Şimdi Ara

check-in personelinden tavsiyeler... (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
482
Cevap
21
Favori
134.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozel_uretim

    Örnek mp3 player ?
    Örnek playstation
    Örnek kamera fotograf makinesi vs.
    En basiti ben uçak kalkerken yada inerken yada havada düz irtifada video kameramı çalıştırıp görüntü alabilirmiyim.?
    Yada müzik dinleyebilirmiyim vs
    Genel sorum video amaçlı
    Pegasus ve Anadolu jet'te Mp3 player kullandım hostese sordum yasakmı diye sadece mp3 player kullanabilirsiniz dedi tabii farklı hostesler olunca herkese durumu anlatmak zorunda kaldım :D
  • yazan arkadasa tesekkürler, pegasus ile sunexpress gercekten herseyi para ile ekliyorlar ama thy den de daha uygun fiyat sunabiliyorlar, bugune kadar thy anadolojet pegasus sunexpress ve sky la uctum ama thy nin uçağı gerçekten rahat,
    havaalanına erken gitme konusu ise ben biletimi internetten alırım online check in i yaparım biletimin çıktısını alırım eğer bagaja verilecek bavulum yoksa yarım saat oncesınde olmam kafi oluyor eğer ki yanımda bavul varsa bagaj için bir 40dk öncesinde gitmem yeterli oluyor, (çoğu zaman kabin bagajım olur 2 3 kilo kadacık:))
    ve internet uzerınden bu ıslemlerını yapınca gercekten ne sıkıntı neden zaman kaybı yasıyorum,
    neyse bu aksamda pegasusla yolculuğa devam ..:)
  • havaş pegasusa hizmet verir derken ? pegasus yolcuları ücretsiz mi kullanıyor
  • Arkkadaslar cepten yaziyorum hatalari hosgorun. Yurrdisi uiz. Rus havayollari. İki takim porselwn kahve fincani ve dort adet kupa var. Hediyelik. Bunlari bavula koysak kirilir diye endise wdiyoruz. El b
    agaji olarak yanimiza alsqk kqbul etmeyebilirler diyoruz. Bu esyayi nasil sag salim goturebiliriz. Bilenler anlatsin lutfen. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar.3 Temmuz tarihinde İzmir'den Ankara'ya uçakla gideceğim. Cam kenarı olması için check-in yaptırcam. Ne zaman gitsem cam kenarı bulabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozel_uretim

    arkadaş zaten demiş belli kurallar uluslar arasıdır

    Bazıları esnektir..

    Pegasus örnek atıyorum kabinde su isterseniz parayla satar ama anadolu jet yani thy nin bir alt firması bunu ücretsiz verdiği gibi yanında kahve çay kek yada ekmek arası kaşarlı satatalı bir yicek de veriyor :)

    pegasus birazdaha işin parasal yönünde zaten bunu ali sabancı yani pegasus un sahibi de kabul ediyor..

    Örnek pegasusta koltuk seçmek ücretli 10 tl mesela cam kenarı mı istiyorsun biletin parasını verdikten sonra ekstra seçeneklere girip cam kenarı istediğinde yada uçak ön tarafından aldığında 10 tl para daha alır..

    Ama anadolujette böyle birşey yok kendin istediğin herhangi bir yeri seçebilirsin dolu olmadıktan sonra :) Ama şuda var daha dün pegasus la ankaraya gittim sanırım bindiğim uçaktan daha ufak bir yolcu uçağı hiç görmedim boyum 1,85 dizlerim ağırdı koltukça mesafe biraz dardı uçak havalandıktan ve düz konuma gelince emniyet kemerini çıkartıp hemen 3 önde boş olan cam kenarına geçiverdim :) kısmen sıkıntım yok :)

    akşam istanbula gelirken anadolujetle geldim uçak baya büyüktü yayıldım iyice :)

    Ufak uçakta daha çok sarsıntı oluyor sanırım Tabi ufak uçak pegasusta var demiyorum hataya gittiğim pegasus uçağı ise şahane idi konforuna dicek yoktu..

    Ama dediğim gibi pegasus yetkilileri birazdaha sıkı denetim tutuyor thy biraz esnek gibi..

    Ama bu esnekliği UÇAK BAKIMLARINDA YAPTIKLARINI DÜŞÜNMÜYORUM....

    Kurallar zaten hava yolu şirketlerinin sitelerinde yazar bagaj kilolarıda yazar..

