Şimdi Ara

Samsung 46B6000 İzlenimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
5.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, geçen hafta Samsung 55B7000 siparişi verdikten sonra, aldığım yer bir güzellik yaparak bu model gelene kadar idareten teşhirden bir 46B6000 ayarladı. Bir taşla iki kuş şeklinde, ikisinin de yorumlarını burada sırasıyla paylaşmaya çalışacağım. İlk once 46B6000.

Tasarım

- Panelin inceliği cok etkileyici; Sony almamamdaki en büyük faktörlerden birisi Sony'lerin açık ara farklı bir şekilde kalın ve daha ağır olması (özellikle X4500'e dikkat edin). TV'yi kendi başıma rahatlıkla kaldırıp montajını yapabildim.
    - Ayağın montajı 5 vida ile yapılıyor; ilk başta vidaların ufak olduğunu düşündüm ama montajdan sonra TV'yi yerine koyunca yeterli şekilde sağlam olduğunu kanısına vardım.
    - Yine de bu kadar hafif bir panelin mutlaka duvara asılması gerektiğini düşünüyorum, zira ayağın esneme payı çok yüksek. Özellikle çocukların yanlışlıkla düşürme ve altında kalarak yaralanma riski fazla olabilir.
    - Ekran ve çerçeve [malesef] glossy. Malesef diyorum çünkü yansımadan hiç haz duymam. Panelin üstünde yansıma oldugu gibi, panelin çerçevesi ile panel arasındaki 3-5mm'lik yükseklik farkından dolayi, ekrandaki açık renkler çerçevenin iö kısmında da yansıma yapıyor. Neden bu panellerin çerçeveleri ekran ile hemzemin olmaz anlamam... Neyse, küçük sorun.
    - Uzaktan kumanda, kişisel yorum olarak çirkin ve kalitesiz. Bu düşüncemin, seneler boyu oluşan Sony alışkanlığımdan dolayı da olabileceğini düşünüyorum.

Bağlantılar

- 4 HDMI bağlantının hepsi yan (sol) tarafa bakıyor. HDMI kablolarının göreli olarak ince olmasi lazım, yoksa kalın kablolar zor kıvrıldıklarından dolayı TV'nin sol tarafından gözükebilirler.
    - Component ve SCART bağlantılar icin breakout kit'i var. İkisini de kullandım (biri XBOX360, diğeri Digiturk). Component kablolar çok kalabalık yapiyor breakout'tan dolayi; SCART'in breakout kablosunun ise TV'ye bağlantısı ise çok ince ve biraz dandik geldi. Fakat bu fiziksel (ve minor) sorunlara karşılık bu bağlantılardaki kaynaklarda görüntü kalitelerinde herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
    - Yine de denilebilir ki, Samsung gerçekten HDMI kullanmanızı istiyor :)
    - Kumanda ile input'ları seçerken küçük bir güzellik yapmışlar; o anda aktif olan bağlantılar ile aktif olmayanları farklı gruplandırıyor. Böylece aktif olanlara daha kolaylıkla geçebiliyorsunuz menu'den.

