Şimdi Ara

Chip tuning nedir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
26.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: abuzettin123.

merhaba 2004 subaru forester 2.0 XT AWD benzinli araca Chip Tuning yapsam nasıl bir performans artışı olur? Bir sıkıntı çıkar mı? Aracın yakıt tüketimi biraz fazla yakıt tüketimine etkisi ne olur? Toplam maliyet ne olur? Aracın özellikleri 177 HP, 245 Nm olması gerek

bu aracı programlayamıyorum malesef.
  • arkadaşlar atmosferik motorlarda chip tuning performans artışı sağlıyor mu? yani aracın illa turbo beslemeli mi olması gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: y_a_s

arkadaşlar atmosferik motorlarda chip tuning performans artışı sağlıyor mu? yani aracın illa turbo beslemeli mi olması gerekiyor?

Atmosferiklerde elde edilen verim %10 civarında iken, Turbolarda %20 dir.

fark bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChipTuning Uzmanı

quote:

Orijinalden alıntı: bssdtmz
    2004 ama eski kasa olanlar değil 2004 sonrası 2010 öncesi arada kalan model
     Chip tuning nedir?

uygulanabilir ama tavsiyem turboya çevirmeniz.. bütün parçaları var ve ucuzken atmosferik gezmek akıl karı değil (:

Peki SDI motora turbo takmak gözle görülür bir performans sağlarmı ve bu işlem herhangi bir yerde uygulanırmı uygulanırsa fiyatı ne olur açıkcası bu işlerden cok anlamıyorumda :)

• quote:

quote:

quote:

2004 ama eski kasa olanlar değil 2004 sonrası 2010 öncesi arada kalan model
     Chip tuning nedir?

uygulanabilir ama tavsiyem turboya çevirmeniz.. bütün parçaları var ve ucuzken atmosferik gezmek akıl karı değil (:

Peki SDI motora turbo takmak gözle görülür bir performans sağlarmı ve bu işlem herhangi bir yerde uygulanırmı uygulanırsa fiyatı ne olur açıkcası bu işlerden cok anlamıyorumda :)

+50hp 150nm yi tüm duyularınızla hissedersiniz ((:

Herkesin yapabileceğini sanmıyorum. Ben yaparsam 5-6bin lira tutar.

• Hocam 2006 vw jetta 1.6 fsi 115hp için ne olur dersiniz? Performans ve fiyat açısından
  • quote:

Hocam 2006 vw jetta 1.6 fsi 115hp için ne olur dersiniz? Performans ve fiyat açısından

130hp olur 750tl tutar
  • quote:

quote:

Hocam 2006 vw jetta 1.6 fsi 115hp için ne olur dersiniz? Performans ve fiyat açısından

130hp olur 750tl tutar

Hocam 155Nm torku var o da önemli o kaç olur? 200 olma imkanı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

130hp olur 750tl tutar

Hocam 155Nm torku var o da önemli o kaç olur? 200 olma imkanı var mı?

200 olmaz. max 170-173
  • Merhaba 2012 punto evo 1.3 multijet start stop 75hp aracıma sahip chip yaptırmak istiyordum fakat euro 5 motor olduğu için yapılamıyo gibi duyumlar duyuyorum sizin tavsiyeniz nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdm_06

Merhaba 2012 punto evo 1.3 multijet start stop 75hp aracıma sahip chip yaptırmak istiyordum fakat euro 5 motor olduğu için yapılamıyo gibi duyumlar duyuyorum sizin tavsiyeniz nedir ?

Bazılarının yapamaması , yapılamadığı manasına gelmesin.

Rahatlıkla OBD Soketi üzerinden yapabiliriz. içiniz rahat olsun..

Tavsiye olarak da,

Özellikle bunun gibi düşük güç üreten torku az olan otomobiller için Chiptuning ÇOK FAYDALI...

Biçok ülkede satışta dahi olmayan arabalar bunlar. 1200-1300kg otomobiller 65hp-75hp.. bu tip durumlarda elde edilen 1hp 1nm bile varlığını hissettirir..
  • 1,5 fiesta 75 beygir
    Kaca yukselir bg& tork
    Fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Elektronik olarak yönetilen motorlarda temelde 3 tip elektronik komponent vardir.. 1. si sensörler 2. si aktuatörler 3.sü Bütün bunlari kontrol eden ECU(elektronik kontrol ünitesi) dir..

1.grup beyine durum sinyalleri gönderirler..(motor devir sensörü, oksijen sensörü, hararet sensörü, v.s.)

2.grup beyinden gelen isletme sinyallerini uygularlar..(EGR valfi, Wastgate, enjektörler, Bujiler, v.s.)

ECU(electronic control unit) sensorlerden gelen verileri icerisine yuklenmis haritalarla karsilastirip uygun sinyalleri aktuatorlere gonderir..

