Şimdi Ara

Chip tuning nedir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
26.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Fanatizim gibi olmasın ama Mehmet abi benim aracı yaptı. İki farklı yazılım atıp ikisinide denedik. uzun yolda 3.5 litre ortalama yakıt tüketiyorum.
    Down pipe yaptırdım. Dynoya çıktık 133 bg aldık. Esnaflık anlayışlarına hayran kaldım. Performansa gelirsek . 0-100 14 sn idi. şimdi 8-9 sn oldu. 0-150 27 sn idi. 15-16 sn arasında araba çıkıyor. Chip yaptırdık şu bakımları biraz erken yapalım dedim. 2500 km kala gittim yağını değiştirdim. Yağ eksiltme gibi bir derdi yok aracın. Gaza basınca mazotu yalayıp yutuyor ona lafım olamaz fakat . Yumuşak dokunuşta inanılmaz düşüş oluyor.
    1.6 astra ile kapışamazken , şimdi içinden geçiyorum. 1.4 tsi 1.6 vtec 2 yi 400 metrede boy boy geçiyorum. 132 hp auris ile denedim , balatamın bitik olduğundan dolayı araç çok sıyırıyor ona rağmen 1 boy fark yedim. chipten sonra aracınızı benim gibi agresif sürecekseniz. Bronz balata yaptırmanızda fayda var. Bu konudada çok yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun , büyük bir hayalimi gerçekleştirdim.

aracım 1.6 hdi motorlu 90 beygirlik 308 di.

MaşAllah diyelim..

Kazasız Belasız sürüşler Dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: HarryBlade

Fanatizim gibi olmasın ama Mehmet abi benim aracı yaptı. İki farklı yazılım atıp ikisinide denedik. uzun yolda 3.5 litre ortalama yakıt tüketiyorum.
    Down pipe yaptırdım. Dynoya çıktık 133 bg aldık. Esnaflık anlayışlarına hayran kaldım. Performansa gelirsek . 0-100 14 sn idi. şimdi 8-9 sn oldu. 0-150 27 sn idi. 15-16 sn arasında araba çıkıyor. Chip yaptırdık şu bakımları biraz erken yapalım dedim. 2500 km kala gittim yağını değiştirdim. Yağ eksiltme gibi bir derdi yok aracın. Gaza basınca mazotu yalayıp yutuyor ona lafım olamaz fakat . Yumuşak dokunuşta inanılmaz düşüş oluyor.
    1.6 astra ile kapışamazken , şimdi içinden geçiyorum. 1.4 tsi 1.6 vtec 2 yi 400 metrede boy boy geçiyorum. 132 hp auris ile denedim , balatamın bitik olduğundan dolayı araç çok sıyırıyor ona rağmen 1 boy fark yedim. chipten sonra aracınızı benim gibi agresif sürecekseniz. Bronz balata yaptırmanızda fayda var. Bu konudada çok yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun , büyük bir hayalimi gerçekleştirdim.

aracım 1.6 hdi motorlu 90 beygirlik 308 di.

MaşAllah diyelim..

Kazasız Belasız sürüşler Dilerim.

Alıntıları Göster
    hocam bide siz kısaca aracın beynini mi mod luyorsunuz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

Beyin dediğimiz Motor Kontrol Ünitesi içerisindeki Yazılımı Optimize ediyoruz..
  • quote:

quote:

Beyin dediğimiz Motor Kontrol Ünitesi içerisindeki Yazılımı Optimize ediyoruz..

Alıntıları Göster
    he yani fabrikanın vergi maduru olmamak için düşük koyduğu bilgiler var araçta siz o bilgileri yeniden ayarlıyorsunuz ya da optimize ediyorsunuz hocam peki yağ değişimini neden erken yapmalıyız? bide yaptığınız bu olay motorun ömrünü kısaltma gibi bi durum yok dimi ? bide çok merak ettim sizin aracınız ne ?

• quote:

he yani fabrikanın vergi maduru olmamak için düşük koyduğu bilgiler var araçta siz o bilgileri yeniden ayarlıyorsunuz ya da optimize ediyorsunuz hocam peki yağ değişimini neden erken yapmalıyız? bide yaptığınız bu olay motorun ömrünü kısaltma gibi bi durum yok dimi ? bide çok merak ettim sizin aracınız ne ?

Standart uygulamalarda bakım aralığını değiştirmeniz gerekmiyor.
  • quote:

quote:

Standart uygulamalarda bakım aralığını değiştirmeniz gerekmiyor.