Görüntü

- Burada ancak kişisel deneyime dayanarak konuşacağım, zira elimde kesin ölçüm yapabilecek bir toolkit yok.
    - Genelde (Backlight açıkken) siyah seviyesi oldukça iyi; widescreen film'lerde ekranın alt ve üstündeki siyahlar çok keskin. Standart setting'lerde oldukca tatminkar görüntü aldım, fakat tercihim Movie setting'leri oldu, zira çok daha doğal ve mat görüntü sağlıyor.
    - Panelde normal şartlarda gözle görülür bir clouding yok.
    - WDTV'den aldigim görüntü konusunda ilk başta kafam karıştı (1080p 60hz output; Batman Returns 8GB MKV dosyası). OZellikle filmin full screen oldugu ilk dakikalarında atlama/takılma farkettim. Setting'lerde birkaç oynamadan sonra takılmalar kalmadı; gerçi bu oynamaları eski haline getirince de takılma göremedim ilginç bir şekilde. Geçici bir durum oluştuğunu düşünüyorum, ama bu konuyu zorlamaya devam edeceğim başka dosyalar ile.
    - WDTV'den oynattığım SDTV dosyalar (LOST bölümleri), çok kaliteli gözüktüler. İşin daha ilginci, Digiturk yayınında da (ComedyMax) aynı güzel surpriz ile karşılaştım. SDTV görüntülere ciddi bir postprocessing yapılıyor bu panelde; her ne kadar normal yayındaki sıcaklıktan biraz yoksun kalıyorsa da görüntüler, kalite olarak oldukça tatmin edici. İnce ayarla daha da iyi olacaklarına inanıyorum. Bırakın 3 metreyi, 1 metreden bile ciddi bir kalite rahatsızlığı olmadan seyredebildim SDTV'yi.
    - PS3'te dowload ettiğim birkac HD content oynattım; ekstra bir iyilik veya kötülük görmedim.
    - PS3'te FIFA 08 oynadım; Movie setting'lerde herhangi bir input lag farketmedim. Daha hızlı/dinamik bir oyunda test etmek faydalı olabilir. Görüntü kalitesi oldukça iyi.
    - VGA'dan bir laptop bağladım; laptop'ın dandik Intel chipset'i desteklemediği icin 1920x1080 yerine ancak 1600x1200 açtım şimdilik. Bu çözünürlükte doğal olarak 1:1 pixel mapping yapmamasına rağmen çok etkileyici bir görüntü aldım denilebilir. Bu panel rahatlıkla bir HTPC monitor olarak kullanılabilir.
    - Son olarak, yine HDMI'dan bir HD kamera (Sony CX12) bağlayarak gerçek zamanli 1080p görüntüsü capture ettim. Bütün testlerde beni en .ok etkileyen testin bu olduğunu söylemeliyim. 1080p capture'da hemen hemen hiç lag yoktu (ne kamera kaynaklı, ne TV kaynaklı); şimdiye kadar gördüğüm (Bluray filmler dahil) en kaliteli, keskin ve yüksek kontrastlı görüntüyü aldım diyebilirim.

Sonuç

- Sonuç olarak, henüz panel ayarlarına çok dalmadan aldığım ilk izlenimler çok pozitif. Zaten esas 55B7000 gelince daha ince çalışabileceğimi düşünüyorum.
    - Duvara askı icin özel (daha ince) bir aparatı varmış B6000/B7000 serilerinin; onu bekliyorum. O da olunca daha düzgün bir cable management işine girişmem gerekecek gözüküyor.

Tşk,

--L

• Paylasim icin tesekkürler,benimde listemde B7000 var,beklememin tek sebebi aslinda tasinma durumum olmasindan,ben 40" lik düsünüyorum ama evin durumuna göre boyut degisebilir o yüzden beklemedeyim..Umarim en kisa zamanda B7000 e kavusursun,özellikle kullandigin ayarlari da ekleyebilirsen ilerde benim veya bu tv yi almak isteyenler icin bir referans olabilir..Son olarak hayirli olsun diyelim,gl gl kullanin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: selsu

Paylasim icin tesekkürler,benimde listemde B7000 var,beklememin tek sebebi aslinda tasinma durumum olmasindan,ben 40" lik düsünüyorum ama evin durumuna göre boyut degisebilir o yüzden beklemedeyim..Umarim en kisa zamanda B7000 e kavusursun,özellikle kullandigin ayarlari da ekleyebilirsen ilerde benim veya bu tv yi almak isteyenler icin bir referans olabilir..Son olarak hayirli olsun diyelim,gl gl kullanin..
    Cok guzel ve samimi bir inceleme olmus, tesekkurler ve gulu gule kullanin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tano