Aktuatörler motoru yönetirler..Zamani geldiginde beyin uygun aktuatöre uygun sinyali göndererek motorun islemesini saglar..Motor lar üreticiler tarafindan imal edildikten sonra araclara monte edilmeden önce üretilen ülkenin bagli bulundugu emisyon standartlari kurumunca cevreyi ne kadar kirlettigi ölcülür ve testleri gecen motorlar montaj icin onay alir..Günümüzün avrupa emisyon standartlari Euro4 ve Euro5 dir..Cok sert standartlardir ve motorlar bu standartlara uyum saglamasi icin cok fazla emisyon kontrol sistemine ihtiyac duyarlar..Buda maliyeti arttirir..Üreticiler motorlarin ayarlarini kisarak daha düsük performansla cevreyi daha az kirletemesini saglarlar..Ve böylece motorlarda sakli güc dedigimiz gücler ortaya cikar..Cogu motor fiziksel dayanim olarak mevcut gücünün %40 üzerini bile rahatlikla karsilayabilecek yapidadir..

Chiptuning islemi bahsettigimiz motor ayar parametrelerinin bulundugu haritalari, performans gözetilerek olusturulmus yeni haritalarla degistirilmesi islemidir..

Bu islem günümüzde OBD(ariza teshis soketi) portundan aracin seri haberlesme kanalina dahil olarak ECU Flash bellegini okumak suretiyle yapilmaktadir. Mevcut harita OBD den okunup bilgisayar ortaminda edite edilir ve tamamlandiktan sonra flasha tekrar OBD portundan yüklenir..Ve motor yeni harita ile yeni bir performans karakterine bürünür..

Flash bellegi okumak OBD den mümkün olmayan araclarda beyin sökülüp gerek BDM denilen cihazla gerek Eprom Programlayicilarla flash tekrar programlanabilir..

www.tdperformans.com dan alıntıdır..

Merhaba Fiorino 1.3 75hp aracıma çip düşünüyorum ancak Balıkesir merkezdeyim yaptırabileceğim bir bayiniz var mıdır? Teşekkürler.

• 1.4 HDİ 70 HP 160 TORK CHİP İLE NE KADAR ARTIŞ ALIRIZ VE YAKIT NE OLUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: polotje

1,5 fiesta 75 beygir
    Kaca yukselir bg& tork
    Fiyat

20hp kazanır 750tl tutar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkenan982

Merhaba Fiorino 1.3 75hp aracıma çip düşünüyorum ancak Balıkesir merkezdeyim yaptırabileceğim bir bayiniz var mıdır? Teşekkürler.

Balıkesir Sanayi de Garage Tuning Yasin Akpınar Megachips Yetkili Yükleme Merkezidir.

Mesai saatlerinde uğrayın programlayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyasar58

1.4 HDİ 70 HP 160 TORK CHİP İLE NE KADAR ARTIŞ ALIRIZ VE YAKIT NE OLUR

88-92hp 205-215nm %12 ekonomi
  • Fanatizim gibi olmasın ama Mehmet abi benim aracı yaptı. İki farklı yazılım atıp ikisinide denedik. uzun yolda 3.5 litre ortalama yakıt tüketiyorum.
    Down pipe yaptırdım. Dynoya çıktık 133 bg aldık. Esnaflık anlayışlarına hayran kaldım. Performansa gelirsek . 0-100 14 sn idi. şimdi 8-9 sn oldu. 0-150 27 sn idi. 15-16 sn arasında araba çıkıyor. Chip yaptırdık şu bakımları biraz erken yapalım dedim. 2500 km kala gittim yağını değiştirdim. Yağ eksiltme gibi bir derdi yok aracın. Gaza basınca mazotu yalayıp yutuyor ona lafım olamaz fakat . Yumuşak dokunuşta inanılmaz düşüş oluyor.
    1.6 astra ile kapışamazken , şimdi içinden geçiyorum. 1.4 tsi 1.6 vtec 2 yi 400 metrede boy boy geçiyorum. 132 hp auris ile denedim , balatamın bitik olduğundan dolayı araç çok sıyırıyor ona rağmen 1 boy fark yedim. chipten sonra aracınızı benim gibi agresif sürecekseniz. Bronz balata yaptırmanızda fayda var. Bu konudada çok yardımcı oluyorlar. Allah razı olsun , büyük bir hayalimi gerçekleştirdim.

aracım 1.6 hdi motorlu 90 beygirlik 308 di.

• hocam muayede sıkıntı çıkarıyorlarmı güç uyuşmaması gibi ? bide skoda yeti greenline 105 bg tdi en fazla kaç olabilir nekadar tutar ? duman atma olayı nedir ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOŞNAK çocuk

hocam muayede sıkıntı çıkarıyorlarmı güç uyuşmaması gibi ? bide skoda yeti greenline 105 bg tdi en fazla kaç olabilir nekadar tutar ? duman atma olayı nedir ???

Merhabalar,

TUV TURK Araç muayenesinde Chiptuning ile ilgili Hiçbir sorun yaşamazsınız. Gerçekleştirdiğimiz hertürlü optimizasyon, Ülkemiz Standartları Dahilindedir.

1.6 TDI ları 130-145hp 290-320nm yapıyoruz. Tam olarak sizin ne istediğinize göre şekillenir. 1 saat sürer ARaç garantisi etkilenmez 750tl tutar. KEsinlikle Duman Atmaz..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.