Şimdi Ara

Çevrim Dışıda Okuyabileceğim Günlük Gazete Uygulaması Aranıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet kapalı iken çevrim dışı olduğum zamanlarda da günlük gazeleri okuybileceğim bir uygulama arıyorum.Ücretlide olabilir.

Bu nasıl olabilirki derseniz. İnternet açıkken uygulamanın içine girersiniz ve içerideki o günkü gazeteleri, uygulamanın kütüphanesine yüklersiniz sonra internet olmayan veya kullanmak istemediğiniz yerlerde tabletinizden okuyabilirsiniz.İste böyle bir uygulama arıyorum.

Bilgisi olan paylaşabilirmi?

• Öyle bir program bildiğim kadarıyla yok, yani gazete sayfası şeklinde diyorsan eğer yok ama online haber sitelerinden haberler almak istiyorsan şöyle bir yöntem var:

1. Google Play'den Pocket uygulamasını indiriyorsun. Üye oluyorsun.

2. ifttt.com'a giriyorsun. Üye oluyorsun. Üst menüden "Create"ye tıklıyorsun. Sonra "this" yazan yere tıklıyorsun. "Feed"i seçiyorsun. "New Feed Item"i

seçiyorsun. Ordan Feed linki isteyecek. Herhangi bi haber sitesinin RSS sayfasından link al. Misal Milliyet'in RSS linki >

http://www.milliyet.com.tr/D/rss/rss/Rss_24.xml Bunu yapıştır. "Create Trigger" e tıkla. Ordan "that"e tıkla. Listeden

"Pocket"i seç. Save for Later > Create Action de. Son olarak Create Recipe'ye tıkla tamamdır.

İnternete bağlı olduğunda haberler Pocket'e otomatik iniyor, daha sonra çevrimdışı olsan bile girip okuyabiliyorsun. Al sana offline gazete

• Sana çooooook teşekkür ediyorum Mr.Bean
    Bu konuyu bilmiyordum hemen deneyeceğim.
    Geçenlerde Hürriyet e-gazetesine abone oldum.1 yıllık 35-TL verdim.İnternet açıkken tabletime günlük gazete ve ekleri yükleniyor sonra offlne olduğunda bile okunabiliyor.Ama gazetenin yüklenmesi çok zaman alıyor.Sonra çık burdan posta nın e-gazete uygulamasına gir abone isen onu yükle onun yüklenmesini bekle vs vs vs.

Aslında egazeteleri toplayan bir uygulama olsa,kütüphaneye kaydetip offline okunabilse iyi olurdu.Ama onda da sanırım,gazeteler bağırırdı.Hoop sen bu uygulamayı yaparken bize sordunmu izin aldınmı diye

Deneyim hemen tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖKHANK -- 14 Şubat 2014; 22:33:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Bean

Öyle bir program bildiğim kadarıyla yok, yani gazete sayfası şeklinde diyorsan eğer yok ama online haber sitelerinden haberler almak istiyorsan şöyle bir yöntem var:

2. ifttt.com'a giriyorsun. Üye oluyorsun. Üst menüden "Create"ye tıklıyorsun. Sonra "this" yazan yere tıklıyorsun. "Feed"i seçiyorsun. "New Feed Item"i

seçiyorsun. Ordan Feed linki isteyecek. Herhangi bi haber sitesinin RSS sayfasından link al. Misal Milliyet'in RSS linki >

http://www.milliyet.com.tr/D/rss/rss/Rss_24.xml Bunu yapıştır. "Create Trigger" e tıkla. Ordan "that"e tıkla. Listeden

"Pocket"i seç. Save for Later > Create Action de. Son olarak Create Recipe'ye tıkla tamamdır.

İnternete bağlı olduğunda haberler Pocket'e otomatik iniyor, daha sonra çevrimdışı olsan bile girip okuyabiliyorsun. Al sana offline gazete

Son yere kadar güzel anlatımınla hallettim ancak son kısımda pocket'e otomatik iniyor internet açıkken demişsinya. Bende işlemlerden sonra tablete yüklediğim pocket uygulamasına girdim.
    Unlock pocket dedi.Password'ümü yazdım log in dedim sonra pocket diye bir sayfa açıldı.sayfada alt altta
    bank accounts
    cars
    combination locks
    credit cards
    email accounts vs vs yazıyor
    en altta da
    ADD GROUP CONFIG SEARCH
    Ben şimdi bu uygulamada milliyetin haberlerini nerden görebileceğim?

