Şimdi Ara

Chopper kullanmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
11.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar. 21 yaşındayım, bu aralar nedense chopper tarzı bir motor alasım var. A2 ehliyetim yok ama bu ay başvurabilirim. Motora hep hevesim olmuştu genelde ama okul fln anca bitti malum. Racingler hoşuma gidiyordu ama hız bana göre değil, benim için ses ve görüntü daha önemli. Hem uzun yolda sıkıntı olmasın diyorum. Saçlar uzun(2 seneyi geçti uzatalı), deri ceketim var, rock müziğe bayılırım. Başlangıç için tavsiye edermisiniz ve ne model motor edersiniz?

• başlangıç için 150cc çin malı 2. el birşey al eğer motordan zevk alıyorsan bu tarz benim tarzım diyorsan o zaman ince ele sık doku kendine güzel bir motor seç

chopper motor da hız yapar max 3. vites 6sn içinde 100km hızı görür.

Aklında marka varsa değerlendirme için sorabilirsin
  • Ben başlangıç olarak değil de ilerde HD iron 883 yada roadster 883 düşünüyorum. Nasıl motorlardır ikisi de bir bilgin var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adGloriam

Ben başlangıç olarak değil de ilerde HD iron 883 yada roadster 883 düşünüyorum. Nasıl motorlardır ikisi de bir bilgin var mı?

Yamaha xvs950a düşünmezmisin :)http://www.yamaha-motor.eu/tr/products/motorcycles/cruiser/xvs950a-midnight-star.aspx?view=media#http://cdn.yamaha-motor.eu/product_assets/2011/XVS950A/2011-Yamaha-XVS950A-EU-Midnight-Black-Studio-001.jpg?width=910&quality=75|ymeGallery1|||nulltext

• quote:

Orijinalden alıntı: Skyforge

Selamlar arkadaşlar. 21 yaşındayım, bu aralar nedense chopper tarzı bir motor alasım var. A2 ehliyetim yok ama bu ay başvurabilirim. Motora hep hevesim olmuştu genelde ama okul fln anca bitti malum. Racingler hoşuma gidiyordu ama hız bana göre değil, benim için ses ve görüntü daha önemli. Hem uzun yolda sıkıntı olmasın diyorum. Saçlar uzun(2 seneyi geçti uzatalı), deri ceketim var, rock müziğe bayılırım. Başlangıç için tavsiye edermisiniz ve ne model motor edersiniz?

Bütçe ne kadar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: adGloriam

Ben başlangıç olarak değil de ilerde HD iron 883 yada roadster 883 düşünüyorum. Nasıl motorlardır ikisi de bir bilgin var mı?

HD sonuçta markası yeter ama o fiyat aralığında çok daha performanslı markası HD olamamış çok seçenekte mevcut tabi sen daha ilk motorunu alacaksın bu nedenle otomatik scoter ile başlaman doğrusu olur o zamanda motor zevkin kaçar sana tavsiyem çapır ve regal 150cc çin malı ile başla 15hp üstü motora yanaşma min 1 sene kullan sonra kademe kademe artır tabi kolunu bacağını sevmiyorsan acı çekme konusunda mazojist bir yanın varsa bilemem.

Unutma iyi kaçan motor çok hız yaptırır en kötüsü trafikte ani hızlanmalardır ki bunun birde ani frenlemeri var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WanDoGa -- 4 Aralık 2012; 19:46:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

quote:

Selamlar arkadaşlar. 21 yaşındayım, bu aralar nedense chopper tarzı bir motor alasım var. A2 ehliyetim yok ama bu ay başvurabilirim. Motora hep hevesim olmuştu genelde ama okul fln anca bitti malum. Racingler hoşuma gidiyordu ama hız bana göre değil, benim için ses ve görüntü daha önemli. Hem uzun yolda sıkıntı olmasın diyorum. Saçlar uzun(2 seneyi geçti uzatalı), deri ceketim var, rock müziğe bayılırım. Başlangıç için tavsiye edermisiniz ve ne model motor edersiniz?