    Biletleme bagaj teslim işlerinde aman abi nolur buseferlik böyle yap vs vs banada saçma geliyor kural belli arkandaki yolcuda banada para alma diyebilir bir arkasındaki banada esnek ol diyebilir..

    Yani yolcu çoktatlı maviş gözlü bir hatunsa ay may yapıyorsa görevli tamam bu seferlik böyle olsun diyip 10 saniyelik bir mutluluk yaşayıp daha sonra işinden olabilir...


    Bu arada konuyu yazan arkadaşa birşey sorucam.. (Yer hizmet firmaları pek bilmeyebilir ama)

    Uçak kalkerken ve inerken herhangi bir elektronik eşya kullanılması yasakmıdır..

    Uçak düz gitmeye başladığında yolcu kemeri çözme ışığından sonra ne tür eşyalar kullanılır..

    Örnek mp3 player ?

    Örnek playstation

    Örnek kamera fotograf makinesi vs.

    En basiti ben uçak kalkerken yada inerken yada havada düz irtifada video kameramı çalıştırıp görüntü alabilirmiyim.?

    Yada müzik dinleyebilirmiyim vs

    Genel sorum video amaçlı



    video ve fotoğraf çekiminde bir sıkıntı olmaz. en fazla güvenlik nedeniyle sizi uyarabilirler.o da uçak inişte ve kalkışta aşırı sarsıntı yapabilir.bu sırada elinizdeki eşya sizi veyahut başka birini yaralayabilir.sonuçta uçuş zor bir olay.her nekadar yok canım olmaz desekte malesef oluyor.
    unutmayınız ki havacılıkta her kural kanla yazılmıştır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desci

    Arkadasim eline saglik o kadar ugrasip yazmissin ama keske yazarken biraz imla kurallarina dikkat etseydin. Ne buyuk harf var, ne virgul var.

    :)

    kusura bakmayın artık.ınternette hızlı yazarken bır cok yazım kuralını atlıyorum.keske daha guzel ve dılımıze uygun yazabılsem.serı yazarken oluyor buyle :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paintov

    havaş pegasusa hizmet verir derken ? pegasus yolcuları ücretsiz mi kullanıyor

    hayır
    otobüs hizmetini kullanan tüm yolcular ücret öder.
    havaş sadece ulaşım firması değildir.havacılık sektorunde cesıtlı hızmetler verır.pegasus hava yolları ve bazı başka hava yolları bu hızmetler ıcın havasa para oder.bu hızmetlere ornek verecek olursak

    -yolcuların chek-in işlemlerinin yapılması.
    -bagajların uçağa yüklenmesi.(tabi yolcu ve bagaj ağırlıkları hesaplanıp ,uçağın dengesını sağlayacak şekilde yerleşimi sağlanır)
    -yolcuların zamanında uçağa bınmelerını sağlamak
    -yolcuların sahıp oldukları, pasaportların ve vizelerın konturolunu yaparak uçuşa kabul edılmelerı

    yanı kısacası havaş(çelebi ve tgs) bir uçağın istasyona inip tekrar havalanması için gerekli tüm işlemi gerçekleştirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ywz81

    Arkkadaslar cepten yaziyorum hatalari hosgorun. Yurrdisi uiz. Rus havayollari. İki takim porselwn kahve fincani ve dort adet kupa var. Hediyelik. Bunlari bavula koysak kirilir diye endise wdiyoruz. El b
    agaji olarak yanimiza alsqk kqbul etmeyebilirler diyoruz. Bu esyayi nasil sag salim goturebiliriz. Bilenler anlatsin lutfen. Tesekkurler.

    bavula koyarsanız kesınlıkle kırılır.kırılmaz dıyen yalan soyler.burdan gıderken dıkkat etseler de oradan ındırılırken kırılmıycagının garantısını veremez kımse.
    yanınıza almanızı onerırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCqS

    Arkadaşlar.3 Temmuz tarihinde İzmir'den Ankara'ya uçakla gideceğim. Cam kenarı olması için check-in yaptırcam. Ne zaman gitsem cam kenarı bulabilirim?

