Şimdi Ara

Cevap: Yeni YAMAHA NMAX Almış Olanlar ve Alacak Olanlar ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
4
Favori
53.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Nmax 155 kullanıcısıyım. Orjinal ayna dışında kullanabileceğimiz bir ayna var mı acaba? Biraz daha bombeli ve geniş olan bir şey mesela?

Not: Uzatma ve kör nokta aynası dışında..

Sevgiler.
  • Arkadaşlar merhaba

7 temmuz itibariyle 155 lik nmaxi 500 kmde iken 2.el satın aldım
    o zamandan bu zamana toplam km 3150 oldu.

Nmax'ten gayet memnunum , süspansiyonları biraz sert 1.1.5 saat sürüş sonrası sırtta popoda ağrı yapabiliyor
    durup dinlenmek gerekebiliyor

hızlanması ve durması çok güzel. Mutlaka tavsiye ederim
    125 ve 155 arasında son sürat bakımından fark yok
    155 biraz daha cabuk hızlanıyor o kadar
  • 20bin km dir nmax kullanıyorum. nmax candır :)
    bana kalırsa 2 elzem şey var motorda.
    1- güvenlik için aynaları daha büyük ve geniş açılı olan ile değiştirmek lazım. 15-20 tl ye bile YBR aynası bulunabiliyor. ben memnunum.
    2- yüksek hızlarda rüzgar rahatsız ediyor ama ön cam ile kolayca çözülüyor. anahtar nokta ise: ne kadar yüksek cam o kadar konfor. cam yükseldikçe motorun dıştan görüntüsü biraz bozuluyor ama konfora değer bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

20bin km dir nmax kullanıyorum. nmax candır :)
    1- güvenlik için aynaları daha büyük ve geniş açılı olan ile değiştirmek lazım. 15-20 tl ye bile YBR aynası bulunabiliyor. ben memnunum.
    2- yüksek hızlarda rüzgar rahatsız ediyor ama ön cam ile kolayca çözülüyor. anahtar nokta ise: ne kadar yüksek cam o kadar konfor. cam yükseldikçe motorun dıştan görüntüsü biraz bozuluyor ama konfora değer bence.

Motorun ön camını orjinal Tur camımı taktınız?
    Yoksa 180 tlye satılan GP kompozit cammı=

Boyunuz kaç cmti bu da etkiliyor rüzgarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cosef

quote:

Orijinalden alıntı: ihzone89

20bin km dir nmax kullanıyorum. nmax candır :)

Motorun ön camını orjinal Tur camımı taktınız?
    Yoksa 180 tlye satılan GP kompozit cammı=

Boyunuz kaç cmti bu da etkiliyor rüzgarı

piyasada 6-7 çeşit ön cam satılıyor. benimki gp nin 71cm lik modeli. boyum 177. göğüse gelen rüzgarı kesiyor ama kaskı kurtarmıyor. o bakımdan daha uzun tercih edilse daha konforlu olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: simulacrux

2013 pcx 125'i 2,5 yıl 7500 km şehir içinde yaz kış yağmur çamur kullanan birisi olarak,

Nmax'in şu ana kadar ki e en iyi iki özelliği,
    1-ABS- neden mi? Ispartada asfaltlar rezalet, genelde kavşaklar parlak asfalt olmuş durumda. Kombi fren de oldukça iyi ama bir abs değilmiş.

2-Yan rüzgardan etkilenmesi konusu. PCX'te kontrol etmekte zorlandığım rüzgarlarda nmax neredeyse hissetmiyor bile. En muzdarip olduğum konuydu.

Gelelim PCX'i özeleten konulardan birkaçına.

1-Direksiyon açısı mı dersiniz şejki mi dersiniz bilmem ama, kesinlikle scooter gibi değil.

2-Aynalar daha iyi

Yakıt tüketimi ile ilgili eleştirilere gelelim. 5-5.5 litre yakıt ile 200 km zor yapıyordum PCX ile. kısaca bence arada çok fark yok. PCX ile ışıkta beklerken kornaya basınca garip ses çıarkıyordu start stop devrede iken bazen. sanırım akü zortlatması idi. O sebeple kullanmaz hale gelmiştim ama, motor durduğundaki o sessizlik ve titreşimsizlik hani özlenmiyor değil.

