Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (413. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.221
Cevap
90
Favori
1.055.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • checheua C kullanıcısına yanıt
    Bence siz arabayı lastiğe göre ayarlamaktan ziyade, araca uygun lastik taksanız daha uygun olacaktır.

    Bahsettiğiniz km şaşması sorunundan ziyade, aracın yol tutuşundan, stabilitesi ve direksiyon hakimiyetine kadar pek çok sorun yaşayabilirsiniz. Belki de yaşıyorsunuz bile ancak fark etmiyor da olabilirsiniz.

    Ayrıca farklı ölçüde lastik, aracın yürüyen aksamına da zaman içerisinde zarar verebilir.

    Araç tasarlanıp üretilirken, bunu üreten mühendisler, araca en uygun lastik boyutunu hesaplayıp ona göre üretirler. Bazı araçlarda baz ve dolu modellerde jant ve lastik ebatı farklı olabilir ancak, hangi ebatta jant ve lastikleri kullanabileceğiniz zaten araç kitapçığında belirtilmiştir. En sağlıklısı bunun dışına çıkmamaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 28 Şubat 2017; 15:52:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: checheua

    Madem konumuz lastikler, ben de bir durumu paylaşmak isterim.
    Geçen sene Ankara-Alanya arası seyahatimiz oldu. İki araba gittik. Diğer arabayı enişte kullanıyordu. Kendisi aynı yolu daha önce gittiğinden mesafenin 533 km olduğunu söyledi. Neyse, Alanyaya vardık, benim araba 516 km, eniştenin araba 533 km gösteriyordu. Jantlarım orijinalinden büyük diye düşündüm. Nitekim, hız göstergesinin 85 olduğu anlarda, yollardaki hızımızı gösteren levhalarda 88 veya 89 görünüyordu.
    CuCuK arkadaşın, 21.02.2017 tarihli mesajını okuyunca bende ışık yandı. Arabanın orijinal lastik ebadı 235/55/18 sanırım. Bendeki lastikler 235/60/18. Daha konforlu olsun diye geniş yanaklı lastik takmıştım. İlkokul geometri bilgimizle hesaplayınca benim lastiklerin çevresinin orijinal lastiklere göre %3.6 daha uzun olduğunu farkettim. Yani benim araba 100 km yol gittiğini gösterdiğinde, gerçekte 103,6 km yol yapmış oluyorum. Aynı şekilde gösterge 100 km hızla gittiğimi gösterdiğinde aslında 103,6 km hızla gidiyor oluyorum.
    Bir arkadaşım, bazı arabalarda bu verilerin ayarlanabildiğini, lastik ebatlarının arabanın beynine girilip doğru hız ve km bilgilerine ulaşılabildiğini söylemişti. Captivalarda böyle bir durum var mı? Bilgisi olan var mı?
    Kazasız sürüşler dilerim.

    https://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25

    Hocam burdaki linkten aradaki yüzdelik farka bakabilirsiniz.

    %3'ün üstüne çıkılmasını önermiyorlar.Gerçi çok da yakın ölçüler ama bana sorarsanız orjinalden şaşmamak gerek. Lastik başka şeye benzemez.

    Dediğiniz durum hakkında ne yazık ki bilgim yok.




  • Bende geniş yanak sevenlerdenim ve 235/60/18 kullanıyorum...aynı kasa üzerinde aracın donanımına göre farklı ölçüler olabiliyor...baz model 16 iken dolusı 18 çıkabiliyor...ufak tefek farklar sorun olmaz 55 yada 60 yanak birşeyi değiştirmez yürüyende,ama konforda ve görüntüde artısı olur...60 yanak daha yüksek ve dolu durur arabada...
  • Klişe bir soru olmamasını umarak soruyorum... 2012 model olup (2012 çıkış değil) makyajsız kasaların tamamı 4x4'dür değil mi?
  • Merhaba,
    2012 model olup (2012 trafik çıkışlı değil), makyajsız kasa olanlar da 4x4'dür değil mi?
  • Ard arda cevap almadan yeni sorular soruyorum...https://www.youtube.com/watch?v=TFHC_Tt0v5M adresindeki videoyu izliyorum.
    Yeni bir video. Bu videodakiler doğru mu? Arabayı bitirdiler.
    Direksiyon konusunda bayağı bir eleştiriyorlar. İçeri aldığı ses..frenlerin yetersiz olduğu...
    Ben kısa süreli bir test yaptım, yüksek hızlara çıkmadım, direksiyon bayağı bir yumuşaktı.
    Araç sahibi yüksek hızlarda direksiyonun sertleştiğini söyledi. Bu video ise tam tersini söylüyor.
    200-210larda bile direksiyonun aynı hissizlikte olduğundan bahsediyor.
    Aracı almayı planlayan bir kişi olarak sizlerin bu videodaki eleştirilere cevaplarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobilalfa -- 1 Mart 2017; 15:43:3 >