Alıntıları Göster
    slm.leventoz güle güle kulan ve tv nin kıymetini bil gerçekten mukemmel bır tv ben elimden kacırınca anladım.ahh ah,neyse bu konuda oldukca rahatsızım zaten başınızı ağrıtmayayım,benim merak ettiğim tv yi nerden aldın,adamlar mukemmel bır hızmet vermişler,,saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos1

slm.leventoz güle güle kulan ve tv nin kıymetini bil gerçekten mukemmel bır tv ben elimden kacırınca anladım.ahh ah,neyse bu konuda oldukca rahatsızım zaten başınızı ağrıtmayayım,benim merak ettiğim tv yi nerden aldın,adamlar mukemmel bır hızmet vermişler,,saygılar

Alıntıları Göster
    Hayırlı olsun
    sizdende fotolar bekliyoruz. Karanlıkta, görüntü yokken açık panel nasıl duruyor, sd yayın, hd yayın vs tarzında fotolar olursa her model için bu tür örneklerin olduğu başlıklar çok faydalı olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos1

Alıntıları Göster
    Yorumlar için çok teşekkürler. Dün akşam farkettiğim bir ayrıntıyı da paylaşmak istedim. Bu back (daha doğrusu egde) lighting işinin biraz daha ekmek yemesi gerekiyor gibi, çünkü çok ani kontrast değişimlerine tepkisi doğal değil. Mesela bir film bitince aniden ekran karardıktan sonra beyaz yazıların geçmeye başladığı an panel şöyle bir toparlanmaya çalışıyor sanki; siyahtım, ama beyaz karıştırmaya başladım, dur biraz aydınlatayım, yok, kenarların aydınlanmasına gerek yokmuş, kapatayım bari dercesine. Çok hareketli (i.e. ani patlama) sahnelerde de aynı sorunun yaşanacağını düşünüyorum. Ya da bunun etkisini, ekranı mümkün olduğunca matlaştırarak optimize etmek gerekecek (sinema modu, daha düşük ışık ayarları vs). Denemelere devam.

--L

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventoz -- 12 Mayıs 2009; 8:41:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: leventoz

Yorumlar için çok teşekkürler. Dün akşam farkettiğim bir ayrıntıyı da paylaşmak istedim. Bu back (daha doğrusu egde) lighting işinin biraz daha ekmek yemesi gerekiyor gibi, çünkü çok ani kontrast değişimlerine tepkisi doğal değil. Mesela bir film bitince aniden ekran karardıktan sonra beyaz yazıların geçmeye başladığı an panel şöyle bir toparlanmaya çalışıyor sanki; siyahtım, ama beyaz karıştırmaya başladım, dur biraz aydınlatayım, yok, kenarların aydınlanmasına gerek yokmuş, kapatayım bari dercesine. Çok hareketli (i.e. ani patlama) sahnelerde de aynı sorunun yaşanacağını düşünüyorum. Ya da bunun etkisini, ekranı mümkün olduğunca matlaştırarak optimize etmek gerekecek (sinema modu, daha düşük ışık ayarları vs). Denemelere devam.

--L

Alıntıları Göster
    Slm Drizzt_tr, her senaryo için (wdtv sdtv dosya, wdtv hd dosya, digiturk, ps3 oyun) birkaç resim çektim ama doğal ışık olmadığından dolayı flaşlı ve flaşsız, sonuçlardan çok memnun kalmadım. bu akşam resimleri biraz eleyip post etmeye çalışacağım.

--L

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg 49UB820V Ve Lg 47LB670V
    11 yıl önce açıldı
    LG 50uh635v Kullanıcıları
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Slm Drizzt_tr, her senaryo için (wdtv sdtv dosya, wdtv hd dosya, digiturk, ps3 oyun) birkaç resim çektim ama doğal ışık olmadığından dolayı flaşlı ve flaşsız, sonuçlardan çok memnun kalmadım. bu akşam resimleri biraz eleyip post etmeye çalışacağım.