Bu arada Nmax sinyalleri ile fren lambası PCX'e kıyasla rezalet. PCX'te sinyal yakınca öndeki arabadan sağdaki soldaki tabeladan yansımasını görürdüm. Frene basınca akşamları aynadan frenlerin yandığını farkettiğim durumlar olurdu.

Bu durumda bilinsin istedim.

Yine de bugün şu şartlarda karar veriyor olsam, sadece rüzgardan daha az etkilenmesi nedeniyle bile nmax tercih ederim.

vay arkadaş 5.5 litreymiş!

üşüşmüşsünüz yamahanın sayfasına atıp tutuyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

2013 pcx 125'i 2,5 yıl 7500 km şehir içinde yaz kış yağmur çamur kullanan birisi olarak,

1-ABS- neden mi? Ispartada asfaltlar rezalet, genelde kavşaklar parlak asfalt olmuş durumda. Kombi fren de oldukça iyi ama bir abs değilmiş.

2-Yan rüzgardan etkilenmesi konusu. PCX'te kontrol etmekte zorlandığım rüzgarlarda nmax neredeyse hissetmiyor bile. En muzdarip olduğum konuydu.

1-Direksiyon açısı mı dersiniz şejki mi dersiniz bilmem ama, kesinlikle scooter gibi değil.

2-Aynalar daha iyi

Yakıt tüketimi ile ilgili eleştirilere gelelim. 5-5.5 litre yakıt ile 200 km zor yapıyordum PCX ile. kısaca bence arada çok fark yok. PCX ile ışıkta beklerken kornaya basınca garip ses çıarkıyordu start stop devrede iken bazen. sanırım akü zortlatması idi. O sebeple kullanmaz hale gelmiştim ama, motor durduğundaki o sessizlik ve titreşimsizlik hani özlenmiyor değil.

Bu arada Nmax sinyalleri ile fren lambası PCX'e kıyasla rezalet. PCX'te sinyal yakınca öndeki arabadan sağdaki soldaki tabeladan yansımasını görürdüm. Frene basınca akşamları aynadan frenlerin yandığını farkettiğim durumlar olurdu.

Yine de bugün şu şartlarda karar veriyor olsam, sadece rüzgardan daha az etkilenmesi nedeniyle bile nmax tercih ederim.

200kmde yazmış. Biraz dikkatli okuyalım. 2.5-2.75litre/100km yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: spidymaster

quote:

Orijinalden alıntı: 1984

quote:

2-Aynalar daha iyi

200kmde yazmış. Biraz dikkatli okuyalım. 2.5-2.75litre/100km yani.

eyvallah yanlış okumuşum ;)

• ben şuan suzuki address kullanıyorum nmax 155 e geçmeyi düşünüyorum.2. el fiyatları neredeyse 0 a yakın.sizce address ten nmax a geçmeli miyim yoksa bekliyip x max mı alsam ?
  • Şu an absli nmax 155 2018 modelleri sitesinde yazdığı gibi 16.150 tl mi?( taksit veya banka kredi kullandırıyorlar mı?)

İlk defa motor alacağım sigortası plakası falan ne yapar??

Başlangıç olarak 200-300 km arası turlara çıkacağız arkadaşlarla

Arkadaşlarım cbr 125 ile çıkıyor. Nmax ile onlara ayak uydurabilecekmiyim?

3 senedir elektrkli 3000 wattlık scooter kullanıyorum şehir içi şehir dışı deneyimim motorun menzili ile alakalı olarak iyi sayılır. Manevra olsun , dengede durma olsun öğrendim. Yaş 31 biraz geç kaldım bu motor işlerine ama yinede başlangıç motoru olarak nmax 155 işimi görür mü? Uzun yol deneyimini 2019 yazında düşünüyorum.

