Şimdi Ara

Chevrolet Nova ya da Klasik araçlar günlük kullanılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar. Chevrolet Nova 72-74 hayallerimi süsleyen bir araba ve bu kadar sevdiğim için günlük olarak kullanabilir miyim diye merak ediyorum. V8 motor çok yakarmış o yüzden bulabilirsem V6 tercih edeceğim. Parçaları bulabilir miyim ? Yolda giderken bir arıza çıkar mı ?Yardımcı olursanız çok sevinirim 

• Amerika'nın Tofaş'ı falan diyorsunuz da o yıllarda üretilen araçların hepsi öyle zaten. En ucuz maliyetli araçlar. Mesela Ford yetkilileri bir maliyet belirliyor mühendislere bunu aşmayacak diyorlar.

Adamlar bunun için Ford Pinto'ya keçe koymadı. 1000 kişi ölse ödeyeceğimiz tazminat daha ucuza gelecek diye hesaplama yaparak üretilen bir araç.

Mustang falan hep aynı hikayeler aslında. O yıllarda amaç herkese 1 araç satabilmek

• Nova Amerikan Toros'u olarak anılır. Lpg olanı çok var piyasada. Motoru, altı sağlam. Bu tarz araçlara şasi karoserin temiz olmasına bakın derim. Eli yüzü toplanırsa gündelik kullanılır. Ama çok yorar. Hele ki sürekli sıkışık trafiği olan bir yerde kullanırsanız zira kramayer dişli direksiyon var bunlarda. Manevra olayları sıkıntı olabilir o yüzden. Coupe olanını bulursanız kaçırmayın derim

Not: hiç kullanmadım. Ancak arada sırada yeşil renk sedan olanına sürekli denk geliyorum. Yakınlarda bir yerde oturuyor sahibi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 6 Kasım 2020; 16:24:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir not daha:
    Son baktığımda 25-30 bin civarıydı fiyatları. En ucuzu 75-80 aralığında. Coupe olanları daha pahalı. Yürütmesi epey pahalı olacaktır. Bilginize.

• nova hayatta alınmayacak bir arabadır, amerika'da ilk çıktığında hispaniklerden hiç alan olmayınca sormuşlar neden almıyorsunuz diye nova ispanyolcada gitmiyor demek olduğu için almıyoruz bu araba gitmez ki demişler  

şaka bir yana ömer çavuşoğlu'nun firmasında işe başladığım zaman gülkurusu otomatik 76 nova sı vardı gayet güzel rahat kullanımı vardı

• Şehir merkezinde trafikli bir yerde oturuyorsan bu araç seni çok yorar. Halin vaktin yerinde ise alabilirsin ama orta gelirli bi adam için masraflı araç hem benzin hem bakım olarak.

NOT : Bende hiç kullanmadım bu aracı. okuduklarımdan az buçuk biliyorum

• Sağolun cevaplarınız için. Para konusunu bir şekilde hallederim . Trafik çok olmaz zaten buralarda. Yağmur,kar gibi hava şartlarında sıkıntı olur mu ? Benim için önerebileceğiniz başka modeller var mı ? Avrupalılar daha uygunmuş günlük kullanım için ama Amerikanlarda ayrı bir his var

• Emredgn808 E kullanıcısına yanıt
    Amacınız klasik araç deneyimi yaşamak mı hocam? Eğer yedekte bir aradınız varsa Fiat 126 önerebilirim. Küçük ve şirindir. Bakımı yapıldığı ve onun istediği gibi sürmeyi becerebilirseniz kolay kolay yolda bırakmaz. Fiat 124 düşünebilirsiniz. Bakımı, parçası, yakıtı ucuzdur. İtalyan üretimi olanlarda deri koltuk gibi güzel yanları vardır. Mercedes w124-140 gibi modelleri inceleyebilirsiniz. S320-400-600'e kadar farklı modelleri mevcut. Ancak elektroniği boldur. Ustası motoruna göre değişir.

Kısacası her fiyata uygun araçlar var. Bence tam olarak ne beklediğinizi öğrenebilirsek daha yardımcı olabiliriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Chevrolet supernova klasiklerin tofasidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılından önce sırf zevk için ilgileniyordum novayla ama bir türlü alıp uğraşmaya cesaret edememiştim... yukarda bi arkadaş amerikan torosu demiş evet doğru, ama 2010lu yıllardan önce türkiyedeki toroslardan ve şahinlerden bile ucuzdu. Niyeyse şimdi coştu fiyatlar...

Son yıllarda tamamen artan retroya, nostaljiye dönüş akımından fiyatları çok sağlam etkilenmiş görünüyor... 100-150 verip bir de üstüne o arabanın derdi çekilmez...

Çok fantazi arayan biriysen başka tabi...

• Amerika'nın Tofaş'ı falan diyorsunuz da o yıllarda üretilen araçların hepsi öyle zaten. En ucuz maliyetli araçlar. Mesela Ford yetkilileri bir maliyet belirliyor mühendislere bunu aşmayacak diyorlar.

Adamlar bunun için Ford Pinto'ya keçe koymadı. 1000 kişi ölse ödeyeceğimiz tazminat daha ucuza gelecek diye hesaplama yaparak üretilen bir araç.

Mustang falan hep aynı hikayeler aslında. O yıllarda amaç herkese 1 araç satabilmek

• Avrupa arabadan Amerikan hissi verebilecek Mercedes olabilir. Eski modelleri yumuşaktır. Virajda yatar. Direksiyon turu fazladır. 116 123 126 kasa kodu ile bilinen modeller alternatif olabilir. 124 biraz daha modern görünmekle birlikte benzer hissi verir. Orijinali bozulanlar o hissi vermezler.