--L

Alıntıları Göster
    Fotoları bekliyoruz hocam. Led tv olarak türünün ilk örneklerinden olduğundan dolayı genel kanı lcd'den bu teknolojiye geçecek olanların biraz beklemesi yönünde ancak sizin izlenimlerinizden anladığım kadarıyla ürün piyasada yeni olmasına rağmen genelde ilk ürünlerde ortaya çıkan ve sonraki modellerde düzeltilen bazı kusurları içermiyor. Bu önemli bir faktör. Eğer dediğiniz gibiyse şu an tek handikap fiyatı o halde.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaGeSuKo

Fotoları bekliyoruz hocam. Led tv olarak türünün ilk örneklerinden olduğundan dolayı genel kanı lcd'den bu teknolojiye geçecek olanların biraz beklemesi yönünde ancak sizin izlenimlerinizden anladığım kadarıyla ürün piyasada yeni olmasına rağmen genelde ilk ürünlerde ortaya çıkan ve sonraki modellerde düzeltilen bazı kusurları içermiyor. Bu önemli bir faktör. Eğer dediğiniz gibiyse şu an tek handikap fiyatı o halde.

Alıntıları Göster
    Slm, çektiğim fotolarıhttp://picasaweb.google.com/leventozbilgin/Samsung46B6000# adresinde görebilirsiniz.

@MaGeSuKo: TV'de half baked (yarım yamalak) bir teknoloji görmedim, dediğiniz gibi ilk sürüm için başarılı.
    @Drizzt_tr: Bulutlanma görmedim. Diğer fotolar linkte.
    @erdos1: Akmerkez samsung bayi.

--L

• quote:

Slm, çektiğim fotolarıhttp://picasaweb.google.com/leventozbilgin/Samsung46B6000# adresinde görebilirsiniz.

@MaGeSuKo: TV'de half baked (yarım yamalak) bir teknoloji görmedim, dediğiniz gibi ilk sürüm için başarılı.
    @Drizzt_tr: Bulutlanma görmedim. Diğer fotolar linkte.
    @erdos1: Akmerkez samsung bayi.

--L

Alıntıları Göster
    @Sevgili leventoz

http://forum.donanimhaber.com/m_31427268/tm.htm Bu linkte B7000 serisinin bazı problemleri sayılmış ki bu cihazı sizin test ettiğinizin üst modeli. Acaba burdaki problemlerin hepsi B6000 içinde geçerli mi?

• quote:

@Sevgili leventoz

http://forum.donanimhaber.com/m_31427268/tm.htm Bu linkte B7000 serisinin bazı problemleri sayılmış ki bu cihazı sizin test ettiğinizin üst modeli. Acaba burdaki problemlerin hepsi B6000 içinde geçerli mi?

Alıntıları Göster
    Slm MaGeSuKo, burada bahsedilen 3 sorun gozukuyor:

- auto dimming sorunu; sanirim iki onceki mesajimda bahsettim lighting/response time sorunu ile ilgili; yani, benim gozume response time sorunu olarak yansiyabilir, ama neticede icerideki islemcinin ani degisimlere bir sekilde zamaninda cevap vermemesi ve/veya anlis hesaplamadan dolayi siyah olmasi gereken bolumlerin anlik olsa bile gride kalarak insanin gozunu sasirtmasi. bu sorun var, cok cok rahatsiz etmiyor, ve workaround'u dinamik kontrast'i kapatmak demis. zannedersem benim kapattigim ozellik de buydu, makaleden bagimsiz olarak. su anda bu sorunu yasamiyorum.

- homojenlik; kenarlarda herhangi bir bleeding veya karanlik ekranda bir homojenlik sorununa/clouding'e rastlamadim.

