Şimdi Ara

Cheat Day in Önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar meraba.Malum bu gece yılbaşı.Arkadaşlarla birgün dağıtalım diyoruz.Nerdeyse 2-3 haftadır cheat day yapmıyorum ve beslenmem gerçekten çok sıkı.Sorum şu: Ne kadar bir günden birşey olmaz diyorsam da içim rahat etmiyor.Gidip içki içmeyeceğim tabi ama Hamburgerler patates kızartmaları yiyecek gibiyim.Yarın tekrar düzgün beslenmeme devam edicem.Sizce birgün için bu kadar kaygılanmama gerek var mı ? Diğer sorum da şu:İçim rahat etmediği için hiç cheat day yapmıyorum.Bunun bana zararı veya yararı var mı ? Cheatdayın önemi nedir ? Teşekkürler iyi forumlar...

• 1- düşük insülin seviyesi yağ yaktırır fakat vücut buna alıştıkça yağ yakımı zorlaşır. arada (haftada 1, 2 haftada 1, metabolizmana bağlı) karbonhidrat yüklemesi yapıp vücudu şaşırtman lazım.

2- daha önemlisi low carb diyetleri yağ yakımında önemli leptin seviyeni azaltır. cheat day ile normal seviyesine döndürürsün.
  • Romen Diyojen kullanıcısına yanıt
    Karbonhidrat yuklemesi derken basit seker dahil mi hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Karbonhidrat yuklemesi derken basit seker dahil mi hocam?

hayır hocam kesinlikle glisemik endeksi düşük şeker tüketmeniz lazım cheat daylerde. basit şeker sadece idman sonrası tüketilmeli kan şekerini hızla arttırdığı insüline tavan yaptırdığı için, fakat hızlı kana karışıp hızlı sindirildiği için insülin seviyesi de hızla düşer cheat day olmaz
    Anladim hocam. İnsulin tavan yapinca kas yikimi mi duruyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Anladim hocam. İnsulin tavan yapinca kas yikimi mi duruyor?

katabolik etki devam ediyor ama insülinin anabolik etkisi bunu bir nebze telafi ediyor. insülinin esas görevi artan kan şekerini stabilize etmek bunu yaparken yüklediğin şekeri kas hücrelerine zorla tıkıyor
    Hocam cici bebe hakkında ne düşünüyosunuz kilo almak için kullanılır mı sonuçta bisküvi yani . (Yulaf yiyemiyorum alternatif olur mu )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    The God of Education'a ne oldu?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cheat meal mı daha yararlı cheat day mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertmertmertx

Hocam cici bebe hakkında ne düşünüyosunuz kilo almak için kullanılır mı sonuçta bisküvi yani . (Yulaf yiyemiyorum alternatif olur mu )

olur hocam gayet iyi olur ama kahvaltıda ve idmandan önce sonra ye.

idman sırasında ve sonrasında jelibon da seçenek olabilir

kilo alıcam diye gece yatmadan önce karbonhidrat tüketmeyi tavsiye etmiyorum gereksiz yağlanma yapar.

yatmadan önce kaşar yoğurt ye idman sonrası maltodekstrin de alabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.