Şimdi Ara

Çevre Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
77.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eminim bu bölüm hakkında bilgi almak isteyenler vardır. İş imkanları nasıldır? mezun olan biri ortalama kaç lira maaşla başlar? Derslerin zorluğu nedir? Puan/performans aralığı nasıldır okuyanlar veya mezun olanlar varsa yorumlarını bekliyorum

http://www.yildiz.edu.tr/~kanat/tanitim.html

Çevre Mühendisliği, yeni bir meslek dalı olduğu için bir çok kişi tarafından bilinmemektedir ve en çok Şehir Planlama veya Peyzaj ve Çevre Düzenleme Mühendisliği ile karıştırılmaktadır. Oysa "Ders İçerikleri" sayfamızda da görüldüğü gibi bölümümüz bu konularla genel planlama çerçevesinde ilgilenmektedir. Bu nedenle mesleğimizi öncelikle ATIK ARITIM MÜHENDİSLİĞİ olarak tanımlamak daha doğru olacaktır.

Bir "mühendislik" dalı olan Çevre Mühendisliğinin başlıca faaliyet sahası su, hava ve toprağa karışan atıkların bertarafı için teknolojik çözümler araştırmak ve uygulanacak tedbirleri belirlemektir. Daha çok sanayi tesislerinden kaynaklanan bu atıkların arıtılması için uygulanan arıtma projelerinde makina, inşaat, kimya ve biyoloji bilim dallarından da faydalanılmaktadır. Evsel ve sanayi atıksu arıtma tesislerinin tasarımı, inşası ve işletilmesi, su şebekeleri, isale hatları, kanalizasyon tesislerinin tasarımı ve inşası Çevre Mühendislerinin en çok ilgilendiği konular olarak sıralanabilir.

Çevre Mühendisliği ayrıca içme suyu arıtımı, atıksuların geri çevrimi ve yeniden kullanılması, çevresel etkilerin değerlendirilmesi, tesis içi proses kontrolu ve temiz teknolojilerin araştırılması gibi konulurla da uğraşmaktadır.

Mesleğimizi internet ile Üniversitelerin çevre müh. sayfalarına bakarak veya internet arama makinalarında "çevre" veya benzeri kelimeleri yazarak tanıyabilirsiniz.

Lisans programlarını tanıtan ÖSYM adresinde de aşağıdaki bilgi verilmektedir.

Çevre mühendislerinin çoğu planlamacı olarak Bayındırlık ve İskân, Kültür, Ulaştırma, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, DSİ, İller Bankası, belediyeler, Tarım, Orman ve Köy İşleri Bakanlıkları gibi kamu kuruluşlarında görev alabilirler. Sağlık Bakanlığı Merkez ve İl teşkilatlarında ve Başbakanlığa bağlı olan Çevre Bakanlığında çevre mühendislerine büyük gereksinim duyulmaktadır. Özel çalışanlar yukarıda belirtilen kamu kurumları, Belediyeler yada kişi ve firmaların araştırma ve planlama işlerini yapabilmekte, İller Bankası ve belediyelerce ihaleye çıkarılan arıtma tesisi, su kanalizasyon ve şehir imar planlarını hazırlamaktadırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert_961 -- 30 Haziran 2009; 16:10:06 >

• benim kuzen okuyor bu bölümü bitince atıksu arıtma tesisinde çalışmayı düşünüyor
  • Bir fabrikada çevre mühendisi bulundurmak zorunlu diye duydum. Doğru mudur bu?

Tercihlere YTÜ Çevre Mühendisliği bölümünü de yazmayı düşünüyorum; ama ortalarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 30 Haziran 2009; 18:28:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Bir fabrikada mutlaka çevre mühendisi bulundurmak zorunlu diye duydum. Doğru mudur bu?

Tercihlere YTÜ Çevre Mühendisliği bölümünü de yazmayı düşünüyorum; ama ortalarda.

evet aynısını ben de duydum o yüzden açtım bu konuyu. Ablamın arkadaşının kardeşi de çevre mühendisiymiş iş imkanı filan iyi demiş ben de foruma danışayım dedim
  • ihtiyaçtan fazla çevre mühendisi yok mu sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: köpük..

ihtiyaçtan fazla çevre mühendisi yok mu sizce?

Her bölümde öyle nerdeyse
  • bu bölüme girin sonra diğer müh lere dikey geçiş yapın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Dediğin şey ülkemizdeki çoğu mühendislik dalı için geçerli maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

quote:

Dediğin şey ülkemizdeki çoğu mühendislik dalı için geçerli maalesef.