Nova için 2.5 sıralı 6 iyidir. Yürütmesi daha kolaydır.

• 2.5 denenler 250 cui yani 4100 cc sıralı altı silindir. Kasa görece küçük olduğu için yeterlidir ama malibu impala yada caprice için bu motor cılız kalır. Novada manuel vites araçlar da var ama çok tercih edilmez. Ben olsam 5.7 v8 otomatik olanına bakardım, yakıtta öyle ciddi farklılıklar yok çünkü en azından 8 silindirin sesini dinlerdim.
    Fiyatlar son 2 senede 3-4 e katladı abartısız. 50 bin istenen caprice ler şimdi 150-200 den başlıyor o da dökükleri.
    Bu tipte araç isteniyorsa oldsmobile omega, pontiac ventura yada buick skylark da bakılabilir sonuçta hepsi kardeş araçlar. Ama temizini 100-120 nin altına bulmak tek boynuzlu at 🦄 görmekten daha zor maalesef.

Ek: tr’de oldukça çok araç var nova ve kardeşlerinden o nedenle parçaları oldukça boldur hala piyasada özellikle adana istanbul ve ankara gibi yerde yaşıyorsanız. Bir çok yerde hala uzmanlaşmış tamirciler vardır bu araçlarda çalışan. Ama yaşadığınız yer ufak bir yerse bulaşmayın derim.
    Bu arada ‘72-74 çok yok ülkemizde ama bolca ‘75-76 biraz da 3 stoplu denilen ‘77 model var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 6 Kasım 2020; 21:8:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wanpo

Chevrolet supernova klasiklerin tofasidir.

Nova klasik falan değildir. Arkadaşın parası yok, ucuz yollu bişeyler peşinde heralde. Ucuz yollu birşey arıyorsan samara falan al, girme böyle yollara.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Nova klasiktir hocam. Renault 12 TL nasıl klasikse Nova da öyledir. Neden böyle düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emredgn808

Sağolun cevaplarınız için. Para konusunu bir şekilde hallederim . Trafik çok olmaz zaten buralarda. Yağmur,kar gibi hava şartlarında sıkıntı olur mu ? Benim için önerebileceğiniz başka modeller var mı ? Avrupalılar daha uygunmuş günlük kullanım için ama Amerikanlarda ayrı bir his var

Küçük yerde niye yorsun, bunlar basit araçlar, yağına, suyuna bak, hiç masrafsız senelerce gider. Sadece 120 km den fazla hızlarda ani manevraya gelmez, savrulursunuz ama ağır olduğu için kaldırıma yan vurmazsanız takla da atmaz! Araziye de vurabilirsiniz, altı yüksek olduğu için her yerden geçer, derelerde sorun olmaz, trim sesi olmaz, duymazsınız çünkü motor sesi zaten içerde oluyor, geniş ve ferah her yere gider.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Profes124

Amacınız klasik araç deneyimi yaşamak mı hocam? Eğer yedekte bir aradınız varsa Fiat 126 önerebilirim. Küçük ve şirindir. Bakımı yapıldığı ve onun istediği gibi sürmeyi becerebilirseniz kolay kolay yolda bırakmaz. Fiat 124 düşünebilirsiniz. Bakımı, parçası, yakıtı ucuzdur. İtalyan üretimi olanlarda deri koltuk gibi güzel yanları vardır. Mercedes w124-140 gibi modelleri inceleyebilirsiniz. S320-400-600'e kadar farklı modelleri mevcut. Ancak elektroniği boldur. Ustası motoruna göre değişir.

Kısacası her fiyata uygun araçlar var. Bence tam olarak ne beklediğinizi öğrenebilirsek daha yardımcı olabiliriz.

insaf birader v8 motorlu arabaya alternatif olarak yellensen lastiklerini şişirebileceğin 126 bis mi veriyorsun?

• texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Ben de amacını sordum zaten. Yazımın tamamını okursanız V12 600 Sel de önerdiğimi görürsünüz. Amaç klasik havası almak ise 126 da bunu verebilecek keyifli bir otomobil. Boxter 2 elbette V8 kadar performans vermeyecek ancak nostalji havasını fazlasıyla yaşatacak. Kaldı ki amaç klasik araç havası almak değil de performans ise o paralara mis gibi spor araçlar da var.

Kısaca 126 bana zevkli geldiği için ve bakımı uygun olduğu için önerdim. Sonuçta yürütemeyeceksen W16 motor da alsan bir anlamı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Profes124

Ben de amacını sordum zaten. Yazımın tamamını okursanız V12 600 Sel de önerdiğimi görürsünüz. Amaç klasik havası almak ise 126 da bunu verebilecek keyifli bir otomobil. Boxter 2 elbette V8 kadar performans vermeyecek ancak nostalji havasını fazlasıyla yaşatacak. Kaldı ki amaç klasik araç havası almak değil de performans ise o paralara mis gibi spor araçlar da var.

Kısaca 126 bana zevkli geldiği için ve bakımı uygun olduğu için önerdim. Sonuçta yürütemeyeceksen W16 motor da alsan bir anlamı yok.

yazının tamamını okudum ama özellikle chevy nova diye başlayan birisinin aklında klasik kullanma da olsa 126 bis olmaz diye düşünüyorum.

• guzel bir ford taunus biraz daha gercekci bir hedef olurdu bence. Nova bayagi sorun cikarir.

• Elinden tamir bakım işi geliyorsa yürütebilirsin ancak. Aksi halde girme sanayide sırtlanlara yem olursun.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.