- input lag; fifa08'de (720p destekliyor oyun max.) hissedilebilir bir lag'e rastlamadim, hem de oyun modu kapali olmasina ragmen. sadece standard yerine cinema setting'lerine getirdim, o kadar. 85 kotu bir rakam; ama 22ms cok hissedilebilir bir deger olmaz diye dusunuyorum.

benim deneyimler boyle.

tsk,

--L

• quote:

Slm MaGeSuKo, burada bahsedilen 3 sorun gozukuyor:

- auto dimming sorunu; sanirim iki onceki mesajimda bahsettim lighting/response time sorunu ile ilgili; yani, benim gozume response time sorunu olarak yansiyabilir, ama neticede icerideki islemcinin ani degisimlere bir sekilde zamaninda cevap vermemesi ve/veya anlis hesaplamadan dolayi siyah olmasi gereken bolumlerin anlik olsa bile gride kalarak insanin gozunu sasirtmasi. bu sorun var, cok cok rahatsiz etmiyor, ve workaround'u dinamik kontrast'i kapatmak demis. zannedersem benim kapattigim ozellik de buydu, makaleden bagimsiz olarak. su anda bu sorunu yasamiyorum.

- homojenlik; kenarlarda herhangi bir bleeding veya karanlik ekranda bir homojenlik sorununa/clouding'e rastlamadim.

- input lag; fifa08'de (720p destekliyor oyun max.) hissedilebilir bir lag'e rastlamadim, hem de oyun modu kapali olmasina ragmen. sadece standard yerine cinema setting'lerine getirdim, o kadar. 85 kotu bir rakam; ama 22ms cok hissedilebilir bir deger olmaz diye dusunuyorum.

benim deneyimler boyle.

tsk,

--L

Alıntıları Göster
    Slm hocam,

Dinamik kontrast kapatıldığında siyah seviyesinde ve derinliğinde kötüleşme gözlemlediniz mi?

Birde input lagden kasıt görüntüde oluşan ghosting mi yoksa bu farklı birşeyi mi anlatıyor?

• quote:

Slm hocam,

Dinamik kontrast kapatıldığında siyah seviyesinde ve derinliğinde kötüleşme gözlemlediniz mi?

Birde input lagden kasıt görüntüde oluşan ghosting mi yoksa bu farklı birşeyi mi anlatıyor?

Alıntıları Göster
    slm MaGeSuKo; simdiye kadar dynamic contrast kapali seyrediyormusum. gecici tv oldugu icin cok karistirmadim ayarlari acikcasi. bu ozelligi acinca contrast'in bir miktar arttigini gordum ama sadece digiturk'te denedim. hd dosyalardaki farka da bakacagim.

input lag benim henuz yasadigim bir sorun degil, fakat forum ve diger yerlerden okudugum kadariyla kaynaktan gelen goruntunun panel tarafindan zamaninda islenememesi sonucu yasanan bir senkron kaybi. marjinal bir ornek, kaynaktan gelen goruntu ile sesin eszamanli islenememesi yuzunden seslerin hareketler ile eszamanliliginin kaybolmasi olabilir. daha sik rastlanam bir ornek ise, oyun konsollarindan (ozellikle hd output verenler; ps3 veya xbox360) gelen input'un zamaninda islenememesi sonucu, joystick/gamepad'den verdiginiz kumandanin ekranda hissedilir bir sekilde gec belirmesi olabilir (mesela saga gitmek istediginizde, oyundaki karakteriniz siz saga gitmek istedikten 100 ms sonra hareket ediyor)... bu, ozellikle dinamik oyunlarda cok sinir bozucu olacaktir tahminim. ama dedigim gibi, bu sorunu ben yasamadim. kisaca, input lag'in ghosting veya trailing ile cok alakasi bulunmamakta.

tsk,

--L

• quote:

slm MaGeSuKo; simdiye kadar dynamic contrast kapali seyrediyormusum. gecici tv oldugu icin cok karistirmadim ayarlari acikcasi. bu ozelligi acinca contrast'in bir miktar arttigini gordum ama sadece digiturk'te denedim. hd dosyalardaki farka da bakacagim.