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR BENDE SEAT LEON 2009 1.6 BENZİN-LPG Lİ ARACIM VAR ARCI ALDIĞIMDA 102 HP GÜCÜ BEĞENMEDİM, CHİP THUNİN OLAYINA KAFAYI TAKTIM ARAŞTIRMALARIM SONRASI BENZİNLİ ARAÇLARDA %10 ARTIŞ SAĞLANACAĞINI ÖRENDİM YANİ ORTALA 10 BEYGİR BENİM ARADIĞIM BEYGİR DİYE DÜŞÜNDÜM NİHAYET KAYSERİDE İŞİN ERBABI OLAN Bİ ARKADAŞLA TANIŞTIM, 1 SAAT İÇİNDE ARACA UYGULAMASI YAPILDI ORTALAM BİR 50 KM SONRA ARACIMI TANIYAMADIM UYGULAMADAN SON DERECE MEMNUNUM ÇOK ŞÜKÜR HİÇBİR SIKINTIYLADA KARŞILAŞMADIM

• quote:

Orijinalden alıntı: ormancı58

ARKADAŞLAR BENDE SEAT LEON 2009 1.6 BENZİN-LPG Lİ ARACIM VAR ARCI ALDIĞIMDA 102 HP GÜCÜ BEĞENMEDİM, CHİP THUNİN OLAYINA KAFAYI TAKTIM ARAŞTIRMALARIM SONRASI BENZİNLİ ARAÇLARDA %10 ARTIŞ SAĞLANACAĞINI ÖRENDİM YANİ ORTALA 10 BEYGİR BENİM ARADIĞIM BEYGİR DİYE DÜŞÜNDÜM NİHAYET KAYSERİDE İŞİN ERBABI OLAN Bİ ARKADAŞLA TANIŞTIM, 1 SAAT İÇİNDE ARACA UYGULAMASI YAPILDI ORTALAM BİR 50 KM SONRA ARACIMI TANIYAMADIM UYGULAMADAN SON DERECE MEMNUNUM ÇOK ŞÜKÜR HİÇBİR SIKINTIYLADA KARŞILAŞMADIM

Alıntıları Göster
    selam ben şimdi yeni ibr arac aldim 1.5 dci 65hp clio extreme hactbag aldik buna ne gibi güc artişi sağlayabiilrim kıvrak atik olmasını istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

selam ben şimdi yeni ibr arac aldim 1.5 dci 65hp clio extreme hactbag aldik buna ne gibi güc artişi sağlayabiilrim kıvrak atik olmasını istiyorum

Hayırlı olsun..

65hp 1.5 dCi lar 82hp oluyor.. Gayet canlı olacaktır..
  • quote:

quote:

hocam muayede sıkıntı çıkarıyorlarmı güç uyuşmaması gibi ? bide skoda yeti greenline 105 bg tdi en fazla kaç olabilir nekadar tutar ? duman atma olayı nedir ???

Merhabalar,

TUV TURK Araç muayenesinde Chiptuning ile ilgili Hiçbir sorun yaşamazsınız. Gerçekleştirdiğimiz hertürlü optimizasyon, Ülkemiz Standartları Dahilindedir.

1.6 TDI ları 130-145hp 290-320nm yapıyoruz. Tam olarak sizin ne istediğinize göre şekillenir. 1 saat sürer ARaç garantisi etkilenmez 750tl tutar. KEsinlikle Duman Atmaz..

Alıntıları Göster
    merhabalar araclarimdan(mazda 3 109 diesel, 508 1.6 e-hdi) tek istedigim hizli gaz tepkisi. sprintboster, pedalchip gibi tepki hizlandirici mi almaliyim yoksa remapping mi yaptirmaliyim ? eger cevabini tepki hizlandirici isi sizin sattiginiz marka ve fiyatini rica edebilir miyim

Tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egokgoz -- 4 Şubat 2015; 13:07:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: egokgoz

merhabalar araclarimdan(mazda 3 109 diesel, 508 1.6 e-hdi) tek istedigim hizli gaz tepkisi. sprintboster, pedalchip gibi tepki hizlandirici mi almaliyim yoksa remapping mi yaptirmaliyim ? eger cevabini tepki hizlandirici isi sizin sattiginiz marka ve fiyatini rica edebilir miyim

Tesekkurler
    öncelikle herkese iyi akşamlar...

2014 model , seat leon kullanıyorum... araç 105 beygir.. 1600cc... araç dsg şanzımanlı... dizel..

bu araca chiptuning ve supercharger aynı anda taktırmak mümkün mü ?? eğer mümkünse ne kadarlık bir ekstra güç sağlayabilirim.. uzman arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MimarBahadır

öncelikle herkese iyi akşamlar...

