Şimdi Ara

Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (414. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.222
Cevap
90
Favori
1.055.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • reymor01 R kullanıcısına yanıt
    Hocam önceden haberim olsa, ben android cihaz alınca, aracın üzerindeki necvox marka multimedyayı 250 veya 270 gibi bir rakama bedavaya yakın vermiştim, size verirdim en azından yabancıya gitmezdi



    Bas ile ilgili resmi netten mi buldunuz acaba? Görünüş gerçekten çok iyi ama akustiği nasıl olur acaba.. Bir de bahsedildiği gibi trim sesine yol açma sıkıntısını da gözardı etmemek lazım.



    Bir de farklı bir çözüm var. Koltuk altına veya bagajda yer kaplamayacak şekilde koyulan aktif, yani kendiliğinden amfili, uzaktan kumandalı sublar var. Pioneer veya Alpine markalarında var sanırım. Fiyatı çok uygun değil ama hiçbir ek işleme ve amfiye gerek kalmaması sayesinde fena da değil gibi. Ben 2010 yılında kullandığım Alfa Romeo 156 aracımın arka koltuk kol dayamasının arkasındaki bagaja açılan kısma, tam oranın ölçüsünde, pioneerin bu bahsettiğim aktif sublarından taktırmıştım süper olmuştu. Torpidonun görünmeyen bir kısmından da kablolu kumandası çıkıyordu. Kumanda üzerinde + veya - olarak sub farklı bağlantıyla çalıştırılabiliyor, bass level ve crossover özellikleri ayarlanabiliyordu. Tabi 30 40 cmlik amfi destekli büyük bir hoparlör gibi olmasa da, gerçekten tatmin ediyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yorumları görünce videoyu bende izledim. Doğruyu konuşmak gerekirse yapılan eleştirilerin hepsi yanlış değil ancak biraz abartılı olmuş denilebilir. Bilen bilir ben 2012 yılından beri makyajlı kasa kullanıyorum. Eski kasayıda birkaç kez kullanma şansım oldu. Aracın yakıtı hakkında söylenilenler bence tamamen yanlış. Makyajlı ve makyajsız olsun bu araç 2 ton ağırlığında otomatik bir suv. Bu aracın yakıtını gidip Qashqai ya da Kadjar gibi araçlarla karşılaştırıp çok demek saçmalık. Direksiyon konusuna gelirsek maalesef ben söylenene katılıyorum. Makyajsız kasanın direksiyonu çok yumuşak. Şehir içinde büyük rahatlık ama yüksek hızlarda söylenildiği gibi tedirgin ediyor. Makyajlı kasanın direksiyonu daha çok güven veriyor. Ancak onunda dezavantajı şehir içinde manevralarda özellikle bayan sürücüler için biraz sert kalması. Bir diğer husus konfor ve yol tutuş. İki aracıda kullananlar fark etmiştir. Özünde bir tampon bir far gibi gözüküyor fark ama makyajlı ve makyajsız kasanın arasında çok fark var. Makyajsız kasanın süspansiyonları çok çok konforlu, çok keskin olmadığı sürece hemen hiç bir çukur rahatsızlık vermiyor. Ancak gel gelelim yol tutuşu bana göre zayıf denemez belki ama yumuşak süspansiyondan dolayı yatma eğilimi biraz daha fazla ve videodada belirtildiği gibi araçla bir iki hareket yapmak isterseniz bu durum biraz tedirgin edebiliyor. Makyajlı kasaysa aksine sert süspansiyonu sahip. Yol tutuş olarak çok daha başarılı, cidden virajlarda bazı C segment hb araçlara taş çıkaracak cinsten güven veriyor ama gel gelelim şehir içinde lambur lumbur gidiyoruz maalesef. Çukurların birçoğunu hissettiriyor ve süspansiyonlar çok çabuk çalışma aralığını bitiriyor. İki araç bana göre karakter olarak çok farklı. Performans konusunda bile arada sadece 13 beygir fark var ama şanzımandan mıdır veya motorun biraz daha yeni olmasından mıdır bilemiyorum ama aradaki hissedilen fark çok daha fazla. Ben bu durumu aradaki yıl farkına bağlıyorum. Sonuçta iki motor arasında 6 yıl var. Bunlar benim şahsi görüşümdür. Yanlış bulduğunuz veya farklı düşündüğünüz bir yer varsa bilmek isterim. Özellikle her iki aracıda kullanmış olanların görüşlerini daha çok merak ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşlar şu lambalar nedir. Birisi yağ değişim kendimiz söndürebiliyoruz sanırım. Diğeri ise park mesafe sensörlerinden kaynaklı sanırım zaten sensörler çalışmıyor. Geri görüş kamerasına bağlı heralde birisi öyle demişti. Bilen varsa bilgilerini rica edicem.

