Şimdi Ara

Çevre Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
3
Favori
77.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ßegonya

Merhabalar.
    Mf4 sıralamam 65 bin.. tercihlerimde ytü cevre müh. düsünüyorum ama kararsızım korkuyorum acıkcası bnde herkes gibi mezun olunca işimi yapmak istiyorm çevre mühendisliği hakkndaki olumsuz görüşler beni de olumsuz etkiliyo terchlerime yazmakta cekiniyorum ne yapmalıyım sizce??

Ben çevre mühendisliği okuyorum gayet de memnumum. iş konusuna gelince genellikle sitelerde olumsuz yorum yapılmayan meslek yok ve ytü de gayet iyi üniversite çıktığında işsiz kalcağını sanmıyorum fakat her insan şansını kendi yaratır bölümü isteyerek okursan zaten mezun olduğunda o işi yaparsın ;)
  • Bölümün adı da Ekoloji mühendisliği gibi bir şey olsa daha iyi olurdu bence :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekurt92

quote:

Merhabalar.
    Mf4 sıralamam 65 bin.. tercihlerimde ytü cevre müh. düsünüyorum ama kararsızım korkuyorum acıkcası bnde herkes gibi mezun olunca işimi yapmak istiyorm çevre mühendisliği hakkndaki olumsuz görüşler beni de olumsuz etkiliyo terchlerime yazmakta cekiniyorum ne yapmalıyım sizce??

Ben çevre mühendisliği okuyorum gayet de memnumum. iş konusuna gelince genellikle sitelerde olumsuz yorum yapılmayan meslek yok ve ytü de gayet iyi üniversite çıktığında işsiz kalcağını sanmıyorum fakat her insan şansını kendi yaratır bölümü isteyerek okursan zaten mezun olduğunda o işi yaparsın ;)

Teşekkür ederim yorumun için tercih listeme eklemeyi düsünüyorum :)
    sen hangi üniversitedesin

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar.

Ben Süleyman demirel deyim.Eger başka soruların olursa ya pmden ya da buradan sor cevaplarım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar.

Ben Süleyman demirel deyim.Eger başka soruların olursa ya pmden ya da buradan sor cevaplarım :)

Zorunlu ingilizce şart galiba sizin okulda . Süleyman Demirel'de..?

• quote:

Orijinalden alıntı: mck55

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar.

Zorunlu ingilizce şart galiba sizin okulda . Süleyman Demirel'de..?

Evet aynen öyle fakat muafiyet sınavıyla geçebiliyorsun ben geçtim muafiyeti. Hatta geçemeyenler için bir daha yaptılar ;-)

• ben saglık bakanlıgında memurum ünvanım çevre saglıgı teknisyeni.çevre mühendisligi bizde üst öğrenim sayılıyo.kazanıp okursam bana ne gibi faydaları olur.bilen bi arkadastan geniş çaplı bi analiz bekliyorum.tsk ederm smdiden.
  • Arkadaşlar ben seneye sınava gireceğim çevre mühendisliğide düşünüyorum yıldızteknik üniversitesini yazmayı düşünüyorum ama mezun olduktan sonra iş bulamazsın diyorlar ne dersiniz beni bilgilendirirseniz sevinirim
  • merhaba arkadaşlar bu sene bana itü çevre mühendisliği geliyor. sizce bu meslekte kariyer yapma şansı varmıdır iyi bir firmada yönetici olunabilirmi?
  • Bence çevre müHendisliğinin türkiyede daha on yılı var o kadar popüler değil. İş alanları kısıtlı Danışmanlık firmaları biraz popüler onun harici iş sağlığı ve işçi güvenliği var o sertifikayı eğitimle herkez alabiliyor. Çevre görevlisi olabiliyorsun ama artık tüm mühendislikler oluyo kısaca 65 bin sıralaması olan yada itü çevre mühendisliğine puanı yeten bir kişinin bu bölümü tercih etmesi puanına yazık eder bence. İnşaat mühendisliği dururken neden bu mesleği tercih edeceksin anlamıyorum. Sırf itü yada ytü diye çevre mühendisliği okunmaz ki ben selçuk çevre mühendisliğini bıraktım ytü çevre müh. o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum açıkçası üniversitenin adı vardı fakat çevre mühendisliğinde özellikle çoğu konuda selçuk daha üstündü. Bana sorarsanız gitmeyin çevre müh. her zaman okunabilir bir bölüm puanları düşük her türlü kazanırsınız gidin inşaat okuyun şuan türkiyede çok popüler çevre zaten inşaatdan kopma bölüm inşşattan çift anadal yapın çoğu ders ortak zaten 20 ders sonra çift diploma alıyorsunuz 20 dersi sadace ortak değil.