    uçağınız kalkmadan 1 saat önce chek-in için başvurursanız rahatlıkla bulabılırsınız.chek-in görevlisine , size mümkün olduğunca önlerden ve cam kenarından yer vermesini rica edin.unutmayın tatlı dıl yılanı delıgınden cıkarırmıs :)

    unutmayın sızler ucak bıletını alıyorsunuz, para oduyorsunuz.elbette hızmet almak hakkınız.ama bu sızın karsınızdakı gorevlıyı azarlama veyahut onunla emırıvakı konusmanız hakkını vermez.karsılıklı dıyaloglar onemlıdır.
  • Belki üzerinden yılalr geçmiş ama yer hizmetleri denen bir olay var ve check in kontuarlarında bu insanlar çalışıyor. Düz mantık güdülürse eğer memleketinizde tanıdığınız varsa a şirket b şirket farketmeden bagaja para ödemeyebilirsiniz. Ama farklı durumlarda orda çalışan kişinin insiyatifinde tamamen. Zamanında 20 kg dan yüksek bagajla ücret ödemeden uçtum pegasus ve atlasjette. Yeri geldi 15.6 kg için içinden birşeyler alın isterseniz uyarısı geldi. Bunlar havayollarından ziyade orada çalışan çalışana bağlı olaylar.

    İzmir için konuşursam yer hizmetlerinde görevli olan kişiler her para aldıkları ekstra bagaj için puan kazanıyor ve bu da ücretsiz bilet hakkı tanıyordu çalışanlara geçen yıl.

    Bence en çok değiştirme/iptal konularını iyi okuyun ki mağdur olmayın. Çok kişi var sonradan havayoluna laf sayan bu olay yüzünden :)
  • yazı için teşekkürler :)
  • Hocam yazı için teşekkürler. Havaş'a nasıl girdiniz acaba ? Bu sektörde verilen maaşlar ortalama ne kadardır ? Yükselme durumları var mı ? Antalyaya giderken anadolu jet ile gideceğim. 2 sefer aktarma yapacağım. İçeceklerin tadına bakmak gerek
  • Gayet önemli bir konu hakkında paylaşım yapmışsınız. Ama ençok sıkıntıyı yurtdışından gelirken yaşıyoruz. İki farklı firma ile aktarmalı uçuş ile yurtdışından geliyorsanız 5 kg bagaj fazlalık ücretini ödemek zorunda kalıyorsunuz :( Yurtdışı uçuşlarda 20kg olan bagaj hakkı yurt içine girince 15 kg düşüyor ben bunu anlamış değilim. Uçan aynı uçak, aynı yolcuyu taşıyor. Ama müşteri hizmetlerine sorduğunuzda ağırlık dengesi cevabı alıyorsunuz :) Bazende kontuardaki görevlinin insiyatifine kalmış birşey bagaj konusu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 32huseyin32

    Gayet önemli bir konu hakkında paylaşım yapmışsınız. Ama ençok sıkıntıyı yurtdışından gelirken yaşıyoruz. İki farklı firma ile aktarmalı uçuş ile yurtdışından geliyorsanız 5 kg bagaj fazlalık ücretini ödemek zorunda kalıyorsunuz :( Yurtdışı uçuşlarda 20kg olan bagaj hakkı yurt içine girince 15 kg düşüyor ben bunu anlamış değilim. Uçan aynı uçak, aynı yolcuyu taşıyor. Ama müşteri hizmetlerine sorduğunuzda ağırlık dengesi cevabı alıyorsunuz :) Bazende kontuardaki görevlinin insiyatifine kalmış birşey bagaj konusu...

    malesef öyle.mesela thy ile aktarmalı devam etsenız kılo hakkınız dusmuyor ama thy ile gelip atıyorum izmir e pegasus ile devam ederseniz kilo hakkınız düşüyor.sizi iç hat yolcusu olarak görüyorlar.hava yolu firmaları kendi aralarında anlaşma yapsa bu sorun ortadan kalkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E@gle_1903

    quote:

    Orijinalden alıntı: 32huseyin32

    Gayet önemli bir konu hakkında paylaşım yapmışsınız. Ama ençok sıkıntıyı yurtdışından gelirken yaşıyoruz. İki farklı firma ile aktarmalı uçuş ile yurtdışından geliyorsanız 5 kg bagaj fazlalık ücretini ödemek zorunda kalıyorsunuz :( Yurtdışı uçuşlarda 20kg olan bagaj hakkı yurt içine girince 15 kg düşüyor ben bunu anlamış değilim. Uçan aynı uçak, aynı yolcuyu taşıyor. Ama müşteri hizmetlerine sorduğunuzda ağırlık dengesi cevabı alıyorsunuz :) Bazende kontuardaki görevlinin insiyatifine kalmış birşey bagaj konusu...

    malesef öyle.mesela thy ile aktarmalı devam etsenız kılo hakkınız dusmuyor ama thy ile gelip atıyorum izmir e pegasus ile devam ederseniz kilo hakkınız düşüyor.sizi iç hat yolcusu olarak görüyorlar.hava yolu firmaları kendi aralarında anlaşma yapsa bu sorun ortadan kalkar.



