulan liste fiyatı falan diyoz da bu adamlar içini deri kaplatmıştır mabadları acımasın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Ayy çok korktum cınım
  • Gardaş her kim yiyorsa, israf yapıyorsa Allah ondan çıkarsın, ister chp olsun ister akp ister x parti böyle bir şeyle sidik yarışına girmeye gerek yok, herkeste kendi partilerine yani önce bi aynaya bakarsada iyi olur.
    Biz toplum olarak kim yiyip israf yapıyorsa onun karşısında hep birlikte olursak o zaman insanlar yemeye daha az yönelirler ama kendi partimizdekine ses çıkarmayıp sadece başka partileri görüyorsak bizde o yiyenler kdr suçluyuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September Storm -- 24 Aralık 2019; 16:4:0 >
  • Savunulacak bir tarafı yok.. 1.660.000 tl ye araba alınıyor. Ne gerek var?
    Bunun akpsi chp si yok arkadaşlar... Bunlar sahne önünde birbirlerine giydirirken perdenin arkasında laylaylomlar... Eski patronum CHP nin önemli adamlarından birisi. İşten çıkarttılar tazminatımı vermediler. Dava ettim kazandım. Tazminatımda adamın bir günde yediği önemsemediği ceza kadar... Sözde işçinin yanındalar. Hepsi yalancı bu siyasetçilerin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 24 Aralık 2019; 16:5:29 >
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin ki benim hakkımda hüküm veriyorsun? Klavye hakimi.
    Zihniyetinizi özetlediğin güzel bir çalışma olmuş.
  • Mütevazi yaşamdan, araçlardan bahsedilirken bunu unutmak olmaz.. Daha 3 ay önce alındı bunlar..


    CHPlilerin mütevazı yaşamı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flamenjero

    Sen kimsin ki benim hakkımda hüküm veriyorsun? Klavye hakimi.
    Zihniyetinizi özetlediğin güzel bir çalışma olmuş.
    ağlama

    ya da ağla ya ahahaha
  • UnicornKnight kullanıcısına yanıt
    Ağlamak?
    Şayet mevcut iktidar senin gibi bir zihniyete sahip olsaydı senin gibilerin hepsi ağlıyor olurdu.
    Söyleyecek birşey bulamayınca seviyesizleşmek ruhunuzda var!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flamenjero

    Ağlamak?
    Şayet mevcut iktidar senin gibi bir zihniyete sahip olsaydı senin gibilerin hepsi ağlıyor olurdu.
    Söyleyecek birşey bulamayınca seviyesizleşmek ruhunuzda var!
    "Şayet mevcut iktidar senin gibi bir zihniyete sahip olsaydı senin gibilerin hepsi ağlıyor olurdu."

    düne kadar can ciğer kuzu sarması oldukları fetfolloşçu teröristlerle işbirliği içinde KAHRAMAN ve ŞEREFLİ TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ personelini arsız, hayaasız ve namussuzca iftiralar, uydurulmuş sahte deliller, yalancı şahitler ve tiyatro davalarla yıllarca zindanlarda esaret altında tutmamışlar gibi yaz olma mı, belki bir inanan çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 24 Aralık 2019; 16:36:23 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.