Şimdi Ara

ChatGPT, sürekli aynı 25 şakayı yapıyor ve komik değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ChatGPT, sürekli aynı 25 şakayı yapıyor ve komik değil
    Üretken yapay zeka araçlarının en popüleri olan ve hayatın her alanına giren ChatGPT, bilim dünyası tarafından irdelenmeye devam ediliyor. OpenAI sohbet robotunun insan mizahını kavrama ve yeniden üretme becerisini inceleyen bir araştırma ekibi, ChatGPT'nin eğlenceli olduğunu ancak komik olmadığını söylüyor.



    ChatGPT sürekli aynı şakaları yapıyor



    Alman araştırmacılar, ChatGPT 3.5 tarafından yapılan esprilerin yüzde 90'ından fazlasının sürekli tekrarlanan aynı 25 espriden oluştuğunu ortaya koyan bir makale yayınladılar. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) ve Darmstadt Teknik Üniversitesi'nden Sophie Jentzsch ve Kristian Kersting, GPT 3.5'ten (GPT 4'ün selefi) 1.000 kez fıkra anlatmasını isteyerek aracın çeşitliliğini araştırdı.



    ChatGPT, sürekli aynı 25 şakayı yapıyor ve komik değil
    Neredeyse tüm çıktılar tam olarak bir şaka içeriyordu. Ancak, "Bildiğin iyi şakalar var mı?" sorusu birden fazla yanıt alınmasına yol açarak ekibin toplamda 1.008 kadar yanıtlanmış şaka kaydetmesine neden oldu. Tüm yanıtlar dilbilgisi açısından doğruydu. Araştırmacılara göre, ChatGPT, "Korkuluk neden ödül kazandı? / Çünkü kendi alanında çok başarılıydı" şakasını toplam 144 kez göstererek sohbet robotu tarafından en çok tekrarlanan şaka oldu.



    Ayrıca Bkz.Google'ın yeni yapay zeka aracı harikalar yaratıyor: Imagen Editor AI



    Çalışmaya göre, üretilen yanıtların az bir kısmı benzersizdi, ancak ChatGPT çoğunlukla zaten bildiği şakalardan öğeleri karıştırarak şakalar yaptı ve bazen chatbotun şakaları tam olarak mantıklı bile değildi, örneğin "Adam saatini neden blendera koydu? / Zamanı uçurmak istemiş." gibi.



    İşte ChatGPT'nin en sık yaptığı şakaların bir listesi:




    1. Korkuluk neden ödül kazandı? Çünkü kendi alanında çok başarılıydı. (140)

    2. Domates neden kırmızıya döndü? Çünkü salata sosunu gördü. (122)

    3. Matematik kitabı neden üzgündü? Çünkü çok fazla problem vardı. (121)

    4. Bilim insanları neden atomlara güvenmiyor? Çünkü her şeyi onlar oluşturuyor. (119)

    5. Kurabiye neden doktora gitti? Çünkü kendini ufalanmış hissediyordu. (79)



    Kısıtlamalar söz konusu



    Araştırmacılar çalışmanın iki önemli kısıtlaması olduğunu belirtiyor. Bunlardan ilki mizahın öznel bir konu olması. Dolayısıyla, güvenilir bir değerleme yapmak oldukça zor. ChatGPT’nin esprisi komik olup olmaması okuyucunun yorumuna bağlı. Araştırmacılar, ChatGPT için "eğlenceli ancak komik değil" ifadelerini kullanıyor.



    İkinci sınırlama ise ChatGPT'nin çıktılarının arkasındaki faktörlerin belirsiz olması. ChatGPT açık kaynaklı bir büyük dil modeli olmadığından, ekibin gözlemleri yalnızca sistem çıktılarına dayanıyor. Araştırmacılar ayrıca "Bu çalışmanın gözlemleri, ChatGPT'nin gerçekten komik olabilmek yerine nasıl belirli bir şaka modelini öğrendiğini gösteriyor" diyor. Bununla birlikte, ChatGPT esprilerin üretilmesinde, açıklanmasında ve tanımlanmasında yüzeysel özelliklere değil, içerik ve anlama odaklanıyor. Bu nitelikler, hesaplamalı mizah uygulamalarını güçlendirmek için kullanılabilir.




    Kaynak:https://arxiv.org/abs/2306.04563
    Kaynak:https://www.pcmag.com/news/chatgpts-humor-barely-extends-beyond-the-same-25-jokes-researchers-find







  • Çok güzel espriler. Cem Yılmaz görse komedyenliği bırakır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Sağlam şaka sağlam beyinde bulunur" demiş San Sebastian. Ne sandınız bu işler kolay değil.

  • bu yapay zekanın kendi başına bir "canlı" değilde onu yapanın sınırları ve zekası kadar olduğunu hala anlamayan var mı?

  • Şuan için konuşmak gerekirse fazla abartılıyor. Tamam bir yenilik ama fazla abartılmaya başladı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlarda iyice aptallaşmaya başladı zaten. Maliyeti kısmak için daha düşük parametreli modeller kullandıklarını ve önbellekleme yaptıklarını düşünüyorum. Tabii bir de başlarına bela almamak için katı bir sansürleme yapıyorlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hey four-teen ne alaka anlamadım?

  • Promt Engineering bilmeyen editörün hazin sonu...

    Elim ayağım oldu bu araç bazı şeyler için.

  • Hiçbir zamanın insanın yerine geçemez....


  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chatgpt yi kullanmayanlar çok şey kaybediyor. Muhtemelen ayni sayfa içerisinde tekrar tekrar sorulmuştur. Her seferinde farkli bir chat oturumu oluşturulsa bu tekrar olayına düşmez

  • eksiksizajans kullanıcısına yanıt
    Hahahahah

  • Bu yazılımı duyduğum ilk gün ben de aynısını düşünmüştüm. Komik bir fıkra yazsın da göreyim diye. İnsan zekasını diğer herşeyden ayıran mizah yeteneği dir. Bu zeki insanı da ahmak olandan ayıran şeydir aynı zamanda.

  • chatgbtnin neden bu kadar abartildigini anlamadim. asla karsimda bir insan varmis izlenimine kapilmadim. internet dunyasi icin bir yenilik bile degil bence , devrim olmasini falan gectim. sirinin gelismis versiyonu diyebiliriz. apple vision pro cok daha buyuk bir devrim bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeteneklerinin farkında değilsin chatgpt nin

  • Çok ciddi hukuki sorunlara gebe bir teknoloji. Buradan yardım alıp hastasına teşhis koyan bir doktor, müvekkilinin davasına çözüm arayan bir avukat, binanın statik hesaplarını yapay zekaya çözdüren bir inşaat mühendisi … ve bu liste böyle uzar gider.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.