Şimdi Ara

Chkdsk NasıL ÇalıştırıLıR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
276.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uyarı alıyorum Chkdsk yapın diyor nasıL yaparım bunu..!?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Chkdsk Komutu Nasıl Çalıştırılır?

Windows İşletim Sisteminde, chkdsk komutu sabit sürücünüzü hatalara karşı denetler ve onarır. Bu komut, dosya sistemi hatalarını, bozuk sektörleri ve diğer sorunları tespit etmek için kullanılır.

Chkdsk komutunu çalıştırmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

1. Yönetici olarak Komut İstemi'ni aç.
    2. Aşağıdaki komutu yaz ve Enter tuşuna bas:

chkdsk C: /f /r

3. C:, kontrol etmek istediğin sürücü harfidir. Farklı bir sürücüyü kontrol etmek istiyorsan C:'yi ilgili sürücü harfiyle değiştir.

4. /f seçeneği chkdsk komutuna hataları giderme yetkisi verir.
    5. /r seçeneği chkdsk komutuna bozuk sektörleri bulma ve kurtarma işlemi gerçekleştirme yetkisi verir.

6. Çek diski işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarını yeniden başlatman istenecek. Yeniden başlatmayı kabul et ve chkdsk komutunun işlemi tamamlamasına izin ver.

Chkdsk komutu, hataları onarmanın yanı sıra sabit sürücünün durumuyla ilgili ayrıntılı bir rapor da oluşturur. Bu raporu görüntülemek için şu adımları izlemelisin:

1. Windows Arama çubuğuna "Olay Görüntüleyici" yaz ve Enter tuşuna bas.
    2. Olay Görüntüleyicide, "Windows Günlükleri"nü genişlet.
    3. "Uygulama" ve ardından "Microsoft-Windows-Chkdsk" günlüklerini genişlet.
    4. En son chkdsk olayını bul ve çift tıkla.

Chkdsk komutu, sabit sürücünün sağlığını korumak ve sorunları önlemek için önemli bir araçtır. Hata mesajları alıyorsan veya bilgisayarının performansında düşüş fark ediyorsan, chkdsk komutunu çalıştırmak sorunu tespit etmene ve çözmene yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • chkdisk.exe yi çalıştır.. MS-dos altında çalışan bir komut...
  • Tam olarak ne yapmam Lazım?
  • Işletim sistemin xp ise,
    Başlat > çalıştır > cmd yaz dosa geçmiş olursun
    orada da chkdsk.exe yaz.
  • Cok tesekkur ederım..
    Birde aklıma takıldı nedır bu chkdsk neden kullanıyoruz ne işe yarar yani..?!
  • hmm yha ne bu chkdsk kardesım bırı yazsın lütfen yha bende deiklerinizi yaptım oldu ama biri ne olduğunu sölesin
  • sabit disklerin tutarsıklık gösterdiğinde yapılan işlem(disklerin dü<übli çalışması için)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PDB DOSYALARI NASIL AÇILIR??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Borax

Arkadaşlar uyarı alıyorum Chkdsk yapın diyor nasıL yaparım bunu..!?

Eğer XP kulllanıyorsan bilgisayarıma gir. Hangi sürücüyü hatalara karşı taratmak istiyorsan onu sağ tıklat. Özelliklerine bas. Gelen ekranda Araçlara bas. Şimdi denetle tuşundan taratabilirsin.

Mesal msdos ortamında C: sürücüsünü taratacağız bunun için ise;
    Çalıştırı açacaksın ve cmd yazacaksın. Gelen ekranda chkdsk C: /f yazacaksın.....

Saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Borax

Cok tesekkur ederım..
    Birde aklıma takıldı nedır bu chkdsk neden kullanıyoruz ne işe yarar yani..?!

Dosya sistemi hatalarını denetliyor sanırım
  • arkadaşlar size bir şey söylüyim XP REPAİR PRO diye bir program var bilgisayardaki 50.000 sorunu çözüyor ben denedim benimde aynı chkdsk sorunum vardı o program kurtardı sadece programı kurdum be ordan taradım baya hata buldu hepsini düzellti bide bu chdsk sorununuda hemen çözdü o program bende yok artık bulursunuz!
  • evet bugün bana da bu hatayı verdi. yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
  • chkdsk işletim sisteminde herhangi bir dosya bozluduğunda veya tutarsızlık gösterdiğinde yapılması gereken bir işlemdir.Bu işlemi şu şeklide de yapabiliriz hangi sürücüde bu hatayı veriyorsa sağ tıklayıp özelliklerden araçlardan şimdi denetleyi seçip 2 tane click işaretini seçip pc yi yeniden başlattığımızda seçili olan diskdeki hataları bulur ve onarır.
  • yardımı olan herkese çok teşekkürler
  • Arkadaşlar vista için komutları gerçekleştirdim ama vista şöyle dedi
    "yeterli aayrıcalığınız olmadığından erişim engellendi. Bu hizmet programını yükseltilmiş modda başlatmanız gerekir."
    Bu konuda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum .
  • c:\windows\system32 klasörü içinde cmd yi bulup sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırı tıklarsan program çalışacaktır.
  • Teşekkürler.
  • bende Chkdsk programı çalıştırın diyor çalıştırıyom olmuyor ne yapmam lazım
  • kullove

Biraz ayrıntı verebilir msiiniz?
    yani olayı tüm detaylarıyla anlatın.işetim sisteminizi de söyleyin.
  •  Chkdsk NasıL ÇalıştırıLıR??

Bu sorunu nasıl çözebilirim?
  • cmd ye giriş yaptıktan sonra bende
    documant settings> administrator>
    olarak görünüyor. sorun bundan olabilir mi yönetici olarak giriş yapmamış olabilirsiniz :S tahmin ediyorum sadece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.