Şimdi Ara

ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
1
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, kartın AMD'nin çıkaracağı 380X olma olasılığı söz konusu. Güç tüketimi, performansı cuk oturuyor.

• Güncelleme: Arkadaşlar, kartın 3DMark FireStrike Extreme sentetik testinde 8374X puanlık performansı, 295x2'nin %10 kulvarındaki ortalama oyun performansı ve eşlik eden 295 watt güç tüketimi ile 73c derece sıcaklık özellikleri Çipçe Hennem tarafından tekrâr su yüzüne çıkarıldı.

ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi!

[Kaynak]
    [Kaynak - 2]
     ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi! ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi! ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi! ChipHell'in sızdırdığı Kaptan Jack! 290X'ten 70% Yüksek Performans + 295 Watt Güç Tüketimi!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Şubat 2015; 3:19:53 >

• Sonuclar cok inanirici gelmedi bana. Gtx 980'den kabaca %15-20 290x'ten ise %30-35 daha hizli gorunuyor. Bir seride bu kadar performans artisi olmaz bence. Bu degerler bir de 380x icin denmis. 390x o zaman 980'den %30-40 daha performansli olacak demek olur ve ne amd ne de nvidia boyle bi performans sicramasi yapmazlar. Daha cok para kazanmak varken bir anda çıtayı yukseltmezler. Ben de sonuclarin gercekten boyle olmasini isterim ama pek gercekci durmuyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla şaşılacak bir şey yok bence AMD'den beklenen tablo da tam olarak böyleydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrys3535

Sonuclar cok inanirici gelmedi bana. Gtx 980'den kabaca %15-20 290x'ten ise %30-35 daha hizli gorunuyor. Bir seride bu kadar performans artisi olmaz bence. Bu degerler bir de 380x icin denmis. 390x o zaman 980'den %30-40 daha performansli olacak demek olur ve ne amd ne de nvidia boyle bi performans sicramasi yapmazlar. Daha cok para kazanmak varken bir anda çıtayı yukseltmezler. Ben de sonuclarin gercekten boyle olmasini isterim ama pek gercekci durmuyo.

Maxwell`den sonra büyük bir hamle gerekiyordu.Böylece AMD kendinden bekleneni yapmış olabilir

• Sonuçlar iştah kabartıcı.Ancak bu kadar yüksek bir gelişme yaşanmaz gibi geliyor bana da.Ya da bu sonuç belki 390 veya 390X içindir.

Bir diğer önemli nokta ise güç tüketimi vaad edilen özelliklere göre bir hayli düşük.Bu çok iyi bir gelişme olur eğer tablo doğru ise.Çünkü; asıl bu konuda gelişme kaydetmesi bekleniyor AMD'nin. Bakalım bunu yansıtabilecek mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 26 Kasım 2014; 9:52:59 >
  • Performans tablosu inandırıcı değil

• AMD devrim yapıcak sanırım :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Cuk mu oturuyor , R9 285 e göre kıyaslamıyorsunuz inşallah Hocam performans/watt 2 ye katlanmış ki bu AMD için muhteşem bir seviye 20 nm de üretilen ilk çiplerden olma olasılığı yüksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 26 Kasım 2014; 10:23:43 >
  • Tablodaki kart olsa olsa 390x hadi bilemedin 390 'nın testidir oda test doğru ise. Kullanıcı testlerini görmeden AMD nin kendi hazırladığı tablolarına bile güvenmiyorken hele ne olduğu meçhul bir tabloya hiç inanmam.Captain jack sparrow bile yazsa orada nafile .Hesapta ilk işlemci testlerinde buldozerde tanıtımlarında yayınlanan testlerde ezip parçalayıp geçiyordu ne oldu 3 in 1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 26 Kasım 2014; 11:05:40 >
  • Amd bu karti cikarirsa birak farki kapamayi one gecer o nasil bir p/w dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 26 Kasım 2014; 11:12:57 >
  • Gtx970-980 satışlarını başka türlü baltalayamadılarsa böyle şeylerle uğraşıyorlar.
  • Maxwell imarisinden sonra mutlaka bir patlama yapacaktır Amd tarafı. Lakin test tablosu ne kadar gerçekçi o tartışılır.
  • 20nm değildir inşalla. 20nm ise maliyeti AMD'nin başını ağrıtacak seviyede değildir inşalla. Bu eğer 380 ise, 390'nın 980'den %50 seviyelerinde daha hızlı olması gerekir ki Nvidia'nın çıkartacağı yeni Maxwel kartlar ile boy ölçüşebilsin. Nvidia 28nm'de 980'den %25 daha hızlısını çıkartma potansiyeline sahip. O olursa 390 ile arasındaki fark çok azalır. 20nm'ye geçtği zaman da AMD'nin canı çok yanar.
  • bu testteki 380x ise bi 2000 lira olur artik 390x'i vitrinden izleriz.herkes rekabet etsinler fiyat dussun diye beklerken fiyatlar daha da yukari cikacak gibi.
  • Hocam kartın performans değerlerine bakarsak şu bir iki hafta önce çıkan "R9 290X in elden geçirilmiş OC li hali R9 380X olabilir" haberiyle örtüşüyor(%30 biraz fazla ama neyse). Yalnız güç tüketimi tarafında bu yeniliği aynı mimariyle 28nm de yakalanabilir mi işte orası muamma. O yüzden yine bir kaç aydır hazır denilen 20nm çiplerden olma ihtimali yüksek. Tabloya göre AMD kendi P/W oranını 2 ye katlamış durumda bu durumda bu kartın 20nm ve R 390 serisinde olma ihtimali daha yüksek diye düşünüyorum
  • Bu tabloları dün görmüştüm. Hatta dün akşam 390X'in konuşulduğu bir konuda da yazacak oldum da sonradan vazgeçtim, yazacaklarım sebebiyle bazı arkadaşlar sinir krizi geçirebilir diye. Zaten bugün içinde @Mete gibi arkadaşlar görür, konusunu açar diyordum, yine şaşırtmadılar sağolsunlar.

Neyse, bu tabloları çok ciddiye almadığım için üzerine fazla konuşmayacağım. Ama aslında olması beklenen şeyler de bunlar. Yani ciddiye almasam da sonuç olarak görmeyi umduğum testler de bu şekilde. Hatta esas mevzu, bundan daha iyi sonuçlar görmemizi gerektiriyor. O mevzulara da neyse ki @Rubisco gibi işi bilen adamlar değiniyor da forum konusunda umutsuzluğum bir parça da olsa törpüleniyor.

Yoksa zamanında sadece adını duyduğunda bile "ooo bu TrueAudio efsane bir şey" diye gaza gelen arkadaşlar, şimdi de yalnızca 1-2 tablo gördükleri için tekrar gaza geldiklerinden, forumun geldiği noktaya gülsem mi ağlasam mı diye düşünüp, sonunda gülmeyi seçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Arkadaşlar, kartın AMD'nin çıkaracağı 380X olma olasılığı söz konusu. Güç tüketimi, performansı cuk oturuyor.
    [Kaynak]

amd devire devire geliyor ortalıgı :)

• İnşallah bu 380 serisi ve doğru değerlerdir de, alt seviyelerin fiyatları düşer biz de rahat rahat alırız :).

Bakınız fakirlik böyle bir şey, üst seviye kart çıkmasını beklemek :)
  • AMD bu tabloyu beğendi ve çalışmalara başladı..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.