    Ayrıca opelin satılıp TR pazarına tekrar girmesini heyecan ile bekliyoruz




  • opel satılırsa chevrolet döner mi bilinmez.sıfırdan bayi ağı kurulması

    gerekir sanırım.gücüm yeterse 0 bir captivaya hayır demem


    ALMIŞ
    https://forum.donanimhaber.com/sonunda-psa-opeli-aldi--124455392



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 4 Mart 2017; 11:29:58 >
  • Hocam aynı soruyu chevrolet forumunda da sormuştunuz, cevaplamıştım ama bakmadınız sanırım ki, tekrar soruyorsunuz



    Yağ şeklinde olan yağ değişim uyarısı. Aracın yağı değiştiği zaman servislerde beyni sıfırlıyorlar. Ya da kendiniz sıfırlayabiliyorsunuz. Bunun için, aracın kontağını açacaksınız ama çalıştırmayacaksınız. Kontak açık halde, 5 saniye içerisinde 3 kere gaza sonuna kadar basıp bırakacaksınız. Bu şekilde silinecektir.



    Evet diğeri de park sensörü hatası. Sensörlerinizden biri ya da birkaçı arızalanmış olabilir. Ya da kablo bağlantılarında oksitlenme vs. olmuş olabilir. Tamponun sökülüp bakılması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CuCuK kullanıcısına yanıt
    Asıl sorun Peugeot, Opeli alırım ama chevrolet ile avrupaya girmeyeceksin diye alım sözleşmesine madde koyarsa.....

    Bayi ağı kurmak bir haftalık iş eski chevy bayileri hemen bu işe girer. Türkiyede kafadan Aveo dizel modelini easytronic şanzımanla her zaman satarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydayd -- 4 Mart 2017; 22:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son haber Gm'nin chevroleti avrupadan çekmesinin nedeni olan Opel, Peugeota satıldı. Resmi açıklama pazartesi. Artık chevrolet avrupaya her an dönebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olumsuz konuşan adam olmak istemem ancak pek de fazla umutlanmayın derim. Ben şahsen chevroletin geri döneceğini düşünmüyorum. Elimizdekilerle idare edeceğiz artık. Şu an için eğer temiz, düzgün bir captivamız varsa, ona iyi bakıp, mümkün olduğunca uzun bir süre kullanmaya çalışmalıyız. Nihayetinde en geç 8-10 sene sonra arabaların hepsi dökülecek.. ondan sonra artık Allah bizlere ömür verirse bakacağız artık ne yapacağız..

    Bu arada, chevroletin çekilmesinin sebebinin opel olduğuna ben katılmıyorum. Hatta Gm böyle bir açıklama yapmış olsa dahi doğruluğuna inanmıyorum. Piyasada aynı firmaya ait olan pek çok farklı marka araba var ve hepsi de çatır çatır satıyor. Chevrolet de bu pazarda opel ile birlikte çok sattı. Opel neden önünü kessin ki? O zaman vw de seatı çeksin pazardan. Hem şu anda chevrolet yalnızca avrupadan çekildi. Halen satılmaya devam ettiği yerlerde opel yok mu? Yalnızca burada mı kesiyordu önünü?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 5 Mart 2017; 23:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haftasonu ekranın montajını yaptık ama arka kabin için iyi bir usta bulmam gerekecek,biriki yerle görüştüm pek kafama yatmadı...Şimdilik sadece ekranı kullanıyorum ses sistemi yok : )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reymor01 -- 6 Mart 2017; 16:33:32 >
  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkür ederim ilginiz için. Yağ ışığını halledebiliyolar da park sensörü için birisi geri görüş kamerasına bağlıyolar o yüzden yanıyo demişti anlamadım olayı pek. İlgisi olabilir mi acaba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.. Allah kimseye kaza bela vermesin daha iyisi sizlerin olsun. 88bin tl ye geldi. hocam. fkat 2 gün önce partikül lambası yandı. ustama gittim 400 liraya temizledi.. dakka bir gol bir. :) hayırlsı bakalım.
  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    bendeki captiva üzerinde necvox var. acaba android olan nasıl kullanışlımı bunun kullanımı pek başarılı değil. sesde çok başarısız zaten.
  • Hocam hiçbir alakası yok bence. Captivaların çoğunda multimedya ve bununla birlikte geri görüş kamerası da var. Zaten yaşadığınız sorun sensör hatası. Geri görüş kamerası sensöre falan bağlı değil zaten onun bağlanacak yeri ayrı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funky_c F kullanıcısına yanıt
    Partikül sorunu için motul 8100 xclean motor yağı kullanın. Eski kasalarda 5w40 kullanıyoruz. Yeni kasalarda 5w30 diye duymuştum ama kulaktan dolma tabi. Siz araç kitapçığınızdan yağın vizkozitesini öğrenin. Bahsettiğim yağın hem 5w30, hem de 5w40 olanı var. Aracın partikül filtresini kendi kendine temizleyebilmesindeki en önemli faktör motor yağıdır. Bunu unutmayın. Hatta önceki sahibinin yaptırdığı bakıma güvenmeyin, direk gidin yağı, yağ, mazot ve hava-polen filtrelerini değiştirin. Tüm bunları yaptıktan sonra aracınızı arasıra uzun yolda kullanın(şehiriçinde çevreyolunda 15-20km boyunca sabit 3 bin devir ve üzeri de olur) eğer partikül filtrenizde bir sorun yoksa, bunları yaptıktan sonra, dpf ışığını büyük ihtimalle birdaha görmeyeceksiniz.