  • Eski kasaların tamamı(2012 dahil) 4x4
    Direksiyon gereğinden fazla yumuşak ama yüksek hızlarda o yumuşaklık normale dönüyor bence. En azından ben öyle hissediyorum
  • mobilalfa M kullanıcısına yanıt
    Videoyu gülerek izledim kendi adıma konuşucam tamamen tarafsız. 2011 model sahibiyim konuya direksiyondan başlayalım direksiyon gerçekten çok hafif kime göre neye göre ben memnunum ve uzun yol olsun şehir içi olsun hiç sıkıntı yaşamadım. Trim sesi var bu araçta doğrudur onada kulak alışıyor zamanla. Motor sesi katılıyorum biraz gürültülü alıştı kulak onada. Gelelim yol tutuşuna buna kesinlikle katılmıyorum sizin -5 te atamadığınız makası ben 20 cm karda atıyorum burda daha çok şükür savrulma yaşamadım. Malzeme kalitesi bu fiyattaki araç için iyi de değil kötüde. Adam zaten kendi ağzıyla düşüyor " bu fiyata böyle araç yok" diye lakin fiyatı galerici ağzıyla veriyor o aracı ağır hasar kaydı yok ise kimse 55 bin tl ye vermez o km deki aracını test yapıyor güya ama objektiflikten uzak insanları yanlış bilgilendiriyorlar zamanında aracımı almadan önce bende izledim bu test videolarını ama kendim kullandıktan sonra fikrim tamamen değişti bu fiyata bu türkiye şartlarındaki bu araç fiyat performans ödülünü tek başına alır tartışmasız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arnold08 kullanıcısına yanıt
    ekstra olarak ucuzluğunun neyden kaynaklandığınıda belirtmiyor. chevrole tr'den çekilmeseydi o fiyatı rüyalarında görürlerdi.

    yakıt tüketimide fazla demişler bana göre o ağırlığa göre normal. 2012 şartlarında ne kadar olurdu bilmem ama üst nesil motor ve vites teknolojisyle kullanım daha da aşağı çekilebilirdi ama bana göre o yakıt kullanımı göze batmıyor sonuçta SUV kullanıyoruz.

    dislike bastım geçtim videoya :)

    video başında da atar yapmışlar bir kişinin yorumuna işte araçları günlük alamıyoruz saatlik alıyoruz o yüzden şehir trafiğinin dışında test edemiyoruz falan filan. Kardeşim alan nasıl alıyor şehir içinde sıkışık trafikte veya bozuk arayollarda yaptığın test ne kadar güzel olabilir ki ? araba test konusunda Carviser ve otopark youtube kanallarını tek geçerim. Araç testi yapacaksan bunlar gibi en iyi şekilde yapmaya çalışacaksın ;)
  • O videoyu ben de izlemiştim. Kol dayamanın hareketsiz olduğunu söylüyor dikkat ederseniz. Mandalı çekince ileri-geri hareket ettiğini kavrayamamış.

    Abi herhalde son model Range Rover falan kullanıyor da, trim sesinden rahatsız olmuş :) Deri kalitesi de kötüymüş.. Kırk kere söyledik şu chevrolet' e koltuklar ceylan derisi olsun dedik, dinletemedik :) (Bence bu heriflere yar*ak derisinden koltuk lazım ancak ona oturunca rahat ederler :))

    Tüketim olarak da fabrika verisi 10 lt, istanbul şehiriçinde 13-14 litre diyorlar. O kadar çok yakıyorsa ya araç bakımsızdır, ya da gazlayarak bu kadar tüketmişlerdir. Ben istanbul' da şehiriçinde sakin/normal sürüşte 10 lt üzerine çıkmadım Captiva' yla. Renault' un 1.5 dci 90 beygir manuel vites araçları bile 6-7 litre yakarken, 2.0 litre, otomatik vites, 150 beygir ve 2 tonluk büyük bir aile suvunun 10 litre yakması neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum. Herkes ihtiyaçları ve bütçesi doğrultusunda araba tercih eder.. Mesela adam gidiyor 800 bin liraya sıfır porsche cayenne dizel?!? alıyor. Neden dizel alıyor acaba ekomomik olsun diye mi? (Bu sorunun cevabını ben de bulabilmiş değilim)

    Captivanın direksiyonunu da yumuşak diye beğenmemişler. Neticede spor bir araba olmadığından dolayı bence direksiyonun böyle yumuşak ve rahat olması daha iyi. Bu arabayla makas atılmaz diyor dangalak.. 210 km hız yaptım diyor, bir de utanmadan söylüyor.. Sanki bunlar çok doğru ve herkesin yaptığı normal şeylermiş gibi bahsediyor. Eline kamerayı alıp video çeken böyle şehir magandalarına neden itibar edilmemesi gerektiği buradan anlaşılıyor zaten...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 2 Mart 2017; 2:13:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    @ceyarr ve diğer arkadaşların değerli yorumları için teşekkürler.
    Forumu üye olduğumdan beri dikkatle takip ediyorum.
    Aracımı aldıktan sonra da müdavimi olacağımdan eminim.
  •  Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -

