Şimdi Ara

CEZA YER MİYİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: M0meNtS , oğuzgs Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Bugun basima garip bir olay geldi yorumlarinizi merak ettigim icin danismak istedim.Arkadaslarla 3 araba yolda gidiyorduk ve yalan yok birbirimizin gazina geldik biraz makasa falan kalktik.Ben olayi bi tik abartmisim ve sansa direkt arkama polis baglanmis yoldan.Ben onu da fark etmedim yola odaklanmisim kaza yapmayayim diye ve ayni zamanda muzik biraz yuksek.Biraz ilerledikten sonra bana anons gectigini duydum ama 3.ye falan gecmis ben duymamisim arkadaslarim soyledi.En son ileride durdum ve benim peder de polis ayni zamanda.Durdugumda baya azarladilar hararetli sekilde ''napiyosun sen,hemen arabayi baglayalim,niye durmuyorsun''falan demeye basladilar tutustm biraz.Hatta trafik cagiralim kessin ceza dalan dediler.Dedim abi benim babamda polis boyle surmuyorum normalde o an seytana uydum tekrar olmaz falan diyerek saygimi bozmadim abicim falan cekiyorum adamlara sonra biraz sonduler ne trafik cagirdilar ne ehliyetimi falan istediler aniden arabaya bindiler ama hani ben diyorum benim peder de polis arayayim konusun tekrar yasanmaz soz abi falan diyorum birden sonduler arabaya bindiler giderken yan koltuktaki camdan plakani aldim merak etme dedi o kafama cok takildi yazar mi sizce plakaya yoksa goz dagi vermek icin blof mu yapti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Misafir74125 -- 4 Kasım 2025; 2:59:56 >

• 1000-2000 liralık bir ceza yazar gönderir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

bana blof gibi geldi cunku asayis polisti trafik degil plakayi trafige falan gondericek falan ugrasmaz gibi geldi bana umarim ugrasmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kral haklisin zaten ehliyetimi aldigimdan beri attigim ilk makastir buyuk ihtimal kucumsemiyorum yaptigim seyi zaten normalde sinyalleri bile kacirmayan bir insanim sadece cezayi merak etmistim

Hocam hatanı biliyorsan önemli olan bu zaten. Kusura bakma sert çıktım ben de. İyi geceler.

yok haklisin bende yolda gordugumde kiziyorum bi anlik gaza geldim ve pisman oldum zaten ama sence asayis ugrasir mi bununla orada trafikciyi cagirip yazdirmadiysa plakayi aldim diyerek ceza gonderir mi sence kral

Daha Fazla Göster
  • Misafir74125 M kullanıcısına yanıt

Orasını bilmiyorum ama eğer ceza yazacak olsaydı orada hallederlerdi diye düşünüyorum. Bence kurtardın. Tabi yine de bilemeyiz

Makas Atma Cezası 

Halk arasında makas atma olarak bilinen sürücülerin araçlar arasında S çizerek araba kullanması trafik cezasına tabi bir durumdur. Sürücüler için makas atma cezası 2024 yılında 32.233 TL, 2025 yılında ise 46.393 TL tutarındadır.

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
    "Bismillahirrahmanirrahîm"
  • Scorpion28 kullanıcısına yanıt

onu bende biliyorum kral ama ne ehliyet aldi ne tc istedi ne trafikci cagirdi tutanak tuttu sadece azarladi sonra giderken plakani aldim merak etme dedi cok belirsizlikte kaldim yazar mi acaba

bende oyle dusunuyorum asayis polisti zaten trafikci degildi uyari amaciyla soyledigini dusunuyorum bekleyip gorecegim artik

• Bu yaşadığınız olayda, polis ekiplerinin sizi durdurup uyararak bırakmaları idari işlem başlatıldığı anlamına gelmez; herhangi bir tutanak tutulmadıysa, ehliyet-ruhsat alınmadıysa ve sistemden plaka sorgulaması yapıldığına dair bir işlem gözlemlemediyseniz genelde sonradan ceza yazılmaz. Trafik ihlallerinde tespit tutanağı, radar/EGM kamerası, mobese kaydı veya kolluk görevlisinin resmi işlem yapması gerekir; sadece sözlü uyarı ile bırakılan durumlarda çoğu zaman ceza yazılmaz. “Plakanı aldım, merak etme” ifadesi büyük ihtimalle caydırma ve gözdağı niteliğindedir ancak elbette teorik olarak sonradan plaka üzerinden işlem yapılabilir; sistemden geçmiş bir kayıt veya tutanak gerekeceği için bunun olasılığı düşüktür. Bundan sonraki süreçte e-Devlet “Araç Plaka Sorgulama” ve EGM ceza sorgulama ekranını bir süre kontrol etmeniz yeterli olur. Bu arada davranışınızın hem sizin hem başkalarının güvenliği açısından ciddi risk doğurduğunu da unutmayın; bu uyarıyı avantaja çevirip bir daha böyle bir risk almamak en doğrusu olacak

• trafik gelmesine gerek yok normal poliste trafik cezası yazabiliyor şuan

ilk önce polislere ve polis çocuklarına af yok ceza yazıyorum demeleri lazım bence. polis çocuğu arkadaşlar anlatır arada, 12 yaşında babasının arabasını kaçırıp kaza yapınca polis çocuğuyum deyip tutanak tutturmadık ceza almadık falan diye. çok büyük yanlış. en dürüsüt insanların polis asker hakim savcılar olması lazım, avukatları maalesef kaybettik bile. en dikkatli sürenlerin de polis ve bunların çocukları olması lazım.

umarım gerçekten bir daha yapmazsın, yaparsan da en yüksekten ceza keserler.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Belki ceza gelmez ama
    Arkadan bir kamyon küfür gelir merak etme

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.