Şimdi Ara

Cevap: stereo anfiye aktif sub bağlama,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araba basını aktif bas yapmak mümkün mü ?

Merhaba, elimde araba tesisatından kalan 38 cm kabinli JBL marka araba bası var, eve pıoneer 921 K sourrond anfi aldım
    ve bu anfinin aktif bas çıkışı var elimdeki bası bu anfide aktif bas olarak kullanma imkanım var mı ?
    aklıma şöyle bir şey geldi , evimde yine önceden kullandığım resimde arka bölümü görülen
    steroa anfi var ve buna elimdeki araba basını bağlayarak kullanıyordum yine bu stero anfi ye
    arba basını bağladım ve anfiye de pıoneer 921 K anfinin aktif bas çıkışına resimdeki kabloyu
    bağladım tek uçlu tarafını çift uçlu tarafıda stero anfiye bağladım ama bas veya ses alamadım
    kullandığım kablo mu yanlış çünkü pıoneer anfinin arkasına tek ucu takmaya çalışırken girmedi
    gittim elektronikçiden az daha ince ucunu aldım fakat bu da çok ince geldi ince ucu kullanmadan
    tekrar takmayı denedim kabloyu döndürdüm bu şekilde girdi fakat zorlandı gibi yani normal
    ittirerek kabloyu sokamadım çevirerek soktum sonra her iki anfiyi açtım fakat bas alamadım neden ?
    yaptığım uygulama mı yanlış yoksa kullandığım kablo mu yanlış ? yaptığım uygulama
    yanlış ise internette gördüğüm bir aktif basın arka bölümü var satılıyor
    onu alırsamhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisv...5038421/detay/ linkte ki gördüğünüz araba basını bağlayınca bas alabilirmiyim ?
    lütfen yardım resimleri ufak yapamadım biri oldu diğerleri ol

[simage]
     Cevap:  stereo anfiye aktif sub bağlama,
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

[simage]
    [/simage]

• sn. Şimşek,
    3.5mm stere kulaklık cakını RCA dişi yuvaya zorlayıp sokup BOZMA. ne sokuyon kardes

• acemiyiz işte bir kere soktuk umarım bişey olmamıştır sen yardımcı olurmusun nasıl kablo kullanmam gerekir kablomu hatalı bu sistemde ?
  • inş. bozulmamıştır. kolay kolay bozulmaz ama dağıttıysan Allah bilir...
    bak bu şekilde yapacaksın. ince kulaklık cakını unut. kullanma.
    yaptığın hata sadece hatalı kablo kullanmak. çarpı koyduğum kulak cak lı kabloyu kullanma. unut, at onu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

inş. bozulmamıştır. kolay kolay bozulmaz ama dağıttıysan Allah bilir...
    bak bu şekilde yapacaksın. ince kulaklık cakını unut. kullanma.
    yaptığın hata sadece hatalı kablo kullanmak. çarpı koyduğum kulak cak lı kabloyu kullanma. unut, at onu.

Daha iyi anladim ustad tesekkurler kablonun hwr iki ucuda sanirim girintili cikintili olmayacak yuvarlak olacak ve aktif bas girisine taktigim uc tek uc olarak stero anfiye taktigim uc ise kirmizi beyaz iki li mi olmali yoksa stero anfiye giden tarafta mi tekli olmali tekli olursa stero anfide beyaz girise mi kirmizi girise mi takmam gerekir u kablonun adi rca cak kablosu mu ben elektronikci yanlis yonlendirrdiginden boyle oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simsek59

kablonun hwr iki ucuda sanirim girintili cikintili olmayacak yuvarlak olacak ve aktif bas girisine taktigim uc tek uc olarak stero anfiye taktigim uc ise kirmizi beyaz iki li mi olmali yoksa stero anfiye giden tarafta mi tekli olmali tekli olursa stero anfide beyaz girise mi kirmizi girise mi takmam gerekir u kablonun adi rca cak kablosu mu ben elektronikci yanlis yonlendirrdiginden boyle oldu

evet kablonun her iki ucu girintili çıkıntılı olmayacak. o

resmini koyduğum RCA erkek düz uçlu kablo olacak. kablonun her iki ucu tek olacak. bu kablo mono kablo oluyor. tek demek yani. karıştırma şimdi ikili mi tek mi olacak diye.

foroğrafta çizdiğimizi uygulayalım. gerisini kurcalama. hele öğrenelim mevzuyu beraber sonra detaylara ineriz.

aktif bas dediğin ne oluyor? okumuyorsun sanırım sn. Simşek. Pioneer 921 AVR in arkasında o kulaklık cakı sokmaya çalıştığın yer AKTİF değil. pasif sinyal çıkışıdır ve esas adı '' for Active Subwoofer'' . yani ''aktif subwoofer hoparlör'' için pasif sinyal çıkışıdır.