• quote:

Öyle bir program bildiğim kadarıyla yok, yani gazete sayfası şeklinde diyorsan eğer yok ama online haber sitelerinden haberler almak istiyorsan şöyle bir yöntem var:

Güzelmiş denemek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SahiNN1 kullanıcısına yanıt
    Ama son kısmı beceremedim. Pocket'in içinde nereye gitti milliyet rss si anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÖKHANK

Ama son kısmı beceremedim. Pocket'in içinde nereye gitti milliyet rss si anlamadım.

Yarın sabah denerim bende

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pocket'e üye olup giriş yapıyorsun. Dediklerimi aynen yaptıysan başka da birşey yapmana gerek. Pocket'e girince haberler karşına çıkıyor. Yeni haber geldikçe de otomatik güncelleniyor.

Bilgisayardan girmeye dene bir de.https://getpocket.com/login

ifttt.com'dan başka RSS'ler eklemeyi dene. Şurdahttp://www.radikal.com.tr/rss/ linkler var.

Resmini de paylaştım, gördüğün gibi Pocket'i açınca karşına çıkıyor haberler. Tablette de telefonda da aynı böyle.

• Takip. Banada Lazım böyle birşey
  • quote:

quote:

Pocket'e üye olup giriş yapıyorsun. Dediklerimi aynen yaptıysan başka da birşey yapmana gerek. Pocket'e girince haberler karşına çıkıyor. Yeni haber geldikçe de otomatik güncelleniyor.

Bilgisayardan girmeye dene bir de.https://getpocket.com/login

ifttt.com'dan başka RSS'ler eklemeyi dene. Şurdahttp://www.radikal.com.tr/rss/ linkler var.

Resmini de paylaştım, gördüğün gibi Pocket'i açınca karşına çıkıyor haberler. Tablette de telefonda da aynı böyle.

Güzel anlatımıyla tabletimë uyguladım çok da beğendim.Bir şey sormak istiyorum . isyerimdeki bilgisayarımdan internette gördüğüm bir yazıyı nasıl benim pocket uygulamasına gönderebilirim?

• O dediğiniz maalesef olmuyor hocam. Google Chrome'da Pocket eklentisi var ama pek bir işe yaramıyor. Yazıyı seçip sağ tık "Save to Pocket" diyorsun ama Pocket'ten girince yazının olduğu siteye bağlanıyor. İçerik gözükmüyor, sitenin linkini kaydediyor sadece.

Olsa çok süper olurdu ama olmuyor işte.

Edit: Az önce birkaç sitede daha denedim. Blog sitelerinde, Vikipedi'de işe yarıyor. Forum sitelerinde olmuyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73AA1C2A2 -- 16 Şubat 2014; 21:52:18 >
  • Hürriyet milliyet rss leri ile birlikte birde sondaki haberler diye bir sitenin rss'lerini kaydettim pockete. Fakat bu sondakikadan o kadar çok haber geliyorki Offline olduğum durumda tabletten okumaya çalıştığımda bu haberlerden , diğerlerine sıra gelmiyor.

Pocket'de Bir rss bağlantısını silme işlemini nasıl yapabilirim? Birde gelen rssleri konularına göre örneğin gazete rss leri , yazar rss leri diye nasıl ayrı dosyalarda gösterebilirim? Kusura bakma bu konuda son sorum webte aradım detaylı bulamadım.rss adresleri bilgisi veren bir site varmı?