    Chevrolet'in yeniden TR'ye dönmesi ile ilgili haber var mı?
  • mobilalfa M kullanıcısına yanıt
    Gm, Opel markasının önünü kesiyor diye chevroleti avrupadan çıkardı. Şimdi Opeli Peugeota satıyor. Tekrar chevrolet olarak gelebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 gün önce 2013 model captiva ltz paket 58bin kmde kazası vurugu kırıgı olmayan aracımı satın aldım. alıcı almaya niyetli arkadaşa hitaben; öncelikle arabayı neyle karşılaştırdığınız çok önemli. bu araba tam bir suv. yani binek araba değil. fazla yakanlara sormak lazım. 1.4 yada 1.6 dizel motorlu araçlarla karşılaştırıyosanız bu aracı almayacaksınız. Gidip 1.6 citroen c4 otomatik alın.
    (bir önceki aracım :)çok az yakar.) Arabanın fiyatına göre dış görüntüsü şanzumanı vites geçişleri güzel. fakat iç yapısı aslında sınıfının gerisinde kalmakla beraber tatmin edici. bunun daha konforlusu rangerover oluyor zaten. nissan qq veya renault cadjar araçlarla karşılaştırabilirsiniz. yakıt konusunda evet onlar daha iyi olabilir. fakat biraz yükseltilmiş binek bir araca binmiş oluyorsunuz onlarla. genel olarak keyifli bir sürüş kocaman bir araba ortalamanın az üstü bir kalite. puan vermek gerekirse 10/7 olabilir. tavsiye ederim. (yakıtı kafaya takılacak kadar astronomik değil bu arada)




  • funky_c F kullanıcısına yanıt
    aracınız hayırlı olsun aramıza hoşgeldiniz.araç hakkında bahsettiğiniz konuları çok defa konuştuk forumda derinlemesine inmediği sürece araç alacak olanlar vede düşününler anlayamıyorlar aracın türkiye şartlarında ki avantajını.bende bir kullanıcı olarak baya derinlemesine yaptım captiva hakkındaki araştırmalarımı ve neticesinde almaya karar verdim pişman olduğum bir gün bile olmadı çok şükür :))
  • funky_c F kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız iyi günlerde binmeyi nasip etsin. Foruma da hoşgeldiniz bu arada. En güzel captivayı almışsınız. Bir de düşük km ve kazasız olması, ekstra bir durum çıkmazsa, uzun bir süre sorunsuz binebileceğiniz anlamına gelir.

    Şimdilik ülkemiz vergi koşullarında, temmuz 2018 bandrolü ödenene kadar ben düşünmüyorum ama 4x4 ten feragat edebilirsem, 2018 yarısından sonra ben de bir 2013 ltz alabilirim. Bu arada kaça aldınız acaba aracı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınız hayırlı olsun. Ben de aracımı almadan bu forumu en az 4 kere baştan aşağı okudum her sayfasını olumlu olumsuz herşeyi karşılaştırdım. 2012 eski kasa high sahibiyim be gayet memnunum. Aldığımda 80.000 deydi. Şimdi 106.000 de. Kullanımı gerçekten keyifli. Bu arada o videonun bir sonrasında ilgili kişi kendi aracını test etmiş. Honda crv 1.6 dizel. Fabrika verisi 6 şehir içi diyor ancak göstereyim size tüketimi diyor ve yol bilgisayarında yazan rakama zoomluyor. 11,6 lt. Ben şehir içinde hiç 9 dan aşağısını görmedim diyor. 1700 kiloymuş o araçta. Videoda öyle söylemiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafalık ekranlarını gören herkes önde neden ekran yok diyordu,yerini oek sevmediğim için ve gerek olmayacağını düşünerek almamıştım,fakat forumdan bir arkadaşın satılık ilanını görünce,ve evde duran bass anfi vs sistemini bağlamak içinde anfi çıkışlı bir ünitenin şart olması sebebiyle,ekranı arkadaştan aldım,cyclone marka bir cihaz kısmetse bugün elime geçerse,ses sitemi montajınıda yapacağım yavaş yavaş...

    Şu şekilde bagajı işgal etmeden orijinal bir montaj düşünüyorum;

     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -


     Chevrolet Captiva - tüm başlıklar -




  • reymor01 R kullanıcısına yanıt
    sayın reymor daha önceki tecrübelerime dayanarak söylüyorum baslar o şekilde montajı görsel açıdan çok güzel yalnız çamurluk ile döşeme arasına çok iyibir yalıtım yapılması lazım yoksa zaman içinde aşırı derecede trim sesleri gelecektir.
  • Evet o konu önemli tabiki,ben kenarda duran tüm plasktik parrçaları söküp çıkarmayı düşünüyorum,arkadakı lastiğin üstüne gelen kutu gibi yeride söküp onuda kabine dahil etmeyi düşünüyorum...yada yine bu şekilde yapıp bunlara 6x9 hoplar monte edip,ayrıca bide kabinli bass koyayım diyorum,kabloso sök tak şeklinde seyyar birşey...
  • 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.