Bütçe ne kadar ?

3000-4000 arası olabilir. 3000'den ucuz da olabilir. Hyosung GV250R çok iyi diyorlar ama oda 5000 civarı ya. Askere gidene kadar binerim zaten. Askere giderken satıcam yine mecbur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yüzük almak istiyorum
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bütçe ne kadar ?

3000-4000 arası olabilir. 3000'den ucuz da olabilir. Hyosung GV250R çok iyi diyorlar ama oda 5000 civarı ya. Askere gidene kadar binerim zaten. Askere giderken satıcam yine mecbur.

Bende gv250 tavsiye etmek için bütçeni sordum ancak hiç motor tecrüben yoksa gv250 çok güçlü olur senin için. Ne kadar chopperda olsa motoru bir racingden (gt250r) dan alınma 10 binden fazla devir çeviren çok canlı atak bir motor. İlk motor olmak için çok büyük. Askere gitmeden 1 sene falan varsa bence büyük cihazlara bakma. 2- 2,5 arası bir makine al iyice öğren sat. Bu fiyatlara alınan motorların piyasasıda pek canlı değildir çünkü çin malı aletler yok pahasına satılıyor ve çabuk dökülüyor. Şansa ben 2bin km de bir 250mct alıp 250 km sonra %30 kâr ile satmıştım, kız gibi motordu ancak heryerinden ayrı ses geliyordu, frenler berbattı gidişi çift silindire göre kötüydü :) yani ben çin malıyım diyordu, kışta geldiğinden güzel fiyatta verildiğinden sattım. Sakın 250mct, tiger250, ramzer qm250 gibi motorlara bulaşma hem motordan soğursun hemde sıkıntılısı denk gelirse maddi olarak üzer.

Aslında senin için en mantıklı olan cb125,ybr125,,cbf150 gibi piyasası hızlı parçası ucuz bir motor alıp askere gidene kadar binmek olur. Koruma takozunu takarsın istediğin kadar düş kalk sonra. Satarkende zarar etmezsin hatta sezonunda kar bile edersin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bütçe ne kadar ?

Bende gv250 tavsiye etmek için bütçeni sordum ancak hiç motor tecrüben yoksa gv250 çok güçlü olur senin için. Ne kadar chopperda olsa motoru bir racingden (gt250r) dan alınma 10 binden fazla devir çeviren çok canlı atak bir motor. İlk motor olmak için çok büyük. Askere gitmeden 1 sene falan varsa bence büyük cihazlara bakma. 2- 2,5 arası bir makine al iyice öğren sat. Bu fiyatlara alınan motorların piyasasıda pek canlı değildir çünkü çin malı aletler yok pahasına satılıyor ve çabuk dökülüyor. Şansa ben 2bin km de bir 250mct alıp 250 km sonra %30 kâr ile satmıştım, kız gibi motordu ancak heryerinden ayrı ses geliyordu, frenler berbattı gidişi çift silindire göre kötüydü :) yani ben çin malıyım diyordu, kışta geldiğinden güzel fiyatta verildiğinden sattım. Sakın 250mct, tiger250, ramzer qm250 gibi motorlara bulaşma hem motordan soğursun hemde sıkıntılısı denk gelirse maddi olarak üzer.

Aslında senin için en mantıklı olan cb125,ybr125,,cbf150 gibi piyasası hızlı parçası ucuz bir motor alıp askere gidene kadar binmek olur. Koruma takozunu takarsın istediğin kadar düş kalk sonra. Satarkende zarar etmezsin hatta sezonunda kar bile edersin.

Hocam A2'ye başvurdum dersler falan başladı. Regal Raptor DD250-E10 alacağım Haziran ayında veya Temmuz başlarında artık. 5000 lirayı gözden çıkardım zaten 5000'den fazla da etmez ikinci elleri. Yalnız bi sorum var bu motorlarda 2011 modellerini 8000km de adam 5750 diyor ama kimisi 2012 modelini daha az km de daha az fiyata satıyor. Birde bazı modelleri düz siyah bazı modellerinde alev deseni var. Ben düz siyah olandan istiyorum. E10 modeli bile kendi içinde ayrılıyor çok ilginç. Fiyatlarıda değişiyor.