Senin JBL in pasif hoparlördür. onu çalıştırmak için pioneer amplide ki pasif subwoofer sinyal çıkışını RCA kablo ile başka bir amfiye girip; o amfinin çıkışına jbl bas hoparlörü bağlayacaksın.

• quote:

quote:

kablonun hwr iki ucuda sanirim girintili cikintili olmayacak yuvarlak olacak ve aktif bas girisine taktigim uc tek uc olarak stero anfiye taktigim uc ise kirmizi beyaz iki li mi olmali yoksa stero anfiye giden tarafta mi tekli olmali tekli olursa stero anfide beyaz girise mi kirmizi girise mi takmam gerekir u kablonun adi rca cak kablosu mu ben elektronikci yanlis yonlendirrdiginden boyle oldu

evet kablonun her iki ucu girintili çıkıntılı olmayacak. o

resmini koyduğum RCA erkek düz uçlu kablo olacak. kablonun her iki ucu tek olacak. bu kablo mono kablo oluyor. tek demek yani. karıştırma şimdi ikili mi tek mi olacak diye.

foroğrafta çizdiğimizi uygulayalım. gerisini kurcalama. hele öğrenelim mevzuyu beraber sonra detaylara ineriz.

aktif bas dediğin ne oluyor? okumuyorsun sanırım sn. Simşek. Pioneer 921 AVR in arkasında o kulaklık cakı sokmaya çalıştığın yer AKTİF değil. pasif sinyal çıkışıdır ve esas adı '' for Active Subwoofer'' . yani ''aktif subwoofer hoparlör'' için pasif sinyal çıkışıdır.

Senin JBL in pasif hoparlördür. onu çalıştırmak için pioneer amplide ki pasif subwoofer sinyal çıkışını RCA kablo ile başka bir amfiye girip; o amfinin çıkışına jbl bas hoparlörü bağlayacaksın.

anlıyorum , peki ben elektronikçiye gittiğimde aktif bas kablosu dediğimde anlamaz mı ben şöyle söyleyeceğim RCA erkek düz uçlu kablo iki ucuda tekli olacak tamam dediğiniz gibi, resimde görülen elimde eski stero anfi var arkası görünüyor, ondaki girişler hep biri kırmızı biri beyaz şeklinde rca kablo nun diğer ucumu bunlardan beyaz olana mı kırmızı olan yere mi takıcam ? kabloyu cumartesi günü alabilicem yakınımda yok elektronikçi , şimdiye kadar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simsek59 -- 22 Ocak 2015; 18:57:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dvd, vcd bağlarken kullanılan kırmızı beyaz ses kablosu istiyorum de yeterli.
    kırımızı erkek cakı kırmızı dişi cak yuvasına sokacan beyazıda beyaza sokacan.

sen sadece kırmızı ucu kırmızıya tak yeter. hangi şehirdesin?
  • simsek59 kullanıcısına yanıt
    Aynı soru için,, 3 farklı konu açmışsınız
    Bu şekildede sonuca ulaşamazsak daha neyse, >>>>http://i.hizliresim.com/7V1dyW.jpg
  • quote:

dvd, vcd bağlarken kullanılan kırmızı beyaz ses kablosu istiyorum de yeterli.
    kırımızı erkek cakı kırmızı dişi cak yuvasına sokacan beyazıda beyaza sokacan.

sen sadece kırmızı ucu kırmızıya tak yeter. hangi şehirdesin?