Bu arada 3 dolara google play den, INSTAPAPER uygulamasını da satın aldım. O da pocket gibi çalışan bir uygulama imiş ancak senin yukarıdaki güzel anlatımınla , pockete yaptığım işlemleri bunada yapmak istediğimde beceremedim. Web de kullanımı ile ilgili açık bilgiyede raslamadım.
    Mr.Bean bu konuda da bilgin varsa hocalık yaparmısın?
    Instapaeri almamdaki amacım pockette beceremediğim , webde okuduğum bir koşe yazısını direk pocket uygulamasına atma işlemini belki bunda beceririm dedim ama olmadı.(işyerimde mozilla tarayıcı var.pocket eklentisinide kurdum hatta tarayıcınuın yanında pocket ıkonu beliridi ama olmadı)
    Teşekkürler

• Sırayla gidelim.

1. RSS aboneliğini silmek için ifttt.com'a girip üstten "My Recipes"e tıklayacaksın. Orada eklediğin RSS'ler sıralanacak. Kaldırmak istediğine gir, "Delete"ye tıkla.

2. Ayrı dosyalara ayırma diye bir seçenek yok ama zaten gerek de yok. Uygulamadayken sol üstte Pocket simgesine tıkla, yandan açılır menü çıkacak, "Tags"ı seçersen konular karşına çıkar. (milliyet gündem, hürriyet siyaset vs. gibi) Uygulama kendisi ayırıyor konu başlığına göre.

3. Instapaper'ı kullanmadığım için pek bilmiyorum ama ifttt.com'da o da var. Aynı işlemleri yapacaksın, Pocket yerine Instapaper'ı seçeceksin bu kadar. Yöntem aynı.

İnternet sitesine baktım sayfayı kaydetme olayı onda da varmış. Firefox için Send to Instaper (link) eklentisini kur. Bi dene bakalım, bütün sitelerde oluyorsa ben de alırım 3 dolar birşey değilmiş.

• Ustacım teşekkür ediyorum. Öğretmenmisin bilmiyorum ama anlatım süper.
  • Merhaba
    İşyerimdeki internet explorer da pocket eklenmedi. Mozilla ve chrome tarayıcıların portable sürümlerini iş yeri bilgisayarımdan denediğimde onlara da yüklenmedi. Sanırım iş yerimdeki hatta, bağlantı koruması var.
    Fakat evdeki chrome tarayıcıma pocketi ekledim. Bu konuda iken pockete bastım hoop pocketin içine attı. Başka bir konuyu denedim onda da halletti.
    Ama iş yeri bilgisayarımda sabit explorer tarayıcıda ve portable chrome , mozilla tarayıcıda olmadı.Instapaper de olmadı.
    Slm.
  • Merhaba
    Güzel anlatımınızla bende tabletime bu proğramı yükledim ve cevrim dışıda okunabilmesi sebebi ile en sevdiğim uygulamalardan biri haline geldi. Sormak istediğim bir iki şey var.
    1 - Uygulama geçmişinde sanırım bir sınır yok. Yani sadece son 2 günlük haberleri göster geri kalanı gösterme sil diyebiliyormuyuz? Yoksa sanki uygulamanın hacmi dolacak gibi geliyor.Dün interneti açtığımda haberlerin yüklenmesini bekledim.Çok RSS abonesi olmasamda , sadece dün akşam 200 e yakın haber yüklendi. 2 günlük haberleri tut geri kalanı sil gösterme yüklenmesin diye bir şey varsa iyi olur.

2 - http://acikrss.blogspot.fr/p/rss-kutuphanesi.html diye bir link buldum güzel bir linke benziyordu ama devamı gelmemiş. Nihat HATİPOĞLU'nun yazılarının RSS sine abone olmak istedim ama linki bulamadım.Siz bulabilirseniz bu konuda da bilgi verebilirseniz sevinirim.

3 - Yav ne olur kusura bakmayın. Birde bu aklıma geldi. Sanırım androıd'in sabir tarayıcısınada pocket eklentisini kurabiliyoruz. Bu konuda bir fikriniz varmı? Kısacası yapmak istediğim , bilgisayarımın tarayıcısına pocket eklentisi kurduğum gibi , Androıd işletim sistemli telefonumada bu eklentiyi kurabilmek. http://help.getpocket.com/customer/portal/articles/483867-how-to-save-to-pocket-on-android

Tekrar Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalkaya19 -- 27 Şubat 2014; 8:31:49 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.