Şimdiden hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce Nmax 155'i teslim aldım. Soracağınız bişi olursa elimden geldiğince yanıtlarım.
  • tugberk16 kullanıcısına yanıt
    dostum aldın mı bilmiyorum ama bütçesini sarsmayacaksa tabi ki xmax.. nmax dan xmaxa atlanıyor. adress den sonra nmaxda pek fark yaşamazsın.. sele rahatlığı olsun 250 cc olsun görüntü olsun xmax iyidir.
  • bende xmax iron max modeli vardı. yaşadığım yerde çok mıcırlı yol var. Sele yüksekliği yüzünden motoru zapt etmesi zor. Arkadaşın nmax ı kullandım. Bana daha kolay geldi. Hatta acayip güvenli. hemen gidip nmax aldım. Çok memnunum. Sadece kısa mesafelerde kullanıyorum. Uzun yol bana göre değil. Uzun yola gidiceksem nmax ı benim kamyonetin içine atıp gidiyorum.
  • nmax gerçerkten iyi ve güvenli bir motor. çok memnunum fakat nmax kullananlara bir sorum var.
    çukura girdiğin zaman ön amortisörden tak diye bir ses geliyor. Bu ses nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

nmax gerçerkten iyi ve güvenli bir motor. çok memnunum fakat nmax kullananlara bir sorum var.
    çukura girdiğin zaman ön amortisörden tak diye bir ses geliyor. Bu ses nedir?
    Her çukurda mı bu ses geliyor, detay verebilir misiniz?

Normalde derin çukura hızlı girince, fren de varsa dip vurur amortisör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 15 Ekim 2018; 9:33:19 >
  • Arkadaşlar bikaç ay içinde nmax almayı planlıyorum.
    125cc ile 155cc arasında 1500tl civarı fark var. %80 şehiriçi kullanacağım. Sizce bu fiyat farkını vermeye değer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Her çukurda mı bu ses geliyor, detay verebilir misiniz?

Normalde derin çukura hızlı girince, fren de varsa dip vurur amortisör.

Alıntıları Göster
    her çukurda değil. sadece derin çukurlarda.
    verdiğin cevap mantıklı zaten bende aynı şeyi düşünmüştüm ama nasıl dendiğini beceremedim. 40 sene yurt dışında yaşayınca.
    peki böyle dip vurmanın bir zararı olmqz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

her çukurda değil. sadece derin çukurlarda.
    verdiğin cevap mantıklı zaten bende aynı şeyi düşünmüştüm ama nasıl dendiğini beceremedim. 40 sene yurt dışında yaşayınca.
    peki böyle dip vurmanın bir zararı olmqz mı?

Alıntıları Göster
    Hocam ufak bir scooter, sert amortisörleri var ve çalışma aralığı çok geniş değil.
    Bu durum sıkça başınıza geliyorsa; ya haddinden hızlı giriyorsunuz ya da frenleme yaparken çukura giriyorsunuz. Sürüş tarzınızı gözden geçirmeniz, eski motorlarınızdaki gibi hareket etmemeniz gerek. Daha yavaş girmeniz ve frenlemeyi çukura girmeden bitirmeniz gerek.

Dip vurmak zararlı tabii hocam, amortisörün tabiri caizse patlamasına, keçelerininin bozulmasına, yağ kaçırmasına, ses yapmasına vs. neden olabilir.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 16 Ekim 2018; 9:30:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: legendboxer

Arkadaşlar bikaç ay içinde nmax almayı planlıyorum.
    125cc ile 155cc arasında 1500tl civarı fark var. %80 şehiriçi kullanacağım. Sizce bu fiyat farkını vermeye değer mi ?
    Performansı hacmine göre çok iyi olsa da neticede ufak motorlu bir scooter. Bu yüzden aradaki küçük farkı özellikle yokuşlarda, artçılı kullanımda ,ara hızlanmalarda vs. hissettiriyor. Eğer aradaki fiyat farkı sizi çok zorlamıyorsa 155 alın hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Performansı hacmine göre çok iyi olsa da neticede ufak motorlu bir scooter. Bu yüzden aradaki küçük farkı özellikle yokuşlarda, artçılı kullanımda ,ara hızlanmalarda vs. hissettiriyor. Eğer aradaki fiyat farkı sizi çok zorlamıyorsa 155 alın hocam.

Alıntıları Göster
    155 olanı aldım hocam bugün. İlk izlenimim süper.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.