• Regal Raptor iyidir, hyosung kadar olmasada diğer çinlilere göre oldukça iyidir. Motosiklet ikinci eli oynaktır biraz hele fiyat düştükçe değişik rakamlar çıkıyor ortaya. Malum bu iş biraz keyif işi olduğundan satarkende ufaklığın keyfine göre fiyatlar çıkıyor ortaya. Ancak şimdiye kadar satın aldığım motorlarda çok büyük pazarlık yaptığımı bilirim. Ordaki fiyatlardan öte siz verebileceğiniz rakamları söyleyin kesin fiyatta indirim yaparlar. Motorunda sıkıntısı olmayan bir makine bulun rengi vs. çok önemli değil. Sitesinden yada motosiklet forumlarından kullanıcılarını bulup orjinal renklerine ulaşabilirsiniz.
  • Ben de yaklaşık 6 aydır YBR125 kullanıcısıyım, Regal Raptor 250 ile chopper'a adım atsam mı acaba diyorum ama kararsız kaldım, kullanış açısından çok farkları var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnionKnight

Ben de yaklaşık 6 aydır YBR125 kullanıcısıyım, Regal Raptor 250 ile chopper'a adım atsam mı acaba diyorum ama kararsız kaldım, kullanış açısından çok farkları var mı ?

Çok fazla fark olmaz, sadece daha yüksek bir gidon ve alçak sele olacaktır. Ayaklar biraz daha ileride o kadar.
    Performans olarak dağlar kadar fark olmaz ancak yinede ilk başlarda oldukça seri gelecektir 250lik.
  • sadece başlangıç için değil, çok paran yoksa Türkiye şartlarında HD kesinlikle uygun değildir. Çok paran varsa herşey uygundur.
    başlangıç için 250 cc çok uygundur, idealdir. uzun yolada gelir. ilk motor olarak yolda bırakmayacak uygun fiyatlı birşey tercih etmelisin. çok düşüp kalkacaksın. sürekli binersen kısa zamanda pişer iyi birşey alırsın. ama farklı örneklerde olabiliyor. bir bayan arkadaşımız 650 dragstarla başladı, ilk motor. Bir kaç gün eğitim verdim. Şimdi gitmediği yer yok. 2-3 senelik binici oldu artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woxow

sadece başlangıç için değil, çok paran yoksa Türkiye şartlarında HD kesinlikle uygun değildir. Çok paran varsa herşey uygundur.
    başlangıç için 250 cc çok uygundur, idealdir. uzun yolada gelir. ilk motor olarak yolda bırakmayacak uygun fiyatlı birşey tercih etmelisin. çok düşüp kalkacaksın. sürekli binersen kısa zamanda pişer iyi birşey alırsın. ama farklı örneklerde olabiliyor. bir bayan arkadaşımız 650 dragstarla başladı, ilk motor. Bir kaç gün eğitim verdim. Şimdi gitmediği yer yok. 2-3 senelik binici oldu artık.

hocam Regal Raptor DAYTONA modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? 350 cc lik bir chopper ile başlanır mı?

• Ne yaparsan yap, tum koruma ekipmanlarini aldiktan sonra motorunu al. İyi bir full face kask, dizlik korumali mont, korumali tam kapali eldiven vs. Cunku hem soguktan, hemde kaza beladan korunacaksin. Bunun yazi/kisi yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

Ne yaparsan yap, tum koruma ekipmanlarini aldiktan sonra motorunu al. İyi bir full face kask, dizlik korumali mont, korumali tam kapali eldiven vs. Cunku hem soguktan, hemde kaza beladan korunacaksin. Bunun yazi/kisi yok.