input lag benim henuz yasadigim bir sorun degil, fakat forum ve diger yerlerden okudugum kadariyla kaynaktan gelen goruntunun panel tarafindan zamaninda islenememesi sonucu yasanan bir senkron kaybi. marjinal bir ornek, kaynaktan gelen goruntu ile sesin eszamanli islenememesi yuzunden seslerin hareketler ile eszamanliliginin kaybolmasi olabilir. daha sik rastlanam bir ornek ise, oyun konsollarindan (ozellikle hd output verenler; ps3 veya xbox360) gelen input'un zamaninda islenememesi sonucu, joystick/gamepad'den verdiginiz kumandanin ekranda hissedilir bir sekilde gec belirmesi olabilir (mesela saga gitmek istediginizde, oyundaki karakteriniz siz saga gitmek istedikten 100 ms sonra hareket ediyor)... bu, ozellikle dinamik oyunlarda cok sinir bozucu olacaktir tahminim. ama dedigim gibi, bu sorunu ben yasamadim. kisaca, input lag'in ghosting veya trailing ile cok alakasi bulunmamakta.

tsk,

--L

Alıntıları Göster
    BEn bu tv yi almayı düşünüyorum ama problemler beni düşündürüyor

Ama tv yi incelediğimde hiçbir lcd de görmediğim kadar siyahları hissettirdi

Keşke samsung bi yazılımla fln şu sorunları çözse

Beni en çok korkutan ben konsollardan biri günde 3-4 saat çalışıyo.Daha çok konsolda oyun oynamak htpc için kullanmak için bu tv yi almayı düşünüyorum.Kararsızlık kötü bea

• quote:

tsk,

--L

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: leventoz

tsk,

--L

Anladım. Bu input lag yazılımsalda olabilir o durumda firmware ile çözülür ancak işlemci yetersiz kalıyosa o sorun teşkil edecektir. Tahminimce 6 aya kadar LED tv piyasası oturacak ve çok daha iyi modellere çok daha uygun fiyatlarla sahip olma şansımız olacak diye umuyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: leventoz

tsk,

--L

Anladım. Bu input lag yazılımsalda olabilir o durumda firmware ile çözülür ancak işlemci yetersiz kalıyosa o sorun teşkil edecektir. Tahminimce 6 aya kadar LED tv piyasası oturacak ve çok daha iyi modellere çok daha uygun fiyatlarla sahip olma şansımız olacak diye umuyorum.

Alıntıları Göster
    Levent bey bu tv ve gelecek olan tv niz üzerine yapacağınız testleri merakla bekliyorum

Özellikle hızlı konsol oyunlarında deneme yaparsanız çok makbule geçer zahmet olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: CANOZ

Levent bey bu tv ve gelecek olan tv niz üzerine yapacağınız testleri merakla bekliyorum

Özellikle hızlı konsol oyunlarında deneme yaparsanız çok makbule geçer zahmet olmazsa

Alıntıları Göster
    Forumda yokum bu aralar 46X4500 LED Alanmı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: tano

Alıntıları Göster
    evet inceleme ve sonuç vede yorumlar güzeldi teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: PERİSKOP

evet inceleme ve sonuç vede yorumlar güzeldi teşekkürler

Alıntıları Göster
    slm CANOZ. bu aksam biraz da Force Unleashed denedim bu tv'de. bu oyun da 720p'ymis ; henuz 1080p'de calisan bir oyun bulamadim malesef. neyse, aksiyon olarak yeterince dolu bir oyun oldugunu dusundugum icin bunu sectim (3-4 ay once bitirmistim bir posta ;)). kendi algima ne kadar guvenebilirim bilmiyorum ama bu kadar input lag tartismasindan sonra sanki normal sartlarda (yani normal tv setting'lerinde - movie mode, 100hz acik, digital noise reduction acik) biraz lag hissettim gibi oldu.