    Ben de aracımı ilk aldığımda üzerinde windows işletim sistemli, araç alındığında serviste takılmış necvox marka multimedya vardı. Ama hiç beğenmediğim için, hemen ertesi gün gidip android 5.1 işletim sistemli son model bir cihaz aldım, memnunum. Ama beklentiniz çok yüksek olmasın. Eğer üst düzey bir android telefon kullanıyorsanız, androidli multimedya cihazının performansını muhtemelen beğenmeyeceksiniz. Bu aletlerin en büyük güzelliği, aracınıza özel olarak üretilmesi ve hiçbir uyum sorunu olmamasıdır. Fakat markası ne olursa olsun, hepsi uzakdoğudan gelen oem cihazlardır. Yani bendekinin markası navimex ama bahsettiğim gibi cihazlarda genellikle oem parçalar kullanıldığından birbirlerinden pek bir farkı yok. 4 çekirdekli işlemci ve 1gb ram ayrıca 16gb da hafızası olan cihazlar bunlar ve çok hızlı, seri çalışmıyorlar. Tabi amoled ekran falan da yok öyle çok iyi bir görüntü kalitesi veya touch performansı da beklemeyin. Araba medyasından telefonlardaki performansı beklemek çok da doğru olmaz zaten. Neticede yolda giderken oyun oynamayacaksınız. En fazla youtube, navigasyon radyo, bluetooth vs. için kullanacağınız için iş görür. Ama alacaksanız mutlaka android 5.1 işletim sistemli olandan alın. Piyasada bir de 4.4 android olanlar var ve sonradan sürüm yükseltemiyorsunuz. 5.1 olanlar daha özellikli ve daha sorunsuz.

    Ses kalitesi ise çok fark etmez ama bu androidli olanların equalizer ayarında loud diye bir seçenek var, onu açınca ses gerçekten çok dolgunlaşıyor. Necvoxta yoktu sanırım. Yani androidli cihazdan, aynı zamanda daha yeni teknolojili bir cihaz olmasından da mütevellit, bir tık daha iyi bir ses alabilirsiniz. Bence captivanın orj hoparlör sistemi, eğer beklentileriniz yüksek değilse, yeterli ve temiz çalıyor. öyle gümbür gümbür çalsın istiyorsanız bass amfisi+sub ekleyebilir veya komple profesyonel bir sistem yapabilirsiniz. Ama kaliteli iyi bir sistem de şu an en az 8-10 bin lira tutar. Yani yapabilecekleriniz bütçenizle sınırlı. Ama ne yaparsanız yapın, arabanın orj hoparlörlerini söküp yerine jbl falan gibi marka hoparlörler takmaya kalkmayın, pişman olur, söküp orjinalleri geri takarsınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 8 Mart 2017; 19:51:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Captiva için satılık multimedia sistemi olan varmı ? Tercihen geri görüş kamerasıyla beraber
  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    dpf ışığı yandıktan sonra 50 km kadar 35bin devirde 3. viteste gittim. bir süre sonra söndü. epeyde mazot yaktı... fakat ustam bunun geçici olduğunu ve bir süre sonra tekrar yapacağını temizlemekte fayda olduğunu söyledi. neyse sonuç itibari ile özel temizleme maddeleri ile temizlemiş.aracı bırakmıştım. hatta oksijen sensörü diye bir parça var bu dpf üzerinde araçta arıza lambası yanmamasına karşın bilgisayara bağlanınca arıza verdi. temizlik sonrası bu arızada gitti. parça biraz pahalı 600 tl civarı Allahtan ondan yırttık :) castrol marka yağ koymuş. yağ filtresi vs değişiminide yapmış. yanlız bu bahsettiğiniz yağ markasını hiç duymamıştım. bir sonraki değişimde bunu deneyelim o zaman.
    ses konusunda da profesyonel sistemlere ihtiyacım yok. fakat biraz daha tatmin edici ses olabilirdi diye düşünüyorum daha önceki araçlarımda hiç böyle bir isteğim olmamıştı zira. neyse yapabilecek bişey yok sanırım. kazasız sürüşler dilerim.