İstanbul Anadolu yakasında yım Ümraniye ve çamlıca ya yakınım "kırımızı erkek cakı kırmızı dişi cak yuvasına sokacan beyazıda beyaza sokacan. " demişsiniz o zaman alacağım kablonun bir ucu tekli pıoneer avr ye giren tarafı ve ucu yuvarlak olacak diğer stero anfi ye girecek tarafı ise ikili bir ucu kırmızı diğeri beyaz olacak doğru mu ? şu açıdan sordum sizin resimde koyduğunuz gri renk kablo nun her iki ucuda tekliydi bundan sordum :) saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

Bu şekildede sonuca ulaşamazsak daha neyse, >>>>http://i.hizliresim.com/7V1dyW.jpg

üstat sorma kusura bakma ilk başta cevap alamadım bu sebepten açtım farklı yere konu

• quote:

İstanbul Anadolu yakasında yım Ümraniye ve çamlıca ya yakınım "kırımızı erkek cakı kırmızı dişi cak yuvasına sokacan beyazıda beyaza sokacan. " demişsiniz o zaman alacağım kablonun bir ucu tekli pıoneer avr ye giren tarafı ve ucu yuvarlak olacak diğer stero anfi ye girecek tarafı ise ikili bir ucu kırmızı diğeri beyaz olacak doğru mu ? şu açıdan sordum sizin resimde koyduğunuz gri renk kablo nun her iki ucuda tekliydi bundan sordum :) saygılar

resmini koyduğum gri kablo gibi tek kullanacaksın. gri kablo ile kırmızı beyaz kablo aynı kablodur. tek koaksiyal kablo.

ya sadece tek kırmızıyı kullan. yine tek kablo.

ya da beyazı. ikisini aynı anda kullanma. sonuçta tek kablo kullanacaksın. mono diyorum.

adresini verirseniz
    size kablo göndereceğim. kağıda da çizip yazıp tarif edeceğim. olmazsa bir ark.şa yönlendireceğim olmazsa PM den cep. tel.nizi gönderiniz.

•  Cevap:  stereo anfiye aktif sub bağlama,
  • quote:

quote:

resmini koyduğum gri kablo gibi tek kullanacaksın. gri kablo ile kırmızı beyaz kablo aynı kablodur. tek koaksiyal kablo.

ya da beyazı. ikisini aynı anda kullanma. sonuçta tek kablo kullanacaksın. mono diyorum.

adresini verirseniz
    size kablo göndereceğim. kağıda da çizip yazıp tarif edeceğim. olmazsa bir ark.şa yönlendireceğim olmazsa PM den cep. tel.nizi gönderiniz.

anladım üstad resme koyduğunuz kablodan alıcam iki tarafıda tek uçlu ,elektronikçiye gittiğimde bu resmi de göstericem telefondan , adrese kablo göndericem demişsiniz çok teşekkürler yardım ve düşüncelerin için

• quote:

quote:

adresini verirseniz

üstad kabloyu aldım bağladım oldu hallettim oldu güzel bas alıyorum aktif bas almama gerek kalmadı eski anfiyi de değerlendirmiş oldum, size gerçekten çok ama çok teşekkür ederim yardımlarınız için , ses ayarlarıyla ilgili bişey sorucam ama onu avr bölümünde sorucam tekrar teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

sonuca ulaştık üstad teşekkürler destekleriniz için

• haydi gözün aydın sevindim. rahatladık komple. yardım ve faydalı olabileceğimiz bir konu varsa her zaman tabi ki.
    olay tek kabloydu değil mi?
    detaylar yuzunden karışmasın dedim. eski amfi dediğin, tarif ettiğimiz bas hop.rü çalıştırmak için kullandığın Çin malı bots, osawa, trident tarzı amfi nedir? model ne tam olarak?

• quote:

haydi gözün aydın sevindim. rahatladık komple. yardım ve faydalı olabileceğimiz bir konu varsa her zaman tabi ki.
    olay tek kabloydu değil mi?
    detaylar yuzunden karışmasın dedim. eski amfi dediğin, tarif ettiğimiz bas hop.rü çalıştırmak için kullandığın Çin malı bots, osawa, trident tarzı amfi nedir? model ne tam olarak?

Evet tek kablo kullandigim anfi basit minton maeka ama iyi kise yaradi en azindan simdilik idare eder bas aktif basa verecegim parayi simdi center hoperlor alicam ona vericem iyi oldu anfiyi aldim ama elimde duzgun hoperlor yoktu saygilar tesekkurler tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.