    Aynen benimde dediğiniz gibi oluyor :) Geçen gelişimde pegasusa mail atım bir sonuç çıkmadı. Ama haftaya tekrar bir seyahtim var bosna hersek'e yine izmir-istanbul arası pegasus diğerini de B&H airlines kullanıcam. Yine aynı sorun çıkacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 32huseyin32 -- 13 Aralık 2012; 0:46:15 >
  • güzel olmuş ellerine sağlık.
  • teşekkür ederiz mesajım bulunsun

    bu bagaj tartan alet, bavulu yan koyarsan farklı tartıyor, dik koyarsan farklı tartıyor. En son başıma geldi. check in memuru yoktu, o gelmeden tartayım dedim 21 kg çıktı, içini boşalttım biraz 18 kg çıktı. Neyse memur geldi bir koydu 13 kg çıktı Şaka gibi. Elimde bir sürü ıvır zıvırla kala kaldım. Gönderdik tabi bavulu.

    Bir de bu bavul, o paletten gittikten sonra, bir yerde içi falan açılıyor mu? Gene yurtdışında başıma geldi. Bavulumu otelde bir açtım, karman çorman , resmen kurcalamış birileri

    O paletten araca yüklerken de, bavullara, Osmaniye kireç taşı muamelesi yapıyorlar sanırım. Bir aldım bavulu toz , pislik içinde. Üstüne üstlük kilidi de kırılmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

    teşekkür ederiz mesajım bulunsun

    bu bagaj tartan alet, bavulu yan koyarsan farklı tartıyor, dik koyarsan farklı tartıyor. En son başıma geldi. check in memuru yoktu, o gelmeden tartayım dedim 21 kg çıktı, içini boşalttım biraz 18 kg çıktı. Neyse memur geldi bir koydu 13 kg çıktı Şaka gibi. Elimde bir sürü ıvır zıvırla kala kaldım. Gönderdik tabi bavulu.

    Bir de bu bavul, o paletten gittikten sonra, bir yerde içi falan açılıyor mu? Gene yurtdışında başıma geldi. Bavulumu otelde bir açtım, karman çorman , resmen kurcalamış birileri

    O paletten araca yüklerken de, bavullara, Osmaniye kireç taşı muamelesi yapıyorlar sanırım. Bir aldım bavulu toz , pislik içinde. Üstüne üstlük kilidi de kırılmış

    tartıları evınızde kullandıgınız baskuller gıbı dusunun.Hepsı işini düzgün yapsın diye her gün kontrol ediliyor. size bozuk olanı denk gelmış olabilir :)

    Tabiki bu bir bahane değil.Tarttığınızda eksik geldiği gibi fazla gelme olasılığı da olabilirdi ve siz fazla bagaz ücreti ödemek zorunda kalırdınız.



    valizinizi banttan gönderdikten sonra hiç bir şekilde açılmaz.açılması çok büyük bir suçtur.

    valiziniz bir tek şekilde açılır.bantlarda ilerlerken x-ray ve MR cihazlarından geçer.her hangi güvenliği tehdit sayılan yada yasa dışı madde tespitinde valizin sahibi bulunup aşağıya polis nezaretinde indirilir ve onun önünde valizi açılır.sahibi bulunmaz ise sorumlu komiserin bilgisi ve bir memur nezaretinde valiz açılır.bunu dışında hiç bir şekilde valiz sizin bilginiz dışında açılamaz.

    Bir diğer olasılık da valiziniz aşagıya giderken veya yüklenirken kendiliğinden (kilidi bozulmuş vs.) açıldıysa.oradaki görevliler valizden saçılanları tekrar valize doldurarak kapatmış olabilirler.ama bunu size bildirmeleri şart tabiki.kilidi kırılmış diye eklemişsiniz ki 2. olasılık sizin de valizinizin başına gelmiş.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.