  • funky_c F kullanıcısına yanıt
    İşte dayıyorlar castrolü veya gm nin çamur yağını, ondan sonra dpf tıkandığında rejenerasyon işlemiyle temizlenmesi gerekiyor. Şimdi dpf niz temizlenmiş durumda. Normalde aracınız motor yağının marifetiyle dpf yi kendi kendine temizler. Ama iyi ve uygun yağ koymazsanız tam temizleyemez ve zamanla yine tıkanır ve yine rejenerasyon işlemi yaptırmak zorunda kalırsınız. Ayrıca dpf nin temiz olmaması yakıt tüketiminizi de olumsuz yönde etkiler. Motul'u duymadığınıza şaşırdım. Piyasada ismini sıkça duyduğunuz pek çok yağ markasından daha iyi premium ve bilinen bir markadır.



    Ses sistemi hakkında ise size katılıyorum. Benim önceki aracım Alfa Romeo Giulietta'nın ses sistemi gerçekten çok iyiydi ve Captiva' ya biner binmez direk olarak sizin gibi afalladım, ses çok kötü geldi. Fakat bunun sebebi aslında ses sisteminin kalitesiz olması değil de, arabanın içinin geniş olmasından dolayı akustik olarak böyle. Ses kalitesini küçük arabalardaki sistemlerle kıyaslamak yanlış olur. Android multimedyayı da takınca kalite bir tık fark etti ve bir süre sonra sese alıştım. Ki ben iyi müzik kulağı olan bir insanım. Evde hi-fi sistemde müzik dinliyorum ve benim için müzik sisteminin kalitesi, sesin berraklığı falan çok önemli. Eq ayarını güzel yapıp sesi de çok açmadığınız sürece bence captiva'nın ses sistemi çok kaliteli olmasa da, temiz ve güzel çalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyarr

    İşte dayıyorlar castrolü veya gm nin çamur yağını, ondan sonra dpf tıkandığında rejenerasyon işlemiyle temizlenmesi gerekiyor. Şimdi dpf niz temizlenmiş durumda. Normalde aracınız motor yağının marifetiyle dpf yi kendi kendine temizler. Ama iyi ve uygun yağ koymazsanız tam temizleyemez ve zamanla yine tıkanır ve yine rejenerasyon işlemi yaptırmak zorunda kalırsınız. Ayrıca dpf nin temiz olmaması yakıt tüketiminizi de olumsuz yönde etkiler. Motul'u duymadığınıza şaşırdım. Piyasada ismini sıkça duyduğunuz pek çok yağ markasından daha iyi premium ve bilinen bir markadır.



    Ses sistemi hakkında ise size katılıyorum. Benim önceki aracım Alfa Romeo Giulietta'nın ses sistemi gerçekten çok iyiydi ve Captiva' ya biner binmez direk olarak sizin gibi afalladım, ses çok kötü geldi. Fakat bunun sebebi aslında ses sisteminin kalitesiz olması değil de, arabanın içinin geniş olmasından dolayı akustik olarak böyle. Ses kalitesini küçük arabalardaki sistemlerle kıyaslamak yanlış olur. Android multimedyayı da takınca kalite bir tık fark etti ve bir süre sonra sese alıştım. Ki ben iyi müzik kulağı olan bir insanım. Evde hi-fi sistemde müzik dinliyorum ve benim için müzik sisteminin kalitesi, sesin berraklığı falan çok önemli. Eq ayarını güzel yapıp sesi de çok açmadığınız sürece bence captiva'nın ses sistemi çok kaliteli olmasa da, temiz ve güzel çalıyor.