• üniversiteden mezun oldum hala aynı konu nostalji oldu
  • Çalışıyor musun bari:) Okuyan arkadaşları bilgilendir de onlarda ona göre hareket etsin
  • harita mezunuyum dgs ile geçiş yapsak fark dersi çok mu olur ? çevre mühendisliğinde hangi dersler vardır bilgilendirirmidiniz?
  • istatistik okudum ben yeni mezun olcam
  • Arkadaşlar. Ben Samsun 19 Mayıs üniversitesi 4. sınıf çevre mühendisi öğrencisiyim. Öncelikle Çevre mühendisliğini iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Yeni gelen 1. sınıflar hep çevre düzenlemesi gibi fikirlerle geliyor. Mesela Bir binanın kanalizasyon bağ bahçe düzenlemesi gibi. Çevre mühendisliği bu değildir. O işlere peyzaj mimarlığı bakar. Öncelikle çevre mühendisliği Atık temizleme üzerine kurulu mühendislik sistemidir. Ana gayesi budur. Fakat diğer iş alanlarınada değinicem. Bir hocamızın lafı vardır. Bizim mühendisliğimiz su ve insan hayatı olduğu sürece devam edecektir. Çok doğru bir laf. İnsanların oluşturduğu su atıkları katı atıklar evsel atıklar vb. hepsiyle biz ilgileniyoruz. Bizim mesleğimizde para sınırı yoktur. Her meslekte oldugu gibi. Siz kendinizi ne kadar geliştirirseniz o kadar ekmeğini yersiniz. Bakın ben 2 senedir staj yapıyorum. Staj yaptıgım yerlerden bir tanesi arıtma tesisiydi. Tesisin neredeyse %80 i çevre mühendisiydi. Stajerleri saymıyorum. Yani iş konusunda sıkıntıya düşücek bi durumumuz yok. Arkadaşlar yeni bir bölüm oldugu için mesliğin temellerini bizler atıyoruz. Bir makina veya inşaat mühendisi gibi değilliz. 1970 senesinde işe girmiş makina mühendisi hala piyasada bunu da göz önünde bulundurun. Tamam köklü meslekler herzaman iş bulur ama iyi pozisyonlarda bulamaz. Çevre mühendisliğinin geçmişi 20 senedir. yani 4 seneden 5 dönem mezun vermiştir. Piyasada yeni yeni nitelikli insanlar var. Bu bizim içini iyi birşey.

Meslek gruplarına ve iş alanlarına gelince. Arkadaşlar temel olarak aklınıza hangi katık geliyorsa orda bir çevre mühendisi var olmak zorundadır. Kanun kural bunu söylüyor. Hastane fabrika Katı atık depolama yerleri. (İlaç firmaları) geri dönüşüm tesisleri. Bunlar temel çalışabileceginiz yerleri. Alacağınız İSO belgeleriyle, İnşaat şantiyelerinde. İş ve iş güvenliği uzmanlığında, Bakanlıklarda belediyelerde Devlet su işlerinde.İSKİ de ve aklıma gelmeyen bir çok yerde. (Özellikle belediyeler deli gibi arıyor. İlçenin pis sularını yönetebilmek için. Belediyeler bizim için çok önemli.) Şunu unutmayın arkadaşlar. İnsan hayatı oldukça bizde varız.

Maaş konusuna gelince. Benim bir üst dönemim mezun oldu. Erkekler askere gittiler asker olamayana iş yok :) Bayan arkadaşlar hemen iş buldular. Bir arkadaşım 1.500 lirayla başladı. Sabah 9 akşam 17.00 Artı primi var. Bir arkadaşım belediyede işe girdi. Proje üretiminde şuan maaşı 1400 lira altına araba verdiler. Erkeklerden daha haber yok askerten dönünce bakıcaz. :) Bir mühendis deneyimsiz 1500 lira kazanabiliyorsa öpüp başına koymalı. Ayrıca çevre danışmanlık şirketlerinin kazançları ortada. En kötü atık kontrolu bugun 300 tlden başlıyor. Ayda 2 kere bu olmak zorunda 600 tl demektir. 10 firmadan 6 bin Tl. İmza çok önemli birşey :)

Kısacası arkadaşlar çevre mühendisine her yerde iş vardır. Biz simdiden iş başvurularını kontrol etmeye başladık. Çevre mühendisi olarak arattıgınız zaman internette en az 25 ilan çıkıyor tek sitede.Değerlendirmenizi iyi yapın. Ve mutlaka tercih etmeden önce Çevre mühendisi okuyanı ve çalışanıyla görüşün. Yeniliğe çok açık olan bir meslek oldugu için mevzuat değişebiliyor.

Son olarak bu detayı eklemek istiyorum. 3 4 yıl piyasada çalışmış çevre mühendisinin aldığı maaş 4 bin 5 bin arasıdır. en kötüsü 3 bin alır. Örnekleri çok mevcut. Çevre mühendisliği odasından takip edebilirsiniz maaş çizelgelerini. Kaliteyi düşürmemek için yani hamal gibi çalışmamak için maaş çizelgesi tutan tek odadır. Bu maaş çizelgesine göre iş ilanları ve maaş teklifleri sunulur saygılar.

• Yukarıdaki yazıya rağmen iş imkanı olarak benim kafama yatmıyor.64 devlet üniversitesinde bölümü var.Dolayısıyla mezunda çok olacaktır , rekabet fazla olacaktır.
  • bende bu sene yazmayı düşünüyorum girersem iş bulmak zormu istanbulda
  • Geleceğin mesleği diyorlar ama o gelecek bir türlü gelmedi 3 ten bırakmış biri olarak söylüyorum türkiye için daha gelişmemiş bir mühendisik ve önü kapalı. Ortada bir bölüm inşaat ile kimya mühendisliğinin arasında. Avrupada en popüler mesleklerden biri iken türkiyede ismi bile tam olarak duyulmadı. Duyanlarında peyzaj mimarlığa ile karıştırıldığı bölüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben bu yıl hatta 3 5 gun ıcınde tercıh yapacagım.. aklımda gıda cevre orman muhendıslıklerı falan varr.. ama kararsızım tedırgınım.. acıkta kalmaktan korkuyorum.. bu konuda bılgılı bırının yardımcı olmasını rıca edıyorum .. şimdiden tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_961

istatistik okudum ben yeni mezun olcam

olabildin mi bari ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.