Tabi ki de öyle ama çevre mühendisi ihtiyacı da diger mühendisliklerden az diye duydum. Sonuçta dayımız, amcamız torpil olmayacak akıllıca seçim yapmamız lazım.. İşsiz kalmak ya da nitelikli işe sahip olamamak büyük problem.. Tercih yapacak tüm arkadaşlara kolay gelsin

• Yıldız çevreyi tavsiye ederim gerçekten çevre mühendisi konusunda okumak isteyen arkadaşlara.
  • Çevre mühendisliğinin çalışma alanları çevre ile sınırlı değil. Mezunların çoğu zaten mühendis adı altında başka sektörlerde çalışabiliyor. Büyük çoğunlu inşaat sektöründe çalışır. Ayrıca ben iyi bir üniyi bitirip işsiz kalınacağına inanmıyorum. Bir tanıdığım yeni mezun oldu ve 750 TL teklif sundular. Bence çevre müh ve yeni mezun için iyi bir para. Duyumlarıma göre okuması zevkli bir bölümmüş.
  • inşaat müh. derslerinide alıp hem inşatt hemde çevre müh. olarak mezun olmak mümkün mU?

böyle bir şey duydumm.. ÇAD diye bi sistem var mışş
  • çap onun adı çift anadal demek :D yapmasına yapabılırsın ama o kadarda kolay olmazz
  • quote:

Orjinalden alıntı: zulazalaka

çap onun adı çift anadal demek :D yapmasına yapabılırsın ama o kadarda kolay olmazz

çevre müh. olarak bir üniversiteye girdin diyelim.. daha sonra inşşat müh. derslerini de almaya başladınn.. ikisi zor geldiği için,çevre müh derslerini bıraktın, inşaat müh devam etmek ve işaat müh. olarak mezun olmak mümkün mü?? asıl öğrenmek istediğim buuu.. çevre müh. olarak girip, inşaat müh olarak mezun olmak
  • benim bildiğim anadalınıda bitirmen gerekiyo çap'ta amaç o zaten çift anadal senin amacın yatay geçiş olması lazım bu durumda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sting

quote:

Orjinalden alıntı: zulazalaka

çap onun adı çift anadal demek :D yapmasına yapabılırsın ama o kadarda kolay olmazz

çevre müh. olarak bir üniversiteye girdin diyelim.. daha sonra inşşat müh. derslerini de almaya başladınn.. ikisi zor geldiği için,çevre müh derslerini bıraktın, inşaat müh devam etmek ve işaat müh. olarak mezun olmak mümkün mü?? asıl öğrenmek istediğim buuu.. çevre müh. olarak girip, inşaat müh olarak mezun olmak

Çevre mühendisliğinde başarısız olursan inşaatta güme gidiyor diye biliyorum ben

• Ben 4. sınıf oldum bu sene. Birçok çalışma alanı var ama çok eskiye dayanan bir geçmişi olmadığı için yerlerine başka bölüm mezunları istihdam edilmiş. Yavaş yavaş olması gerektiği gibi yerlerine çevre mühendisi alıyorlar.

Yabancı dil çok iyiyse ve bakanlık tarafından yayımlanan mevzuatlara iyi hakim olunursa oldukça güzel çalışma alanları bulunabiliyor. Ama elde sadece diplomayla, çok nitelikli olmadan ve kendine çevre yapmadan mezun olunursa iş bulması çok zor. Ayda cebine 10 bin lira atan çevre mühendisi de var 600 lirayı zor bulan da.

Çoğunluğunun inşaat ile alakalı iş yaptığı görüşüne katılmıyorum. Aksine tüm yönetmelikler kimya ağırlıklı olduğu için inşaat ağırlıklı eğitimden mezun olmuş çevre mühendisleri yönetmeliklere hakim olmakta zorlanıyorlar. O yüzden bu bölümde okumak istiyorsanız inşaat ağırlıklı eğitim veren üniversitelerden ziyade dersleri kimya ağırlıklı olan üniversiteleri tercih etmenizi tavsiye ederim.

Diğer mühendislik dallarına göre insan ilişkilerinde daha fazla başarı gerektiren, sadece mühendislik konularına değil sözel mevzuları kavrama hususunda da yetenek gerektirir bunu eklemem şart.

Anadal ile ilgili olarak: Esas bölümünüzde not ortalamanız okulun belirlediği değerin altına düşerse inşaat da otomatik olarak iptal olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• @Saltuk sen Anadolu Üniversitesi'nde okuyordun galibaNasıl okulun eğitimi,tüm dersler türkçe mi,ingilizce olan dersler de var mı? Eğitimi zor mu,yoksa zevkle okunabilecek türden mi ?
  • Evet Anadolu Üniversitesi'ndeyim. Eğitim ÖSYM'nin kılavuzun en az %30 İngilizce eğitim diye geçiyor ama gerçekte verilen eğitimde İngilizce olarak okutulan dersler %70'i buluyor. Bu şekilde mesleki kavramların hem İngilizce hem Türkçe karşılıklarının bilinmesini amaçlıyor bölüm.
    Hocalar arasında Anadolu Üni. mezunlarına ek olarak genelde ODTÜ mezunları var. Derslerin bazıları zevkli geçiyor ama genel olarak hocalar dersleri çok kastırıyorlar, ödev yükü diğer müh. bölümlerine göre çok fazla. Rahat geçilecek bir bölüm değil malesef; 2. sınıf bitene kadar (ki 1 ve 2. sınıf en kolayıdır) bırakıp giden, özel tekrara kalan kişi sayısı çok fazla. Meslek derslerini yaz okulunda açmadıkları için (bu konuda çok katı bir tutum var malesef) büyük bir kısmının okulu uzuyor.
  • ek olarak istanbulda havuz işi yapanların çoğu çevre mühendisidir
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.