Şimdi Ara

chevrolet cruze lpg montaji sonrası subap erimesi olayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ustatlar bildiğiniz gibi cruze larda lpg takıldıktan sonra bi ,30-40 bin km sonra araçta bulunan magnezyum subaplar eriyip gidiyor kronik problem bu problem yüzünden aracima lpg taktirmak istemiyorum bunun cozumu veya önerileri olan ustalar varmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İtalyan aeb ecu suna sahip

Atiker akl wentgas lovato zavvoli Romano landirenzo vs vs. Markalarda belirli bir motor yükü üstünde (yani gaza çok bastiginizda) tamamen benzine gececek, ayağınızı pedaldan çekince otomatik lpg ye geri dönecek şekilde ayar yapılırsa, hatalı yakıt ayarı nedeniyle subaplarin form bozulması (erime değil) sorunu engellenebilir.

Montaj yapan firmalarda afr (hava yakıt karışım oranı gostergesi) cihazı olsa ve bununla ayar yapsalar buna da ihtiyaç yok ama malesef işini bana gore layıkıyla yapan montaj firması yok.

• bildiğim kadarıyla cruze lara prins marka takılıyor ama maliyeti çok yüksek duyduğuma göre
  • Cruze lara lpg uyumsuzluğu sorunu yok her marka takılıyor sorun lpg takıldıktan sonra araçtaki magnezyum subaplar eriyor ve bunları çelik subaylarla değiştirmek gerekiyor ve oda maliyetli bayağı onun için ben kararsizim

• Biqb0ss B kullanıcısına yanıt
    Lpg uyumsuz motor yok.

Lpg yakıtı belirli bir oran ile benzine denk bir yakıt.

Sorun hatalı uygulamalar sonucu oluşan fakir karışım yüksek motor içi sıcaklığa sebep olur.

Bazı motorlar yüksek sıcaklığa daha az tolere edebiliyor.

Bu yüzden tam gaz durumunda benzine gecis yapacak sistemi öneriyorum, ayar yapmayı beceremeyen montajcinin eksiği benzin kullanarak gidebiliyor.

Çoğunlukla gaz pedalına yarım basarak sureceksiniz. Bu durumda aracın kendi oksijen sensoru sapmayı düzeltecek şekilde yakıtı ayarlayacak.

Ama tam gaz da ayarlama yok. Gaz kelebeği acı sensoru gaza tam bastiginizda oksijen sensorunu devredışı bırakır. Yakıt düzgün ayarlanmadiginda da motor zarar görmeye başlar.

Bu riski ortadan kaldırmak için, gaza tam basıldığında benzine otomatik geçiş yaptırmak kesin çözüm.

Subap degisimine 1500-2000 tl harcamak yerine biraz benzin yakarsiniz.

• Dediginiz kağıt üzerinde mantıklı bu şekil montaj yapacak ve işçilik emeği vericek usta lazim

• Lpg kablosunu alırsanız ben yardımcı olurum ayar konusunda.

İstanbul Avrupa yakasında servis onerebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toyota lpg problemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • https://youtu.be/EiJUOJF3cvQ
    Chevrolet Cruze Atiker Gold LPG desıngby Yusuf koparan izmir 05355595572

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YUSUFPRİNSİZMİR

https://youtu.be/EiJUOJF3cvQ
    Chevrolet Cruze Atiker Gold LPG desıngby Yusuf koparan izmir 05355595572

Eline sağlık güzel işçilik olmuş lakin o araçta yazılım var bence lpg takılmadan pecochip yazılımı atılmış tahminimce bu atiker gold fiyatı nedir aslında asıl sorun lpg değil aracin lpg takıldıktan 30-40 km sonra magnezyum subaplar erimesi ve onların çelikle değişimi masrafı da yüksek onun için lpg den korkuyorum

• sübaplarda deformasyon kullanıma bağlı olarak değişir 30-40000km yerine 70-80000km de değiştiren de var,masraf 1500tl civarı (+ - )
  • okii_06 lpg kullanıcısına yanıt
    Nesi yenilendi ve bu subap sorununu nasıl engelledi?

• quote:

Orijinalden alıntı: okii_06 lpg

2013 yılından sonra yapılan cruze montajlarımızda eski dönem gibi fazla geri dönüş kalmamıştr.yenilenen landirenzo kitlerimizle eski dönemdekiler gibi kısa zamanda bu sorunları yaşamamaktayız.cruze arçalrımız daha uzun yıllar sorunsuz kullanılmaktadır.
    iyi günler keyifli sürüşler dileriz.

TEKNIK DESTEK VE BILGI ALMAK ISTERsenIZ BIZIMLE IRTIBATA GEÇEBILIRSINIZ

OPAN PLAZA lpg:

TEL:0312 291 7777

Ne gibi bir fark var yeni kitlerde?
  • okii_06 lpg kullanıcısına yanıt
    Evet hocam ne gibi yenilik oldu köylerde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.