    Hocam şimdi yakaladım sizi.

    GM'nin yağına çamur diyorsunuz, geçenlerde bana ve arkadaşlara öneriyordunuz. Dediğime geldiniz geç de olsa

    Bu arada motulu bilmemesi arkadaşın bence doğal. Genelde motorlarda sık adı duyulan motor yağı. Türkiye de reklamı da az, parası da yer yer daha yüksek diğer markalara göre.

    Ses sistemi olarakda, kuzen bir subwoofer+mid tiz+anfi takviyesi yaptı, çok hoşuma gitmişti. Çokda para harcamadı ama alınan ses gayet güzeldi. Bence bizim arabalarda yapılan sistem hakkını veriyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhoi -- 10 Mart 2017; 11:22:57 >




  • muhoi M kullanıcısına yanıt
    sayın muhoi sen ceyarrın dediğini bi hayli kafana takmışsın.gerek yok istiyen istediğini kullanır.bende gm nin yağında önceden 400 km de yanıyordu 2 kez dpf ışığı motul koyduktan sonra 900 km yaptım herhangibir işık yakmadı hatta sanki 1 tık yakıt azaldığını farkettim ceyarrın önerdiği bu yağ başka markda olsaydı onu alırdım motul birazda pahalı bir yağ sebebini bilmiyorum ama bu yağ bütün sertifikaları karşıladığı gibi partikül filtreli araçlar içindiye bir ibare var ha motul olmaz aynı özellikleri karşılayan başka marka varsa önerilerinize açığım sonuçta bilgi paylaşımı ben A derim siz B karar kullanıcılara kalmış.gerek yok kalp kırmaya çapımızda tadını çıkaralım :))
  • muhoi M kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışın var, ben hiçbir zaman Gm nin yağını önermedim. Şu şekilde bahsettim; Gm yağ firması değil ve bir yağ üreticisine private label, yani halk arasında bilinen ismiyle fason olarak yağ ürettiriyor. Tabi bu yağı kendi ürettirdiğinden, kendi araçları üzerinde test edilmiş ve kendi sertifikasını vermiş. Yani sertifikayı almış olması demek, en az minimum standartları karşılıyor olması demek. Minimum standartları karşılaması, bir diğer tabirle yalnızca araca uygun olması, kaliteli olduğunu göstermez. Çünkü hiçbir zaman fason üretimler, ticari sebeplerle, 1. sınıf kalitede olmaz. Gm bu yağı ürettirirken, öncelikle, ticari kaygılarla, bu yağdan max parayı kazanmak derdinde. Bu yüzden en düşük maliyetle min düzeyde gereksinimleri karşılar. Aslında ben bu yağı tavsiye etmedim de, sertifikasız bir yağ kullanmaktansa, en azından bu yağ kullanılabilir demiştim. Diğer forumlardan da araştırdığım kadarıyla, bu yağı kullananlar, çok kısa sürede özelliğini kaybettiğinden bahsetmişler. Bu noktada, kendi araştırmalarımla bulup, aracımda deneyimlerek, yaklaşık 6 bin kilometrelik İstanbul şehiriçi kullanımında hiç dpf hatası almadığım ve yakıt tüketimimin de hiç 10 lt üzerine çıkmaması sebebiyle Motul 8100xclean yağı önerdim. Çünkü, yalnızca yağ üreten, sektörde isim yapmış iyi bir firmanın, ticari kaygılardan ziyade marka prestijini de gözeterek, max performans ve kalite için üretmiş olduğu bir ürün, her zaman için fason üretilen bir üründen çok daha kalitelidir.

    Evet, siz Motul'u doğru tanıyorsunuz. İlk olarak motorsiklet yağı olarak üretilmeye başlanmış. Hatta büyük cc li racing motorların yarışlarında dünyaca ünlü kawasaki, honda, suzuki, yamaha gibi takımların yağ sponsorudur. Arabalardan çok daha yüksek devir ve ısılara çıkan motorsikletler için, uzak ara en kaliteli yağları üretmektedir. Daha sonra otomobil yağları üretmeye başlamış ve kalite olarak, pek çok bilinen markanın üstünde kalitede otomobil yağı üreterek bu sektörde de zirveye oynamaktadır.

















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 10 Mart 2017; 18:9:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 412413414415416
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.