Haklısınız hocam, tek sıkıntım full face kasklar hoşuma gitmiyor özellikle chopper üzerinde hiç göze hoş durmuyor. Racing alsam sorun yok. Eldiven dizlik dirseklik herşey tamam ama kask için estetiğe biraz bakıyorum Belki yarım kasklar olabilir ağız kısmı açık daha hiç araştırmadım o konuyu. Zaten hazirana kadar vakit var.
  • quote:

quote:

Ne yaparsan yap, tum koruma ekipmanlarini aldiktan sonra motorunu al. İyi bir full face kask, dizlik korumali mont, korumali tam kapali eldiven vs. Cunku hem soguktan, hemde kaza beladan korunacaksin. Bunun yazi/kisi yok.

Haklısınız hocam, tek sıkıntım full face kasklar hoşuma gitmiyor özellikle chopper üzerinde hiç göze hoş durmuyor. Racing alsam sorun yok. Eldiven dizlik dirseklik herşey tamam ama kask için estetiğe biraz bakıyorum Belki yarım kasklar olabilir ağız kısmı açık daha hiç araştırmadım o konuyu. Zaten hazirana kadar vakit var.

Sana su kadar soyleyeyim bugu yapmasin diye (dusuk hizlarda) vizoru yarim parmak acik birakiyorum. Ona ragmen soguktan geberiyorum. en azindan Kappa stili onu tamamen vizorle kapanan bir kask al. O nazi tipi. canak tipi kasklara ozeniyorsan, google in guvenli arama filtresini tamamen kapat ve Gorsel aramada "motorcycle accidents" gibi seyler yaz. o resimlerin basina gelmesi an meselesi. Sen ne kadar iyi kullanirsan kullan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Sana su kadar soyleyeyim bugu yapmasin diye (dusuk hizlarda) vizoru yarim parmak acik birakiyorum. Ona ragmen soguktan geberiyorum. en azindan Kappa stili onu tamamen vizorle kapanan bir kask al. O nazi tipi. canak tipi kasklara ozeniyorsan, google in guvenli arama filtresini tamamen kapat ve Gorsel aramada "motorcycle accidents" gibi seyler yaz. o resimlerin basina gelmesi an meselesi. Sen ne kadar iyi kullanirsan kullan.

Kappa stili kasklara baktım hocam benimde tam düşündüğüm tip kasklar onlardı ama adını bilmiyordum meretin. Nazi tipi kasklar zaten tamamen göze hitap ediyor onlardan düşünmedim bile açıkçası. Yaza doğru ekipmanlarıda kesinleştirir yazarım.

• En güvenlisi full face kasklardır bu bir gerçek ancak flip up dediğimiz kasklarda artık yabana atılmayacak kadar güvenli. Ben flip up kullanıyorum, şehir içinmde 40 dereccede ışıkta beklerken ne yazık ki full face içinde bayılıyorum. Hele elazığ gibi sıcak bir yerde olmuyor.
  • başlanabilir tabiki, öyle ağır bişey değil, racing gibi seride değil, olabilir. ama motorda illaki düşeceksin ona göre motor almalısın. benim bütçem bu kadar dersen motoru devirdiğinde üzülürsün. ama ben aslında japon alabilirim ama başlangıç için bunu alıcam dersen olabilir. yani daha önce hiç tecrüben yoksa kesene göre, acımayacağın bi motor almalısın. kırıp döküceksin çünkü. ben scooter falan eskiden beri kullanırdım ve onu bisiklete binen herkez kullanır, scooterla çok düşüp kalktım. vitesli daha başkadır. vitesliye ilk honda xl 200 kros ile başladım. çokta iyi etmişim. hafif ve çok dengeli bir motordu. kros oluncada devrilmelere karşı nispeten daha dayanıklıydı, pek birşey olmuyordu. eğer yeni başlıyorsan defalarca çeşitli sebeplerden dolayı kesinlikle düşeceksin. ona göre seçimini yap.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.