10dk kadar oynadiktan sonra lag hala az cok hissediliyordu. Bunun uzerine game mode'u actim; 100hz'i kapatiyor bu mod ve sadece standard mode'a izin veriyor (movie mode'a vermiyor). bunun sonucunda oldukca hissedilir derecede artmis bir parlaklik ve gorsel yapaylik aldim ekrandan, ama sanki lag gitmis gibiydi. bir 10 dakika da boyle oynadim.

daha sonra tekrar game mode'u kapatip 100hz/movie setting'lerine geri dondugumde ise ilk seferinden hissedilir sekilde daha az lag vardi... belki de hic yoktu.

kisaca anlatmak istedigim, bu lag hikayesinin cogunlugu kisisel algidan kaynaklaniyor gibi geliyor bana. bir de mantigim diyor ki, eger hissedilir sekilde bir visual lag olsaydi, neticede panel sadece goruntuyu process ettiginden (ve anfi de dolby digital sesi process ettiginden), yavas bir panelin anfiyle senkronu kaciriyor olmasi lazimdi ki, boyle bir senkron bozuklugu hissetmedim.

deneyimlerim boyle. kisa cevap, rahatsiz edici bir lag olmadigi yonunde.

tsk,

--L

• quote:

slm CANOZ. bu aksam biraz da Force Unleashed denedim bu tv'de. bu oyun da 720p'ymis ; henuz 1080p'de calisan bir oyun bulamadim malesef. neyse, aksiyon olarak yeterince dolu bir oyun oldugunu dusundugum icin bunu sectim (3-4 ay once bitirmistim bir posta ;)). kendi algima ne kadar guvenebilirim bilmiyorum ama bu kadar input lag tartismasindan sonra sanki normal sartlarda (yani normal tv setting'lerinde - movie mode, 100hz acik, digital noise reduction acik) biraz lag hissettim gibi oldu.

10dk kadar oynadiktan sonra lag hala az cok hissediliyordu. Bunun uzerine game mode'u actim; 100hz'i kapatiyor bu mod ve sadece standard mode'a izin veriyor (movie mode'a vermiyor). bunun sonucunda oldukca hissedilir derecede artmis bir parlaklik ve gorsel yapaylik aldim ekrandan, ama sanki lag gitmis gibiydi. bir 10 dakika da boyle oynadim.

daha sonra tekrar game mode'u kapatip 100hz/movie setting'lerine geri dondugumde ise ilk seferinden hissedilir sekilde daha az lag vardi... belki de hic yoktu.

kisaca anlatmak istedigim, bu lag hikayesinin cogunlugu kisisel algidan kaynaklaniyor gibi geliyor bana. bir de mantigim diyor ki, eger hissedilir sekilde bir visual lag olsaydi, neticede panel sadece goruntuyu process ettiginden (ve anfi de dolby digital sesi process ettiginden), yavas bir panelin anfiyle senkronu kaciriyor olmasi lazimdi ki, boyle bir senkron bozuklugu hissetmedim.

deneyimlerim boyle. kisa cevap, rahatsiz edici bir lag olmadigi yonunde.

tsk,

--L

Alıntıları Göster
    leventoz slm, araştırmalı incelemelerin için cok cok teşekkürler,sayende tv hakında bilgileniyoruz,46b6000 bendede var ve senin denediklerini bende deneyip panel hakında bilgileniyorum,,ama ben böyle sıhay ve beyaz veren tv görmedim,cok araştırma yaptım ama bunun gibisi yok,ps3 de bana göre inputlag da yok,varsada ben hisetmedim,bolbol kıllzone2 de multi oynadım geçtiğimiz hafta sonu,bana göre cok başarılı bır tv,. iyiki lg50pq6000 geri verip tekrar bu tv ye dönmüşüm..
    senden ricam şu altdan geçen alt yazılarıda bir incelemen,ben dtplus ve dsmartdan izlıyorum sd yayınları,bazen alt yazı geçişlerinde 100hz acıkken arar ara tıtreyerek bazende aynı alt yazılar düzgün geçiyor,genelde alt yazı geçişlerinde tv de hareketli görüntü varken yazılar tıtrıyor,acaba sendede böyle oluyormu,araştırırsan sevinirim. bu olay beni rahatsız etmıyor ama nedeninide bulmak istıyorum,saygılarımla.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.