2014 model , seat leon kullanıyorum... araç 105 beygir.. 1600cc... araç dsg şanzımanlı... dizel..

bu araca chiptuning ve supercharger aynı anda taktırmak mümkün mü ?? eğer mümkünse ne kadarlık bir ekstra güç sağlayabilirim.. uzman arkadaşa şimdiden teşekkür ederim...

Chiptuning mümkündür. 143hp 320nm olur.

2.kademe modifikasyon Eksoz sistemi iyileştirmesidir 165hp 350nm olur.

3.kademede Turbo büyütülür 200hp 350nm değerleri elde edilir.

geçen gün teslim ettiğim turbosunu büyüttüğüm bir 2013 Audi A3 dsg den kısa bi video..

https://www.youtube.com/watch?v=5qHSDYGsO6A

• Hocam Merhabalar. Chevrolet aveo classic 2011 model 1.4 100 bg. Kaç hp yükselir. Birde fiyat. saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baros61

Hocam Merhabalar. Chevrolet aveo classic 2011 model 1.4 100 bg. Kaç hp yükselir. Birde fiyat. saygilar

yaklaşık 10hp artar

750tl tutar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baros61

Hocam Merhabalar. Chevrolet aveo classic 2011 model 1.4 100 bg. Kaç hp yükselir. Birde fiyat. saygilar

yaklaşık 10hp artar

750tl tutar

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar, aracım 2011 model corsa 1.3 cdti (70-75 hp hatırlamıyorum).
    Chip takılacak aracın Dizel olmasının peformans açısından benzinliye göre avantajı var mı?
    Bakım ve idamesi konusunda artısı-eksisi olur mu? örneğin sık yağ değişimi, turboyu aşırı zorlaması gibi?
    Yakıtta çok artış olur mu?
    Motor ömrünü ne oranda kısaltır.?

• quote:

Orijinalden alıntı: msimsek7

Chip takılacak aracın Dizel olmasının peformans açısından benzinliye göre avantajı var mı?
    Bakım ve idamesi konusunda artısı-eksisi olur mu? örneğin sık yağ değişimi, turboyu aşırı zorlaması gibi?

Dizel motorlar çalışma sistemleri gereği sağlam parçalarla üretilirler. bu yüzden modifikasyona dayanıklı olurlar.

Dizel bakımları günümüzde benzinlilerden ucuzdur. Yağ değişim peryodunuzu kısaltmak zorunda değilsiniz.

bazı sorularınız markadan modele farklılık gösterir..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: msimsek7

Dizel motorlar çalışma sistemleri gereği sağlam parçalarla üretilirler. bu yüzden modifikasyona dayanıklı olurlar.

Dizel bakımları günümüzde benzinlilerden ucuzdur. Yağ değişim peryodunuzu kısaltmak zorunda değilsiniz.

bazı sorularınız markadan modele farklılık gösterir..

Alıntıları Göster
    Uygun fiyatlı olsa yaptıracağım bir uygulama ancak 1 saatlik iş için 800 TL gibi rakamları vermek istemem. Chip tuning ücretleri neden bu kadar yüksek oluyor merak ediyorum. , Yapana da yaptırana da saygım var, bu kendi düşüncem tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

Uygun fiyatlı olsa yaptıracağım bir uygulama ancak 1 saatlik iş için 800 TL gibi rakamları vermek istemem. Chip tuning ücretleri neden bu kadar yüksek oluyor merak ediyorum. , Yapana da yaptırana da saygım var, bu kendi düşüncem tabii.

Alıntıları Göster
    Opel corsa 2011 CDTI, Chip ne kadar tutar. Ne kadar zaman alır ustam?
  • 2011 kia ceed 1.6 crdi otomatik. Bu araca yazilim ile yakit tuketimini dusurmek mumkun mudur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChipTuning Uzmanı kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir açıklama olmuş teşekkürler
  • merhaba.

ben azerbaycan bakude yasamaktayim.
    2005 r50 mini cooper im var.
    burada chiptuning yapacak ama iyi yapacak birilerini ariyorum.
    tanidigi ya da onerecegi biri olan var midir?

bir de ne kadar bir artis olur? 5-10 bg icin kosturmak istemiyorum.
    minilere cok fazla islem yapiliyor diye duydum.

bilgi verebilirseniz cok sevinirim.
    tesekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.